Anket sonuçlarını göster: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Oy kullananlar
426. Bu ankette oy kullanamazsınız.
  • Alwill Avast!

40 9,39%
  • BitDefender

12 2,82%
  • CA eTrust EZ Antivirus

4 0,94%
  • Dr.Web

0 0%
  • Eset NOD32

59 13,85%
  • F-Prot Antivirus

1 0,23%
  • F-Secure Anti-Virus

7 1,64%
  • G DATA AVK AntiVirusKit

1 0,23%
  • GriSoft AVG Anti-Virus

6 1,41%
  • H+D EDV AntiVir

7 1,64%
  • Kaspersky Anti-Virus

153 35,92%
  • McAfee VirusScan

62 14,55%
  • Norton AntiVirus

52 12,21%
  • Panda Antivirus

13 3,05%
  • Trend Micro PC-cillin

9 2,11%
+ Cevap Yaz
Sayfa 32, toplam 32
İlkİlk ... 22 26 27 28 29 30 31 32
Results 466 to 480 of 480

ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor; Selamlar, Özellikle Tekno'dan görüş istemenize rağmen, naçizane kendi fikirlerimi de sunmak istiyorum izninizle... Altıncı nesil ile birlikte Kaspersky oldukça yol ...

Cool Member Orachima Avatar
    Katılım tarihi
    24.02.2005
    Nereden
    Ankara
    Selamlar,

Özellikle Tekno'dan görüş istemenize rağmen, naçizane kendi fikirlerimi de sunmak istiyorum izninizle...

Altıncı nesil ile birlikte Kaspersky oldukça yol aldı, bilhassa proaktif savunma ve kaynak kullanımı konularında... O nedenle ortalama üstü, hatta ortalama bir sistemde bile sistemi çok yormadan çalışacağını söyleyebilirim... Uzunca bir süre KIS6 kullandım ve oldukça memnun kaldım kendisinden... Akabinde NOD32'ye geçiş yaptım ve KIS6'daki kadar kendimi güvende hissetmediğimi belirtmeliyim... Burada amacım NOD32'yi kötülemek değil, kişisel görüşlerimi paylaşmaktır... Forumu takip ediyorsanız eğer, açmış olduğum bir iki başlık altında KIS6 ve McAfee Internet Security Suite 2007 karşılaştırmasını göreceksiniz... Kimseden cevap gelmeyince McAfee ISS'yi kendim denemeye karar verdim ve söz konusu başlık altında görüşlerimi bildirdim... Özet olarak sistem kaynaklarını sonuna kadar sömüren bi yazılım olduğu kanaatine vardım ve derhal sistemimden kaldırdım... Akabinde elim hemen KIS6'yı tekrar kurmaya gitti ama eski gözağrımız McAfee VirusScan Enterprise v8.0i'yi kurdum...

Sonuç itibariyle bana hiçbir yazılım McAfee Ent. veya KIS6'nin verdiği güveni vermemekte... Size bu iki yazılımdan birini gönül rahatlığıyla, sisteminizi fazla yormayacaklarını da ekleyerek önerebilirim... Naçizane görüşlerim bunlar...

Sevgiler...

Member berkayhoca Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2006
    Nereden
    konya
    Alıntı Orachima tarafından iletildi. Mesajı göster
    Selamlar,

Özellikle Tekno'dan görüş istemenize rağmen, naçizane kendi fikirlerimi de sunmak istiyorum izninizle...

