Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Güvenlik »

ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Anket sonuçlarını göster: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)
Alwill Avast! 40 9,39%
BitDefender 12 2,82%
CA eTrust EZ Antivirus 4 0,94%
Dr.Web 0 0%
Eset NOD32 59 13,85%
F-Prot Antivirus 1 0,23%
F-Secure Anti-Virus 7 1,64%
G DATA AVK AntiVirusKit 1 0,23%
GriSoft AVG Anti-Virus 6 1,41%
H+D EDV AntiVir 7 1,64%
Kaspersky Anti-Virus 153 35,92%
McAfee VirusScan 62 14,55%
Norton AntiVirus 52 12,21%
Panda Antivirus 13 3,05%
Trend Micro PC-cillin 9 2,11%
Oy kullananlar: 426. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Güvenlik forumu altında ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sevgili Arkadaşlar, Antivirüs yazılımlarına duyulan ilgi nedeni ile daha önce yaptığımız ama oldukça eskiyen antivirüs anketini yeniliyor ve yineliyorum... Eski ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-09-05, 02:12   #1 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Question ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Sevgili Arkadaşlar,

Antivirüs yazılımlarına duyulan ilgi nedeni ile daha önce yaptığımız ama oldukça eskiyen antivirüs anketini yeniliyor ve yineliyorum...
Eski Antivirüs Anketi

Unutmayın ki, bu tip anketler ankete katılanların kişisel görüşlerini yansıtır, bu anketlerin sonuçlarına göre "en doğru" veya "en iyi" olan şudur gibi bir değerlendirme ve genelleme yapamayız. Bilimsel ve gerçekçi dayanakları olmadıkça sadece bilgilendirme amaçlı olarak kalacak, sadece insanların genel tercih ve görüşlerini yansıtacaktır. Bunu lütfen gözönünde bulundurunuz.

Bu ankette bilgisayar sektöründe bugünlerde varolan ve en popüler olanlardan sadece 15 tanesini görebileceksiniz. Çünkü anket sistemimizde seçenek sayımız 15 adet ile sınırlandırılmış durumda, bunu aşamıyorum.

Ankette seçim yaparken kullanıp çok memnun olduğunuz veya kullansanız da kullanmasanız da bu 15 seçenek içinden "en doğrusu" veya "en iyisi" olduğunu düşündüğünüz veya inandığınız bir tanesini seçiniz.

Unutmayın, bu anket hangi antivirüs yazılımını "kullandığınıza" yönelik bir anket değil, daha çok, hangisinin en iyisi veya en doğrusu olduğunu "düşündüğünüze veya inandığınıza" yönelik bir ankettir.

Sevgi ve saygılarımla...

En son TeknO tarafından düzenlendi: 24-09-05 saat 02:33
TeknO çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 04:19   #2 (permalink)
yuh
Rookie Member

Katılım tarihi: 03.07.04
Nereden: ANKARA
ilk ankette oyumu kaspersky e vermıstım ,o sıralarda karspersky 4.5 pro kullanıyordum ve de son derece memnundum,ancak forumu takıp ettıkten sonra ve mcafee yı tecrube edınce mcafee ile kaspersky arasındakı avantaj ve dezavantajları karsılastırdım, 4.5 surumunun guncellıgını kaybetmesı,mcafee nın daha stabıl,sıstem kaynaklarını tuketmede daha cımrı ve antispy gıbı ek ozellıklerın eklenebılır olması mcafee yı tercıh etmemdekı en onemlı sebeplerdı.

arkadaslar eskı ankettekı gıbı oy verdıkten sonra kısaca kullandıgınız yazılımın begendıgınız ve elestırdıgınız yonlerını de belırtırsenız ,anketı inceleyenler ıcın daha faydalı olacaktır.
yuh çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 12:03   #3 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

