Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
arkadaşlar linux hakkında bilgisi olanlar bana biraz bilgi verebilir mi
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında arkadaşlar linux hakkında bilgisi olanlar bana biraz bilgi verebilir mi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "başlıktaki gibi
linux nedir arkadaşlar ana bilgilerini verebilir misiniz
şimdiden teşekkürler...." şeklinde özetlenebilir....
Ynt: arkadaşlar linux hakkında bilgisi olanlar bana biraz bilgi verebilir mi
Linux, Linux TROVALTS tarafından yazılmış işltim sistemi çekirdeğinin adıdır. İşletim sistemi çekirdekleri kabukların ( dağıtımlarda bulunan arayüzler consolda yazdığınız komutlar gibi vs vs ) sistemlerin donanımla olan bağlantısını sağlar. Diskin üzerinde ki dizin yapısından tutunda hangi dizin içinde hangi dosya olacak da bu çekirdeğe bağlıdır.
Linux çekirdeği üzerine kabuklar kurulur bunlar gnome kde gibi görsel kabuklar olabilir. Bu kobuklar konsoldan kurtulup komutları tıklama ile çalıştırmanızı sağlarlar.
Birde dağıtımlar vardır dağıtımları birirlerinden ayıran en büyük özelliklik paket ( windows tarafında çalıştırılabilir dosyalar exe ve com dur ) sistemleridir. Örneğin Debian ve Debian dağıtımlı sistemler *.deb uzantısı kullanırken Suse ve bağımlı sistemler rdp kullanırlar.
Gib vs vs vs