Altıncı nesil ile birlikte Kaspersky oldukça yol aldı, bilhassa proaktif savunma ve kaynak kullanımı konularında... O nedenle ortalama üstü, hatta ortalama bir sistemde bile sistemi çok yormadan çalışacağını söyleyebilirim... Uzunca bir süre KIS6 kullandım ve oldukça memnun kaldım kendisinden... Akabinde NOD32'ye geçiş yaptım ve KIS6'daki kadar kendimi güvende hissetmediğimi belirtmeliyim... Burada amacım NOD32'yi kötülemek değil, kişisel görüşlerimi paylaşmaktır... Forumu takip ediyorsanız eğer, açmış olduğum bir iki başlık altında KIS6 ve McAfee Internet Security Suite 2007 karşılaştırmasını göreceksiniz... Kimseden cevap gelmeyince McAfee ISS'yi kendim denemeye karar verdim ve söz konusu başlık altında görüşlerimi bildirdim... Özet olarak sistem kaynaklarını sonuna kadar sömüren bi yazılım olduğu kanaatine vardım ve derhal sistemimden kaldırdım... Akabinde elim hemen KIS6'yı tekrar kurmaya gitti ama eski gözağrımız McAfee VirusScan Enterprise v8.0i'yi kurdum...

Sonuç itibariyle bana hiçbir yazılım McAfee Ent. veya KIS6'nin verdiği güveni vermemekte... Size bu iki yazılımdan birini gönül rahatlığıyla, sisteminizi fazla yormayacaklarını da ekleyerek önerebilirim... Naçizane görüşlerim bunlar...

Sevgiler...
    TEŞEKKÜR EDERİM GÖRÜŞLERİNİZDEN ÖTÜRÜ.

Member berkayhoca Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2006
    Nereden
    konya
    KİS 6.0 'da,
    formda daha önce verilmiş olan KAVICHS adı verilen ichecker ve iswift teknolojilerini seçmek tehlikelimi?
    Verimlilik kısmında yer alan yenileri tara ve dosyaları değiştir ne anlama geliyor?
    KİS 6.0 la yapılan testler var mı?

Cool Member Orachima Avatar
    Katılım tarihi
    24.02.2005
    Nereden
    Ankara
    Tehlikeli demeyelim, gereksiz diyelim bence... O nedenle kullanıp kullanmamak size kalmış... Daha önce verildiğini söylediğinize göre, ne anlama geldiklerini ve neden gereksiz olduklarını da biliyor olduğunuzu varsayıyorum... Sözünü ettiğiniz "yenileri tara ve dosyaları değiştir" seçeneği de sonuçta o iki teknoloji ile ilgili... Onlar olmadan bi anlam ifade etmemekte... Yanlış hatırlamıyorsam, zaten o iki (ichecker ve iswift) teknoloji aktif değilse öyle bi seçenek de olmamalıdır...

Söz konusu testleri Google'da arama yaparak bulabilirsiniz... Gerekli linkler benim favorilerden uçmuş ne hikmetse...

Sevgilerimle...

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı berkayhoca tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bir de Kaspersky İnternet Security 6.0 hakkında bilgilerinizi öğrenebilirmiyim?Proaktif savunması ,NOD 32 'ye göre ne kadar güçlü?
    Sistemi iyi olan arkadaşlara önerirmisiniz?
    Yapılan testlerdeki başarısı nasıldır?(Çünkü diğer testlerdeki Kaspersky'lerde ,İnternet Security 6.0 modelindeki ek özellikler yok)
    Özellikle Tekno kardeşimden yorum bekliyorum (+ ları ve - leriyle)
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Bizlerde antivirüs yazılımlarının testlerde ne kadar iyi olduğuna güvendiğimiz veya bulabildiğimiz adam gibi gözüken test sonuçlarına bakarak yorum getiriyoruz.

Proaktif testleri yapan ve internet üzerinde yayınlayan nadir ekiplerden olan av-comparatives adında avusturyalı üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip var. Onların sonuçlarına bakıp, o sonuçların tartışıldığı ortamlarda etrafı dinliyoruz. Bu şekilde herkese açık ortamda bu testleri paylaşan açıkçası pek yok, genelde profesyonel test sonuçları para ile yapılan üyeliklere iletiliyor. O nedenle bu anlamda semi-profesyonel test sonuçlarına ulaşabiliyoruz.

