Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Güvenlik »

NOD32 Anti Virus 2.5

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Güvenlik forumu altında NOD32 Anti Virus 2.5 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Benim kanatimce şuan piyasada bulunan en iyi antivuris programı Nod32 Aslında antivuris prog hakkında bir çok şeyler söyleniyor ve herkese ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-01-06, 04:50   #1 (permalink)
iDEA
Cool Member

iDEA Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.01.06
Nereden: İstanbul
NOD32 Anti Virus 2.5

Benim kanatimce şuan piyasada bulunan en iyi antivuris programı Nod32 Aslında antivuris prog hakkında bir çok şeyler söyleniyor ve herkese göre bir başka prog daha iyi hal böyle olunca ufak bir test yapalım dedik anti vuris programlari için böylelikle en verimle sonuca direkt kendimiz ulaşacaktık.

Bunun için internete 570 adet vuris indirdik.
Anti vuris programları olarak
1)Nod32 2.5 (son sürüm şuan için)
2)Norton 2006
3)Mcafe 10 (son sürüm şuan için)

vurisleri indirildikten sonra tarama sonrası
1)Mcafe 570 tane vuristen 240 bulabildi
2)Norton 2006 570 vuristen 436 tanesini bulabildi
3)Nod32 570 tane vurisden 439 tanesini bulabildi.

bu sonuşçlara göre nod32 ve norton ikisi birlikte ideal görnüyordu. fakat şıkıştırlmış vurisler açılıp bilg. bulaşması sağlanınca vursilerden biri nortonu ele geçirdi ve norton çıldır. bu testen ise tek sağ Nod32 çıkabildi.

Kurulumu, kişisel ayarı, Update ayarı biraz zahmetli olsa kurmaya değer.

Diğer bir sorun ise bilg. ile internete bağlanmaya başladığımda bilg. ilk önceleri arasıra kendi kendine açılmaya başladı, daha sonraları bu sıklasarak artık bilg. kapat dediğimde sanki yeniden başlatmısım gibi yeniden açılıyordu Bu sadace nette bağli iken oluyor ve bilg. kapatır iken ya netti kesiyorum yada kasanın şalterinden kapatırdıyordum ilk önceleri bunun donanımlsal olarak alğılamıştım ve akla gele bilece her şeyi denedin Bios asyaraları dahil ve olmadı bilg. aldığım yere götürdüm inanırmısınız tamam yaptık dediler bilg. eve gitirdi net bağlantısını yaptım bil. kapat dedim fakat yeniden başladı taki bu sorun makineme nod32 kurana kadar devam etti. Nod32 kurup tarama yaptırdığımda iki tane boot vurüsü buldu ve temizledi artık bilg. kendi kendine açılma sorunu yok.
Ve Nod32 en güzel özelliği vurisleri temizler iken exe uzantılı dosyaları silmeden temizliyor. Yani veri kaybına uğramıyorsunuz..

En son iDEA tarafından düzenlendi: 12-01-06 saat 04:57
iDEA çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 05:11   #2 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Sanırım nod bayısısın yada nod satıyorsun lakın bu ıslemı ypmadan once bırkac ınceleme yapman lazım bu sıtede herkez nod un vırus bacagının ıyı oldugu lakın fırmanın hala cıkartmadıgı ve 3.0 vesıyonu ıle cıkartacagındna bahsettıgı fıre wall kısmını beklıyor bugun symantec fırması gelecegı gordu ve vırus fıre wll antı spy vare yazılımnı tek konsepte sunmaya basladı bu maccafe ıcınde cok onemlı bettdefender da nod kadar becerıklı ve ıyı bır program lakın onunda fıre wall kısmı olmasına karsın pek ıse yara durumda degıl wındows fıre wall bıle daha ıyı seyler yapabılıyor.

