Anket sonuçlarını göster: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Oy kullananlar
426. Bu ankette oy kullanamazsınız.
  • Alwill Avast!

40 9,39%
  • BitDefender

12 2,82%
  • CA eTrust EZ Antivirus

4 0,94%
  • Dr.Web

0 0%
  • Eset NOD32

59 13,85%
  • F-Prot Antivirus

1 0,23%
  • F-Secure Anti-Virus

7 1,64%
  • G DATA AVK AntiVirusKit

1 0,23%
  • GriSoft AVG Anti-Virus

6 1,41%
  • H+D EDV AntiVir

7 1,64%
  • Kaspersky Anti-Virus

153 35,92%
  • McAfee VirusScan

62 14,55%
  • Norton AntiVirus

52 12,21%
  • Panda Antivirus

13 3,05%
  • Trend Micro PC-cillin

9 2,11%
+ Cevap Yaz
Sayfa 5, toplam 32
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 ... SonSon
Results 61 to 75 of 480

ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor; Çok sayıda antivirüs yazılımından söz ediliyor ama bu pc-cillin'i benim dışında zannederim ne kullanan, ne hakkında iki çift laf eden ...

Senior Member hatipoglu Avatar
    Katılım tarihi
    28.10.2003
    Nereden
    Ankara
    Çok sayıda antivirüs yazılımından söz ediliyor ama bu pc-cillin'i benim dışında zannederim ne kullanan, ne hakkında iki çift laf eden var Bu yazılım bu kadar kötü mü ? Oysa halen gönlüm pc-cillin'e oynuyor.
    Hasan YİĞİT

V.I.Member Nachdenklich Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    Alıntı raymon4 tarafından iletildi.
    sanırım hm editörü (lulali)'ninde boş bir anına gelmişki enterprise'nin, 1 yıl kullanım süresi olan yazılımını koymuş

bak tekno'nun yazısına norton bu konu da başarılı olduğunu o da söyledi.
    BEnde 2 yıllığı var.YA yok tekno nerde ispat etti yaw.BEn mi goremıyom.HEr zaman solerim nortonun tek artisi okundugu gibi yazılmasıdır.BEn su Mcafeeyi bidaha kurayım yaw.Su patchi nerden yapıoduk

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı hatipoglu tarafından iletildi.
    Çok sayıda antivirüs yazılımından söz ediliyor ama bu pc-cillin'i benim dışında zannederim ne kullanan, ne hakkında iki çift laf eden var Bu yazılım bu kadar kötü mü ? Oysa halen gönlüm pc-cillin'e oynuyor.
    Benim en uzun süre kullandığım yazılım PC-cillin'dir. Ayrıca, şirketlerde de kullanılmasını önerdiğim bir yazılım (TrendMicro Neat Suite paketi ile birlikte). Ancak, bu yazılım da yine McAfee gibi işyerlerine satılan sürümleri ile ev kullanıcıları için hazırladıkları arasında kalite ve başarım açısından çok ciddi farkları var. İşyerleri için düşünürsek; McAfee ve TrendMicro (PC-cillin) bence aşağı yukarı aynı ayar yazılımlar ve diğer alternatifler arasında yine bence en doğru olanları.

Banned user raymon4 Avatar
    Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    Alıntı Nachdenklich tarafından iletildi.
    BEnde 2 yıllığı var.YA yok tekno nerde ispat etti yaw.BEn mi goremıyom.HEr zaman solerim nortonun tek artisi okundugu gibi yazılmasıdır.BEn su Mcafeeyi bidaha kurayım yaw.Su patchi nerden yapıoduk
    McAfee Virusscan Enterprise v8.0i - Patch 11
    boş bi klasöre extract ettikten sonra kur!!

@tekno üstad takılmaya çalıştık ama hiç pas vermedi

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Arkadaşlar, yine tekrar edeyim, özellikle güvenlik yazılımlarında ve bunların en önemlisi olan antivirüs yazılımlarında "her koşulda, her zaman ve herkese göre EN İYİSİ YOKTUR". Ortama, şartlara ve ihtiyaca göre sadece EN DOĞRUSU vardır. Benim inandığım ve savunduğum budur.