Geçen Mayıs ayında yaptıkları bir test vardı ve onu bu gruptan bir arkadaşımdan çok özel bir izin alarak detaylı olarak bu forumda paylaşmıştım.
    TEST: ProAktif A/V Güvenliği, AV-Comparatives (Mayıs 2006)
    Ancak, bundan sonra bu şekilde sizlerle test sonuçlarını paylaşmam mümkün olamayacak, fikir ve sanat eserleri kuralları çerçevesinde sadece ilgili sitenin ana sayfası linkini verip, sonuçları yorumlayabiliriz.
    http://www.av-comparatives.org/

Bu linkte paylaştığım test iki aşamalı yapıldı. Mayıs ayında testin yapıldığı sırada Kaspersky 6.0 sürümü daha beta olduğu için test edilmemişti. Ama daha sonra test edilerek sonuç açıklandı ve oldukça iyi idi. Ancak, proaktif güvenlikte yanlış alarmlar önemli ve testlerde gözüken Kaspersky'ın yanlış tesbit/alarm sayısında da bir hayli olumlu ilerleme var. Kaspersky Antivirüs ürünleri tercih edilebilecek bi antivirüs yazılımıdır. Ancak aynı şeyi anti-hacker olarak isimlendirilen firewall'ı veya KIS 6.0 içindeki firewall'ı için söyleyemeyeceğim. Firewall'ı dışında Kaspersky Anti-virüs işini biliyor.

Member berkayhoca Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2006
    Nereden
    konya
    Teşekkür Ederim.

New Member
    Katılım tarihi
    05.09.2004
    internettde dolaşmadığım zaman online virüs korumayı offline yapmak ve windows xp'yi sanki antivirüs programı makinaya hiç kurulmamış gibi çalıştıran bir antivirüs programına ihtiyacım var.

yukarıdaki yazıları okuyunca 3 tane antivirüs programından birini düşünüyorum.
    ancak sizce hangisi diğerlerine göre benim istediğim kritere en uygun olanı ?

1- Kaspersky Anti-Virus 6.0
    2- McAfee VirusScan 11.0
    3- AVIRA AntiVir Personal Edition Premium 7.01

saygılar

yuran

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı yuran tarafından iletildi. Mesajı göster
    internettde dolaşmadığım zaman online virüs korumayı offline yapmak ve windows xp'yi sanki antivirüs programı makinaya hiç kurulmamış gibi çalıştıran bir antivirüs programına ihtiyacım var.

yukarıdaki yazıları okuyunca 3 tane antivirüs programından birini düşünüyorum.
    ancak sizce hangisi diğerlerine göre benim istediğim kritere en uygun olanı ?

1- Kaspersky Anti-Virus 6.0
    2- McAfee VirusScan 11.0
    3- AVIRA AntiVir Personal Edition Premium 7.01

saygılar

yuran
    Bilgisayar performansına etkisi anlamında değerlendiriyor iseniz; NOD32'yi "öncelikle" bir test edin. Daha sonra Bitdefender 10 sürümünü de deneyebilirsiniz. Bifdefender yeni sürümünde performans ve kaynak kullanımı konusunda çok yol almış. Kaspersky antivirüs 6 sürümü de daha hafiflemiş olarak gözüküyor ama gündelik kullanımda disk üzerindeki erişim ve listeleme performansına etkisine baktığımda diğerleri kadar iyi olmadığını gözledim, ama yine alternatiflerden biri, test etmenizde fayda var. McAfee VirusScan 11 ise "bana göre" 7 ve 8 sürümünden bu yana fonksiyonilite anlamında çok yol almış gibi gelmedi, yazılım üzerinde diğerleri kadar fazla ayar imkanı sunmuyor, yine de iyi bir antivirüs. Avira antivirüs premium sürümü ise bu saydıklarımdan sonra düşünülebilir.

New Member sem18 Avatar
    Katılım tarihi
    25.03.2007
    Nereden
    istanbul

Re: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

arkadaşlar bende mcafe vardı ama hiç bi işe yaramıyodu hemde orjinal olduğu için saat başı update istiyodu kaldırdım kimseyede önermiyorum şimdi avira kullanıyorum

TheGate
    Ziyaretçi

Alıntı sem18 tarafından iletildi. Mesajı göster
    arkadaşlar bende mcafe vardı ama hiç bi işe yaramıyodu hemde orjinal olduğu için saat başı update istiyodu kaldırdım kimseyede önermiyorum şimdi avira kullanıyorum
    mcafeenin yerine avira antivir classicmi öneriyorsun?

Cool Member karizmatic Avatar
    Katılım tarihi
    14.12.2005
    Nereden
    istanbul

Alıntı TheGate tarafından iletildi. Mesajı göster
    mcafeenin yerine avira antivir classicmi öneriyorsun?
    mcafee kulanmadım ama şu an avira antivir kullanıyorum bende.
    Öneririm .

TheGate
    Ziyaretçi

Alıntı karizmatic tarafından iletildi. Mesajı göster
    mcafee kulanmadım ama şu an avira antivir kullanıyorum bende.
    Öneririm .
    antivir classic kullanıyorsan yanılıyorsun hocam
    o testlerde kullanılan antivir premiumdur classic deil
    classic ile premium arasında daaağlar kadar fark var
    testlerde premium kullanılıyor hep
    classic o kadar iyi değil söölimm

bak ve gör
    ‧AVIRA Premium Security Suite 7.0: 95.09% New
    ‧Fortinet FortiClient Host Security 3.0: 94.70%
    ‧BitDefender Internet Security v10: 92.36%
    ‧AOL Active Virus Shield (Free): 89.02%
    ‧AVIRA AntiVir PersonalEdition Classic 7.0 (Free): 88.44%
    ‧GRISOFT AVG Internet Security 7.5: 88.37%
    ‧Norman Virus Control Plus 5.82: 86.64% New
    ‧BitDefender 8 Free Edition (Free): 86.52%
    ‧Rising Antivirus 2007: 84.78%
    ‧Kaspersky Internet Security 6.0: 84.77%
    ‧Panda Internet Security 2007: 79.16%
    ‧MicroWorld eScan Internet Security 8.0: 77.68%
    ‧ClamWin Free Antivirus 0.90 (Free): 76.57%
    ‧Sunbelt CounterSpy V2: 76.39%
    ‧ALWIL avast Professional 4.7: 73.41%
    ‧F-Prot Antivirus 3.16f: 72.75%
    ‧Filseclab Twister Anti-TrojanVirus V7: 62.66%
    ‧Trend Micro Internet Security 2007: 60.53%
    ‧CA Internet Security 2007: 58.61%
    ‧AhnLab V3 Internet Security 2007 Platinum: 56.44%
    ‧Kingsoft Internet Security 2007: 55.55%
    ‧ESET NOD32 2.7: 49.17%
    ‧Jiangmin Antivirus KV 2007: 45.16%
    ‧Webroot Spy Sweeper with Antivirus: 40.71%
    ‧CAT Quick Heal Total Security 2006: 37.29%
    ‧Hauri Virobot Desktop 5.0: 34.38%
    ‧Microsoft Windows Live OneCare 1.5: 12.68% New
    ‧Comodo Antivirus 1.1 (Free): 9.92%
    iyi bakın haaa) antivir classic bedava olan 88.44% iken paralı olan premium 95.09% olmuş.aralarında böööle aciip bir fark var)

freeler hep daha düşük kalitedir hocam kimse bedavaya kaliteli şey vermez.duyda inanma yani)

antivir classic iyi diye yaygara koparanlara inanma yani) bildiklerinden söölemiyo o vatandaşlar))ağzı olan konuşunca böööle insanlar yanlış işler yapıyor

mcafee yerine antivir classic kullanılmaz.premium olsa neyseee

New Member
    Katılım tarihi
    21.05.2005
    Nereden
    TÜRKİYE- İSTANBUL

Cevap: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

sisteminize Nod 32 kurun sonra virusü de anti virusu de unutun
    makine dil ile yazılmış bu bile yeter

New Member
    Katılım tarihi
    13.11.2007