Anket sonuçlarını göster: ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Oy kullananlar
426. Bu ankette oy kullanamazsınız.
  • Alwill Avast!

40 9,39%
  • BitDefender

12 2,82%
  • CA eTrust EZ Antivirus

4 0,94%
  • Dr.Web

0 0%
  • Eset NOD32

59 13,85%
  • F-Prot Antivirus

1 0,23%
  • F-Secure Anti-Virus

7 1,64%
  • G DATA AVK AntiVirusKit

1 0,23%
  • GriSoft AVG Anti-Virus

6 1,41%
  • H+D EDV AntiVir

7 1,64%
  • Kaspersky Anti-Virus

153 35,92%
  • McAfee VirusScan

62 14,55%
  • Norton AntiVirus

52 12,21%
  • Panda Antivirus

13 3,05%
  • Trend Micro PC-cillin

9 2,11%
+ Cevap Yaz
Sayfa 6, toplam 32
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 ... SonSon
Results 76 to 90 of 480

ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda ANTİVİRÜS ANKETİ (Ekim 2005) başlıklı konu tartışılıyor; r2&d2 tarafından iletildi. mesaj alinmistir evet benim icin performans coooooooooooooook önemli o yuzden NOD32yi cok begeniyorum bizim buralarda insanlar sene ...

hARDWAREMANIAC paranoyakX Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    İzmir
    Blog Mesajları
    2
    Alıntı r2&d2 tarafından iletildi.
    mesaj alinmistir
    evet benim icin performans coooooooooooooook önemli o yuzden NOD32yi cok begeniyorum bizim buralarda insanlar sene basindan beri bitdefender kullanmaya basladi ama cogu memnun degil inanin bende bir kere kurmustum bilgisayari cok yavaslatti dediginiz gibi virus sildigi dosyalarin yarisini kullanamiyorsunuz yani kaspersky norton panda ve bitdefender aman benden uzak olsun performanstan vazgecemem
    ama bi si diicem cok az suredir mcafee vs ent. kullaniyorum ama nedense onuda nod32 gibi sevdim zaten bildigim 3 universite mcafee vs ent. kullaniyormus yeni ogrendim herhalde univarsitede antivirus secenlerin bir bildigi vardir aptal olmazlar di mi
    simdi bir sure daha mcafee vs ent. kullanicam antispyware kismi cidden cok super adawarein bulamadigi spylari buldu bende bi de uzerinde intrusion guvenligi olmasi da super dedigim gibi nod32nin bulamadigi seyleri buldu ve birde sildi - viruslerini sildigi butun dosyalari kullaniyorum hic sorun yok o yuzden bence cok hos - panda norton kaspersky hele bitdefender bi de malesef nod32 virus sildiginde dosyalarin cogunu kullanamiyorsunuz backup yoksa yaptiginiz calismalar ucuyor mcafee bu yuzden simdilik bana super gibi bi si geldi
    eger performans sorunu olur ise nod32 ile kaspersky45pro ama kaspersky dediginiz gibi sadece updater ile scanner zaten rus mallarina hic guvenmem oldugum olali american isi herzaman daha qualite su anda oyle calisiyor mcafee ile bakalim zaman ne gosterecek cok tesekurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    bitdefender benim bugüne kadar gördüğüm en az kasan antivirlerden biri, şaşırdım ama bu kadar övdünüz nod32 yi kurup deneyeceğim bakalım o nasılmışş. birde şunu söyliyim o üniversitelerde antivirüs seçenlere pek güvenme, bizimkiler nortonu öneriyor
    Bence Oracle.

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı paranoyakX tarafından iletildi.
    bitdefender benim bugüne kadar gördüğüm en az kasan antivirlerden biri, şaşırdım ama bu kadar övdünüz nod32 yi kurup deneyeceğim bakalım o nasılmışş. birde şunu söyliyim o üniversitelerde antivirüs seçenlere pek güvenme, bizimkiler nortonu öneriyor
    Hızlı bilgisayarlarda antivirüs yazılımının bilgisayara performans olarak etkisini diğerleri ile karşılaştırmalı olarak çok açık olarak göremeyebilirsiniz. Bilgisayarında ortalamanın altında bir performansı olan işlemci (Pentium-III gibi) ve kısıtlı kaynakları (256MB bellek gibi) olan insanlar bunu daha net olarak farkedeceklerdir. Zaten antivirüs testlerini yapan ciddi kuruluşların test donanımlarına bakarsanız özellikle performansı yüksek bilgisayarlar kullanmazlar ki, antivirüs yazılımlarının bilgisayar performans ve kaynaklarına etkisi daha net olarak ortaya çıksın diye. Ayrıca, BitDefender 9 sürümünü bende test ettim, dediğiniz gibi performans ve kaynak kullanımı konusunda çok başarılı değil, zaten bu bilgiyi, internet üzerinde bir araştırma yaparsanız forumlarda bu yazılımı kullanan insanların tecrübelerinden de edinirsiniz. Bunlara ek olarak, performans ve kaynak kullanımı konusunda NOD32, BitDefender'dan çok daha başarılıdır. Sonuçta, BitDefender güvenlik sağlama konusunda başarılı bir yazılımdır, ama performans ve kaynak tüketimi konusunda ortalama altında diyebilirim.

