Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Güvenlik »

Antivirüs Programı : AntiVir Hakkındaki Düşünceleriniz

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Güvenlik forumu altında Antivirüs Programı : AntiVir Hakkındaki Düşünceleriniz başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "AntiVir gayet basit, ücretsiz bir program. Kaspersky buluncaya kadar geçici olarak kullandığım bir program ama hoşuma gitmedi değil. Kullandığım süre ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-05-05, 02:14   #1 (permalink)
KemikKurdu
Member

KemikKurdu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.04.05
Nereden: Apriori
Antivirüs Programı : AntiVir Hakkındaki Düşünceleriniz

AntiVir gayet basit, ücretsiz bir program. Kaspersky buluncaya kadar geçici olarak kullandığım bir program ama hoşuma gitmedi değil.
Kullandığım süre içerisinde herhangi bir virüs problemi yaşamadığım için virüs tepiti ve temizlemede ne kadar başarılıdır bilmiyorum. Kullanıpta test edeniniz var mıdır acep ?
KemikKurdu çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 03:15   #2 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 97
bende kaspersky da var...aynen senin gibi bende o olmadığı için bunu kurmuştum....gayet kullanışlı aslında...ancak test etmedim...
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 04:03   #3 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Resimler: 7
Alıntı:
KemikKurdu tarafından iletildi.
AntiVir gayet basit, ücretsiz bir program. Kaspersky buluncaya kadar geçici olarak kullandığım bir program ama hoşuma gitmedi değil.
Kullandığım süre içerisinde herhangi bir virüs problemi yaşamadığım için virüs tepiti ve temizlemede ne kadar başarılıdır bilmiyorum. Kullanıpta test edeniniz var mıdır acep ?
yaklaşık iki yıldır antivir kullanıyorum..son iki aydır ise yoğun olarak netteyim ve artık buna sörf falan denmez dalgalarla boğuşuyorum girip çıkmadığı yer kalmıyo makinenin...
birkere antivir bence en aktif yazılımlardan birisi.herhangi bir siteye girişte firewall u aşan bişey olsa bile antivir uyarı veriyor (hertürlü spy,trojan anında yakalıyor) ayrıca sistem boşta olduğunda otomatik olarak system klasörünü ve temporary internet files klasörünü tarıyor.messengerla uyumlu çalışabiliyor (geçenlerde bir mesaj üzerinde virüs buldu inanmadım yinede yükledim altından trojen çıktı tabii ki antivir temizledi) iletileri ve dosyaları tarıyor.
benim bilgisayarım eski olduğu için antivir çok ideal çok az sistem kaynağı tüketiyor ve benim için önceliklerden birisi.tabii ki bende girip çıktığım yerlere dikkat ediyorum kardeş kardeş geçinip gidiyoruz

antivir i övmek için yazmadım bunları.şimdi yüklersiniz başınıza bişey gelir...ben hiçbir sorun yaşamadım yaşayacağımı da zannetmiyorum.
virüssüz trojensiz günler sizinle olsun
saygılar...

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 04:45   #4 (permalink)
FC
V.I.Member

FC Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.08.04
Nereden: Maltepe
Antivir hakkındaki görüşlerim kesinlikle müspettir hatta bi ara forumda Tekno'nun yazdığı bir konuda içi virüs dolu bir dosya ile test ettim büyük ölçüde bulmuştu sanırım 3-4 tane dosyayı bulamadı bir çok programdan daha iyi sonuç vermişti
Eski 01-05-05, 04:53   #5 (permalink)
mr1yh1
Ziyaretçi

antiviri epeydir kullanıyorum,değiştirmeyi düşünmüyorum.
hotmailin yakalayamadığı virüsü yakaladı bi kez.
yahoonun virüs sandığı şeye
(ben hazırlamıştım, temiz bir zip dosyası idi)kayıtsız kalabildi.
ama en önemlisi kişisel kullanım için bedava oluşu ve arayüzünün profesyonelliği.
birde şu anda iki tabı açık firefox 28MB yerken
onun yediği 15MB ( 3 adet programın toplamı ).

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 05:01   #6 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Resimler: 7
antivir kardeşliği
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 05:11   #7 (permalink)
BesTCooL
Cool Member

BesTCooL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.10.04
Nereden: Sevgigsm Team
EEE isteyenlerde burdan ceksın bari

6.0.136 İNDİRMEK ICIN
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 07:52   #8 (permalink)
rapport
New Member

Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: antalya
Antivir) yıllardır antivirden vaz geçemedim.bilgisayarımın uyanık bekçisi oldu.tabi bedava olduğu için insanların kafasında biraz soru işareti yaratıyor.fakat kullanınca programın harbi program olduğu anlaşılıyor.yani işin açıkcası havada uçanı düt diye yakalıyor.eksikleri yokmudur vardır tabi biz insanların eksikleri olduğu gibi,onunda olacaktır.paralı olduğu anda parası cebimde hazır.cracleriyle falan hiç uğraşmam.başınızı ağrıttıysam özür dilerim.herkese sonsuz saygılarımla,
rapport çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 13:18   #9 (permalink)
problem
Power Member

problem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Bursa
sürekli aktif olmasına ragmen, anca tarama yaptıgında buluyor bazı trojanları. bunun haricinde memnunum. pc yi kasmıyor.
problem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 14:52   #10 (permalink)
harpoon
Member

harpoon Avatar

Katılım tarihi: 16.04.05
Nereden: mugla
antivirde tarayan ve arka plan koruyan 2 ayrı exe var ve 2 sinden de randıman almak isteniyorsa her ikisinde ayrı configuration u yapmak lazım.Örnegin arkaplan koruyan ve baslangıcta calışmaya başlayan antivir guard ı tıkladıgınızda options-configuration da acılan menude
1-taranan dosyalar baslangıcta usefile extension list olarak geliyor buda calısan/kullanılan filesları tara anlamına geliyor eger all files işaretlenirse bir program calıstırıldıgında o programın tum dosyalarını tarıyo ornegin ie ye tıklayınca temporaly filesı komple tarıyo bunu tıklamayınca bir yukardaki arkadasın dedigi gibi bazen sadece scan da bulabiliyo deniyor.Başlangıcta boyle gelmesinin nedeni tum dosyayı taramaktansa calısan veya kullanılanı taramak daha hızlı ve az ram tuketdiginden
2-Antivirde amac viruslu dosyayı tamir etmek o yuzden diger bir menude action files not repaired deniyo yani bununan tamir edilemiyosa,move to quarentine directory (karantinaya gonder diyo) bunu isterseniz wipe filese ayarlayıp buldugunu silmesini saglayabilirsiniz.Buldugunu sildigi soylenen antivirusler bunu sormayıp direkt dosyayı siliyo bu sekilde onemli bir program veya exe calısmaz duruma gelebiliyo bence bunu karantinaya gonderde bırakın.
3-heuristic yani tanımlanamamış virusler veya olması muhtemel dosyaların taramasında win32 heuristik kapalı geliyo nedeni win32 nin hata kabul etmemesi ama internetin zorlu mecralarında dolanıyorum diyenler win32 heuristic i acıp high e alabilirler
4-UNwanted programs diye bolumde ise tun tıklar acık degil select all ı işaretleyin .
tüm bunlar scan modulundede yapılması gerekir tabi isteyen geldigi gibide bırakabilir.Ben bu sekilde ayarladım.Başlangıcta zone,ms antispy,leechget,skype,java ve ofis wireless mouse,klavyenın exesi var ve pc acılısı 182mb la yapıyo az sistem kaynagı tuketdigi için kullanıyorum.Kasperskyde kullandım.O cok iyi bir antivirus ama pro yu kullanmak lazım diger personel aka boka kişniyo (kullananlar bilir kasperskynin uyarısı at kişnemesini andırıyor)Proda da yasal kullanım yapılmayacaksa black listle ugras dur.Eger korsan kullanıcıysanız her an kaspersky kendisi virusden beter hareket edebilir.Reg key bulacam diye girdigin yerlerde yiyeceginde cabası o yuzden freeware antivir kullanıyorum.Avast da free ama ama o virus dedigini dosyasıyla siliyo tamir yetenegi az.Birde lisanslı veya free antivirus kullananların bir sansıda virus cıkması halinde antivirusun ureticisine mail atma şansı var.O durumda da bir yamayla virusten kurtulma ihtimali ortaya cıkıyo antivirde ornegin virus@free-av.com a viruslu dosyayı zipleyip gondermek mumkun.Son olarak antivirde update ler otomatik olarak 14 gunde bir olarak geliyo siz onu 7 gune dusurebiliyosunuz sebebi her update inde 2900-3000 kblık dosyayı tekrar download etmesi yani yeni virus bilgisini almak yerine o dosyayı komple değiştiriyo isterseniz manuelde yapabilirsiniz ama gunde bazeb 4 -5 guncelleme yapabiliyor.Ben uzun zaman bunu kullandım sonra bir sure kasperskye gectim şimdi de antivir kullanıyorum.Kaspersky kotu demiyorum ama kasperkyden antivire geçişte sahagent diye bir trojan cıktı ve sildi.Hatalı mesaj degildi cunki aynı zamanda kurdugum adawere de sahagent uyarısı verdi taramada o yuzden bilinki mukemmel koruma yoktur.Yememek temizlemekten daha kolay sp2 mutlaka yukleyin ve pop up cop var onu kurup virus yemesi muhtemel yere girerken ayarını artdırıp girin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 22:57   #11 (permalink)
paranoyak
New Member

Katılım tarihi: 01.05.05
Nereden: izmir
arkadaşlar ben halen antivir programını kullanıyorum ve gayet memnunum.....
tavsiye ederim akidişler..... cok profesyonel bir program olmasada iare eder.......
paranoyak çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-05, 01:17   #12 (permalink)
http://h!j@cker
hARDWAREMANIAC

http://h!j@cker Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: H!j@cker WorlD
Alıntı:
karaca tarafından iletildi.
antivir kardeşliği

ben artık serkana yetisemiyorum arkadaslar

valla antivir suan bence free programlarda dünyada top 10 da diyebirim muhtesem tek kelimeyle bukadar güzel hazırlanabilir gercekten ve sürekli güncellme ile tertemiz makinalar dileğiyle
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-05, 02:44   #13 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
http://h!j@cker tarafından iletildi.
ben artık serkana yetisemiyorum arkadaslar

valla antivir suan bence free programlarda dünyada top 10 da diyebirim muhtesem tek kelimeyle bukadar güzel hazırlanabilir gercekten ve sürekli güncellme ile tertemiz makinalar dileğiyle
Öncelikle yanlış anlamayın. Elbette AntiVir bedava edinebileceğiniz antivirüs yazılımlarda çok doğru bir tercih. Hatta bedava antivirüs yazılımlarının bir numarasadır diyebilirim. Ancak diğer parayla satılan antivirüs yazılımları ile mukayese edersek, orta sınıf bir antivirüs yazılımı olduğunu göreceksiniz. Bununla ilgili olarak Nisan ayında yapılan bir antivirüs testini vermek istiyorum.

http://www.hardwaremania.com/forum/s...&postcount=147

Test edilen 58 değişik antivirüs yazılımı içinde 20. sırada AntiVir var. Ve diğer bedava antivirüs yazılımları onun arkasından geliyor.

Antivir bedava antivirüs yazılımlarının en iyisi ama tüm antivirüs yazılımlarının en iyisi değil. Bilgilerinize...

Sağlıcakla kalın...
Eski 02-05-05, 03:36   #14 (permalink)
FC
V.I.Member

FC Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.08.04
Nereden: Maltepe
Alıntı:
TeknO tarafından iletildi.
Öncelikle yanlış anlamayın. Elbette AntiVir bedava edinebileceğiniz antivirüs yazılımlarda çok doğru bir tercih. Hatta bedava antivirüs yazılımlarının bir numarasadır diyebilirim. Ancak diğer parayla satılan antivirüs yazılımları ile mukayese edersek, orta sınıf bir antivirüs yazılımı olduğunu göreceksiniz. Bununla ilgili olarak Nisan ayında yapılan bir antivirüs testini vermek istiyorum.

http://www.hardwaremania.com/forum/s...&postcount=147

Test edilen 58 değişik antivirüs yazılımı içinde 20. sırada AntiVir var. Ve diğer bedava antivirüs yazılımları onun arkasından geliyor.

Antivir bedava antivirüs yazılımlarının en iyisi ama tüm antivirüs yazılımlarının en iyisi değil. Bilgilerinize...

Sağlıcakla kalın...
Abi makineyi kasmayan bundan iyi antivirus var mı?
Birde Antivirüsünüze Güveniyormusunuz ?... bakın derim

En son FC tarafından düzenlendi: 02-05-05 saat 03:43
FC çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-05, 03:41   #15 (permalink)
unicorn
Silver Member

unicorn Avatar