Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Güvenlik »

Bu ne biçim virüs acil Yardım edin!

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Güvenlik forumu altında Bu ne biçim virüs acil Yardım edin! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar çaresiz kaldığım için bu konuyu açmak zorunda kaldım. Bilgisayarımda 3 adet HDD var Önceleri herangi birine tıklayıp içine girmek ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 14-02-08, 19:36   #1 (permalink)
umutdur12
Rookie Member

umutdur12 Avatar

Katılım tarihi: 09.02.07
onthe fire Bu ne biçim virüs acil Yardım edin!

Arkadaşlar çaresiz kaldığım için bu konuyu açmak zorunda kaldım.

Bilgisayarımda 3 adet HDD var Önceleri herangi birine tıklayıp içine girmek istediğimde başka bir penecrede açıyordu şu sıralar ise kaspersky la tarattırdıktan sonra tıkladığımda birlikte aç penceresi çıkıyor içine giremiyorum, E:\Setuplar veya C:\Belgeler yazdığımda girebiliyorum bu birincisi.

ikincisi, Gizli dosyaları göster dediğimde göstermiyor, uygula diyorum ama yine seçenek "gizli dosyaları gösterme" de işaretli kalıyor.

Bu virüsmüdür ? Eger virüsse Kaspersky gözümden düştü ilk taratmamda bişeler buldu sildim 2 ve 3. taramamda hiçbirşey bulamadı ama sorunlar devam ediyor.
Acronis true imajla c nin imajını almıştım onu geri yükliycem ama yine başıma aynı şeyler gelicek biliyorum, usp bağlantılı 160GB lik bi harddisk im var virüsün onda olduğundan şüpheleniyorum şimdi Kasperskayla tarıyorum ama altarnetif bi kaç programlada taramak istiyorum bu işin ilacı nedir? D: ile harici hdd ye format atmam imkansız 130 gb yakın verim var silmem imkansız bunları en son çare olarak formatı düşünüyorum. daha önce başına gelen arkadaşlar acil yarıdm ederse sağlıklarına duacı olurum, Lütfen yardım edin.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-08, 20:11   #2 (permalink)
umutdur12
Rookie Member

umutdur12 Avatar

Ynt: Bu ne biçim virüs acil Yardım edin!

Tespit edildi : virüs Worm.Win32.AutoRun.clq
Tespit edildi : virüs Worm.Win32.AutoRun.cgi
bunları buldu arkadaşları siliyor ama yine meydana çıkıyor bunlar
umutdur12 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-08, 21:05   #3 (permalink)
Arslan_M
V.I.Member

Arslan_M Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.08.04
Nereden: İstanbul

sorunun tıpatıp aynısı şirketteki bazı pc lerdede var. Kaspersky ile tarama yapınca aynı virüsü buluyor bi kaç taramadan sonrada siliyor ama halen gizli dosyaları göstermeme durumu dewam ediyor. Virüsün dosyalarından birisinin adı "H.cmd" bi dosyası daha vardı ama unuttum.Windowsu Güvenli kipte acıp önce regeditten bi tarama yapıp sonrada windowsdan bi tarama yapıp bu dosyayı silmeyi deneyebilirsin. Bizim pc lerde virüs silindi fakat gizli dosyalar olayı halen cözümlenmedi
Birde PC ye usb disk bellek vs. bi depolama aygıtı takarsan virüs onada bulasıyor haberin olsun...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-08, 21:59   #4 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4

Google dan Winsockxpfix yazılımını edin. Programını indirdikten sonra bu programı çalıştır birkaç dakikalık incelemeden sonra gerekli hataları düzeltecek. Bilgisayarın yeniden başlaması esnasında f8 tuşu ile güvenli moda geçiş yap ve tüm bilgisayarı bu modda tarat. başlat-çalıştır= msconfig den açılışta çalışan gereksiz programların işaretini kaldır ve hatta antivirüs programının tespit edemediği şüpheli bir dosya görürsen bulunduğu konuma gidip sil. Bu arada yine google aracılığı ile bulabileceğin "Strun" adlı gelişmiş başlangıç yöneticisi (msconfigin daha kapsamlısı) programcığı da indir ve onunla da kontrol et. Antivirüs programının tespit edip silemediği veya kendin tespit edip silemediğin dosyaları silebilmek içinse "unlocker" adlı programcığı tavsiye ederim. Kendini sağ tık menüsüne ekler ve zorlama yöntemi ile yani silinecek dosyanın bağlı bulunduğu servisi sonlandırmaya çalışarak siler. Bu arada kaspersky den sonra nod32 ile de tarama yaptırırsan daha sağlıklı olabilir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-02-08, 02:54   #5 (permalink)
umutdur12
Rookie Member