V.I.Member Nachdenklich Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    Şİmdi mcafee enterprise yi kurdum patchini yaptım ama annamadıgım nokta yukledıkten sonra restarttan itibaren on access scan yapıo durdurgumda devre dişi kalıo diye gosterıo mcafeeyi.NApcam şimdi

Banned user raymon4 Avatar
    Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    şş rus malına ne güvenmion olm ne iş faşistmisin?

şu bitdefender hakikaten kasıyor bende gördüm ama çözemedim..en kıl olduğum nokta ise vbs'yi devre dışı bırakması kimi kasıo diı kimi kasmıo diyor... nod32 tarama yaparken az çok kasıo o kadar
    En son raymon4 tarafından düzenlendi: 09-29-2005 saat 19:23

tansu
    Ziyaretçi
    dün gece film izlerken sırayla mcafee virusscan enterprise8.0i, kasperky 4.5 pro ve bitdefender free edition a tarama yaptırdım. Bir tek bitdefender ı yarım bırakmak zorunda kaldım. Bit tek o filme müdahale edip durdu. Tiriremeler, atlamalar şeklinde. Ancak yeni ve free olmayan versiyonunu da denemiştim ( 9 ) o bu kadar sistem tüketmiyordu yanlış hatırlamıyorsam

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Nachdenklich tarafından iletildi.
    Şİmdi mcafee enterprise yi kurdum patchini yaptım ama annamadıgım nokta yukledıkten sonra restarttan itibaren on access scan yapıo durdurgumda devre dişi kalıo diye gosterıo mcafeeyi.NApcam şimdi
    Task manager'in screenshot'ını koysana. Mutlaka başka birşey ile çakışıyor, öyle saçmalık yapmaz. Birde agnitum outpost firewall olarak antivirüsler ile arası iyi değil, sanırım bir tek kaspersky ile arası iyi, çünkü uzun süre o ikiliyi kullanmıştım. Zaten agnitum forumlarında da mcafee, nod32, panda, norton v.b. gibi antivirüsler ile ilgili sorunları yazmışlar, yeni sürüm notlarında da açıkça yazıyor. Bu firewall ve antivirüs ikilisini iyi tutturmak çok önemli.Mesela Kerio 4.2'de de McAfee ile ilgili bir sorun vardı, bugün yenisi duyurulan 4.2.1 sürümünde bu sorunu çözmüşler.

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı tansu tarafından iletildi.
    dün gece film izlerken sırayla mcafee virusscan enterprise8.0i, kasperky 4.5 pro ve bitdefender free edition a tarama yaptırdım. Bir tek bitdefender ı yarım bırakmak zorunda kaldım. Bit tek o filme müdahale edip durdu. Tiriremeler, atlamalar şeklinde. Ancak yeni ve free olmayan versiyonunu da denemiştim ( 9 ) o bu kadar sistem tüketmiyordu yanlış hatırlamıyorsam
    Nasıl performansa etkisi yok. Açıkça söylüyorsun filme müdahale etti, bir tek onda titreme atlama oldu diye. Bu işte CPU olarak kaynağı çok kullandığının isbatı değilmi

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    Alıntı tansu tarafından iletildi.
    9'da kasıyor bence özellikle tarama yaparken kav'dan çok kasıyor. eş zamanlı koruma açıkken öle duruyor.

bişi dicem vcd veya dvd player yok mu yav onlarda izleyiver

tansu
    Ziyaretçi
    Alıntı TeknO tarafından iletildi.
    Nasıl performansa etkisi yok. Açıkça söylüyorsun filme müdahale etti, bir tek onda titreme atlama oldu diye. Bu işte CPU olarak kaynağı çok kullandığının isbatı değilmi
    Ben de öle diyorum, performansa etkisi yok demedim ki, yarım bırakmak zorunda kaldım işte. Bir de yeni aldığım modem bir yıllık bitdefender kullanımı vermişti, ilk çıktığında şu yeni versiyonu 1 hafta kadar kullandım, o kadar etkisi yoktu yeni versiyonun diyorum.
    ilk bahsettiğim bitdefender 8 (free edition) ikinci bahsettiğim bitdefender 9