Anlıyacagın nod fıre wall kısmına yanı vırus makınaya bulasmadan onlıyecek olan kısmına agırlık vermedıgı surece kı ben bır nod kullanıcısı olarak artı brı fıre wall kullanıyorum pek bırsey yapmaıyacak ancakustaların elınde sekıllenecek

Nod un temsılcılerınden bırısı ıle konsutugumda fıre wall kısmının hazırlandıgını ve buyuk ıhıtmalle yenı surum ıle eskı surum sahıplerıne free oalrak dagıtılacagını soyledıkı bende bunu beklmekteyım musterılerıme satmak ıcın cunku ben bunu soylerde o mamul free sekılde gelmez ıse hıc hos olmuyacaktır.

Bu arada aratırmlar yaparken lutfen fırmaların sundugu cozumlerıde ıncelıyerek yanlı arastırmlar yapmıyalım bu sekılde aslında ıyı olan bır program ustunde sacma soru ısaretlerı olusturuyorsunuz
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 05:35   #3 (permalink)
iDEA
Cool Member

iDEA Avatar

Bilgisayarım
Ben bir nod satıcı değilim ve kadliki yanlı bir araştırmada yapmadım yaptığım araştırmayı nasıl yaptığı açıkladım bunu sende uygulaya bilirsin. 3 anti vurus prog deneyerek yaptım en iyisi nod32 çıktı. Ben sadace bunu söylemek ve paylaşmak için yazdın Anlıyacağın maddi bir çıkarım olmadığı gibi Eset firmasına sempati falan duymuyorum. Benim için burada önemli olan hangisin daha iyi oldu idi. Eğer bu testen norton veya mcafe geçmiş olsaydı bu söylediklerim onlar için geçerli olacakdi.
iDEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 12:14   #4 (permalink)
Nachdenklich
V.I.Member

Nachdenklich Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.02.05
Nereden: Karsiyaka
Alıntı:
iDEA tarafından iletildi.
Ben bir nod satıcı değilim ve kadliki yanlı bir araştırmada yapmadım yaptığım araştırmayı nasıl yaptığı açıkladım bunu sende uygulaya bilirsin. 3 anti vurus prog deneyerek yaptım en iyisi nod32 çıktı. Ben sadace bunu söylemek ve paylaşmak için yazdın Anlıyacağın maddi bir çıkarım olmadığı gibi Eset firmasına sempati falan duymuyorum. Benim için burada önemli olan hangisin daha iyi oldu idi. Eğer bu testen norton veya mcafe geçmiş olsaydı bu söylediklerim onlar için geçerli olacakdi.
Tmm iii etmişsinde bu araştirmalar kısıtlı bu kadar bast bi araştirmayla sonuca gitmek yanlıs olur diye dusunuyorum
Nachdenklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 12:39   #5 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Pekı bu kstaslar ıcersıde dıyelım sen staıcı degılsın umarım degılsındır eset ın fsıtesınde bayıler bolumuz cıkmıyor emın olamadım. Neyse burası senın bılecegın yer benıde pek ılgılendırmıyor.

Yaptırgın arastırma cok kısıtlı sadece vırus bazlı soyle yapalım aynı programlarla www.andr.net www.freeserials.com adreslerını ac tabıkı fıre wallı olan versıyonları ıle bakalım ne nekadar basarılı brı programmmıs
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 13:04   #6 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Pekı bu kstaslar ıcersıde dıyelım sen staıcı degılsın umarım degılsındır eset ın fsıtesınde bayıler bolumuz cıkmıyor emın olamadım. Neyse burası senın bılecegın yer benıde pek ılgılendırmıyor.

Yaptırgın arastırma cok kısıtlı sadece vırus bazlı soyle yapalım aynı programlarla www.andr.net www.freeserials.com adreslerını ac tabıkı fıre wallı olan versıyonları ıle bakalım ne nekadar basarılı brı programmmıs
sen hangisini kullanıyorsun.
mutimuti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 14:46   #7 (permalink)
zero-Q
Ziyaretçi

freeserials uzun zamandır girer cıkarım bugune kadar hiçbir şey yemedim alla alla merak ettim... freeserialsa girerken ne kullanıoasun(browser firewall antispyware) merak ettim...

