Anket sonuçlarını göster: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Oy kullananlar
426. Bu ankette oy kullanamazsınız.
  • Alwill Avast!

40 9,39%
  • BitDefender

12 2,82%
  • CA eTrust EZ Antivirus

4 0,94%
  • Dr.Web

0 0%
  • Eset NOD32

59 13,85%
  • F-Prot Antivirus

1 0,23%
  • F-Secure Anti-Virus

7 1,64%
  • G DATA AVK AntiVirusKit

1 0,23%
  • GriSoft AVG Anti-Virus

6 1,41%
  • H+D EDV AntiVir

7 1,64%
  • Kaspersky Anti-Virus

153 35,92%
  • McAfee VirusScan

62 14,55%
  • Norton AntiVirus

52 12,21%
  • Panda Antivirus

13 3,05%
  • Trend Micro PC-cillin

9 2,11%
+ Cevap Yaz
Sayfa 4, toplam 32
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 ... SonSon
Results 46 to 60 of 480

ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor; Dertsiz olmak mümkün mü? Yeni derdimizin de ne olacağı aşağı yukarı belli oluyor...

tansu
    Ziyaretçi
    Dertsiz olmak mümkün mü? Yeni derdimizin de ne olacağı aşağı yukarı belli oluyor

Banned user raymon4 Avatar
    Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    Alıntı tansu tarafından iletildi.
    Dertsiz olmak mümkün mü? Yeni derdimizin de ne olacağı aşağı yukarı belli oluyor

bu adamları dövmek istiyorum

V.I.Member Nachdenklich Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    BEn bu mcafee enterprise 8.0i yi denedim ya iii hoşta ben kaspersky haricinde virus programı kullanamıom yaw.Sımdı anlamadıgım nokta o program niye durup duruken tarama yapıo kendısı.NOd 32de ole ağirdan ağirdan tarama yapıo kendı kendıne

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    Alıntı Nachdenklich tarafından iletildi.
    BEn bu mcafee enterprise 8.0i yi denedim ya iii hoşta ben kaspersky haricinde virus programı kullanamıom yaw.Sımdı anlamadıgım nokta o program niye durup duruken tarama yapıo kendısı.NOd 32de ole ağirdan ağirdan tarama yapıo kendı kendıne
    patch11 kur hemen indir forumdan.. daha sonra full tarama yap.. bitsin... bi daha yapmaya kalkarsa açıklarım nasıl engelleyeceğini.. (ilk yükledikten sonra< illa tarama yapacam dio yapsin zavalli birak zaten kavdan sonra pek bişi bulamaz ilk taramada)

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    En son güncel birkaç zararlı için basit testler yapmıştık.
    Bir göz at ve sonra McAfee'mi Kaspersky'mi kendin karar ver. Zorlama yok bizde
    Sandboxie version 2.0 (Tarayıcı güvenliği)

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    @TeknO üstad da kav'dan cayanlar arasına girdi tüh tüh (caydı caydı vallaha caydı hiç itiraz etmesin)

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    senin yaziları her zaman takip edıoz ya biz .De ne bileyim ya arayuzu falan hoşuma gitmedi pek benim.COk aşiri derecede sade.Kasperskyde bi kaç renk vardi.Ya bide soyle bidurum var soncuta tmm mcafee kasperskyden su testlere bakark ii diyoruz.Ama iş olarak bence de ayni işi gorurler .SOnucta biz virus denizininin içinde sorf yapmıoz tek tuk işte crack sitelerinden vs... yerlerden virrusler bulasıo bunları kasperskyde buluo genelde mcafeede.Mcafee tabi kasmıo pek galiba.ZAten su an bitek agnitum firewall yuklu ne antivirus var ne adwatch açik allaha emanet gidioz .Peki kaspersky pers pro yumu kullanayım 5.20 yoksa 4.5 onumu kullnaayım bide onu sorayım sizleri yakalamişken

Member r2&d2 Avatar
    Katılım tarihi
    24.09.2005
    Nereden
    in the cable
    yazilanlari okuduktan sonra 3 gundur nod32 kaspersky ve mcafee vs ent arasinda testler yaptim durdum. bu siteden http://www.c-schell.de/?action=helpv#viren bir suru virus mirus indirdim yani ozellikle basla bir postta trojanlari filan okuyunca nod32 den korkuttunuz beni valla kaspersky 50388 nod32 25025 ve mcafee vs ent 8 ile 5000 moturunu kullandim ya iyice kafam karisti benim gibi bir nod32ciyi mcafeeci yapcaksiniz sonucta mcafee cidden kasperskydan ve nod32den su an bence iyi gibi nod32nin bulamadiklari var onlari buldu hatta nod32nin silemedikleri vardi onlari sildi kaspersky super muper diyorsunuz ama mcafee ile nod32nin buldugu bircok trojani bulamadi neresi super anlayamadim kasperskyin bulamadigi cidden bircok trojani mcafee vs ent buldu ve onledi ya cidden arada cok ciddi fark var ben mcafee vs enti hic bu zamana kadar denememistim mutlu mutlu nod32 kullaniyordum mcafee vs ent birde icerik olarak felan cok daha guzel ve kullanisli nod32dende acaip memnundum valla bende yavas pc var onda guzel calisiyordu aslinda mcafee vs en de cok iyi calisiyor ama kaspersky acaip kasti berbat otesi simdi su an mcafee vs ent 8 ile antispyware bi de 5000 moturu ama beta ile kullaniyorum valla nod32ye artik donmesemmi ne dersiniz

