+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 4
1 2 3 4 SonSon
Results 1 to 15 of 58

Güvenlik Yazılımı ne Kullanayım???

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda Güvenlik Yazılımı ne Kullanayım??? başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar sistemim hata veriyodu ve sonunda format attım. Şimdi sizce sistemde güvenlik için neler kullanmalıyım Trojan,Spam vs.lere karşı yardımcı olursanız ...

Power Member ozracing Avatar
    Katılım tarihi
    03.03.2005
    Nereden
    iSTanBUL

Güvenlik Yazılımı ne Kullanayım???

Arkadaşlar sistemim hata veriyodu ve sonunda format attım.
    Şimdi sizce sistemde güvenlik için neler kullanmalıyım
    Trojan,Spam vs.lere karşı yardımcı olursanız sevinirim

Elimde Kaspersky,Anti hacker,PCcilin 2005,Microsoft AntiSpayware var yalnız antispyware kullanmıstım daha önceeki sistemde hata verdi bi dosyayı sildiği için şimdi herkesin cevabını bekliyorum
    teşekkürler
    İmza Kuralları =)

hARDWAREMANIAC Volkan Avatar
    Katılım tarihi
    16.06.2004
    Nereden
    Zürih - İsviçre
    Forumda bu tip konular çok tartışıldı, takip ettiğim ve anladığım kadarıyla McAfee yada F-Secure öneriliyor... bunların internet security paketleri yeterli olacaktır sanırım...

Kaspersky için oldukça iyi deniyor,

Microsoft Antispyware ın aşırı kuşkucu olması nedeniyle, windows için gerekli bazı dosyaları silebileceği ve bununda sistemin çalışmasını olumsuz yönde etkileyeceği söyleniyor, Ad-Aware bunun yerine kullanılabilir,

ben F-Secure + Microsoft Antispyware kullanıyorum, (Antispyware de inşallah hata yapmıyorumdur, )
    Üşeniyorum öyleyse yarın

V.I.Member vizjerei_z Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    istanbul
    bende norton var ve değiştirmeyi düşünmüyorum. gerçi bir çok arkadaş kaspersky ile f-secureyi öneriyor ama ben norton dan şaşmayın derim.

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    kaspersky anti-virüs + spy sweeper kullanıyorum

XP + SP2 üzerine kurunca çok daha iyi oluyor. Mümkün olduğunca sistemini güncel tutmaya çalış, en son yamaları kur.

Bende firewall olarak sp2 ve modemin firewall'u var. Ek bir program yüklemeye gerek duymadım.

Katılım tarihi
    03.03.2005
    Nereden
    iSTanBUL
    Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi.
    kaspersky anti-virüs + spy sweeper kullanıyorum

XP + SP2 üzerine kurunca çok daha iyi oluyor. Mümkün olduğunca sistemini güncel tutmaya çalış, en son yamaları kur.

Bende firewall olarak sp2 ve modemin firewall'u var. Ek bir program yüklemeye gerek duymadım.
    arkadaşlar öncelikle herkese teşekkürler.

Bende şu an kaspersky ı kurdum ve full system tarama bitmek üzre
    spy sweeper nasıl sence güzel mi? ben bilmiyorum da onun için
    bende de sp2 var ama modem adsl usb modem bunlarda firewall yok tabi

Member
    Katılım tarihi
    03.03.2005
    Bende sadece antivirüs var. firewall falan yok. sp2 yüklenmiyor, spyware kurulu ama işe yaramıyor bence

Birisinin pc me girip girmediğini nasıl anlarım?bugün kullanıcı hesaplarına baktığımda parola korumalı (ismini unuttum,) ...machine.net gibi bir hesap oluşturulmuştu. neden oluşmuş olabilir. (o hesabı sildim. )

bende de usb modem var, firewall i yok.

Katılım tarihi
    03.03.2005
    Nereden
    iSTanBUL
    bilemicem ben ama tahmin yüritim
    spam yada trojan hiç pc yi tarattın mı?

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    kaspersky i tavsiye etmemin bir sebebi de trojanları çok iyi etkisiz hale getiriyor.

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    1. Kaspersky Anti-Virus Personel Pro 5.0.20 + Agnitum Outpost Pro 2.5 + Ad-aware SE Profesional 1.05
    2. McAfee Virusscan Enterprise 8.0i + McAfee Desktop Firewall 8.0 + Ad-Aware SE Professional 1.05 + Ewido Internet Security 3.0
    3. F-Secure Internet Security 2005

Bu kombinasyonlardan birini seçerek iyi bir güvenlik oluşturabilirsiniz.

Katılım tarihi
    16.06.2004
    Nereden
    Zürih - İsviçre
    TeknO F-Secure patladı bi kaç saat önce bende,

biri girdi pc ye, büyük ihtimalle trojan çünkü pc nin görünümü değiştirmeye başlamıştı

hata bende sanırım, MSN Plus denen eklentinin zararlı olduğunu sölemesine rağmen (microsoft antispyware) silmedim,

sadece F-Secure Internet Security yetermi?

SP2 kuruluydu ama anlayamadım hala, formattan sora anca kendine geldi,

pc nin boot.ini dosyasında hata buluodu açılırken, (açamıodu daha dorusu)

ne önerirsin?

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Volkan... tarafından iletildi.
    TeknO F-Secure patladı bi kaç saat önce bende,

biri girdi pc ye, büyük ihtimalle trojan çünkü pc nin görünümü değiştirmeye başlamıştı

hata bende sanırım, MSN Plus denen eklentinin zararlı olduğunu sölemesine rağmen (microsoft antispyware) silmedim,

sadece F-Secure Internet Security yetermi?

SP2 kuruluydu ama anlayamadım hala, formattan sora anca kendine geldi,

pc nin boot.ini dosyasında hata buluodu açılırken, (açamıodu daha dorusu)

ne önerirsin?
    F-Secure Internet Security 2005'de ayarları default bıraktıysan çok güvenilir değil. Daha önce pegasus01 ile de bunu konuşmuştum (yazıştık ve detaylı testlerini yaptık, 24 leaktestin 24'ünden de geçmişti). Ancak forumun database'i silindiği için bizim o setupları yazdığımız postlar uçtu tabii.

Sana tekrar vereyim.
    1. F-Secure'un sağ klikle ilk ana menüsünü aç.
    2. Advanced üzerinde çift tıkla.
    3. Yeni açılan ekranda soldaki menüden "internet shield" 'e gir. (çitf tıkla alt seçenekler çıkar)
    4. "Application control" 'u seç.
    5. Sağdaki "settings" kısmını aç.
    6. "enable application launch control" ile "enable application manipulation control" 'u tikle. (yani ilgili kutulara seçili olduklarına dair işaret gelecek)
    7. "OK" de çık ve bilgisayarı restart et.

Ne avantajı var? Bir kere herşeyi içinde bir yazılım. Antivirüsüde firewall'ıda çok çok iyi. Zaten antispy olarak içinden Ad-aware SE Pro 1.05 çıkıyor. Birsürü farklı yazılımla uğraşmak istemeyenler için ideal. Dolayısıyla, birbirleri arasında bir uyum sorunu olmuyor. Çok daha önemlisi, bir yazılıma para ile sahip olmak istiyorsanız Türkiye'de OEM versiyonu 7 Euro (acaip ucuz). İnternetten kopyalayıp kullanacağınız yazılımlarında güvenlik riskleri olduğunu düşünürsek birde böyle bir artısı var.

Ancak !!! Yazılım kaynak kullanımı konusunda cimri değil. 17 tane geriplanda çalışan yazılımı var. Güçlü bilgisayarlarda kullanılmaya uygun. Performans sorunu yaşanabilecek bilgisayarlar için önermem.

Yukarıda verdiğim diğer iki kombinasyonda bizzat tarafımca 1 seneden beri (değişik versiyonlardan bugüne geldik) test edilen ve birbiri ile sorun yaşamayacağınız yazılımlar. Özellikle kaspersky'ın performans kullanımı konusunda oldukça geliştiğini söylemek isterim, 3-4 ay öncesine göre çok farklı bir yerde, yani performans canavarı değil artık. Eğer KAVPP 5.0.20 veya McAfee Enterprise 8.0i ile ilgili tweak'leri öğrenmek isteyen olursa yardımcı olabilirim.

Kolay gelsin.
    En son TeknO tarafından düzenlendi: 03-11-2005 saat 02:08

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Pardon, unutmadan söyliyeyim. F-Secure'da bu ayarları yaptıktan sonra ekrana gelecek uyarı mesajlarında dikkatli olun. Hangi yazılım ne için çalışıyor veya internete çıkıyor izleyin. Ona göre çalışmasına veya internete çıkmasına izin verin. Herşeye sorgulamaksınız "evet" diyip onaylarsanız, yazılım çok faydalı olamayacaktır size...

Katılım tarihi
    16.06.2004
    Nereden
    Zürih - İsviçre
    tşk ederim,

bütün ayarlar high da, korur inşallah,

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    F-Secure sağlam firmadır. Ayrıca şu an betası çıkan çok çok enteran bir yazılımları daha var. Ben yakında bu yazılımın çok konuşulacağını düşünüyorum.

F-Secure BlackLight

Belki biliyorsunuz, artık zararlı kod yazanlar değişik yöntemler denemeye başladılar. Amerika'da yapılan son hacker'lar toplantısında da saldırı metodlarının artık değişim göstermeye başladığı, klasik antivirüs ve firewall'ların bunları engellemeye yetmeyeceği üzerinde özellikle durulmuştu. Yeni zararlı kodlar artık klasik antivirüs ve firewall'lar ile farkedilemeyecek. Çünkü bu zararlı kodlar görünmeyecek (stealth) bir teknoloji kullanacak, bu şekilde farkedilemeyecek, ve kendilerine bilgisayara sızmak için çok farklı atlama noktaları (jumping point) kullanacaklar. Böylelikle de tahmin edilemeyecek noktalardan bilgisayara sızacak ve klasik güvenlik yazılımlarına ilkönce saldırıp onları etkisiz hale getirecekler. Bu tarz kodlara bugün için "rootkit" adı veriliyor ve tüm güvenlik uzmanları bu "rootkit"'lerin klasik antivirüs ve firewall'lar ile tesbit ve etkisiz hale getirilmesinin imkansız olduğunda birleşiyorlar.

Bu alanda birçok amatör yazılım aslında vardı. Ama ne derece etkili olacakları tartışılıyordu. İlk defa F-Secure gibi kendi alanında profesyonel bir firma bu konuda (rootkit) kendi teknolojisini ortaya koydu ve bir yazılım geliştirmek için kolları sıvadı. "F-Secure Blacklight" olarak adı geçen bu yazılım şu an "beta" aşamasında ve sitesinden denemek için indirilebilir.

Gerekli açıklamalar;
    http://www.f-secure.com/blacklight/
    http://www.f-secure.com/news/items/n...05030701.shtml

Download linki;
    http://www.f-secure.com/blacklight/try.shtml

SONUÇTA; F-Secure güvenlik alanında ismi duyulmuş saygın bir fillandiya firmasıdır. Hazırladığı yazılımlar "çok enteresan" ve "dünyada örneği az olan" ürünlerdir. Örneğin Antivirüs yazılımı "dünyada tek 3 çekirdekli (engine)" antivirüs yazılımıdır. Antivirüs yazılımının bir çekirdeği "kaspersky 6.0" 'a ait ve adı AVP dir. Diğer çekirdegi "Libra" 'dır ve F-Prot'un geliştirilmişidir. Üçüncü ise "Orion" 'dur ve kendilerinin geliştirdiği özel bir çekirdektir. Bu üç çekirdek aynı anda çalışmaktadır. Bu nedenle bazı testlerde antivirüs başarısı en yüksek yazılım olarak görünmektedir. Sonuçta, güvenebileceğiniz bir markadır.

McAfee, Kaspersky ve F-Secure Antivirüs yazılımları konusunda senelerdir kendi alanının en iyileri olmuştur. En iyi ilk 3 antivirüs yazılımlarıdır. Bunlardan birini seçen sonuçta hata yapmış olamaz, doğru bir tercih yapmış olacaktır.

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Volkan... tarafından iletildi.
    Hata gerçekten sizde. Neden biliyormusunuz? Microsoft Antispyware kullandığınız için O katili bence hemen "uninstall" edin ve Ad-aware SE ile (ad-watch geriplanda çalışsın hep) yolunuza devam edin.

Not: SpyBot'da diğer bir bilgisayar katilidir. Hakkındaki övgülere bakmayın. Arkasında çok gözü yaşlı bilgisayar kullanıcısı bırakmıştır

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 4
1 2 3 4 SonSon