hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Windows XP Prefetcher

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki WinXP Tips&Tricks forumu altında Windows XP Prefetcher başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Prefetcher, XP'de programların daha hızlı açılmasını sağlayan bir bellek yönetim servisinin adı. Bu servis normalde herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmadan ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > WinXP Tips&Tricks

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 20-07-05, 10:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
CoolFire
Member

CoolFire Avatar

Katılım tarihi: 12.07.05
Nereden: Türkiye
Windows XP Prefetcher

Prefetcher, XP'de programların daha hızlı açılmasını sağlayan bir bellek yönetim servisinin adı. Bu servis normalde herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmadan arka planda çalışıyor. Temelde yaptığı, windows açılışındaki programları takip edip bunların hızlı şekilde yüklenmesini sağlamak. Bu programları prefetch dizininde bulabilirsiniz (C:\Windows\Prefetch).

Fakat uzun zaman sonra bu prefetch dizini şişebiliyor. Windows bu dizini güncel tutamıyor ve sonunda sisteminizde olmayan dosyaların prefetch dosyaları burada kalabiliyor. Bu dizinin aşırı dolması da windows açılışlarını yavaşlatıyor. Böyle birşey olursa bu dizinin altındaki dosyaların elle silinmesi gerekiyor.

Prefetch ayarını registryde görebilirsiniz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManag er\MemoryManagement\PrefetchParameters]
"EnablePrefetcher"="3"

Bu özelliği iptal etmek için 3 yerine 0 girmek yeterli.

Bir programın bu özelliği kullanmasını elle sağlamak için kısayol özelliklerinde program adının yanına /prefetch:1 parametresi eklenebilir.
CoolFire çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Windows XP Prefetcher ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
winxp ile 3 gündür ugraşıyorum yardımcı olabilecek biri varmı acaba askinozdemir Anakart 11 22-08-06 22:57
Windows NetBIOS Messenger Service GURDO Genel(internet) 7 24-06-05 11:57
Windows XP FiX Blow-II WinXP Tips&Tricks 4 10-03-05 09:50
Ama hangisi?? fortunee Genel(OS) 24 27-08-04 23:36
Yeni MsBlast Vakası GaoBot Önemli!!!!!!!!! Lancelot Genel(OS) 6 02-05-04 10:58

Saat ayarı GMT +3. Saat : 06:22.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999