+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon
Results 1 to 15 of 24

MSN 7.0 BETA GÜVENLİK AÇIĞI !!!

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda MSN 7.0 BETA GÜVENLİK AÇIĞI !!! başlıklı konu tartışılıyor; * ** *** Arkadaşlar bu olayı ben bundan 6 -7 gün önce farketmiştim. Buraya yazacaktım fakat elde destekleyici somut birşey ...

Cool Member ***KOMUTAN*** Avatar
    Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara

MSN 7.0 BETA GÜVENLİK AÇIĞI !!!

*
    **

Arkadaşlar bu olayı ben bundan 6 -7 gün önce farketmiştim. Buraya yazacaktım fakat elde destekleyici somut birşey yoktu. Olay şöyle: Bir arkadaşımın yoğun ısrarları sonucu MSN 6.2 den 7.0 Betaya geçtim. Beta sürümü olduğu için hiç yanaşmazdım normalde ama arkadaşı kıramadım. Sesli bağlantı kurduğumuzda herşey gayet normaldi. Fakat bir ara o sırada bir nedenden kapattığım Sygate Firewall u açtığım esnada sesin radyofonikleştiğini ve parazitlendiğini gördüm. Birkaçkez tekrarladığımda aynı sorun devam etti. Durumdan huzursuz olduğum bir sırada MSN in kullandığı portlardan bir sızma girişimi farkettim. Sonrasında Firewall uyarı vermeye başladı bende baktrace işlemlerimi bitirip durumu iyice kavrayınca MSN 7 Beta yı derhal kaldırdım. Evet bugün aşağıda verdiğim yazıyı okuduğumda da durumu sizlerle paylaşmamam için hiçbir sebeb kalmadı.

MSN Messenger 7.0 güvenlik açığı

"Microsoft, MSN Messenger 7'nin betasını potansiyel bir güvenlik problemi nedeniyle geri çekti. MSN Messenger'ı dünyada 135 milyon kişi bilgisayarında kullanıyor.

Microsoft hafta sonu betayı sadece kısıtlı sayıda bir yazılımcıya gönderdi. Betayı test eden uzmanlar şirketi potansiyel güvenlik sorunları ile ilgili olarak uyardılar. Güvenlik açığının ‘winks’ olarak adlandırılan, kullanıcıların birbirlerine ses animasyonları göndermelerini sağlayan özellikte çıktığı belirlendi.

Microsoft beta denemelerini geçici olarak durduracak ve gelecek hafta içinde ‘wink’ özelliği olmayan betayı yeniden sürecek. Microsoft’tan yapılan açıklamada ‘wink’ özelliğinin sadece izin verilen animasyonları gönderdiğini, ancak çıkan sorunun riskli ‘wink’ (animasyon) gönderimine neden olabileceği belirtildi.

Betanın denemesi ‘wink’siz olarak sürdürülecek ve ancak bu özellik ürünün son sürümüne yetiştirilecek. MSN Messenger’ın hatalı betasını kaç kişinin yüklediği bilinmiyor. Dağıtım sınırlı sayıda olmasına karşın, hatalı Messenger 7’nin internette kullanıldığı tespit edildi.
    MSN Messenger halen dünyada 135 milyon kişinin bilgisayarında kullanılıyor. Messenger 7’nin halka açık betası bu yılın sonuna doğru, ürünün kendisi ise 2005’in ilk çeyreğinde yayınlanacak.

Kaynak: NTV-MSNBC
    İlgili adres http://devel.gazi.edu.tr/modules.php...rticle&sid=112

Evet durum böyle hala MSN 7.0 Beta kullanan arkadaşlar varsa biran önce sistemlerinden kaldırmalarını ve özellikle MSN gibi güvenliği kolayca sarsılabilen programların Beta sürümlerini kurmakta acele etmemelerini tavsiye ederim. Çünkü MSN tarzı programların Beta sürümlerin dağıtılma amaçlarından biriside açık teşgil edip etmediklerinin kontrolünü yapmaktır. Bu kontroller sırasında zarar görmeyelim...

**
    *

Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    Ayrıca söylemeği unuttuğum birşey daha var. Dosya alışverişi sırasında da Firewall devreye giriyordu ve otomatik olarak bloklama yapıyordu. Yani görüntü ve ses bağlantılarının yanında dosya transferindede bu açık var. Zaten buda normal çünkü sonuçta bu transferler de aynı portlar üzerinden paket olarak yollanıyor.

Bunuda belirttim çünkü "ben zaten ses görüntü olayına girmiyorum" diyecek olanlarıda uyarmak gerekiyor.

.