Katılım tarihi: 10.08.05
Nereden: Bosphorus Lab
geçen ankette mcafee ile yaşadığım sorunlar suretiyle(patchsiz halde) kasoersky'ye oy vermiştim. ancak mcafee'yi patch 11 ile birlikte kurup, daha stabil kurulum, daha az sistem kaynağı ve virüs temizlemede daha başarılı olduğunu görünce oyum mcafee'ye gitti. f-secure 2005 denemiştim bir aralar. yükleme süresi çok uzundu ama programın hakkını vermek lazım. mcafee'den biraz daha fazla sistem kaynağı kullanıyor ama arama motoru çok başarılıydı.bu aralar antivirenkit 2005 Pro denemeyi düşünüyorum. ancak yabancı forumlardan okuduğum yorumlarda 'yüksek sistem gereksinimi' istediğini duyunca biraz soğudum. nod32 kullanan bir arkadaşım var. ancak VBS'de sorun çıkarıyordu. scripten.exe'yi ms'in sitesinden çekince düzelmişti. ayrıca uptade yaparken sorun çıkarması (open socket şeklinde) beni soğuttu. ancak yaması varmış winsock adlı bir programdı tam hatırlayamıyorum. kaspersky'nin gözden kaçırdığı 10'a yakın "hacktool" programı yakaladı ve son zamanlarda daha başarılı bulmaya başladım. uzun süre kav kullandım, yavaş tarıyor ve sistemi kasıyor ancak taraması çok başarılı (tabi mcafee kadar değil) şuan mcafee 1 numaram, daha sonra kav, daha sonra f-secure daha sonra nod32
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 12:12   #4 (permalink)
sHiNe
V.I.Member

sHiNe Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.05
Nereden: İzmir
sHiNe çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 12:24   #5 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

ne oldu yav şimdi
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 13:04   #6 (permalink)
suleymansaygin
Rookie Member

suleymansaygin Avatar

Katılım tarihi: 03.04.05
Nereden: istanbul
Post Bitdefender

Arkadaşlar sizin anketinizdeki bütün virüs proğramlarıyla uzun uzun haşır neşir oldum hepsinide denedim benim şahsi düşüncem Bitdefender den yana Niye derseniz virüs kütüphanesi çok ama çok geniş virüslere çok hızlı müdahale edebiliyor antispam özelliği var makinenizi de kasmıyor şimdilerde bitdefender pro plus 9 u çıkardı gerçekten çok harika bir proğram virüs kütüphanesinde kayıtlı tanıdıgı virüs sayısı ise şuan 205000 civarında anlık updatesi de sürekli güncel kalmasını sağlıyor yani diğer virüs proğramlarından kat be kat daha fazla virüs tanıyor ama maalesef diğerleri kadar tanınmıyor bu yüzdende arkadaşlarımız sanırım çekimser davranıyorlar ama bence çok rahatlıkla ve mutlaka kullanılması gereken bir virüs proğramı..
Herkese Saygılarımla....
suleymansaygin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 13:33   #7 (permalink)
Burberrys
Cool Member

Burberrys Avatar

Katılım tarihi: 12.06.05
Mcafee Virüsscan Enterprise+ANtispware Module 8

tavsiyemdir arkadaşlar .)
Eski 24-09-05, 15:37   #8 (permalink)
r2&d2
Member

r2&d2 Avatar

Katılım tarihi: 24.09.05
Nereden: in the cable
merhaba
bu forumu uzun sure takip ediyordum ama yeni uye oldum
bu tip anketler bilgilendirici ve bence antivirus konusunda bilgisi cok olmayan ve arayis icinde olanlar icin cok cok faydali zaten uzun suredir antivirus ile ilgili yazilanlari internetten takip ediyorum gordumki bu forumda diger yabanci forumlarda yazilanlar ile benzer seyler yaziliyor yani bu foruma ve burdaki insanlara guvendim ve uye oldum birde anketlere bakarak antivirus seciminde insanlarin hata yaptigina katilmiyorum eger ankete katilanlar cok ise sonuclar insanlara en iyisinin hangisi oldugu konusunda elbette fikir veriyor yani cok kafadan atma sonuclar olmuyor ama tabii bu isi bilenlerin yazdiklari onemli testlere de bakmak lazim

benim oyum NOD32 ye
bilgisayarim pentium3 ve ilk aldigimda uzerinde norton vardi oyle uzun sure kullandim herkes gibi daha iyisi varmi bilmiyordum tabii ancak cok onem verdigim dosyalarima virus bulasip ben viruslerini sil diyip nortona o da dosyalarimi tamamen silince norton dusmani oldum, katil norton nolcekk