Mesela bir örnek ile açıklayayım; daha önceki yazılarından okuduğum kadarı ile @r2&d2 arkadaşımız Pentium-III işlemcili ve kaynakları kısıtlı bir bilgisayar kullanıyor ve ona göre aslında en önemli kriter kullandığı antivirüs'ün bilgisayarında az kaynak kullanması ve performansı mümkün mertebe az etkilemesi. Elbette bunların yanında yeterli ve iyi bir güvenlik sağlaması da gerekiyor. Bana göre "onun için en doğru tercih" NOD32 olacaktır. Her ne kadar şu an McAfee Virusscan Enterprise v8.0i'yi denemeye karar vermişse de, eğer "kaynak kullanımı ve bilgisayar performansına etkisini çok çok kafaya takar ise" eminim ki bir süre sonra NOD32'ye dönecektir.

Mesela, yine bir şirketin "file server"'ında (bütün kullanıcıların hazırladıkları dosyaları kaydettikleri ve sürekli kullandıkları ortak dosya suncusu bilgisayarda) kullanılacak antivirüs içinde yine performans çok önemli olduğu gibi, virüs temizlediğinde dosyaların sapasağlam orjinal hali ile kalması çok daha önemli olacaktır. Böyle bir ortamda acaip derecede çok virüs bulan ama virüsü silmek yerine dosyayı silen bir antivirüsü (dosya katili) kimse kullanmak istemeyecektir.

İnsanların önem verdikleri konular ihtiyaç ve şartlara göre çok farklı olabilir. Kimi performansa etkisini umursamaz çünkü süper bir bilgisayarı vardır ve ne kadar çok zararlı buluyorsa o kadar iyi der ise seçeneği farklı olacaktır. Kimide performansa etkisini çok önemser ona göre bir tercih yapar. Kimide hiçbirşeyden vazgeçmez, herşeyin en iyisi olmasın ama hepsinden de ortalamanın üstünde bir başarısı olsun, toplamda da hepsinin en iyisi olsun onu seçeyim diyebilir, ama bu tür insanlar maalesef az

Sağlıcakla kalın...
    En son TeknO tarafından düzenlendi: 09-28-2005 saat 21:25

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    Alıntı TeknO tarafından iletildi.
    Arkadaşlar, yine tekrar edeyim, özellikle güvenlik yazılımlarında ve bunların en önemlisi olan antivirüs yazılımlarında "her koşulda, her zaman ve herkese göre EN İYİSİ YOKTUR". Ortama, şartlara ve ihtiyaca göre sadece EN DOĞRUSU vardır. Benim inandığım ve savunduğum budur.

Mesela bir örnek ile açıklayayım; daha önceki yazılarından okuduğum kadarı ile @r2&d2 arkadaşımız Pentium-III işlemcili ve kaynakları kısıtlı bir bilgisayar kullanıyor ve ona göre aslında en önemli kriter kullandığı antivirüs'ün bilgisayarında az kaynak kullanması ve performansı mümkün mertebe az etkilemesi. Elbette bunların yanında yeterli ve iyi bir güvenlik sağlaması da gerekiyor. Bana göre "onun için en doğru tercih" NOD32 olacaktır. Her ne kadar şu an McAfee Virusscan Enterprise v8.0i'yi denemeye karar vermişse de, eğer "kaynak kullanımı ve bilgisayar performansına etkisini çok çok kafaya takar ise" eminim ki bir süre sonra NOD32'ye dönecektir.

Mesela, yine bir şirketin "file server"'ında (bütün kullanıcıların hazırladıkları dosyaları kaydettikleri ve sürekli kullandıkları ortak dosya suncusu bilgisayarda) kullanılacak antivirüs içinde yine performans çok önemli olduğu gibi, virüs temizlediğinde dosyaların sapasağlam orjinal hali ile kalması çok daha önemli olacaktır. Böyle bir ortamda acaip derecede çok virüs bulan ama virüsü silmek yerine dosyayı silen bir antivirüsü (dosya katili) kimse kullanmak istemeyecektir.