umutdur12 Avatar

Teşekkürler arkadaşlar şimdi dediğin programları indirip deniyicem,avira antivir vede nod32 ile birdaha tarattırıcam, eger yine bi çözüm bulamazsam bütün hdd lere format atıcam, 3-5 tane antivirüs programı yüklicem artık nasıl bi iş anlamadım.
umutdur12 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-02-08, 03:19   #6 (permalink)
samyazah
V.I.Member

samyazah Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.02.06
Nereden: beden istanbul, ruh karşıyaka
Resimler: 12

Alıntı:
umutdur12 tarafından iletildi. Mesajı göster
Teşekkürler arkadaşlar şimdi dediğin programları indirip deniyicem,avira antivir vede nod32 ile birdaha tarattırıcam, eger yine bi çözüm bulamazsam bütün hdd lere format atıcam, 3-5 tane antivirüs programı yüklicem artık nasıl bi iş anlamadım.
sakın aynı anda birden çok antivirüs programını kullanma. farenin imlecini hareket ettiremezsin bile...

"Format at düzelsin!!!"
samyazah çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-02-08, 04:19   #7 (permalink)
Xevon
V.I.Member

Xevon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.04.06
Nereden: /home/eugene/public_html :)
Resimler: 6

Aynı virüs yeni kurduğum Windows'a bulaşmıştı, bir süre McAfee'ninde desteğiyle normalde yerleştiği yerlerden silmek için bi bat dosyası oluşturdum.

Alıntı:
cd c:\
attrib * -a -r -s -h
del 3wcxx91.cmd
del 2ifetri.cmd
del autorun.inf
attrib * +s +h
cd c:\WINDOWS\system32\
attrib amvo*.exe -a -r -s -h
attrib amvo*.dll -a -r -s -h
del amvo*.exe
del amvo*.dll
G:
attrib * -a -r -s -h
del 3wcxx91.cmd
del 2ifetri.cmd
del autorun.inf
E:
attrib * -a -r -s -h
del 3wcxx91.cmd
del 2ifetri.cmd
del autorun.inf
Eğer daha fazla sanal sürücü mevcutsa onlarıda ekleyin, arada sırada çalıştırın bir süre sonra virüs işlevini kaybediyor. Aynı zamanda anti-virüs eğerki system restore veya temp dosyaları içinede bulaşmışsa bulup siliyor, sizde asıl yerleştiği yerden silince bir süre sonra ortaya çıkmamaya başlıyor.
Bunların dışında external hdd'niz varsa ondada aynı işlemi yapmanızı tavsiye ederim, virüs her drive'a autorun.inf (bi oyun veya program cd'si taktığınızda otomatik olarak açılma olayını sağlayan hödö) ekliyor ve siz her c: d: veya başka sürücüye çift tıkladığınızda kendini daha fazla yayıyor. Gizli dosyaları ise birkaç registry değişikliği ile düzeltebiliyorsunuz. Registry olayına google yardım eder =)
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-08, 21:57   #8 (permalink)
Doguhankan
New Member

Katılım tarihi: 31.01.06

Arkadaşlar benimde başım buna benzer bir virüsle belada

Worm.Win32.AutoRun.dtv

Kasperskyle tarama yapıyorumBulup siliyor ancak 1 dakika geçmeden autorun.inf dosyası tekrar çıkıyor siliyor,tekrr çıkıyor...Üstelik klasör görün seçeneklerini bir türlü görünür kılamıyorum.Lütfen yardım edin.
Doguhankan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-08-08, 16:51   #9 (permalink)
patroller
Rookie Member

patroller Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.12.05
Nereden: Van,Tire
Resimler: 1

millet bu amvo virüsünü silmek için ilk önce bilgisayarı güvenli modda açıp kaspersky ı açıp taratıyoruz autorun inf diye bir şey bulursa sorun halloluyor.
taşıyıcı vb disklerinizi taratın güvenli modda virüsten öyle kurtulursunuz.
kaspersky açması sorun olabilir ama biraz uğraşın olacaktır.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-08-08, 18:52   #10 (permalink)
chona
Cool Member

chona Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.07.08
Nereden: Evden

arklar bu benim başımada gelmişti çok kolay bi çözümü war öle güwenli kip felan gerekmiyor.
1-önce gizli dosyaları göster seçeneğini açın
2-aynı yerden korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini kaldırın.

