xxx internetsecurity gibi toplu guvenlik sepetlerini birbir acmak lazım...
Alwill Avast!
BitDefender
CA eTrust EZ Antivirus
Dr.Web
Eset NOD32
F-Prot Antivirus
F-Secure Anti-Virus
G DATA AVK AntiVirusKit
GriSoft AVG Anti-Virus
H+D EDV AntiVir
Kaspersky Anti-Virus
McAfee VirusScan
Norton AntiVirus
Panda Antivirus
Trend Micro PC-cillin
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor; xxx internetsecurity gibi toplu guvenlik sepetlerini birbir acmak lazım......
xxx internetsecurity gibi toplu guvenlik sepetlerini birbir acmak lazım...
Bence bir Antivirüs ün kütüphanesinin geniş olması en önemli konu burada hiçbirini savunmayacağım sonuçta hepsinin açıkları mutlaka bulunmakta nihayetinde antivirüs proğ. da birer yazılım ben sadece sizlere fikrimi belirtmek istedim arkadaşlar Şu anraymon4 tarafından iletildi.
Bitdefender Antirüs Pro Plus 9
Bitdefender Firewall
Bitdefender Antispam
hepsi zaten bir arada ve ayrı ayrı farklı farklı proğramlar yüklemedim gerekte yok bilgisayarı zorlamaya
Ha bu arada Bitdefenderin Güvenlik duvarı dışarıdan gelişleri kontrol ettiği gibi dışarı sizden habersiz çıkış yapmak isteyen proğramlarıda otomatik olarak engelliyerek size haber veriyor sizden izinsiz ve habersiz arka plandan internete açılmak isteyen proğramlarımız o kadar çokki hepsini bitdefender sayesinde öğrendim :=))
bu konuda yanılıyorsun hemde çok !!!!suleymansaygin tarafından iletildi.
kav şuan 130.000, norton 110.000, mcafee 90.000, nod32 60.000 civarında virüs tanıyor. bu o programların kötü olduğu anlamına mı gelir? HAYIR. senin görüşüne göre EVET! @TeknO üstadın dediği gibi av programlarını db'leri çöplük gibidir. şuanki windows sürümlerin çalışamayacak binlerce virüs barındırıyor. eğer sen seçimini virüs DB'sindeki rakamlara göre yapıyorsan sana iyi akşamlar, kolay gelsin.
AV-Comparatives antivirüs yazılımlarını karşılaştıran uzun süreli çalışmalar yapıyor. Ağustos sonuçlarına göre virüs yakalama oranlarının sıralaması şu şekilde:
Kaspersky Personal: 99,9
Norton AntiVirus: 99,4
NOD32 Anti-Virus: 98,3
McAfee VirusScan: 98,2
BitDefender Prof.+: 97,3
F-Prot Anti-Virus: 95,9
H+BEDV AntiVir Works.: 93,6
Dr. Web Anti-Virus: 92,4
Trend Micro PC-cillin: 91,3
Avast! Prof.: 91,1
Sophos Anti-Virus: 89,1
AVG Professional: 87,4
Ayrıntılar August 2005 Online results'dan ulaşabilirsiniz. Sonuçlara direkt bağlantı verilmesine sayfa izin vermiyor.
Benim için yine de oransal olarak virüs yakalaması yüksek olsa bile daha az kullanıcı dostu olan yazılım daha iyi demek değildir.
Hasan YİĞİT
Antivirüs yazılımlarını karşılaştırırken genellikle insanlar bilinen virüslerin tesbit edilmesine (aslında; virüs, worm, trojan, spy gibi "tüm zararlılara") göre testler hazırlarlar ve ona göre bir değerlendirme yaparlar. Mesela, 1000, 2000 veya 10000 adet değişik bilinen zararlı bulaşmış dosyayı antivirüs yazılımları ile test ederler. Ve sonuçta aritmetiksel olarak antivirüs yazılımlarının bu zararlıların ne kadarını tesbit ettiğine dair sonuçları üretir ve yayınlarlar. Maalesef, birçok insanda bu sonuçlara bakarak en iyi antivirüse karar verir. Ben size geri kalan en önemli 4 tanesini daha sıralayayım. Çünkü bunlarda çok önemli hatta kimi zaman daha önemli hususlar. Çoğu insanın yaşadığı sıkıntılarda bunlardır.