İnsanların önem verdikleri konular ihtiyaç ve şartlara göre çok farklı olabilir. Kimi performansa etkisini umursamaz çünkü süper bir bilgisayarı vardır ve ne kadar çok zararlı buluyorsa o kadar iyi der ise seçeneği farklı olacaktır. Kimide performansa etkisini çok önemser ona göre bir tercih yapar. Kimide hiçbirşeyden vazgeçmez, herşeyin en iyisi olmasın ama hepsinden de ortalamanın üstünde bir başarısı olsun, toplamda da hepsinin en iyisi olsun onu seçeyim diyebilir, ama bu tür insanlar maalesef az

Sağlıcakla kalın...
    +1 kesinlıkle katılıyorum.Şimdi ben yine mcafeeyi kurmaya kalktıkm fakat agnitumla olmucak gibi gelıo mcafee bi arada.CUnku daha yuklerken agnitum blocklamaya başlıo bazı aktiviteleri .İnternetim gidio.Keiroyamı geçiyim yaw napayım .BEn biraz geri kafalıyım galiba bu yazılım konusunda.YEni bi yazılıma geçince arayuzune falan alişamıyorum bir turlu
    TEkno bole yazının sonuna sağlıcakla kalın yazınca gidiomus hisii verio bana yaw korkuyorum valla sensiz bi forum dusenemıyorum açıkcası
    Edit:Agnitum 2.7

V.I.Member Sparkie Avatar
    Katılım tarihi
    16.08.2002
    Nereden
    İstanbul
    Antivirus yazılımlarının free ve licence gerektirenleri olduğunu ve karşılaştırılanların bazılarının free edition ları ve bazılarınında licence gerektirdiğini unutmayalım. Her ne kadar Türkiye şartlarında ürünleri lisans alarak kullanmak yada bunlar lisanslı ürünler demek akla bile gelemsede, tercihlerimizde ürünlerin ücretli, one year trial yada free olmasınında önemi var ve olmalı diye düşünüyorum.
    [FONT=Tahoma]Yalnızlığım Mutludur Yanında[/FONT]

Banned user raymon4 Avatar
    Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    agnitum ile mcafee çakışır. kerio 4.2 kullanmanı tavsiye ederim..(tekno olmasa hakıtkaten dusunemiyorum bu guvenlik forumunu)

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    agnitum ile mcafee çakışır. kerio 4.2 kullanmanı tavsiye ederim..(tekno olmasa hakıtkaten dusunemiyorum bu guvenlik forumunu)
    Tmm şidmi kerio yu download edicem yazılım hakkında onerılerıniz varmı yapmam gerekn ayarlar falan.Teşekkurler

hARDWAREMANIAC paranoyakX Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    İzmir
    Blog Mesajları
    2
    benim favorim uzun bir süredir bitdefender diyordum hala diyorum ve oldukça memnunum,
    öncelikle bilgisayarı inanılmaz derecede az kasıyor (gerçi çok aman aman pek çok antivirüs programı kullanmadım ama norton ve kaspersky ile karşılaştırıyorum)
    ikincisi, gene TeknO abimizin gene daha önceden verdiği bir testte de belirttiği gibi proaktif tanıma ile pek çok virüsü daha tanımlanmadan durdurabiliyor,
    ayrıca 9 sürümünde dosyalaraı temizleme (disinfected) işleminide çok daha iyi yapıyor dosyaları ciddi oranla (yarıyarıya) kurtarıyor... firewall'unundan da bir şikayetim olmadı.

bu arada nortonun 4 oyu var, biri kesin e-diablo nun dur
    Bence Oracle.