daha sonra panda kurdum onunla bilgisayarimda bir suru sorun yasadim sonra kaspersky o da bilgisayarimi acaip yavaslatti daha sonra pccillin o guzeldi ama cok virus bulmadigini dusundum guvenemedim yani bunlari ama en az 1 ay kullandim sonra antivir kurdum guzeldi bence cok virus taniyor ve hizli calisiyordu sonra bana avast onerdiler aman aman cok kotuydu turkce olmasi disinda hicbir ise yaramadi bende nedenide su ben avasttan sonra su an kullandigim nod32yi kurdum bir scan yaptim aman allahim bir suru virus trojan ve spy varmis bilgisayarimda hazirandan beri bu forumu takip etmeye basladigimdan beri yani nod32 kullaniyorum hem bi kere benim gibi yavas bilgisayari olanlar icin cok harika bir antivirus bilgisayarimi yavaslatmiyor ve diskte hizli scan yapiyor okuduklarima gore en hizli scan yapan nod32 imis ben acaip memnunum
sadece ilk baslarda zonealarm ile kullandim bazi sorunlarim oldu sonra bu forumda kerio ile nod32 daha iyi oldugunu okuyunca onu denedim cidden ikisi super calisiyor su an bilgisayarim ilk aldigimdan beri gordugum en hizli sekilde calismakta herkese tavsiye ederim ben baska bir firewall ile antivirusu denemeye bile artik korkuyorum
birde tekno abimizin dedigi gibi kasperksy 4.5 kurucam ama onu sadece disk uzerinde virus scan etmek icin kullanicam cunku hepsini kurup bilgisayarimin yavaslamasini istemiyorum boyle super sahane ama tek sorunum var kasperksy 4.5 proyu bulamadim

En son r2&d2 tarafından düzenlendi: 24-09-05 saat 15:43
r2&d2 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 16:30   #9 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Bende diyorum ki, oy veren herkes ayrıca güvenlik kombinasyonunu yazsın buraya.
Önde: Mcafee virusscan enterprise 8.0i+antyspyware module
Arkaplan: Bitdefender Free edition
Ad-aware
Kerio personal firewall 4.2
Benim güvenlik kombinasyonum bu şekilde.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 18:27   #10 (permalink)
zero-Q
Ziyaretçi

arkadaslar bana sanki biraz erken oldu gibi geldi bu anket cunku 2006 mayalı urunler yeni yeni yuzlerini gosteriyorlar...

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 18:34   #11 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Alıntı:
zero-Q tarafından iletildi.
arkadaslar bana sanki biraz erken oldu gibi geldi bu anket cunku 2006 mayalı urunler yeni yeni yuzlerini gosteriyorlar...
Antivirüs sektöründe "genellikle" yeni sürümler ağustos ayından itibaren duyurulur. Ayrıca, bu anket sadece yeni sürümleri değerlendirmek için değil, genel olarak antivirüs markaları konusunda insanların tercih ve beğenilerini göstermek amaçlıdır.
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 21:28   #12 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

bencede herkes güvenlik kombinasyonunu yazmalı burada...

ad-aware, ad-watch geri planda çalışmakta
mcafee virusscan 9 pro
bitdefender 8 standart sadece scanner ve uptader
kerio personal firewall 4

@TeknO üstadın yazdıkların baz alınarak yaratılmıştır.

Copyright © @TeknO
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 21:30   #13 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

Alıntı:
suleymansaygin tarafından iletildi.
Arkadaşlar sizin anketinizdeki bütün virüs proğramlarıyla uzun uzun haşır neşir oldum hepsinide denedim benim şahsi düşüncem Bitdefender den yana Niye derseniz virüs kütüphanesi çok ama çok geniş virüslere çok hızlı müdahale edebiliyor antispam özelliği var makinenizi de kasmıyor şimdilerde bitdefender pro plus 9 u çıkardı gerçekten çok harika bir proğram virüs kütüphanesinde kayıtlı tanıdıgı virüs sayısı ise şuan 205000 civarında anlık updatesi de sürekli güncel kalmasını sağlıyor yani diğer virüs proğramlarından kat be kat daha fazla virüs tanıyor ama maalesef diğerleri kadar tanınmıyor bu yüzdende arkadaşlarımız sanırım çekimser davranıyorlar ama bence çok rahatlıkla ve mutlaka kullanılması gereken bir virüs proğramı..
Herkese Saygılarımla....
bitdefender'ın son zamanlarda yaptığı ciddi atakta sonuna kadar haklısın ancak 200.000 virüs barındırması bişi ifade etmez

@TeknO üstad ayrıca kaspersky personal pro 4 download linkini verirsen çok makbule geçer

teşekkürler...
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 21:58   #14 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Bence bu konus bıraz gereksız gereksızlık su sekılde artık vırus programalrı tek baslarına yeterlı degıller bu nedenle cogu fırma vırus programalrı yanında spy ware programalrını hedıye etmeye basladı o nedenele toplku cozumler konusunda bır anket yapılsa daha ıyı olabılır bence bu konuda brı arastırma ıse su an ıcın en yararlı arastırma oalcaktır
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 22:13   #15 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

altın üye üstadım doğru söylüyor yav spywareler içinde bir anket yapılsa ?
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver