www.malware-test.com sitesinde yapılan "amatör" test sonuçları aşağıdadır. İlginizi çekebilir.
Kırmızı = Testte birinci olan
Sarı = Testte ikinci olan
Yeşil = Testte üçüncü olan
Kaynak: Tıklayınız Tıklayınız
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Güvenlik forumunda Test: Antispyware (www.malware-test.com) başlıklı konu tartışılıyor; www.malware-test.com sitesinde yapılan "amatör" test sonuçları aşağıdadır. İlginizi çekebilir. Kırmızı = Testte birinci olan Sarı = Testte ikinci olan Yeşil ...
www.malware-test.com sitesinde yapılan "amatör" test sonuçları aşağıdadır. İlginizi çekebilir.
Kırmızı = Testte birinci olan
Sarı = Testte ikinci olan
Yeşil = Testte üçüncü olan
Kaynak: Tıklayınız Tıklayınız
Trend Micro haricindeki derece almış spyware programlarını duymadım eneteresan Webroot ve Sunbelt'i denemek lazım birde bu programları kullanan var ise bu programlar manuel mi yoksa auto mu çalışıyor ? Bilgi için sağol Tekno![]()
Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın..
Spysweeper dan son derece memnunum ama trend micro yu denemedim, Spysweeper 'ın auto çalışmasından kastın sistem açlışında otomatik çalışması ve arka planda kalması ise yapıyor @BlowII![]()
Bence Oracle.
bigilendirme için teşekkürler... iyi bir antispyware ihtiyacım vardı![]()
![]()
266MMX, 8Mb Edo ram, 16X CD-ROM, 4Mb S3, 1.2 Gb HDD.... Daha ne olsun cillop gibi makine işte
Yukarıdaki tüm 11 testin sonuçlarının bir ortalamasını alıp, başından bu yana yapılan testlerde ürünlerin başarıları için kendime göre bir genel sonuç çıkarmaya çalıştım.
Durum şu şekilde ortaya çıktı;
Bu yapılan testlere göre bir yorum yapar isek;
- "Trend Micro Anti-Spyware" açık ara denilebilecek bir fark ile öne çıkmış, ancak bunu ayrıca temin etme şansı gözükmüyor, PC-cillin Internet Security paketi içinde bulunuyor.
- Ayrıca satılmayan ve sadece "Internet Security" paketleri içinde yeralan; "Trend Micro Anti-Spyware" ve "McAfee antispyware" tüm testlerin genel değerlendirmesinde iyi sonuçlar almış.
- Ayrıca satılan veya bulunabilen; "Webroot Spy Sweeper", "Sunbelt Counter Spy" ve "PC Tools Spyware Doctor" tüm testlerin genel değerlendirmesinde iyi sonuçlar almış.
- Görülen o ki; ücretsiz antispyware yazılımları iyi sonuçlar alamamış.
- İlginç olanlar; çok popüler olanlardan; "Ewido anti-spyware", "Lavasoft Ad-aware" ve "a-squared" yazılımlarının ortalarda yeralması; "Microsoft Windows Defender" ve Spybot S&D" yazılımlarının ise kötü sonuçlar almış olmasıdır. Özellikle bir zamanlar çok övülen ve güvenilen "Spybot S&D" yazılımı test edilenlerin içinde kötü olanlardan biri olarak ortaya çıkıyor. Yine Lavasoft Ad-aware'de popüleritesi ile paralel başarılar göstermiyor. Bunlardan daha iyi olanlar olduğu ortada, demekki alternatif aramanın zamanı geldi.
- Kaspersky, NOD32 ve benzeri gibi antivirüs yazılımlarının antispyware güvenliklerinin zayıf olduğu ve bir antispyware yazılımı ile takviye edilmesinin önemi ortaya çıkıyor.
- ZoneAlarm ve Agnitum Outpost firewall ürünleri ile birlikte gelen antispyware çözümlerine de çok fazla güvenmemek gerektiği ortaya çıkıyor.