Member
    Katılım tarihi
    06.09.2004
    Nereden
    BALIKESİR
    tabi nod32 kullanmayanlar nası bi program olduğunu bilemez
    Sizde telekomun yalanlarına sessiz kalmayın!!!
    http://www.internetime-dokunma.com/

Moderator gOkO Avatar
    Katılım tarihi
    10.04.2004
    Nereden
    on hm multi cpu
    Blog Mesajları
    3
    karspersky dedim çünkü uzun süredir kullanıyorum ve virüs derdim yok...nortondan daha anlaşılır eskiden norton kullanırdım...bir ara zonealarmın entegre antivirüsünü kullandım ama tekno sağolsun uyardı bizi
    ERBAA'LI
    "TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"

V.I.Member
    Katılım tarihi
    30.04.2004
    Nereden
    ttOkAtt..
    Kaspersky Anti-Virus Dedim Sistemde Kurulu ama Aktif DeğiL Malüm VirüsLerle Uğraşıyoruz

Member r2&d2 Avatar
    Katılım tarihi
    24.09.2005
    Nereden
    in the cable
    Alıntı TeknO tarafından iletildi.
    mesaj alinmistir
    evet benim icin performans coooooooooooooook önemli o yuzden NOD32yi cok begeniyorum bizim buralarda insanlar sene basindan beri bitdefender kullanmaya basladi ama cogu memnun degil inanin bende bir kere kurmustum bilgisayari cok yavaslatti dediginiz gibi virus sildigi dosyalarin yarisini kullanamiyorsunuz yani kaspersky norton panda ve bitdefender aman benden uzak olsun performanstan vazgecemem
    ama bi si diicem cok az suredir mcafee vs ent. kullaniyorum ama nedense onuda nod32 gibi sevdim zaten bildigim 3 universite mcafee vs ent. kullaniyormus yeni ogrendim herhalde univarsitede antivirus secenlerin bir bildigi vardir aptal olmazlar di mi
    simdi bir sure daha mcafee vs ent. kullanicam antispyware kismi cidden cok super adawarein bulamadigi spylari buldu bende bi de uzerinde intrusion guvenligi olmasi da super dedigim gibi nod32nin bulamadigi seyleri buldu ve birde sildi - viruslerini sildigi butun dosyalari kullaniyorum hic sorun yok o yuzden bence cok hos - panda norton kaspersky hele bitdefender bi de malesef nod32 virus sildiginde dosyalarin cogunu kullanamiyorsunuz backup yoksa yaptiginiz calismalar ucuyor mcafee bu yuzden simdilik bana super gibi bi si geldi
    eger performans sorunu olur ise nod32 ile kaspersky45pro ama kaspersky dediginiz gibi sadece updater ile scanner zaten rus mallarina hic guvenmem oldugum olali american isi herzaman daha qualite su anda oyle calisiyor mcafee ile bakalim zaman ne gosterecek cok tesekurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Rookie Member suleymansaygin Avatar
    Katılım tarihi
    03.04.2005
    Nereden
    istanbul

bu konuda yanılıyorsun hemde çok !!!!

kav şuan 130.000, norton 110.000, mcafee 90.000, nod32 60.000 civarında virüs tanıyor. bu o programların kötü olduğu anlamına mı gelir? HAYIR. senin görüşüne göre EVET! @TeknO üstadın dediği gibi av programlarını db'leri çöplük gibidir. şuanki windows sürümlerin çalışamayacak binlerce virüs barındırıyor. eğer sen seçimini virüs DB'sindeki rakamlara göre yapıyorsan sana iyi akşamlar, kolay gelsin.

Sevgili RAYMON4 arkadaşım cevabım gecikmeli oldu ama bana; diğer virüs proğramları kötü "SANA GÖRE EVET" yazmışsın bunu nerede YAZMIŞIM söylemişim gösterirmisin
    birde insanların düşüncelerini etkilemeye çalışmak yerine,fikirlerinde özgür bırakırsan iyi olur diye düşünüyorum yarar sağlayacağım derken zarar verebilirsin....
    herkese saygılarımla

+ Cevap Yaz
Sayfa 5, toplam 32
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 ... SonSon