+ Cevap Yaz
Sayfa 4, toplam 4
İlkİlk 1 2 3 4
Results 46 to 58 of 58

Güvenlik Yazılımı ne Kullanayım???

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda Güvenlik Yazılımı ne Kullanayım??? başlıklı konu tartışılıyor; @İDEA Nod32'yi Doğru Ayarlarla Kullanın konu başlıklı türkçeleştirilmiş konudan da faydalanabilirsiniz....

V.I.Member Ryan_KyKlopS Avatar
    Katılım tarihi
    25.02.2005
    Nereden
    Local Area Network
    @İDEA Nod32'yi Doğru Ayarlarla Kullanın konu başlıklı türkçeleştirilmiş konudan da faydalanabilirsiniz.

V.I.Member lazarus Avatar
    Katılım tarihi
    03.07.2005
    Nereden
    IST@NBUL
    Blog Mesajları
    1
    Alıntı iDEA tarafından iletildi.
    Şuan kadar temizleyemediği virus ile karşılaşmadım gibi bir çok olumlu yönünü gördüm değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.Tam aksine tavsi olarak kulladığım bir yazlım.Hatta okulumuma bile yüklettim Nortonun bulaşmasını önelyemediği virus ve temizler ikende bütün exe siliyordu ki Nod32 exe silmeden temizlediği gibi bir daha o viruse rastlanmadı.

Hakklı olabilirisn Nod32 kurlum sonra bir çok ayarı var ve bu ayarlar tam yapılmadığından tam verimli bir şekilde çalışmaya bilir.Kurulum ayarlarını bir konu olarak bir açayım isterseniz oradan bir bakın kurlum ayarlarına...
    ne norton mu ??? aman o dünden uzak olsun... seninki tercih meselesidir, tabii nortondan sonra nod32 rüya gibi gelmiştir sana gayet normal. sonuç olarak; anti-vir'de tek geçeceğim yazılım: kaspersky'dir. daha iyisini görmedim arkadaş...
    kazıkçı kalitesiz avea ve kazıkçı tekel telekom'a her zaman HHHHHHAAAAAAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRR !!!

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Bence büyük konuşmayın.

Genellikle her antivirüsün bulamadığı, ama bir başkasının bulduğu virüsler vardır. Zaten, genellikle antivirüs yazılımların hepsi aynı virüsleri tesbit edemezler, belki çoğunlukla aynı virüsleri tesbit ederler ama yine de ciddi miktarda birinin tesbit edip diğerinin tesbit edemediği birçok virüs vardır.

"En iyisi" diye gördüğünüz antivirüsünüz birgün gelirde herkesin tesbit edebildiği bir virüsü tesbit edemeyip siz bundan ciddi bir zarar görürüseniz kimsenin yüzüne bakamazsınız.

Siz en iyisi gelin bu iddialardan vazgeçin ve antivirüs yazılımlarının "hem iyi hemde kötü yönlerini" bir arada görmeye ve değerlendirmeye çalışalım.

Artık "benim antivirüsüm en iyisidir" lafını bir kenara bırakıp, "benim kullandığım antivirüsün iyi yönleri budur, kötü yönleri şudur" şeklinde konuşmaya başlayalım. Çağdaş ve bilgili insana yakışan budur, objektif paylaşım budur ve sonuçta "en doğrusu" da budur.

Sevgi ve saygılarımla...

V.I.Member ICEEXOL Avatar
    Katılım tarihi
    17.05.2006
    Nereden
    Adana/Güzelyalı
    Alıntı Alexander tarafından iletildi. Mesajı göster
    sen corporate edition da bahsediyon herhalde ben açıkcası pek tutmadım o yazılımı yani çok geç tepki veriyor ayrıca ücretsiz olduğunu da nereden çıkardın
    Yalnız verilen linkteki açıklama çok profesyonel

Sistemi kasmaz varlığını bile hisstemezsiniz.sizi rahatsız etmeden herşeyi halleder

V.I.Member Alexander Avatar
    Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    yöneticiler nerede yahu hala link duruyor

New Member
    Katılım tarihi
    23.11.2006
    Nereden
    SAKARYA
    yöneticiler nerede yahu hala link duruyor
    Arkadaşım söz konusu yazılım bir kamu kuruluşunun hemde türkiyenin en önemli bir kamu kuruluşunun serverlarında kurulu ve ayrıca diğer bilgisayrlarında.Birde geç tepki vermesi konusunda bir yazı yazılmış sanırım.Eminmisiniz.Bu Kamu kurumunun türkiye geneline yayılan bir ağı var ve diğer tüm yazılımlar bazı yerlerde cuvalladılar buna karar verildi.Şunuda belirteyim türkiyede bu kadar büyük ağ yapısı olan başka kurumda yok.Yorum yaparken kullanmadığız ve bilmediğiniz bir yazılım hakkında yorum yapmayın.Ülkemizin başına ne geldiyse sabit fikirlerden geldi.İstemiyorsanız kullanmazsınız.
    Ücretsiz derken bu sürümü
    Yazılım hakkında bilgiye gelince sayfanın diğer bölümlerinde mevcut veya google dan aratırsanız fazlasıyla var
    Benim bunu paylaşma amacım insanların sorunlarına çözüm için ayrıca bildiğim kadarıyla bir kaçtane büyük üniversite bunu kullanıyor.

