Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda ya biri yardım etsin başlıklı konu tartışılıyor; ya sorun ne biliyor musun? bende external adsl modem var. karşı taraftra internal adsl modem var. pcanywhere ile iletişim kurcaz.. ...
ya sorun ne biliyor musun? bende external adsl modem var. karşı taraftra internal adsl modem var. pcanywhere ile iletişim kurcaz.. ama gel görki bi sorun yaşıyoruz. karşı taraf host olduğunda ben çok rahat bir şekilde ona bağlanabiliyorum. ama ben host olduğumda o bağlanamıyor. çünkü bnm ip direk çıkmıyor ağ bağlantısında. arada bide modem var. oraya takılıyor program falan filan. nasıl halleederiz bunu..
Makinana statik ip ver. Sonra bu ip için modemden pcanywhere'in kullandığı portu aç. yani şöyle 192.168.7.1:5901. Tabi port açarken tcp ve udp diye iki şekilde açılıyor. Sadece tcp diye port açabilirsin. Udp ye gerek yok...
Memur olmayı bu kadar çok isteyeceğim hiç aklıma gelmemişti :rolleye3:
tamam ama virtual server bana şunları soruyor
public port start, public port end, pirivate port, port type, host ip adress
yazıyor pc anyhere ise 5631 data send, 5632 send data ile port bilgisi veriyor bunu yapıyorum ama ip no yu görmüyor pcanywhere
ethernet kartına sabit bir ip adresi verdinmi? Sabit bir ip adresi yazıp 5631 ve 5632 tcp portlarından gelen sorguları ethernet kartındaki sabit ipye yönlendirmen gerekiyor. bide adsl ipinin sabit olmasıda önemli. Ben mesela 3389. porttan remote desktop connection yapıyorum ve çok güzel bağlanıyor walla.
ya derdimi bir türlü anlatamadım ben açıkça nasıl yapılacağını sordum bana kapalı bilgi veriyorsunuz yönlendir basit bir şerkilde nasıl yapılır sabit ip veriyorum ama yönlendirme nasıl olduğunu bilmiyorum bana açıkça help?????
ya dostum yazıyosun portu public port private port yazan yerlere tcp yi seçiyorsun en sonundada ip yi yazıyorsun add diyorsun işte. Bunlarıda virtual server kısmından yapıyorsun. Kurcala dene biraz bişey olmaz merak etme
ya bişey daha sorim..direk ip sini bildiğim bir pc ye uzaktan erişmem için en uygun programlar yada yöntemler nelerdir? karşı tarafta aynı program olması gerekmesin yani...
bi kere karşı tarafın ip adresini bilmen yetmez. kullanıcı adını ve şifresinide bilmen gerekir. eğer sen kendi makinelerini kullanıyorsan en güzel program windowsun kendi programı olan remote desktop connectiondur.