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-06, 18:55   #8 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
ben de nod32 kullanıyorum lakın yanında fıre wall var zaten analtmak ıstedıgımde en bastan bu yana bu nod un gecekten vırus bacagı cok ıyı lakın fıre wall kısmı yok yanı su durumda betdefener daha ıyı brı cozum lakın okkalı bır cozum ıstıyorsanız ozaman norton ınternet securıty kullanıp symantecın proxy sını acacaksınız ozaman hıcbırsey olmaz cunku tum sıteler suzulere gelıyor cogu zaten engellenıyor.

Bu arada nortonun ınternet securtysınde bulunan proxysı 120 mb fılan yıyor o nedenle cogu kısı kullanmıyor lakın kullanıldıgında kesın sonuclar verıyor
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 00:43   #9 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

Katılım tarihi: 10.08.05
Nereden: Bosphorus Lab
öncelikle şunu söyleyim, yaptığın test çok kısıtlı ve basit olmuş. küçümsemiyorum, ama bir çok yerde eksiğin var.
şimdi bu virüsleri nerden indirdin. ne tip virüslerdi. güncel olmasına karşın eskilerde varmıydı. yoksa hepsi tanınmış virüsmüydü(stealthlar). bunlara dikkat etmen lazım.
şimdi bir av programının yapması gereken ilk iş virüsleri bulmaktır. daha sonra bulduğu virüsleri, userin başını ağrıtmadan sistemden kaldırmaktır. eğer virüs programı, virüsleri buluyor ancak temizleyemiyorsa ya da virüs bulaşmış dosyaya zarar vererek temizliyorsa, program işini yarım yapmış demektir. ve kullanıcıların hemen hemen hepsi, programın virüs yakalama başarısına bakarak yazılım seçer. - işte şimdi bunu senin yaptığın gibi basitce inceleyecek olursak, NOD32 süper bir av proramıdır. -
tamam NOD32 virüs bulmada çok başarılı olabilir, ancak temizlemede de bu başarısını göstermesi gerekir.
ancak ne yazık ki, güncel testler incelendiğinde(akademik kuruluşların testleri özellikle) NOD32'nin temizleme başarısının vasat olduğu görülür. bu da programın işini yarım yaptığına delalettir.
ayrıca virüs programlarını sadece yakalama/temizleme başarılarına göre inceleyip, bu program daha iyi diyemeyiz. bunun yanında diğer yazılımlarla uyumluluk, sistem gereksinimi(sadece donanımsal değil aynı zamanda yazılımsal), ekstra özellikler, kullanım kolaylığı yönünden de incelenmesi gerekir.
NOD32 bilindiği gibi sistem kaynaklarını minimum kullanan bir yazılımdır(işte bu nedenden dolayı bir çok userin aklı çelinmektedir). NOD32'nin sistem gereksinimi ve yazılım uyumluluğu hakkında olumsuz bir şey söyleyemeyiz. ANCAK, kullanım kolaylığı için bu geçerli değil. Eset firması, programı fabrika çıkışı olarak kullanıcılara sunmaktadır. NOD32'nin en önemli ayarlarına kullanıcıya yüklemiştir(ESET firmasının büyük ayıbı). bu, ingilizce bilmeyen biri ve acemi kullanıcılar için büyük bit dezavantajdır.

amacım yazıda NOD32'yi kullayi kötülemek değil. eğri oturup doğru konuşmak lazım. virüs programlarını futbol takımı gibi tutmak fanatiklik yapmak gereksik (anti-kasperskyciler gibi yani). virüs programı seçerken sadece yakalama/temizleme değil, aynı zamanda uyumluluk/sistem gereksinimi gibi özelliklerde göz önüne alınmalıdır diye düşünüyorum.

yine de karar sizin. söyleyeceklerim bunlar. NOD32 başarılı virüs programları arasında yerini koruyor. ve gün geçtikçe başarısını arttırıyor.