daha sonra hata weren sabit sidkinize ters tıklayıp aç deyin. hemen kök dizinde autorun adlı bir ini dosyası wardır onu ve uzantısı exe olan dosyaları silin

sorununu restart attıkdan sonra hallolacaktır.
chona çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-08, 01:16   #11 (permalink)
manyakgeyik
New Member

Katılım tarihi: 11.10.06
Nereden: İSTANBUL

Arkadaşlar aynı virüsle bende karşılaştım sadece şu işlemi yapıyosunuz

AMVO.EXE Virüsü Silme - Bilgisayardestek

burda program var sistemde rapidlinki vermek yasakmı yada link bilmiyorum ama burdaki programı çekmiştim.

sadece çalıştırıyosunuz bir vbs dosyası daha sonra bir restart hem virüs siliniyor, hemde gizli dosyaları göster dediginizde görebiliyorsunuz.
manyakgeyik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 01:25   #12 (permalink)
__JoKeR__
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.08.08
Nereden: Hack

AutoRun Vs Virus Ler Tek Cözümü

ESET Smart Security Master Edition
(Halk Dilinde NOD32)

İlk Önce Kurunuz, Kurar Kurmaz O Bulacaktır Ama Oda Silemeyecek Ama Keçi Gibi İnadı İle Sizin Yardımınız İle Beraber Silecektir.

Size Düşen Bilgisayarım C Girin Ctrl - F Tıklayın C= De Auto Diye Aratın Cıkan Herşeyi Silin
Tabiki Eset Boş Durmayacak O Da Silecek Siz Sildikce O Geri Gelicek Maksımun 5 Dk Boyunca Sİlcenız Taki Eset Virus Diye Saymaya Kadar...

AutoRun Nedir Aslında Pc Bulasan Bir Virus Adı Değildir Bir Namı Değer Exe. Virusüdür
AutoRun Sabit Disk + Flash Bellek + Harici Hard Disk Otomatik Acılmasını Sağlar...

Kimse Olmuyor Demesin % Yüz Cözümdür

Denenmiş Ve Uygulanmıstır Bu Şekilde Yüze Yakın Kamu PC Lerini Format Atmadan Geri Kazandırmıstırım Bilakis Kendim...

Şuan Bu Paylasım Sadece Sadece Bu Forumda Vardır...

Dünyada İki Virüs Programı Vardı Oda NOD32 Vs Kaspersky

İkiside Bir Birlerinin Acıgını Kapatır. Ama Auto Yu Sadece NOD32 Siler

__JoKeR__ Sancı & Ağrı Larınıza Çözüm Üretir...
__JoKeR__ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 23:34   #13 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Resimler: 4

Alıntı:
__JoKeR__ tarafından iletildi. Mesajı göster
AutoRun Vs Virus Ler Tek Cözümü

__JoKeR__ Sancı & Ağrı Larınıza Çözüm Üretir...
İlk repin benden olsun hemen terazine tıklıyorum. Güle güle kullan replerini.
mysterious_man çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 23:38   #14 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

Alıntı:
mysterious_man tarafından iletildi. Mesajı göster
İlk repin benden olsun hemen terazine tıklıyorum. Güle güle kullan replerini.
tam destek

KARACA-TİSAŞ
kalpazan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 11:07   #15 (permalink)
ceceli
Silver Member

ceceli Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9

AMVO.EXE BU VİRÜS tam bi artist benim pc de usb den bulaşmıştı (veri kaybı yapmadığı için) kaliteli anti virüsler kara listesine almıyor ve silemiyorsunuz. tek çözüm manuel elle temizlik.ben norton 360 sayesinde kurtulmuştum.