1. Klasik antivirüs testlerinde virüs tesbit etmenin yanı sıra, virüslü dosyaların virüslerinin sorunsuz olarak silinmesi, dosyanın çalışır ve orjinal haline getirilmesi ile ilgili bir test duyurulmaz. Bu tip testler aslında vardır, ancak para karşılığı satılır. Bu testlere de bakarsanız aslında virüs tesbit etmede çok başarılı olan yazılımların aynı şekilde virüsleri silmede o kadar başarılı olmadıkları görülür. Yani birçoğu aslında dosya katilidir, virüsü sileceğim diye sizin dosyanızı siler götürür. Eğer bu kritik bir işletim sistemi dosyası ise vay halinize, bilgisayarınız artık adam gibi çalışmaz hale gelir. Bir antivirüs yazılımı nasıl virüs tesbit ediyor ise, aynı şekilde sorunsuz olarak bu virüsü silmelidir de. Yoksa o antivirüs işini yarım yapmış demektir.
2. Daha öncede konuşmuştuk. Bugün "bilinen virüslere karşı" antivirüs yazılımlarının başarıları tek başına hiç de çok önemli değildir. Çünkü yapılan testler ortaya bir virüs çıktıktan sonra antivirüs firmalarının bu virüs ile ilgili güncellemeleri ortalama 30 saat sonra yapıp yayınladığını göstermiştir. 30 saat az bir zaman mı sizce? Internet gibi herşeyin ışık hızıyla yayıldığı bir ortamda 30 saat cidden uzun bir süredir. Bu süre içinde kulandığınız antivirüs yazılımının virüs veritabanının güncellemesine kadar geçecek olan sürede başına herşey gelebilir. Bu ciddi büyük bir risktir. Peki bu durumda ne yapılabilir? İşte bu gibi durumlarda kullandığınız antivirüs yazılımının bilinen zararlılara karşı başarısı değilde "BİLİNMEYEN zararlılara", yani içinde virüslerinde olduğu worm, trojan, backdoor, keylogger, spy v.b. gibi zararlılara karşı başarısı çok daha önemlidir. Bilinmeyen zararlılara karşı başarısı yüksek olan antivirüs yazılımları, bu yeni saldırılara karşı virüs güncellemesine gerek kalmaksızın sizi koruyacaktır. Biz buna PROAKTİF GÜVENLİK veya PROAKTİF KORUMA diyoruz ve artık günümüzde daha önemli olan da budur. O yüzden antivirüs yazılımının kaç virüsü tanıdığından çok, bilinmeyen zararlılara karşı ne kadar başarılı olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Artık tüm dünyada güvenlikte asıl konu budur. Bu konu ile ilgili olarak bir post vardı onu tekrar ve dikkatli bir şekilde okumanızı öneririm;
Antivirüs yazılımlarının yeni bir virüse karşı tepki ve çözüm bulma süreleri
3. Bir antivirüsün bilinen veya bilinmeyen zararlılara karşı ne kadar etkili ve başarılı olduğunun yanısıra, kurulduktan sonra kullandığınız bilgisayarı ne hale getirdiği de önemlidir. Virüs yakalamada çok başarılı diye bilgisayarını kaynak ve performans açısından kullanılamaz duruma getiren bir antivirüsü kaç kişi kullanmak ister? Yani bu bir başarımıdır? Aslında virüs tesbit ve silmede çok başarılı bir antivirüsü kurarak, kendinize daha fazla zarar veriyor bile olabilirsiniz. Bu zaten çoğu insanın yaşadığı bir paradokstur. Bilgisayarınızın performansından ve kaynaklarından rahatszılık duyacak kadar fedakarlık etmemeniz gerekir. Zaten bu durumda antivirüs yazılımı da sizin için bir virüs kadar zararlı olacaktır. Tasarım ve yazılım mimarisi açısından başarısız antivirüs yazılımları bu tür sonuçlara neden olur, bu da bir başarısızlıktır aslında. Bu nedenle antivirüs yazılımlarını sadece virüs tesbit etme ve silme anlamında karşılaştırmamak gerekir. Bilgisayarınızda ne kadar kaynak kullandığı ve bilgisayarınızın performansına etkisi önemlidir. En çok virüsü bulan antivirüs yazılımını kullanmak uğruna birçok şeyden fedakarlık etmek zorunda değilsiniz.
4. Antivirüs yazılımı virüs tesbit etme ve silme başarısı ile bilgisayar kaynaklarını kullanma anlamında çok başarılı olsa da, onun bilgisayarınızda kurulu diğer yazılımlar ile uyumlu çalışması da önemli bir husustur. Antivirüs yazılımı yine tasarım ve yazılım mimarisi anlamında başarılı değil ise, kullandığınız diğer yazılımlar veya işletim sistemi ile uyum sorunları ortaya çıkabilir, bu kilitlenme veya bilgi kaybı gibi sonuçlara neden olabilir. Antivirüs yazılımını kullanma inadı ile diğer yazılımlarınızdan vazgeçmek doğru bir yaklaşımmıdır? Antivirüs yazılımı kurulduktan sonra bilgisayarın stabilitesi bozulmamalıdır, bilgisayar kullanıcısı antivirüs yazılımı nedeni ile kilitlenmeler, donmalar ve mavi ekranlar yaşamamalıdır. Yani, "stabilite ve uyumda" bir antivirüs yazılımının başarısını etkileyen en önemli hususlardan biridir.
Açıkçası sadece bilinen virüslere yönelik ve sadece virüs tesbit başarılarına yönelik yapılan testlerle en iyi antivirüs yazılımına karar verilemez. Artık bütün dünyada da yaklaşım budur. Bizimde Türkiye'de artık bu bilince kavuşmamız gerekiyor. Ve antivirüs yazılımlarını sadece tek bir açıdan değil, birçok açıdan değerlendirmemiz lazım.
Elimize geçirdiğimiz, bu basit ve metodolojisi bile ortada olmayan testler ile karar vermemiz de gerekiyor. İnsanları kandırmak için yapılan bu tür testlerde vardır. Mesela; X antivirüs yazılımı A virüsünü tanımamaktadır. Ama Y antivirüsü A virüsünü tanımaktadır. Bu zaten çok normal bir durumdur. Antivirüs yazılımlarının hepside aynı virüsleri tanıyamaz, birinin bulduğu ama diğerinin bulamadığı virüsler olabilir. Ama Y antivirüsünün biraz reklama ihtiyacı vardır, çünkü X antivirüsü kadar tanınan veya yaygın bir antivirüs değildir. Bunun için ne yapılır; hemen içinde sadece A virüsü olan 3000-4000 tane dosya diğer 10000 adet virüslü dosyanın içine katılır. Böylelikle yapılan testte Y antivirüsü X antivirüsüne ciddi bir fark atar ve birinci gelir. Bu numara çok sık tekrar eden ve insanları aldatmaya yönelik bir oyundur. Yani demek oluyorki, internette bulduğunuz her antivirüs testine de itibar etmeyin. Siz safsaf bu testi okuyup, inanırken ciddi bir şekilde kandırılıyor olabilirsiniz. Antivirüs testleri konusunda güvenebileceğiniz kuruluşların başında akademik olanlar, yani üniversiteler gelir. Özellikle; Hamburg, Magdeburg ve Berlin Teknik üniversitelerinin testleri dünyaca tarafsızlığı ve güvenilirliği kanıtlanmış testlerdir. Diğer özel kuruluşların testleri ise çoğu kere bazı pazarlama oyunlarının kurbanıdır.
Son olarak; ismi her ne kadar bu yazılımların antivirüs yazılımı olarak kalmış olsa da; artık bu yazılımlar sadece virüslere karşılık bir güvenlik sağlamıyorlar. Bugün çok popüler ve çok yaygın antivirüs yazılılmları; trojan, worm, dialer, backdoor, keylogger, spy, phishing (aldatmaca) v.b. gibi birçok zararlıya karşı güvenlik sağlamaktadır. Hatta son dönemlerde bunların birçoğuna IDS/IPS dediğimiz atak önleme ve tesbit sistemleride ilave edilerek, bir nevi ufak bir firewall gibi ama atak önleme anlamında daha etkili bir şekilde internet üzerinden gelebilecek saldırılara karşı güçlendirilmiş durumdadırlar. (mesela; mcafee, kaspersky v.b. gibi) Yani ismi her ne kadar antivirüs olsa da bu yazılımlar çok geniş bir alanda güvenlik sağlamak üzere hazırlanıp pazarlanmaktadırlar. Bu nedenlede, ben birçok yazımda virüs demek yerine "zararlı" kelimesini kullanarak bu geniş yelpazeye vurgu yapmaktayım. Antivirüs yazılımları halen dünya genelinde güvenlik halkasının en önemli parçasıdır ve toplam güvenlik tehditlerinin % 75-80 gibi bir kısmı bu antivirüs yazılımları ile ilgilidir. Bunun dışında kalan; antispam, firewall, yetkilendirmeler, yazılım güncellemeleri v.b. gibi konular % 20-25 'lik geri kalan ciddi ve yüksek düzeydeki güvenlik risklerini oluşturmaktadır. Ve bu nedenle de, antivirüs yazılımları çok önemlidir.