- McAfee ve TrendMicro'nun firewall tarafında zayıf olduğunu gözönüne alırsak ve F-Secure ürünlerinin antivirüs ve firewall tarafında çok iyi dereceler aldığını düşünürsek, antispyware tarafında da iyiye yakın bir başarısı olması "internet security" paketi seçiminde "F-Secure Internet Security" yazılımını alternatiflerine göre öne geçiriyor.
- Sadece anti-spyware yazılımı olup, ayrıca satılan ve/veya bulunabilenler içinde; "Webroot Spy Sweeper", "Sunbelt Counter Spy" ve "PC Tools Spyware Doctor" yazılımları doğru tercihler olacaklarını gösteriyor.
Sağlıcakla kalın.
yıllardır spyware doctor kullanıyorum çokta memnunum microsoftun bu durumda olması aslında beni biraz sevinidirdi daha bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlamıs olurlar beklentilerimiz bu yonde
İNTEL Core2Duo E4300@2655MhzGEİL DDR2 800Mhz@885Mhz 4-4-4-12
Microsoft'un antispyware'i bir zamanların başarılı Giant Anti-spyware ürünü aslında. Bu yazılımı zaman ile kendi ürünlerine entegre ettiler ve kendilerine benzettiler.![]()
Ancak gözüken o ki; Giant Anti-Spyware'in Microsoft tarafından alınması, Sygate Firewall'ın Symantec tarafından alınması v.b gibi zamanının kartal'ları olanlar daha sonra karga'ya dönmeye başlıyorlar.![]()
Ewido'nun orta sıralarda yer almasına şaşırdım, acıkcası cok guvendıgım bir yazılımdır
.WEbroot her zaman takdirimi kazanmıs bir anti spyware dir,yine gostermiş kendını..
Test için teşekkurler
Daha önce dikkat ederseniz "Ancak gözüken o ki; Giant Anti-Spyware'in Microsoft tarafından alınması, Sygate Firewall'ın Symantec tarafından alınması v.b gibi zamanının kartal'ları olanlar daha sonra karga'ya dönmeye başlıyorlar." demiştim.
Ewido'da Grisoft gruba geçmesinden sonra o da aynı kervana katıldı, başarım değerlerinde ciddi düşmeler var. Burada yapılan test antispy testi ve hadi ewido'nun asıl uzmanlık alanı değil diyelim, belki bu sonucu normal sayabiliriz. Ama bir zamanlar çok iddialı olduğu truva atı yakalamadaki başarısına ne diyeceğiz, o da bundan hiç farklı değil. Alttaki linki inceleyin;
http://www.hardwaremania.com/forum/s...d.php?p=597615
Ewido, SpyBot, Lavasoft Ad-aware ve a-squared gibi bir zamanların popüler ürünlerinin başarım değerlerinde bir süredir ciddi olarak gerilemeler var şu sıralar. Dediğim gibi, zamanın kartalları karga olmaya başladı. Gelişmeleri takip edip alternatif aramanın zamanıdır.
"Trend Micro Anti-Spyware"
http://www.trendmicro.com/ftp/produc...tmasv30-us.exe
kendi sitesinde yer alıyor.ayrıca indire biliyorsunuz.
yalnız ben KİS 6 303 versiyonunu kullanıyorum. ve Spybot - Search & Destroy var.
şimdiye kadar bi sorunla karşılaşmamıştım. sen bu yorumu yapınca bende
Trend Micro Anti-Spyware yükledim tarattığımda 7 parça bişi buldu.bitanesi flaşget adawaresi diğerlerini hatırlamıyorum.
@izmen; çok teşekkür ederim katkın için, sayende birşey daha öğrendik.![]()
ilk önce update leyip Anti-Spyware ile tarama yaptım 9 tane buldu
daha sonra ad-aware i update leyim tarama yaptım 3 tane buldu, buda demek oluyor ki ikisini birden kullanmak lazım![]()