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    senin yaziları her zaman takip edıoz ya biz .De ne bileyim ya arayuzu falan hoşuma gitmedi pek benim.COk aşiri derecede sade.Kasperskyde bi kaç renk vardi.Ya bide soyle bidurum var soncuta tmm mcafee kasperskyden su testlere bakark ii diyoruz.Ama iş olarak bence de ayni işi gorurler .SOnucta biz virus denizininin içinde sorf yapmıoz tek tuk işte crack sitelerinden vs... yerlerden virrusler bulasıo bunları kasperskyde buluo genelde mcafeede.Mcafee tabi kasmıo pek galiba.ZAten su an bitek agnitum firewall yuklu ne antivirus var ne adwatch açik allaha emanet gidioz .Peki kaspersky pers pro yumu kullanayım 5.20 yoksa 4.5 onumu kullnaayım bide onu sorayım sizleri yakalamişken
    son sürüm personal pro 5.0.383'dür onu kullan

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    Alıntı r2&d2 tarafından iletildi.
    yazilanlari okuduktan sonra 3 gundur nod32 kaspersky ve mcafee vs ent arasinda testler yaptim durdum. bu siteden http://www.c-schell.de/?action=helpv#viren bir suru virus mirus indirdim yani ozellikle basla bir postta trojanlari filan okuyunca nod32 den korkuttunuz beni valla kaspersky 50388 nod32 25025 ve mcafee vs ent 8 ile 5000 moturunu kullandim ya iyice kafam karisti benim gibi bir nod32ciyi mcafeeci yapcaksiniz sonucta mcafee cidden kasperskydan ve nod32den su an bence iyi gibi nod32nin bulamadiklari var onlari buldu hatta nod32nin silemedikleri vardi onlari sildi kaspersky super muper diyorsunuz ama mcafee ile nod32nin buldugu bircok trojani bulamadi neresi super anlayamadim kasperskyin bulamadigi cidden bircok trojani mcafee vs ent buldu ve onledi ya cidden arada cok ciddi fark var ben mcafee vs enti hic bu zamana kadar denememistim mutlu mutlu nod32 kullaniyordum mcafee vs ent birde icerik olarak felan cok daha guzel ve kullanisli nod32dende acaip memnundum valla bende yavas pc var onda guzel calisiyordu aslinda mcafee vs en de cok iyi calisiyor ama kaspersky acaip kasti berbat otesi simdi su an mcafee vs ent 8 ile antispyware bi de 5000 moturu ama beta ile kullaniyorum valla nod32ye artik donmesemmi ne dersiniz

ben duymadım kaspersky 'ye süper diyne, yerden yere vurulcak br program. TeknO da caydığına göre sevmeyen yerden yere vursun. hakikaten nod32 bulduk kav'In bulaMadıklarını. kav kullanmayın derim... nasılsa zamanı geldi çoktan geçiyor

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Aslına bakarsanız McAfee, Kaspersky, F-Secure benim araştımalarıma ve incelemelerime göre en doğru olanları. Son dönemlerde bunların yanına; BitDefender, NOD32 ve Norton'un da yaklaştığını eklemek isterim.

Ancak, bunları birbiri arasında kıyaslarken sadece ne kadar zararlı bulduklarına bakmamak lazım. Buldukları zararlıları asıl dosyaya zarar vermeden silebiliyorlar mı, bilgisayara ne kadar yük getiriyorlar, ne kadar kaynak kullanıyorlar, uyumlu ve sorunsuz çalışıyorlarmı v.b. gibi hususlara da çok dikkat etmek lazım.

Mesela; NOD32 bilinmeyen zararlılara karşı çok etkili bir antivirüs iken nedense aynı başarıyı bilinenlere karşı gösteremiyor. @r2&d2 bu laf sana Yine kaspersky bilinen zararlılara karşı gösterdiği başarıyı bilinmeyenlere karşı gösteremediği gibi yanlış alarm (false positive) konusunda da kötü sonuçlar veriyor, birde performansa olumsuz etkisi ile ADS tag'lar nedeni ile disk üzerinde yarattığı olumsuz sonuçlar cabası. Gelelim BitDefender'a, bu yazılım son dönem yapılan testlerde hem bilinen hemde bilinmeyen zararlılara karşı çok etkili olduğu gözlenen bir yazılım, ancak zararlıları orjinal dosyaya zarar vermeden silme konusunda neredeyse son sıralarda, ayrıca performansa olumsuz etkiside var. Norton bilinen zararlılara karşı etkili iken bilinmeyenlere karşı başarısız, aynı kaspersky gibi, ama yanlış alarmda ondan iyi ama performansa olumsuz etkisinde ve kaynak kullanımında en başarısız olanlar arasında. Birde Norton'un virüs silme konusunda da bir zaafiyeti mevcut. Aslında bir sürü şey daha yazar dururuz, bizde laf bitmez

Ben antivirüs yazılımlarına tek bir açıdan bakmayalım diyorum. Yani birçok açıdan antivirüs yazılımlarını karşılaştırıp not verirsek, benim şahsi düşüncem McAfee'nin genel toplamda en üstte yeralacağıdır. Elbette her ortam ve ihtiyaca göre insanların farklı tercihleri olması da normaldir. Kimi çok az kaynak kullanıyor ve hızlı çalışıyor diye NOD32'yi, kimi çok popüler diye Norton'u, kimi özel firmaların testlerinde (akademik kuruluşların DEĞİL) bilinen zararlıları bulmada hep birinci geliyor diye Kasperksy'ı, kimi de son dönemlerde iyi yıldızı parladı diye BitDefender'ı tercih edebilir. Ama benim için en doğru olanı tüm bu parametrelerin toplamında belirlemek lazım.

Sağlıcakla kalın...

Member r2&d2 Avatar
    Katılım tarihi
    24.09.2005
    Nereden
    in the cable
    sagol @tekno, ben bir sure daha mcafee vs enti kullanayim bakayim eger nod32 gibi bilgisayarimda hizli calisir sorun cikarmazsa devam ederim nod32ye gulegule deriz artikin tek denemedigim antivirus mcafee vs ent kalmisti zati sadece ent siz olan mcafee vs olan vardi onu sevmemistim ama bu cok farkli
    birde arkadalar ciddi kullandiginiz antivirsulari diger yonleri ile degerlendirsenize sahiden sadece virus bulmalari cok onemli degil antivirus hakkinda goruslerini yazan arkadaslar lutfen baska acilardanda yani virus bulma disinda da yazsaniza?

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    Alıntı raymon4 tarafından iletildi.
    ben duymadım kaspersky 'ye süper diyne, yerden yere vurulcak br program. TeknO da caydığına göre sevmeyen yerden yere vursun. hakikaten nod32 bulduk kav'In bulaMadıklarını. kav kullanmayın derim... nasılsa zamanı geldi çoktan geçiyor
    YA YOk ben katılmıyorum sana kaspersky yerden yere vurulcak bi program deil tekno nun dediği gibi var yani dezavantajları ama ben kullandıgım sureç içerisinde gayet memnundum taaaki key dosyam kara listeye alınana kdr .Çoğu ınsanda ayrica kasperskyi cok ovuyor ama bu dogrumu tartişilir.BU forumda ortam daha yuksek diğerlerine nazaran işte tekno nun engin bilgileri sayesinde ogreniyoruz bişiler yoksa başka forumlarda düzkalıp kaspersky en iisidir diye geçio.Mcafee ninde su lisans olayını anlamıs deilim yani henuz enterprise surumunu indirdim siteden benden hiç bi bilgi istemedi yani yok serial no dur yok passworddur falan bi açıklık getiriseniz.İNdirdiğim linkte galiba resmi site linkiydi yani

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    gördüğünüz gibi norton'un kaspersky'den daha iyi olduğunu @TeknO da ıspat ettı. ya şimdi bişi sorucam, NAI firması salak mı? enterprise sürümü bu kadar başarılı olurken 9 ve 10 sürümleri niye daha düşük başarı sergiliyor + enterprise'yi ev kullanıcılarına satmıyorlar? veya enterpriseye sadık kalarak az değiştirip ev kullanıcıları için üretmiyorlar?

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    YA YOk ben katılmıyorum sana kaspersky yerden yere vurulcak bi program deil tekno nun dediği gibi var yani dezavantajları ama ben kullandıgım sureç içerisinde gayet memnundum taaaki key dosyam kara listeye alınana kdr .Çoğu ınsanda ayrica kasperskyi cok ovuyor ama bu dogrumu tartişilir.BU forumda ortam daha yuksek diğerlerine nazaran işte tekno nun engin bilgileri sayesinde ogreniyoruz bişiler yoksa başka forumlarda düzkalıp kaspersky en iisidir diye geçio.Mcafee ninde su lisans olayını anlamıs deilim yani henuz enterprise surumunu indirdim siteden benden hiç bi bilgi istemedi yani yok serial no dur yok passworddur falan bi açıklık getiriseniz.İNdirdiğim linkte galiba resmi site linkiydi yani
    sanırım hm editörü (lulali)'ninde boş bir anına gelmişki enterprise'nin, 1 yıl kullanım süresi olan yazılımını koymuş

bak tekno'nun yazısına norton bu konu da başarılı olduğunu o da söyledi.

+ Cevap Yaz
Sayfa 4, toplam 32
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 ... SonSon