http://www.hardwaremania.com/forum/y...rus-26526.html

Başka önemli sayılan siteleri kurallara aykırı olur diye vermiyorum.
    En son edizdar tarafından düzenlendi: 11-24-2006 saat 10:37

V.I.Member Alexander Avatar
    Katılım tarihi
    22.11.2005
    Nereden
    Trabzon
    Alıntı edizdar tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arkadaşım söz konusu yazılım bir kamu kuruluşunun hemde türkiyenin en önemli bir kamu kuruluşunun serverlarında kurulu ve ayrıca diğer bilgisayrlarında.Birde geç tepki vermesi konusunda bir yazı yazılmış sanırım.Eminmisiniz.Bu Kamu kurumunun türkiye geneline yayılan bir ağı var ve diğer tüm yazılımlar bazı yerlerde cuvalladılar buna karar verildi.Şunuda belirteyim türkiyede bu kadar büyük ağ yapısı olan başka kurumda yok.Yorum yaparken kullanmadığız ve bilmediğiniz bir yazılım hakkında yorum yapmayın.Ülkemizin başına ne geldiyse sabit fikirlerden geldi.İstemiyorsanız kullanmazsınız.
    Benim bunu paylaşma amacım insanların sorunlarına çözüm için ayrıca bildiğim kadarıyla bir kaçtane büyük üniversite bunu kullanıyor.
    yaw sen nereden biliyordun benim bu programı kullanmadığı ayrıca kim acaba sabit fikirli ben mi siz mi ben sizin gibi herkes bunu kullanıyor bende kullanayaım diye bir zihniyette değilim yani sürüye bende katılayım ayrıca tam bir fikir vermese bile yani yardı vermemek için bu test e bir bak derim ayrıca bana göre symantec in başarısı ürünlerinden çok pazarlamaya dayalı bunuda bi düşünün

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Arkadaş reklam için girmiş, bariz belli oluyor. 10 gün tatil verdim.

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    ayrıca bana göre symantec in başarısı ürünlerinden çok pazarlamaya dayalı bunuda bi düşünün
    Bu görüşe "kesinlikle" katılmıyorum.

Symantec firmasının bu kadar büyük bir firma haline gelmesi, onun sadece pazarlama başarısına değil, ürünlerinin kalitesine de çok büyük oranda bağlıdır. Burada genç arkadaşların çoğu bilmez belki ama, biz bilgisayarı Norton Disk Doctor, Norton Disk Editor, Norton Commander v.b. gibi yazılımlar ile öğrendik. Symantec üstelik antivirüs ve güvenlik ürünleri pazarına ilk giren firmalardan biri değildir, güvenlik sektörüne pazarda birçok firma var iken ve daha sonra girmiştir. Bu başarıyı onlara rağmen elde etmiştir.

Symantec ve onun markası olan Norton ürünlerinden Anti-Virüs yazılımlarının başarımı bugün çok iyidir. 2006 senesi başından bu yana antivirüs tarafında göz ile görülür bir gelişme ve başarı grafiği vardır. Bugün en başarılı antivirüs yazılımlarından biri Symantec ve/veya Norton'dur. 2007 serisi ürünleri ve son çıkan Beta sürecindeki Norton 360 ürünü kalite, fonksiyonlar ve başarım anlamında eşine az rastlanır bir noktadadır. Symantec ve Norton antivirüs ürünlerindeki gelişmeyi incelemeniz gerekir. Geçmişte kurulum ve performans ile ilgili sorunlar yaşanmıştı, ancak bugün gelinen noktada bu sorunlar çok net olarak ortadan kalkmış gözüküyor. Son dönemlerde yapılan değişik testlerde de antivirüs alanında en iyi antivirüslerden biri olduğu gözüküyor. Amatör ve kısıtlı bakış açısı sunan testlerden çok, antivirüs yazılımlarını değişik yönleri ile inceleyen daha birçok test vardır. Onların hepsini birden inceleyerek antvirüs yazılımları içinde Norton'un yerini iyice analiz ediniz. Forumumuzda bu konuda yeterli test ve bilgi vardır.

