Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Xp ya da Vista belirli kullanıcı ile otomatik açılsın

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Xp ya da Vista belirli kullanıcı ile otomatik açılsın başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar Vista ya da Xp'de şöyle bir şey mümkün mü: Örneğin 5 userı ulan bir Vista düşünün 4 tanesi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-07-08, 16:58   #1 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.01.04
Nereden: Ankara - İstanbul
Xp ya da Vista belirli kullanıcı ile otomatik açılsın

Merhaba arkadaşlar

Vista ya da Xp'de şöyle bir şey mümkün mü: Örneğin 5 userı ulan bir Vista düşünün 4 tanesi şifre korumalı ve 1 tanesi de şifre korumasız bir hesap. Bilgisayar ilk defa login olurken bu şifresiz olan user ile otomatik olarak oturum açmak gibi bir şey mümkün mü? Yani login ekranında user seçimine gerek kalmadan bilgisayar otomatik olarak o belirlediğim user ile açılsın istiyorum. Var mıdır bunun bir yolu yordamı
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 17:01   #2 (permalink)
zoece
New Member

Katılım tarihi: 14.06.08
Nereden: iSTANBUL
Ynt: Xp ya da Vista belirli kullanıcı ile otomatik açılsın

O belirlediğin user ile açılacak ise diğerlerine şifre koymanın bi amacı olmuyor ki ? düşünsene bi gün o şifreli olan user lardan birinin kullanıcı hesabını açmaya mecbur kaldgında nasl seçim yapacaksn?
Eski 21-07-08, 17:10   #3 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10

tabii ki şu winodws un kendi powertoys u bu işi yapıyor
Blick çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 17:11   #4 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Alıntı:
zoece tarafından iletildi. Mesajı göster
O belirlediğin user ile açılacak ise diğerlerine şifre koymanın bi amacı olmuyor ki ? düşünsene bi gün o şifreli olan user lardan birinin kullanıcı hesabını açmaya mecbur kaldgında nasl seçim yapacaksn?
Oturumu kapat diyip diğerinden açacak :P Bu kadar basit.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 17:15   #5 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

http://download.microsoft.com/downlo...ertoySetup.exe

bu adresten indir hoş küçük ayarlamarı var bi kaç şeyin kullanıyom

@zoece en kısa yoldam win+L ile geçiş yapılabiliyor ya da başlat menüsünden

edit:
logon>auto logon dan istediğin kulanıcıyı seçebilirsin
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 17:49   #6 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Blick tarafından iletildi. Mesajı göster
http://download.microsoft.com/downlo...ertoySetup.exe

bu adresten indir hoş küçük ayarlamarı var bi kaç şeyin kullanıyom

@zoece en kısa yoldam win+L ile geçiş yapılabiliyor ya da başlat menüsünden

edit:
logon>auto logon dan istediğin kulanıcıyı seçebilirsin
işte aradığım program Sağolasın dostum.
tHE_PaSSeNgEr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 17:52   #7 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım

Bu arada bunun vista için olanı da var mı?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 17:53   #8 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
tHE_PaSSeNgEr tarafından iletildi. Mesajı göster
işte aradığım program Sağolasın dostum.
bişi değil
o programda bir de bu ctrl ile fareyle dosya seçimi yaptığımızda küçük bi hareketle hepsini kopyalar ya onun hassaslığını değşitiren bi bölüm de vardı ama hatırlamıyom kurcalarsan nulursun
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 18:36   #9 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım

Bu arada birden fazla kullanıcılı, vista yüklü bir bilgisayarda, şifre koruması olmayan oturumun başlangıçta otomatik açılması için bir yöntem buldum sonunda

1- Start'a tıklayıp search bölümüne netplwiz yazıp entera basıyoruz.
2- Daha sonra çıkan ekrandan şifre koruması olmayan kullanıcıyı seçip yukarıdaki must enter a username and password to use this computer'ın yanındaki tiki kaldırıp onaylıyoruz.
3- Artık Vista başlangıçta, şifresiz olan kullanıcı hesabı ile otomatik olarak başlayacak.

Bu arada neden böyle bir şey için tırmaladığıma gelince; Logmein programını kullanarak evdeki vista yüklü bilgisayarıma uzaktan bağlanıyorum. Evdeki userım şifre korumalı, bu nedenle uzaktan restart yapınca, bilgisayar yeniden başladığında login ekranında çakılıp kalıyorum ve Logmein programı başlamıyor. Böylelikle uzak masaüstü yeteneğini kaybediyorum. Bunu aşabilmek için sınırlı yetkilere sahip ve şifresi olmayan bir giriş userı oluşturdum. Böylelikle uzaktan restart yaptığımda, vista login ekranında çakılıp kalmıyor ve otomatik olarak şifresiz olan user ile makinayı açıyor. Daha sonra uzaktan "switch user" yaparak ana hesabıma geçiş yapıp yoluma devam ediyorum
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 18:48   #10 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
tHE_PaSSeNgEr tarafından iletildi. Mesajı göster
Bu arada birden fazla kullanıcılı, vista yüklü bir bilgisayarda, şifre koruması olmayan oturumun başlangıçta otomatik açılması için bir yöntem buldum sonunda

1- Start'a tıklayıp search bölümüne netplwiz yazıp entera basıyoruz.
2- Daha sonra çıkan ekrandan şifre koruması olmayan kullanıcıyı seçip yukarıdaki must enter a username and password to use this computer'ın yanındaki tiki kaldırıp onaylıyoruz.
3- Artık Vista başlangıçta, şifresiz olan kullanıcı hesabı ile otomatik olarak başlayacak.

Bu arada neden böyle bir şey için tırmaladığıma gelince; Logmein programını kullanarak evdeki vista yüklü bilgisayarıma uzaktan bağlanıyorum. Evdeki userım şifre korumalı, bu nedenle uzaktan restart yapınca, bilgisayar yeniden başladığında login ekranında çakılıp kalıyorum ve Logmein programı başlamıyor. Böylelikle uzak masaüstü yeteneğini kaybediyorum. Bunu aşabilmek için sınırlı yetkilere sahip ve şifresi olmayan bir giriş userı oluşturdum. Böylelikle uzaktan restart yaptığımda, vista login ekranında çakılıp kalmıyor ve otomatik olarak şifresiz olan user ile makinayı açıyor. Daha sonra uzaktan "switch user" yaparak ana hesabıma geçiş yapıp yoluma devam ediyorum
güzel yöntemmiş
ben de başka bi kaç şey için açtıım bi kullanıcıyı bu şekilde kapattım istediğim zaman geçiyom ve de açılış ekranına gelmiyor
neyse sen biosa şifre koyma da onun çözümünü bulmak zor olur
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
tips, vista

Konu araçları

Xp ya da Vista belirli kullanıcı ile otomatik açılsın ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
belirli kriterlere göre laptop önerebilirmisiniz? Jackal_Head_Anubis Notebook'lar... 9 01-07-08 15:36
sadece belirli sitelere girmek ceceli Genel(internet) 0 20-06-08 19:40
belirli bir sıcaklıktan sonra çalışmaya başlıyacak fan kontrol devresi YARDIM karizmmaa Modifikasyon 7 18-04-08 22:28
Pc Belirli Bir Süre Sonra Restart Yapıyor NeRoAmoRe Genel 7 19-03-08 22:05
Otomatik Açılsın... yeliz78 Genel 1 05-02-06 15:29

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 03:37.