hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

CentOS 5 kullanan var mı?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında CentOS 5 kullanan var mı? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba, web server'ında CentOS 5 kullanan var mı? Ya da CentOS'da tecrübeli olan?..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

Kapalı konu

LinkBack Konu araçları
Eski 19-08-07, 18:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
eUGENE
A-TEAM
Bilgisayarım

eUGENE Avatar

Katılım tarihi: 08.09.00
Nereden: Moonbase Alpha
Blog Mesajları: 10
Resimler: 40
CentOS 5 kullanan var mı?

Merhaba,

web server'ında CentOS 5 kullanan var mı? Ya da CentOS'da tecrübeli olan?
eUGENE çevrim dışı  
Eski 25-08-07, 13:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Vito Andolini
Silver Member
Bilgisayarım

Vito Andolini Avatar

Katılım tarihi: 29.09.04
Nereden: Sicilya
Resimler: 4
Ynt: CentOS 5 kullanan var mı?

Ben de bir linux server kurulumu için centos 5'i araştırıyordum da bir türlü cesaretimi toplayamadım

CentOS Linux Kurulum Rehberi - LinuxOS ve diÄŸer iÅŸletim sistemleri - LT Bilgi Forumu

http://dinopsys.net/makale/centos-50...lum-rehberi-2/

Bu adreslerde biriki şey karalamışlar işinizi görür mü bilmiyorum. Sağlıklı bir server kurulumu yapasanız bize de yardımcı olursunuz artık
Eski 17-07-08, 16:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
qpqra
New Member

Katılım tarihi: 17.07.08
Nereden: dünyada
Exclamation Ynt: CentOS 5 kullanan var mı?

merhabalar, centos 2 den buyana centos kullanıcısıyım, bi ara red-hat'a daha sonra fedoraya ondanda sonra debiana geçsemde, sonra yine başladıgım yere döndüm
şuan 5.2 indiriyorum hatta, dvd'm olmadıgı için, 6 cd olarak ayrı ayrı indiriyorum 3.gündeyim 4. cdyi indiriyorum ağ yönetimi için arayüzü olan bir makine lazım, onun için centos 5.2 indiriyorum.
server işi görücek bir dağıtım seçecekseniz, kesinlikle rpm paket kullanan bir dağıtım seçin, debianda çok çektim bu sıkıntıyı centosa geri döndüm.
centosta uzun zaman oyun sunucusu calıstırdım, web hosting hizmeti verdim, ağda depo yaptım.
centos bence tam bir server dağıtımı.
arayüz istemiyor iseniz centos 3.9 server kurun, kerneli güncelleyin, müthiş bir server olur, geçenlerde 14 ram'de çalıştıgını gördüm.
neyse yeterince centos ile ilgili bilgi verdigimi düşünüyorum.
görüşmek üzre.daha detaylı bilgi almak isteyenler messenger adresimi ekliyebilirler.
mail : qpqr@hotmail.de
msn : qpqr@hotmail.com
qpqra çevrim dışı  
Eski 18-07-08, 09:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
eUGENE
A-TEAM
Bilgisayarım

eUGENE Avatar

Katılım tarihi: 08.09.00
Nereden: Moonbase Alpha
Blog Mesajları: 10
Resimler: 40
Ynt: CentOS 5 kullanan var mı?

Merhaba,

Epeyce eski bir konuya cevap yazmışınız ve epeyce bilgi vermişsiniz gerçekten. Centos 6 CD, sizde DVD yok, 4. CD'yi indiriyorsunuz, size ağ yönetim arayüzü olan bir server lazım, bir sürü sunucu çalıştırdınız hepsini öğrendik sağolun...

Evet Centos web server için iyi bir dağıtım. Ancak biz server'da debian kullanıyoruz. Hangi dağıtımı iyi biliyorsanız o dağıtım iyidir. ayrıca rpm kullanan bir dağıtım seçin diyerek debian gibi paket yönetim sistemi bir efsane olan dağıtımıda çok çektim diyerek yorumlamak ilginç.
eUGENE çevrim dışı  
Kapalı konu

Bookmarks
Konu araçları

CentOS 5 kullanan var mı? ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Digimemo kullanan var mi?? certugral Genel 4 12-12-06 14:57
Voip kullanan var mı? m4gnetic Genel(internet) 0 05-11-06 18:43
bittorrent kullanan var mı? fsa Genel(OS) 5 30-12-05 07:23

Saat ayarı GMT +3. Saat : 03:55.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999