hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

ASUS Eee PC'de (Linux) oyun kurmak

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında ASUS Eee PC'de (Linux) oyun kurmak başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sevgili dostlar, Asus Eee PC 900'ün Türkiye 'de Windows XP'lisi yok. Dolayısı ile ben de zorunlu olarak Linux işletim sistemli ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 22-06-08, 12:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
lazzaro
New Member

Katılım tarihi: 14.05.08
ASUS Eee PC'de (Linux) oyun kurmak

Sevgili dostlar,

Asus Eee PC 900'ün Türkiye'de Windows XP'lisi yok. Dolayısı ile ben de zorunlu olarak Linux işletim sistemli olarak aldım. Yalnız benim gibi 15 senedir Windows dışında ekran görmemiş olanlar için bu Linux baya zorluyor.

İlkokuldaki oğlum oynasın diye Eee PC'ye basit bazı oyunlar yüklemek istedim. İnternetten Super Tux, Tux Kart gibi popüler bazı çocuk oyunları buldum. Yalnız bunlar tar.gz ya da .gz uzantılı dosyalar. Bir tanesi de .package uzantılı bir dosya. Bunlar Linux'a nasıl kurulur?

"Linux'ta program nasıl kurulur?" diye Google'da arattım, kafam daha da karıştı. Yok "Ubuntu", yok "make" komutu, yok "configure" komutu... Komutu nereye giricez onu bile bilmiyorum. Windows'taki gibi üstüne iki tıklayınca niye kurulmaz bunlar?

Yardımcı olabilirseniz ben ve oğlum çok memnun olacağız... Teşekkürler.
lazzaro çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-08, 13:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: TUR
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Ynt: ASUS Eee PC'de (Linux) oyun kurmak

linux derya deniz ama biraz bahsedecek olursak her linuz aynı değil maalesef ve herbirinin kendine özgü kurulum dosyaları var. mesela bir program debian sürümü için ayrı redhat için ayrı paketlerle geliyor. bunları kurması da her sürümde farklı kimisine komut satırından komut girerek kuruyorsunuz kimisi de kendi paket kurma programları ile kuruluyor. burda asıl önemli nokta sizin kurduğunuz linux işletim sistemi hangi dağıtım ? bunu öğrendikten sonra artık buna ait paketleri indirip kurmanız gerekli tabii paket dönüştüren toolları da var ama orası uzun hikaye hiç girmemek daha ii olur.. ama önerim kendi otomatik program deposu olan linux dağıtımlarını kullanmak çünkü bunlar user-friendly mesela pardus veya ubuntu. bunlara paket bulma programını çalıştırıp serverdaki depoyu istediğiniz kritere göre taratırsınız bulduğu oyunları programları seçer, tıklar ve o kendisi indirip kurar bu biraz daha kolay ve tanıdık bi yontem aslında. şimdi sizin bize söylemeniz gereken hangi linux dağıtımının bilgisayarınızda kurulu olduğu, gerisi kolay...
lazarus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-08, 15:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
lazzaro
New Member

Katılım tarihi: 14.05.08

Eee PC 900'de Xandros kurulu imiş. Şimdi ne yapıyoruz?

Adım adım anlatırsanız çok sevinirim.
lazzaro çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-08, 23:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
ejherda
Power Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul

EEE pc lere win xp yüklenebiliyor diye duydum. Bence anlayan birinden Win XP ye döndürmesini isteyebilirsiniz.USB ile Dvd-rw bağlanıyor. ve böylece win xp kurulabiliyor. Biraz araştırın.
Eski 23-06-08, 01:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon

en kolay kurulum depodan kurulumdur zaten Linux bana göre oyun oynamak için pek ideal değil daha çok multimedia amaçlı kullanım için
Eski 21-07-08, 15:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
huse_inn
New Member

Katılım tarihi: 08.10.07
Nereden: ist- bakirkoy

Alıntı:
lazzaro tarafından iletildi. Mesajı göster
Sevgili dostlar,

Asus Eee PC 900'ün Türkiye'de Windows XP'lisi yok. Dolayısı ile ben de zorunlu olarak Linux işletim sistemli olarak aldım. Yalnız benim gibi 15 senedir Windows dışında ekran görmemiş olanlar için bu Linux baya zorluyor.

İlkokuldaki oğlum oynasın diye Eee PC'ye basit bazı oyunlar yüklemek istedim. İnternetten Super Tux, Tux Kart gibi popüler bazı çocuk oyunları buldum. Yalnız bunlar tar.gz ya da .gz uzantılı dosyalar. Bir tanesi de .package uzantılı bir dosya. Bunlar Linux'a nasıl kurulur?

"Linux'ta program nasıl kurulur?" diye Google'da arattım, kafam daha da karıştı. Yok "Ubuntu", yok "make" komutu, yok "configure" komutu... Komutu nereye giricez onu bile bilmiyorum. Windows'taki gibi üstüne iki tıklayınca niye kurulmaz bunlar?

Yardımcı olabilirseniz ben ve oğlum çok memnun olacağız... Teşekkürler.
güzel söylüyorsunda türkiyede satılmıyor haklısın ama yüklenebiliyor ben aldım şu sıralar yükletmeyi düşünüyorum... ben sadece internet amaclı aldm gayet memnunum ama buyuk beklentı bekleyenler bence yanaşmasınlar...
huse_inn çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

ASUS Eee PC'de (Linux) oyun kurmak ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
PC'de mi Konsol'da mı oyun oynuyorsunuz? Blow-II Anketler 49 02-10-08 18:02
linux kurmak istiyorum pinkapple Linux 6 27-08-07 07:16
PC'de oyun fikri? kötü bir şaka... HardwareGeek Oyunlar 60 27-02-07 20:33
Bu oyuN PC'de YokmuDur????Yardım pls.. hassectear Oyunlar 3 17-10-06 23:51
PC'de Gran Turismo tipi oyun bilen varmı? RaiN Oyunlar 5 09-05-05 17:18

Saat ayarı GMT +3. Saat : 17:01.

Cyber Snipa Stinger