Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Güvenlik »

Zonealarmda şu mümkün mü?

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Güvenlik forumu altında Zonealarmda şu mümkün mü? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bazı firewallarda,bir program internete bağlanmaya çalıştığında izin veriyim mi vermiyim mi diye bana soruyor,hangi portta-porttan bağlanmaya çalıştığını da yazıyor.Ve o ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-03-07, 00:35   #1 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Zonealarmda şu mümkün mü?

Bazı firewallarda,bir program internete bağlanmaya çalıştığında izin veriyim mi vermiyim mi diye bana soruyor,hangi portta-porttan bağlanmaya çalıştığını da yazıyor.Ve o porttan bağlanmasına sürekli olarak izin vermemi sağlayan seçenek de oluyor,ama diğer portlardan bağlanmak için yine bana soruyor.Zonealarm'daysa gördüğüm kadarıyla temelli izin verince tüm portlara bağlanmasına izin veriyor,benim istediğimse sadece o an bana sorduğu porta-porttan o programın sürekli bağlanmasına izin verebilmek,yani 6667 numaralı porttan-porta ,herzaman bağlanmasına izin veriyorsam sadece o portla bağlanabilsin program,6668 ile bağlanmak ister ise bana sorsun Zonealarm izin verip vermediğimi,bu mümkün mü?

Not:Porta-porttan dememin sebebi,bilgisayarımın port numaralarıyla karşı tarafınkini karıştırıyorum

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-03-07, 02:03   #2 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 18
Re: Zonealarmda şu mümkün mü?

kullandığın yazılımı bilmiyorum ama karşı tarafın hangi porttan bağlanmak istemesi önemli değil. önemli olan senin hangi portu açtığın ve ona izin verdiğindir.
karşı tarafın ip numarasının ardında yazan port seni alakadar etmez.
mesela emule için konuşalım. 4662 portunu kullanıyorum ve izin verdim ama sadece emule için izinlidir. emule kapalı olunca o porttan bağlanmaya çalışırlarsa hemen block koyuyor.
bende açık olan port 4662 ancak karşı taraf 4650 kullanabilir. bizim için farketmiyor hani porttan yönlendiği. önemli olan senin hangi portu açık tuttuğun ve o port hangi program açık olduğu zaman izinli olacağı.
umarım karıştırmadım kafanı
Eski 03-04-07, 00:07   #3 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge

Cevabınız için teşekkürler

Benim sorunum şu:Örneğin Emule bağlanmak istiyor diye sorduğunda,ben her zaman izin ver dediğimde ,bu Zonealarm Emule'nin bütün portlarını kullanmasına izin veriyor,bense mesela tek bi portu kullanabilmesine izin vermek istiyorum diyelim,o zaman napıcam?
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-07, 23:32   #4 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 18

emule bütün portları kullanmaz demiştim bir önceki cevabımda.
bende de şu anda zonealarm yüklü ve emule için full izin verdim.
zaten modemden 4662 portu açık olduğu için başka port kullanmanması imkansız. için rahat olsun.
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-04-07, 01:22   #5 (permalink)
TheGate
Ziyaretçi

hocam zonealarmda isterseniz port açıyorsunuz
firewalla gir expert kısmında add ile port açmak için kural tanımlanıyor
bayaa detaylı ama öğrenmek için önce biraz işi kasmak gerekiyo )

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-04-07, 00:12   #6 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Cevaplarınız için teşekkürler...

Tam anlatamamış yada anlamamış olabilirim doğrusu.Benim demek istediğim şu:
Herhangi bir programa full izin vermek yerine sadece belirli bir porttan bağlanabilmesi için izin vermek istiyorum,herhangi bir program emule olması şart değil...Bunu yapmak zonealarmda mümkün mü?

Örneğin Norton'un önceki sürümlerinde(son sürümleri bilmiyorum) bu mümkündü ama zonealarmda yapamadım...Teb'in bedavaya müşterilerine verdiği Mcafee'yi kurdum,bunda da yapamadım,izin verdiğim bilgisayar programı ya bütün portları kullanabiliyor yada hiçbirini kullanamıyor,tek porttan bağlanabilmesi için izin veremiyorum.Yani tamam izin verdiğim program bütün portları kullanmaya çalışıyor olmayabilir,ama ona o yetkiyi vermiş oluyorum,bense tek port yetkisi vermek istiyorum.

Mesela Ashampoo firewall kullanmıştım birara,onda şöyle oluyordu,bir program internete bağlanmaya çalıştığında hangi porttan bağlanmak istediğini yazıyordu,ben de ona always allow dersem program sadece o porttan bağlanabiliyordu,başka porttan bağlanmak isterse beni yine uyarıyordu.Zonealarmdaysa always allow deyince o programa tam izin veriyor,başka bir porttan bağlanmak istediğinde otomatikman bağlanabiliyor...
RRidgeback çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-04-07, 16:37   #7 (permalink)
TheGate
Ziyaretçi

hocam benden zonealarm pro ile emule kullanıyorum
ilk basta emulenin kullandığı portları firewallın expert kısmından açarsan zati emule çalışırken bi daha sana izin vermek icin sormuyo
bende ööle kullanıyorum emule komple port izni filan vermem gerekmedi
hatta baska portları emule kullanmak istediinde mesaj çıkıyor

Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Zonealarmda şu mümkün mü? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
1 km mesafede wireless bağlantı mümkün mü? m4gnetic Network 63 27-02-07 18:08
mümkün mü acaba... eleanor Aranılan ürünler 0 15-05-04 14:31
bölmek mümkün mü addall Genel(OS) 17 20-01-03 08:49
Taklit işlemci mümkün mü htphtp Anakart 2 28-03-01 20:57

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:32.