saygılarımla...
(@tekno üstadın mânâları fazla oldu ama, kullanmadan da olmuyo dimi)
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 02:13   #10 (permalink)
iDEA
Cool Member

iDEA Avatar

Bilgisayarım
Arrow Nod 32

ilk önce kendimi bir daha tanıtayım hala Nod satıcı gibi bir izlenim var değilim ben bir öğrenciyim, ve denemem için bir iki site adı vermisiniz www.andr.net www.freeserials.com gibi bunlar ve bunlar gibi bir çok serials ve crack sitesine giriyorum zaten bir sorun yaşamadım. bu verdiğiniz sitelerin daha fazlası olan site kaynağı olarak www.softlinker.org yi kaynak olarak kullanıyorum (Site benim değil reklamda yapmıyorum Rus sitesi) Anlıyacağız gibi prog olasun crack olsun oyun olsum film olsun kaynak olrak rus sitelerini kullanıyorum. Ha sorun olmadı mı derseniz Nod 32 den önce makinemde mcafe 8i yükli idi ve spyware sorunu ile karşılaştım bir çok spyware yazılı yükledim microsoft spyware dahil olmak üzere kurtulamadım makineye format atmak zorunda kaldım. Ve hala o siteler giriyorum şuan öyle bir sorun ile karşılaşmadım. Elbette dediğiniz gibi bu test biraz sınırlı oldu çünkü 3 tane antivurus prog ile denedim fakat şu anti vurus prog daha iyi deyebileceğiz bır prog var ise onunda kıyaslamasına yapa bilirim. Çünkü benim için burada önemli olan bir ürün veya onu metetmek değil makinamı koruyacak eniyi prog.

En son iDEA tarafından düzenlendi: 13-01-06 saat 02:21
iDEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 02:17   #11 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Ilk once yazılımı satıyordun dedıgımız ıcın kusra bakma nod un nekadar ıyı brı yazılım oldugunu bılıyoruz lakın bazı fırmalar boyle cıkıp kendı urunlerını ovuyorlar ınsanı delı edıyorlar.

Neyse konuya donelım nod bu sıtelerden gelen ıcerıgı tutamıyor malesef aam temızlıyebılıyor bunda sorun yok nod ıyı bır programmıdr sahsı kanatım mukemmel ama dedıgımgıbı fıre wall kısmı acık yanı yarın obursu gun bas edemıyecegı bır programııcerı alırsahalınız harap o nedene fıre wallsız ve sadece ımon ıle bu ıs yurumezkı eset de bunun farkında bu nedenle 3.0 surumu ıle fıre wallcıkıyor
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 17:58   #12 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

@iDEA, NOD32 satıcısı olup olmamanı tartışmıyoruz. güvenlik forumu burası. burdasen kendi yaptığın basit/komik testlere bakarsan, hiçbir zaman güvenli bir sistemde olamazsın.
ayrıca iDEA elektronik eşya yedek parça satan bir firmadır. reklam yasak.

@e-diablo, NOD32 mükemmel bi antivirüs bence kesinlikle değil. önünde AVK, Kaspersky, Mcafee F-Secure var diye biliyorum(güncel testlerde)

NOD32nin firewall'ı yoktur. ancak NOD322ye çok uygun bir firewall olan Kerio vardır. nod32 kullanıyorsanız kesinlikle deneyin derim.
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 18:08   #13 (permalink)
Nachdenklich
V.I.Member

Nachdenklich Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.02.05
Nereden: Karsiyaka
Alıntı:
raymon4 tarafından iletildi.
(@tekno üstadın mânâları fazla oldu ama, kullanmadan da olmuyo dimi)
Dimi bende onu dicektim.
AYrıca nod 32 le ilgili bi sorum olucak AMON sureklı olarak tarama yapıor kendı kendıne amacı nedir durdurunca da nod 32 devre dişi oluyor ?.Mcafee de bole kendı kendıne on acces tarıyodu iptal edıncede devre dişi kalıodu
Nachdenklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 18:11   #14 (permalink)
raymon4
Banned user

raymon4 Avatar

amon nod32'nin on-acces servisi. onu durdurursan programın diger servisleri açık kalır ama dosyalar üzerinde yaptıgı on-acces tarama durur.

bide imon var o yanlış hatırlamıyosam internet den gelen cacheleri kontrol ediyo...
nacklelldfdf(nikin cok zor) ımzandaki resim 30 kbyi asiyor. bence bw nin nickini kopişko yap
raymon4 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-06, 18:21   #15 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım