Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor; raymon4 tarafından iletildi.
bunu test edebileceğimiz herhangi virüs, veya test aracı varmı ?
Daha evvel linkini verdiğim EICAR test sitesinden ...
bunu test edebileceğimiz herhangi virüs, veya test aracı varmı ?
Daha evvel linkini verdiğim EICAR test sitesinden antivirüsün real-time protection özelliğini kapatıp, "eicar.com" dosyasını indirebilirsiniz.
Daha sonra eicar.com dosyasının ismini içinde bu yazdırılamayan karakter olan bir ad ile değiştirebilirsiniz. Bu işin en zor kısmı, bunun için özel bir uygulama kullanmanız gerekebilir.
Ve arkasından real-time protection'u açıp bu dosyayı çalıştırmaya uğraşırsınız, bu sırada uyarı verirse ne ala, vermezse ise onunda bir açık noktası var demektir. Ayrıca birde disk üzerinde tarama yaparken bulup bulmadığına bakarsınız. Bu iki ayrı test sonucuna göre bir değerlendirme yapmak mümkün olur. Yani testi hem sürekli çalışan (on-access) tarafında yapacağız hemde disk üzerinde tarama ile (on-demand) yapacağız. İkisinde de bu ismi değişmiş dosyayı farkeder ve virüs gibi davranır ise, antivirüs yazılımı sınavdan geçmiş diyebiliriz. Birinde bulur diğerinde bulamaz ise %50, ikisinde de bulamazsa durum daha vahim
McAfee Security Center kullanmaya başladım.Çok memnunum.Daha önce Norton a.v.2005 tr ve zone alarm pro firewall kullanıyordum.Ama Mc Afee yükledikten sonra huzur buldu pc'm
hemen o işe giriştim zaten de, hem internet yavaş, hem siteler unavailable idi, şimdi hala upload dalar.. bekliyorum.. Bi de iki tane zararlı koymuş dosyaya. bitinde göndericem..
readme dosyasını allamış pullamış arkadaş.. diğer dosya da exe ama bilemiyorum. Bir de mcafee silmedi bunları. buldu ama rar dosyasının içinden, silemedi
Nette biraz arama yaptım ama bende bulamadım, sadece birkaç İngilizce dışındaki yabancı dillerde versiyonlarını bulabildim. Bu sebeple elimdeki Ka***ky 4.5 Personal Pro'yu buraya upload ediyorum. Key olmadan çalışmaz, yani zamanında dergi cd lerinin verdiği yazılımlardan. Bu sebeple yasal bir link sayılır. Silinmesi gerekmez. Zira dosya sadece yedi gün boyunca bu adreste olacak, yedi gün sonra kendi kendini imha edecek Gerekliği olduğunu düşünürse moderatör arkadaşlar silebilirler. Lütfen bunu buraya upload ettim diye benden key se**ial ve ya cr**k istemeyin. Zaten yok
Unutmayın sadece YEDİ GÜN burada, sonra indiren arkadaşlarımız tekrar upload etsinler isterlerse. http://s58.yousendit.com/d.aspx?id=1...80Y1N7MO7E4AH4
ve ya
Sevgiler
.
Arkadaşlar pc min başına gelen elim kaza sonucu kaybolan dosyalarımdan biri de çok değerli kaspersky 4.5 pro dur. burdan download eden arkadaşlar varsa bir zahmet upload edebilirlerse ve ya hazırda linkini bilen varsa gönderirse sevinirim.
Not. ben yasal durumlar yüzünden geçici bir yere upload etmiştim ama benim gönderdiğim dosyanın linkini verilmesinde bir sakınca yokmuş., upload edecek arkadaş kalıcı bir hosta upload edebilirse daha iyi olur.
readme dosyasını allamış pullamış arkadaş.. diğer dosya da exe ama bilemiyorum. Bir de mcafee silmedi bunları. buldu ama rar dosyasının içinden, silemedi
RAR'ları bazen silemiyor, ama her zaman değil. ZIP'lerde %100.
RAR'ları bazen silemiyor, ama her zaman değil. ZIP'lerde %100.
En azından uyarıyor. ya kasperksy nin eicar a yaptığını yapsa
Dosyayı gönderen arkadaş da, benim uyarımdam sonra mesaj atmış. "Bazı antivirusler böyle yapıyor, antiviruslerinizi kapayıp programı öyle kurun" demiş
En azından uyarıyor. ya kasperksy nin eicar a yaptığını yapsa
Dosyayı gönderen arkadaş da, benim uyarımdam sonra mesaj atmış. "Bazı antivirusler böyle yapıyor, antiviruslerinizi kapayıp programı öyle kurun" demiş
Ne demişler; "karşındakinin en az senin kadar akıllı olabileceğini hesaba katmalısın". Bunu arkadaşa öğretmemişler herhalde
Arkadaş ne kadar zeki tartışılır ama şu kesin, sayenizde bu forumda bu şekilde virus yiyecek adam kalmamıştır. Bundan eminim.
Vardır yine de. Hala birçok insan sadece Türkçe diye, "bence" sağladığı güvenlik ortalamanın altında olan, Avast yazılımını kullanıyor. Bu arkadaşlar, antivirüsleri farkına varamadığı için bir ton zararlı kod ile birlikte hala mutlu mutlu hayatlarına devam ediyor olabilirler. Ama iyi bir antivirüs, neden? çünkü Türkçe (kimse kızmasın, darılmasın)
Vardır yine de. Hala birçok insan sadece Türkçe diye, "bence" sağladığı güvenlik ortalamanın altında olan, Avast yazılımını kullanıyor. Bu arkadaşlar, antivirüsleri farkına varamadığı için bir ton zararlı kod ile birlikte hala mutlu mutlu hayatlarına devam ediyor olabilirler. Ama iyi bir antivirüs, neden? çünkü Türkçe (kimse kızmasın, darılmasın)
Doğru hala insanlar IE kullanıyor.. nasıl olabilir bilmiyorum. şu orta seviyede zararlı sitelere bir Ie ile girin birde mozilla ve ya opera ile. IE ile girdiğinizde havi fişek gösterisi başlıyor anında Doğru...