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    Task manager'in screenshot'ını koysana. Mutlaka başka birşey ile çakışıyor, öyle saçmalık yapmaz. Birde agnitum outpost firewall olarak antivirüsler ile arası iyi değil, sanırım bir tek kaspersky ile arası iyi, çünkü uzun süre o ikiliyi kullanmıştım. Zaten agnitum forumlarında da mcafee, nod32, panda, norton v.b. gibi antivirüsler ile ilgili sorunları yazmışlar, yeni sürüm notlarında da açıkça yazıyor. Bu firewall ve antivirüs ikilisini iyi tutturmak çok önemli.Mesela Kerio 4.2'de de McAfee ile ilgili bir sorun vardı, bugün yenisi duyurulan 4.2.1 sürümünde bu sorunu çözmüşler.
    bende de 4.2 var da ben ss vereyim

buda bahsettiğim durum bole kendı kendıne tariyo

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    bende de 4.2 var da ben ss vereyim

buda bahsettiğim durum bole kendı kendıne tariyo
    kuruluş sırasında kuruluş bitince güncellemleri otomatik yapması ve kuruluş bitince disk üzerinde tarama başlatması için seçenekler var. yani sen kuruluğu bitirdiğinde güncellemeleri yapar, atak önleme için bir modül devreye gireceğinden yeniden bilgisayarı başlatmanı ister ve bilgisayar açılınca disk üzerinde (on-access scan) yapar bu normal. eğer kuruluş sırasında kuruluş bitince disk üzerinde tarama (on-access) yapma deseydin bu olmazdı. ama sen iptal edince de yeniden kendi kendine başlamaması lazım. ayrıca devre dışı kaldığı gözükmüyor task bar'da ikonu çalıştığını gösteriyor, yoksa "girilmez" işareti gibi kırmızı bir işaret üzerinde çıkar çalışmadığı zaman. ve ayrıca o antivirüsü gerplanda çalışırken durdurmak epey zor. çünkü kullanıcı dışında müdahale ederek antivirüsün durdurulmasına karşı özel bir teknik kullanıyor.

Katılım tarihi
    10.08.2005
    Nereden
    Bosphorus Lab
    kerio 4.2.1'i indirebilirsin. ayrıca, antispywre modülü kuruluysa, flashget'i hala nasıl uçurmadı

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    kuruluş sırasında kuruluş bitince güncellemleri otomatik yapması ve kuruluş bitince disk üzerinde tarama başlatması için seçenekler var. yani sen kuruluğu bitirdiğinde güncellemeleri yapar, atak önleme için bir modül devreye gireceğinden yeniden bilgisayarı başlatmanı ister ve bilgisayar açılınca disk üzerinde (on-access scan) yapar bu normal. eğer kuruluş sırasında kuruluş bitince disk üzerinde tarama (on-access) yapma deseydin bu olmazdı. ama sen iptal edince de yeniden kendi kendine başlamaması lazım. ayrıca devre dışı kaldığı gözükmüyor task bar'da ikonu çalıştığını gösteriyor, yoksa "girilmez" işareti gibi kırmızı bir işaret üzerinde çıkar çalışmadığı zaman. ve ayrıca o antivirüsü gerplanda çalışırken durdurmak epey zor. çünkü kullanıcı dışında müdahale ederek antivirüsün durdurulmasına karşı özel bir teknik kullanıyor.
    YA iide ben dediklerini yaptım aslında .Yukledikten sonra bitimde o seçeneği işaretlemedım ayrica iptal edince dediğin gibi girilmez işareti cıkıyor: Şİmdi kerio firewallın son surumune de yukeldım neden se oda acılmıo sag alt kosede cıkmıo artik

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    YA iide ben dediklerini yaptım aslında .Yukledikten sonra bitimde o seçeneği işaretlemedım ayrica iptal edince dediğin gibi girilmez işareti cıkıyor: Şİmdi kerio firewallın son surumune de yukeldım neden se oda acılmıo sag alt kosede cıkmıo artik
    şu olabilir. mcafee'nin network kartı için yüklediği özel bir modül var. onun ile sanırım senin şu DSL yazılımların kapışıyor. Onları devre dışı bırakıp deneyebilirsin, gördüğüm kadarı ile DSLmeter filan tarzı network kartının kontrolünü eline geçirmeye çalışan çok yazılım var sende. ayrıca ne gerek var onu da anlayamadım ya neyse

Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Karsiyaka
    şu olabilir. mcafee'nin network kartı için yüklediği özel bir modül var. onun ile sanırım senin şu DSL yazılımların kapışıyor. Onları devre dışı bırakıp deneyebilirsin, gördüğüm kadarı ile DSLmeter filan tarzı network kartının kontrolünü eline geçirmeye çalışan çok yazılım var sende. ayrıca ne gerek var onu da anlayamadım ya neyse
    KOtalıyız ya benim bilg arasira sapitiyo aşiri download oluyo kendı kendıne onları tespit etmk için falan.NEyse herşeryi baştan kurucam.Keriodada sorun cıktı hepsini ayarlıcam tekrar bikldircem size.DSl programlarını iptal ettim

+ Cevap Yaz
Sayfa 6, toplam 32
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 ... SonSon