Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux »

bazı sorular ve sorunlar

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında bazı sorular ve sorunlar başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "kolay gelsin arkadaşlar. mandriva linux limited edition 2005 kullanıyorum gayet güzel tavsiye ederim bu arada. benim bir kaç sorum olacak ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-04-06, 15:49   #1 (permalink)
leoni
New Member

Katılım tarihi: 12.04.06
Nereden: ankara
bazı sorular ve sorunlar

kolay gelsin arkadaşlar.
mandriva linux limited edition 2005 kullanıyorum gayet güzel tavsiye ederim bu arada.
benim bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
1- tar.gz uzantılı dosyaları root olduktan sonra konsoldan;
sıkıştırılmış dosyayı açıyorum. açılan dosyaya girip aşağıdaki kodları uygulamamız gerekiyor.
./configure
make
make install

ama ./configure yapınca hata veriyor dolayısıyla diğer komutlara geçemiyorum. bir tanesinde ./configure çalıştı iyi ama "make" komutunda yine hata verdi rpm programları kurabiliyorum ama bu tar.gz uzantılı programlar sorunlu mu yoksa başka bi yönetm varmı yada indirdiğimiz dosyalarda mı bi sorun var bu konuda bilgilendirseniz sevinirim.

2.rpm ile yüklediğimiz programları nasıl görücez yani nerde bu programlar çalıştırılabilir dosyaları bulamıyorum. masaüstüne kısayol nasıl yapabilirim?
leoni çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-04-06, 21:39   #2 (permalink)
oz1907
Member

oz1907 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.09.04
Nereden: İstanbul
2. soruyu bilmiyorum ama ilkinde dosyayı root olmaddan normal kullanıcı olarak aç, içine gir ve

./configure
make

komutlarını kullanıcı olarak kullan.
en son root olarak giriş yap ve

make install

komutunu kullan.
Bir de make komutunun çalışması için gerekli geliştirme librarylerinin sisteminde kurulmuş olması gerekli. Mandriva'da nasıldır bilmiyorum ama Pardus'ta kurulum cdsinde gelmiyor daha sonra internetten çekip kuruluyor bu libraryler.

Konu araçları

bazı sorular ve sorunlar ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Msi K8N NEO v2.0 bazı sorunlar var. 911GTR3 Anakart 6 27-12-05 17:38
Notebook alacak gibiyiz,notebooklar hakkında bazı sorular... RRidgeback Genel 3 08-08-05 03:08
sx1 için bazı sorular? nofx Siemens 0 03-11-04 12:46
Dos oyunlarında yaşadığım bazı sorunlar? James Hetfield Oyunlar 10 15-06-04 02:20

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 05:05.