hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Windows Vista ReadyBoost özelliği artık Windows XP 'de...

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki WinXP Tips&Tricks forumu altında Windows Vista ReadyBoost özelliği artık Windows XP 'de... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Vista ile gelen USB flash bellekleri RAM gibi kullanma özelliği artık bu küçük kullanışlı program sayesinde windows XP 'de de ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > WinXP Tips&Tricks

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 26-01-08, 21:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: TUR
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Thumbs up Windows Vista ReadyBoost özelliği artık Windows XP 'de...

Vista ile gelen USB flash bellekleri RAM gibi kullanma özelliği artık bu küçük kullanışlı program sayesinde windows XP 'de de mevcut. Bu özelliğe sahip olmak için aşağıdaki linkten programı indirip kuruyoruz ve sonra takılı bir USB belleği göstererek RAM şeklinde kullanması için ayarlama yapmasını bekliyoruz; kısa bir ayarlamadan sonra hemen kullanıma başlanıyor ve hepsi bu kadar. Ayrıca daha sonra istersek Kontrol merkezinden yeni USB 'leri RAM olarak ekleme veya mevcut olanları kaldırma imkanı var. Ek olarak USB RAM 'de tutulan programları da yine kontrol merkezinden görebiliyoruz. Programın Türkçe seçeneği var ancak lisanssız olduğu için 4 saatlik bi kullanım sınırlaması var.

Download ve sitesi: eBoostr.com

İncelemem:
-------------------
Kendi izlenimim ise 1GB lık makineme 256 lık USB bağlayarak denedim ve bence gayet performanslı çalıştığını gördüm zaten hemen HDD pagefile'ı kaldırdım ve ona bağımlı kalmaktan kurtuldum aslında 1 GB lık USB ile daha iyi bir performans alınacağını düşünüyorum çünkü benimkini %100 oranında doldurdu kullanırken. Genel olarak bence fena değil özellikle açılırken XP'nin daha hızlı boot olduğunu gördüm. Artık denemek size kalmış...
lazarus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-08, 11:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Revlis
Cool Member
Bilgisayarım

Revlis Avatar

Katılım tarihi: 17.06.02
Nereden: Antalya
Ynt: Windows Vista ReadyBoost özelliği artık Windows XP 'de...

ReadyBoost Nedir Önce onu tartışalım :

Readyboost Flash belleği RAM olarak kullanmak değildir.

Standart Döner Plakalı sabit disklerimizin plak gibi kafa hareketi ile çalıştığını biliyoruz.
Windows'un bellek yeterli olmayınca dosyaları sabit diskte tuttuğunu biliyoruz.
Flash drive ların hareketli parça içermediğini biliyoruz.

Windows pagefile dan bir dosya okumak istediğinde bu dosya tek bir dosya olmasına rağmen sabit disk üzerinde çeşitli yerlere dağıldığından kafa sürekli hareket etmek zorunda kalır. Şayet 2.bir dosyaya erişilmek istenirse o zaman bu kafa hareketleri daha da artar. Standart bir sabit diskte hızı iki kriter belirler Sıralı Erişim Süresi ve Rasgele Erişim Süresi.
Kafa direk dosyanın üzerinde olamayacağı için rasgele erişim süresi sabit disklerde yüksektir.
Fakat Flash Drive larda durum böyle değildir. Tüm dosyalara Erişim Süresi aynıdır.

Readyboost işte tam olarak bunu kullanır. Windows flashdrive dan devasa dosyalar çekip yollamaz. Çok ufak okumalar alır yazar.
Kısaca readyboost flashdrive üzerinde swap dosyasının içeriğini (index) ini tutar.(şifrelenmiş bir şekilde)

Sizin bilgisayarınızın hızlanması doğal zira pagefile ı devre dışı bırakırsanız sistem sadece ram üzerinden çalışacaktır. Yoğun ram kullanımı olmadığı sürece bu fark hissedilmez.
Revlis çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-08, 23:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
By TeKnO
Cool Member
Bilgisayarım

By TeKnO Avatar

Katılım tarihi: 16.07.08
Nereden: TUNCELİ
Resimler: 1
Ynt: Windows Vista ReadyBoost özelliği artık Windows XP 'de...

Alıntı:
lazarus tarafından iletildi. Mesajı göster
Vista ile gelen USB flash bellekleri RAM gibi kullanma özelliği artık bu küçük kullanışlı program sayesinde windows XP 'de de mevcut. Bu özelliğe sahip olmak için aşağıdaki linkten programı indirip kuruyoruz ve sonra takılı bir USB belleği göstererek RAM şeklinde kullanması için ayarlama yapmasını bekliyoruz; kısa bir ayarlamadan sonra hemen kullanıma başlanıyor ve hepsi bu kadar. Ayrıca daha sonra istersek Kontrol merkezinden yeni USB 'leri RAM olarak ekleme veya mevcut olanları kaldırma imkanı var. Ek olarak USB RAM 'de tutulan programları da yine kontrol merkezinden görebiliyoruz. Programın Türkçe seçeneği var ancak lisanssız olduğu için 4 saatlik bi kullanım sınırlaması var.

Download ve sitesi: eBoostr.com

İncelemem:
-------------------
Kendi izlenimim ise 1GB lık makineme 256 lık USB bağlayarak denedim ve bence gayet performanslı çalıştığını gördüm zaten hemen HDD pagefile'ı kaldırdım ve ona bağımlı kalmaktan kurtuldum aslında 1 GB lık USB ile daha iyi bir performans alınacağını düşünüyorum çünkü benimkini %100 oranında doldurdu kullanırken. Genel olarak bence fena değil özellikle açılırken XP'nin daha hızlı boot olduğunu gördüm. Artık denemek size kalmış...
paylaşım için saol

« Xp dos komutlari.. | - »

Tags
artık, de, readyboost, vista, Windows, xp, özelliği

Bookmarks
Konu araçları

Windows Vista ReadyBoost özelliği artık Windows XP 'de... ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Cool&Quite Özelliği Acaba Windows Vista'da Desteklenmiyor mu? Crimson86 İşlemciler 2 22-12-07 17:51
windows live artık nokia'da peculiar Genel(Cep) 8 02-09-07 14:41
Windows Vista ReadyBoost Performans Testi Blow-II Microsoft Vista 10 16-03-07 18:46
ReadyBoost özelliği? emrettim Microsoft Vista 1 21-12-06 18:01
Pentium 4 artık 64-bit ve Yeni Windows XP Pro 64-bit RC2 Phyro Genel 9 03-11-05 18:09

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:32.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999