Ayrıca, Gartner gibi saygın bir kuruluşun Haziran 2006 ayında yayınlanan araştırmasına göre 2005 senesinde dünya antivirüs pazarında Symantec ürünleri % 53.6 gibi çok ciddi bir oranda söz sahibidir. Symantec'i % 18.8 ile McAfee ve % 13.8 ile Trend Micro takip etmektedir. Bu önemli bir veridir ve bunu gözardı edemeyiz. Demek oluyor ki, bütün dünya üzerinde en az 2 kişiden biri Symantec ürünlerini kullanıyor. Şimdi bunu sadece pazarlamaya bağlamak ne derece mantıklı olabilir. Bu kadar insanda bizim gibi araştırıyor, inceliyor ve sonra karar verip satınalıyor. Onlar hiçbir şey bilmiyorda biz mi biliyoruz? Dünyanın yarısı o zaman antivirüs'den anlamıyor ama bizler süperiz, gibi bir megolamani içinde olmanın bir alemi yok. Ayrıca, Symantec ürünlerini bedavaya da satmıyor, birçok alternatifden daha pahallı ve insanlar buna rağmen satınalıyor. Büyük firmaların hele ki Symantec gibi pazarın yarısından fazlasını elinde tutan firmaların imkanları muhteşemdir ve her zaman istedikleri şekilde bir ürün çıkarabilirler ve ürünlerini geliştirebilirler. Firmaların güçleri çoğu kere ürünlerin kalitesine yansır, bunu da gözardı etmemek lazım.

Bundan 2-3 sene öncesine ait yorumlar ile bugün için bir değerlendirme yapmayın. Yazılımlar sürekli gelişim halinde. Sizlerde kendinizi bu doğrultuda geliştirin ve bilgilerinizi tazeleyin. Kimi yazılımlar kötüye giderken kimileri iyiye doğru gidiyor. Norton'da bence iyiye doğru giden bir yazılım. Gelişmeleri görmemezlikten gelerek bir yorum yaparsanız, hem kendiniz için hemde sizin yazdıklarınız okuyanlar için bir haksızlık yapmış olursunuz. Yorumlarınızı objektif kalmaya gayret ederek yapmalısınız.

Sevgi ve saygılarımla...

Banned user
    Katılım tarihi
    22.11.2006
    Nereden
    Firinda izgara tavuk, rus salatasi, yaprak sarmasi, kestaneli pilav, sarap kesmezse raki, bol antep fistikli cerez ve tv...
    Bende

Ad-Aware SE Personal --- Spy Emergency 2006 ---

----- spy&destory 1.4 --- Kaspersky 6.0 internet security

kullanıyorum sizce bir yanlışım varmı arkadaşlar ? Pc min hızından oldukça memmunum.

Gold Member TeknO Avatar
    Katılım tarihi
    06.01.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı §£ðŶا£æ tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bende

Ad-Aware SE Personal --- Spy Emergency 2006 ---

----- spy&destory 1.4 --- Kaspersky 6.0 internet security

kullanıyorum sizce bir yanlışım varmı arkadaşlar ? Pc min hızından oldukça memmunum.
    Benim kişisel düşüncem;

KIS 6.0 üzerinde var olan firewall (güvenlik duvarı) kaspersky'ın anti-hacker olarak geçen firewall'ının geliştirilmiş bir halidir. Çok güvenilebilecek bir firewall olduğunu söyliyemem. Güvenlik başarısı windows xp firewall'dan biraz daha iyidir. Elbette KIS 6.0 içindeki kaspersky antivirüs çok iyi bir antivirüs'dür.

Benim önerim KIS 6.0 yerine KAV 6.0 kullanılması ancak ayrıca iyi bir firewall ve iyi bir antispyware kullanılmasıdır.
    Firewall olarak alternatif seçimler; ZoneAlarm Pro, Agnıtum Outpost veya bedava olanlardan Comodo Personal Firewall olabilir.
    Antispyware olarakta; TrendMicro Antispyware 3.5, Webroot SpySweeper, Sunbelt CounterSpy veya Pctools Spyware Doctor olabilir.
    Antivirüs olarak başka bir alternatifde NOD32 olabilir ama arka planda pasif olarak KAV 6.0 veya 4.5 ile bir takviye daha iyi olacaktır.

Eğer hepsi bir arada çözümler daha cazip ve ayrı ayrı antivirüs, firewall, antispyware ile ve onların uyum sorunları ile uğraşmıyayım diyorsanız; internet security yazılımları içinden de bir seçim yapabilirsiniz. Bu sınıftaki yazılımlardan; F-Secure Internet Security 2007, Norton Internet Security 2007 sağladıkları ortalama başarının yüksek olması nedeni ile cazip alternatifler olabilir. Yine bu sınıf içinde beta sürecinde olan; ZoneAlarm Security Suite 7.0 ve Norton 360 ilerisi için düşünülebilir. Bu beta ürünler ile ilgili olarak forumumuzdaki "Güvenlik" başlığı altında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Ben kaspersky 6.0 + Outpost 4.5 + TrendMicro Anti-Spyware 3,5 + Spysweeper kullanıyorum.
    Sorunsuz çalışıyor. Çakışma yok. Gayet güvende hissediyorum kendimi.

Banned user
    Katılım tarihi
    22.11.2006
    Nereden
    Firinda izgara tavuk, rus salatasi, yaprak sarmasi, kestaneli pilav, sarap kesmezse raki, bol antep fistikli cerez ve tv...
    TeknO ve BLACKandWHITE ustalar çok teşekkürler tavsiyeleriniz ve bu kadar bilgi sahibi olup bizide bilgilendirdiğiniz için minnettarım.Güvenliğe çok önem veriyorum.

+ Cevap Yaz
Sayfa 4, toplam 4
İlkİlk 1 2 3 4