Member kudug Avatar
    Katılım tarihi
    16.07.2004
    Nereden
    istanbul
    değerli bilgi için sağol.. geçtiğimiz aylarda kıllanıp 6.2 ye geçmiştim ama "saçmalama" "oha artık niye" "olm yükle yine bak ne yollıcam" gibi diretmeler yüzünden tekrar 7 yaptım inş bişi olmaz..(olmamıştı da aslında)
    [FONT=Comic Sans MS]pIII 650 512 60GB yamaha cdrw creative platinium infrared bluetooth avertv us.robotics wireless adsl sony 17'' G200 home theatre system hp930 webcam go es[/FONT]

Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    Alıntı kudug tarafından iletildi.
    değerli bilgi için sağol.. geçtiğimiz aylarda kıllanıp 6.2 ye geçmiştim ama "saçmalama" "oha artık niye" "olm yükle yine bak ne yollıcam" gibi diretmeler yüzünden tekrar 7 yaptım inş bişi olmaz..(olmamıştı da aslında)
    Sözlerinden hala 7.0 Beta kullanmakta olduğun çıkıyor galiba eğer öyleyse bence bunca bilgiden sonra kullanmamanda fayda var.

hARDWAREMANIAC karaca Avatar
    Katılım tarihi
    15.05.2004
    Nereden
    Bostanlı
    Blog Mesajları
    3
    7.0 betayı akşamüstü bi arkadaşım "kuralım olum nolcak?"dedi kurduk...yaklaşık 1 saatlik bi kullanımdan sonra makineyi açıp kapatmam gerekti ve açıldıpında virüs programım bi trojan bulunduğunu söyledi.temizle dediğimde makine kilitlenip kaldı.güvenli kipte açıp dosyayı aradım ve messenger klasörünün içinde buldum..
    dikkatinize...

Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    Evet onunla ilgili de bir konu var burada MSN de Virüs Alarmı !!!

Son mesajdada o virüsleri temizleme linklerini vermiştim...

Power Member king007 Avatar
    Katılım tarihi
    30.09.2004
    Nereden
    Porto
    Ses ve görüntü bağlantısı kurduğum her seferde norton da aynı uyarıyı veriyor, yani bloklama veya izin verme şeklinde!

Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    Sanırım Norton Firewall dan söz ediyorsun. Evet bendede Sygate var ve çıldırmıştı ses bağlantısı esnasında. Bir cinslik olduğunu en başından anladık. Sonuçta ben acilen sistemden kaldırdım 7.0 ı ve 6.2 ye döndüm. Mümkün olsa bukadar olaydan sonra onuda kullanmicam ama ben bıraksam arkadaşlar bırakmaz. Ama Microsoft bile geri çekmiş sürümü bence derhal kaldırılmalı...

Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    Çağrılarıma kulak vermeyip 7 kullanmaya devam eden bir arkadaşın sonu format oldu. Konuyu bilmeyen duymayan vardır diyerek son kez uyarı yapiyim...

hARDWAREMANIAC TuVNeRa Avatar
    Katılım tarihi
    20.05.2004
    Nereden
    İstanbul
    Benim messenger arkadaşlara reklam olarak her mesajıma bir internet adresi ekliyormuş. Bunun o açıkla alakası var mı? Bütün güncel sürümlerini kullanan biri olarak...
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerlerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur

Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    Evet direk alakası var arkadaşların o linke basarlarsa kötü olabilir. Bir haberde okumuştum aynen söylediğin gibi işleyen bir virüs tuzağı kurmuşlar...

Power Member the_kcs Avatar
    Katılım tarihi
    26.08.2004
    Nereden
    Kocaeli
    Blog Mesajları
    1
    Ben de anlatıcam başıma geleni....

Ben de bi gün amcaoğluyla chat yapıyordum, başka bi durum için Redhouse CDsini takmam gerekti baktım hiçbir etki olmuyor bilg.da biraz kurcaladım. Ana DVDRom'u hissetmiyor bilgisayar.(DVDRom uyuşmuş ) Neyse uğraştım biraz baktım beceremedim, hemen uğraşmaktan vazgeçip geri dönüşüm noktasına döndürdüm cihazı DVDRomu'u gördü. Sonra chat' e devam ederkan amcooluyla bana benim Display Image olarak kullandığım resimleri göndermeye başladı. "Bak sence ben bunları nasıl elde ettim" falan gibi geyikler yapmaya başladı. Bi program yardımıyla muhabbet ederken dosyaları çalmış, (ben de nasıl oldu bilmiyrm firewall'u kapatmışım o ara) anladım ki DVDRom da bu sebepten gitmiş

Ben de kaldırdım 7.0 'ı , microsoft'un gönderdiği son güncellemeyi de indirmiştim ama kaldırdım....
    ::NaKKaSh.tr on the line::
    CEng ASUS F6E

hARDWAREMANIAC TuVNeRa Avatar
    Katılım tarihi
    20.05.2004
    Nereden
    İstanbul
    Cahil arkadaşların paniği imiş.

Ben smiley central diye bir siteye üye olup messenger için ikon yüklemiştim. Birgün öylesine karıştırırken unutmuş olacağım: Ben hangi mesajı yollarsam sonuna o ikonu koyup karşı tarafa reklamını yolluyormuş. Arkadaş yollayınca farkettim.

V.I.Member Caesar Avatar
    Katılım tarihi
    16.09.2002
    Nereden
    Constantinepol
    ben durumun bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. hemen eve gidince 7.0 ı silicem

Rookie Member NeCroM@N Avatar
    Katılım tarihi
    02.11.2004
    Nereden
    izmir
    uzun süredir kullanıyorum hiç bi sorun olmadı, şans

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon