merhaba
bu forumu uzun sure takip ediyordum ama yeni uye oldum
bu tip anketler bilgilendirici ve bence antivirus konusunda bilgisi cok olmayan ve arayis icinde olanlar icin cok cok faydali zaten uzun suredir antivirus ile ilgili yazilanlari internetten takip ediyorum gordumki bu forumda diger yabanci forumlarda yazilanlar ile benzer seyler yaziliyor yani bu foruma ve burdaki insanlara guvendim ve uye oldum

birde anketlere bakarak antivirus seciminde insanlarin hata yaptigina katilmiyorum eger ankete katilanlar cok ise sonuclar insanlara en iyisinin hangisi oldugu konusunda elbette fikir veriyor yani cok kafadan atma sonuclar olmuyor ama tabii bu isi bilenlerin yazdiklari onemli testlere de bakmak lazim
benim oyum NOD32 ye
bilgisayarim pentium3 ve ilk aldigimda uzerinde norton vardi oyle uzun sure kullandim herkes gibi daha iyisi varmi bilmiyordum tabii ancak cok onem verdigim dosyalarima virus bulasip ben viruslerini sil diyip nortona o da dosyalarimi tamamen silince norton dusmani oldum, katil norton nolcekk
daha sonra panda kurdum onunla bilgisayarimda bir suru sorun yasadim sonra kaspersky o da bilgisayarimi acaip yavaslatti daha sonra pccillin o guzeldi ama cok virus bulmadigini dusundum guvenemedim yani bunlari ama en az 1 ay kullandim sonra antivir kurdum guzeldi bence cok virus taniyor ve hizli calisiyordu sonra bana avast onerdiler aman aman cok kotuydu turkce olmasi disinda hicbir ise yaramadi bende nedenide su ben avasttan sonra su an kullandigim nod32yi kurdum bir scan yaptim aman allahim bir suru virus trojan ve spy varmis bilgisayarimda hazirandan beri bu forumu takip etmeye basladigimdan beri yani nod32 kullaniyorum hem bi kere benim gibi yavas bilgisayari olanlar icin cok harika bir antivirus bilgisayarimi yavaslatmiyor ve diskte hizli scan yapiyor okuduklarima gore en hizli scan yapan nod32 imis ben acaip memnunum

sadece ilk baslarda zonealarm ile kullandim bazi sorunlarim oldu sonra bu forumda kerio ile nod32 daha iyi oldugunu okuyunca onu denedim cidden ikisi super calisiyor su an bilgisayarim ilk aldigimdan beri gordugum en hizli sekilde calismakta herkese tavsiye ederim ben baska bir firewall ile antivirusu denemeye bile artik korkuyorum
birde tekno abimizin dedigi gibi kasperksy 4.5 kurucam ama onu sadece disk uzerinde virus scan etmek icin kullanicam cunku hepsini kurup bilgisayarimin yavaslamasini istemiyorum boyle super sahane

ama tek sorunum var kasperksy 4.5 proyu bulamadim