Sağlıcakla kalın...
Nette biraz arama yaptım ama bende bulamadım, sadece birkaç İngilizce dışındaki yabancı dillerde versiyonlarını bulabildim. Bu sebeple elimdeki Ka***ky 4.5 Personal Pro'yu buraya upload ediyorum. Key olmadan çalışmaz, yani zamanında dergi cd lerinin verdiği yazılımlardan. Bu sebeple yasal bir link sayılır. Silinmesi gerekmez. Zira dosya sadece yedi gün boyunca bu adreste olacak, yedi gün sonra kendi kendini imha edecekr2&d2 tarafından iletildi.
Gerekliği olduğunu düşünürse moderatör arkadaşlar silebilirler. Lütfen bunu buraya upload ettim diye benden key se**ial ve ya cr**k istemeyin. Zaten yok
Unutmayın sadece YEDİ GÜN burada, sonra indiren arkadaşlarımız tekrar upload etsinler isterlerse.
http://s58.yousendit.com/d.aspx?id=1...80Y1N7MO7E4AH4
ve ya
http://d58.yousendit.com/F/1RMMP3N7U....5.0.94eng.exe
Sevgiler
Not bu arada bu dosyayı bulmak için eski arşivleri karıştırırken , coşarak sadece scanner ve updater özellikleri açık olarak yeniden kurdum. Yani Ka**ky 4.5 personal pro yukarıdaki güvenlik kombinasyonuma eklemedir.
Bu konuda önerebileceğiniz bir online materyal var mı? Benim vermiş olduğum örnek geniş bakış açılı değil, ancak şimdiye kadar gördüklerime göre çok daha geniş zamanlı ve kapsamlı olduğundan verdim. Dediğiniz kriterlere dikkat eden araştırmalar gördüyseniz ve paylaşırsanız seviniriz.TeknO tarafından iletildi.
Gerçekte bu konuda açılmış anketler genelde kullanıcıların hangi yazılımlarını tercih ettiğini gösteriyor, neyin iyi olduğunu değil. Onlarca farklı antivirüs yazılımını makul süreler boyunca ayrı ayrı test etme şansımız olmadıkça gerçeklik payı yüksek yorumlar çıkarabilmemiz de güç.
Dğğrusu CISSP (Sertifikalı Bilgi İşlem Güvenliği Profesyoneli), CISA (Sertifikalı Bilgi İşlem Denetimcisi), ve CISM (Sertifikalı Bilgi Güvenliği Yöneticisi) sertifikalı biri olarak TeknO'nun hangisini kullandığını da merak etmiyor değilim![]()
hatipoglu tarafından iletildi.
@TeknO üstad farklı kombinasyonları farklı bilgisayarlarda kullanıyor daha önceden söylemişti bunu sanırım.
1)
Mcafee AntiSpyware 8.0i
McAfee Virusscan 8.0i
Kerio Personal Firewall 4.2
2)
Ad-Aware SE Professinal - Ad-watch geri planda çalışıcak
Eset NOD32 Antivirus 2.xx - Full Kurulum
Kaspersky Personal Pro 4.5 sadece scanner ve uptader
Kerio Personal Firewall 4.2 Veya Agnitum Outpost Firewall 2.xx
Not: 2 firewall kullanmayın, ya Kerio ya da Outpost'u kurun. Zone Alarm; NOD32, Kaspersky, Mcafee ile uyumsuzluk çıkarmaktadır.
Bu kombinasyonlardı yanlış hatırlamıyorsam.
En son raymon4 tarafından düzenlendi: 09-25-2005 saat 15:28 Sebep: imla hatası !!!
http://d-us-1h.kaspersky-labs.com/pr...sonalprocs.exe
ben bunu daha önceden nie göremedim![]()
O başka bir dil olmasın.. tabi çekçe biliyorsan başkaraymon4 tarafından iletildi.
çekcemiymiş :S uffne ise ben lycos veya 1asphost'a upload edim
8 gün içinde yok olursa diğer linkleri kullanırsınız.
lazımsa ben koydum yukarlarda bi yere 4.5 ingilizce..
ya ben ne salak adamım yaTeknO tarafından iletildi.
![]()
![]()
yüklediğim temadanmış sorun ya nasıl farkedemedim. kaldırdım ve windowsu onardım, uff ne rahatladım ya sorunsuz gidio enterprise
ek tema kullananların bilgisi olsun