hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

PARDUS 2008 sunucularda...

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında PARDUS 2008 sunucularda... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar TÜBİTAK ve UKAE nin başlattığı ulusal işletim sistemi projesi olan açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi olan Pardus ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 28-06-08, 04:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
djOFFLee
Member
Bilgisayarım

djOFFLee Avatar

Katılım tarihi: 17.01.08
PARDUS 2008 sunucularda...

Arkadaşlar TÜBİTAK ve UKAE nin başlattığı ulusal işletim sistemi projesi olan açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi olan Pardus un son versiyonu dün itibari ile sonucularda...2007.3 sürümüne kadar denediğim ve çok başarılı bulduğum işletim sisteminin bu son sürümünü deneyenlerde görüş alabilirmiyiz acaba
djOFFLee çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-06-08, 05:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
ejherda
Cool Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul
Ynt: PARDUS 2008 sunucularda...

Ben kendi makineme kurup denemiştim 2 ay kadar çalıştırdım.Hiç bi sorun yoktu. bu arada 2 ay boyunca makine 4 defa filan resetlendi. yanlız dikkat ettiğim nokta Forum vb. Tarzı şeyler kurduğunuzda MYSQL servisinede yüklendiğiniz zaman direk Ram üzerinde yoğunluk yaratıyor. (Yanlış anlamayın çok zaten 150-200mb bişi kullanıo bütün servisler açık iken). İnş şu Server dosyalarınıda Türkçe yaparlarda dilimizin özgürlüğünün tadına varırız.
Eski 28-06-08, 11:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
TuncayERMAN
Rookie Member

TuncayERMAN Avatar

Katılım tarihi: 15.08.05
Nereden: ANKARA
Süper Kullanıcı Kipine geçemiyorum :(

Pardus 2008'i dün akşam kurdum;

İlk problemim süper kullanıcı kipine geçememem oldu. Bu sorunu nasıl halledebilirim??

Bir de Pisibul programını da yükleyemedim. 2007'de sorunsuz çalışıyordu.
TuncayERMAN çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 13:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
decsan
New Member

Katılım tarihi: 05.10.04

su moduna geçememe kurulum esnasında bu kullanıcıya yönetici hakları atamamış olmadan kaynaklanıyor. Tasma -> Kullanıcılardan ilgili kullanıcıya yönetici hakkı verince düzelir.
decsan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 15:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 4
Resimler: 11

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/k...08-Kurulan.iso

Alıntı:
ed2k://|file|Pardus_2008-Kurulan.iso|728895488|A1382E35C4E789E4168B6E2DE142B2C0|h=532U5VC M6ED5EOJ3AJHSSFX3NTEYLLGV|/
emule linki..

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 17:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana
Resimler: 79

Bu sabah torrent üzerinden indirdim. 200 - 210 kb ile iniyordu.

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/k...an.iso.torrent
Eski 30-06-08, 17:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9

bende az önce indirdim deneyeceğim nekadar kötü olursa olsun desteklenirse ve yaygınlaştırılırsa en iyisi olacağını düşünüyorum.nede olsa TÜRK Malı
Eski 30-06-08, 23:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
ejherda
Cool Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul

Arkadaşlar Destekleyelim. Ben çalıştığım şirketteki bütün bilgisayarlara pardus 2007.3 kurdum. Arkadaşlar siz destekledikçe daha çok gelişecek. ve daha iyi yerlere gelecektir.
ejherda çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 01:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
PROTON
Cool Moderator
Bilgisayarım

PROTON Avatar

Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2

Kesinlikle katılıyorum en azından 2. işletim sistemi olarak
PC de bulunsa ne kaybederiz sonra Türkler bilişimde
zayıf diye hayıflanmıyalım...
PROTON çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 11:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7

Eğer oyun oynamıyor stabil ve sorunsuz ofis işlerinizi halledebilecek internet işlerinizi halledecek bir makinaya ihtiyacınız varsa zaten ikinci bir işletim sistemine gerek yok demektir. Sadece pardus yeterli olacaktır.
Eski 01-07-08, 11:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Nedense Ubuntu'dan kopamıyorum ama Pardus'u da sevmeye çalışacağım.
ICEEXOL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 12:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

arkadaşlar bende gerektiğince pardus a eğileceğim şimdi düşüncem önce evdeki vista ve xp ucurup pardusa geçmek biraz kullandıktan sonra şirketdeki pc lerede kurmayı düşünüyorum
ama bazı sorularım olacak
pardus xp üzerine kura bilirmiyiz yani vista gibi eski sitemin üzerine değişiklik yapmadan eklene biliyormu yoksa temiz bir kurlum mu yapmak gerekli (öylese eğer tüm kurulu prg lar oyunlar gidecek tekrarmı kuracaz pardusa)
diğer bişeyde vista gibi yok bu donanım prg mı destekler yokbunu desteklemez gibi bişey söz konusumu
ceceli çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 15:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
equnix
V.I.Member
Bilgisayarım

equnix Avatar

Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul

pardus ve xp yi birlikte kullanabilirsiniz. Bunun için diskinizin bölünmüş olması yeterlidir. Pardus genel olan bir sürü donanımı destekliyor.
Eski 01-07-08, 17:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Alıntı:
equnix tarafından iletildi. Mesajı göster
pardus ve xp yi birlikte kullanabilirsiniz. Bunun için diskinizin bölünmüş olması yeterlidir. Pardus genel olan bir sürü donanımı destekliyor.
tşkler
ben var olan xp üzerine pardusu kursam nasıl olur onu merak ediyorum kurulurmu
Eski 01-07-08, 22:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
djOFFLee
Member
Bilgisayarım

djOFFLee Avatar

Katılım tarihi: 17.01.08

Alıntı:
ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar bende gerektiğince pardus a eğileceğim şimdi düşüncem önce evdeki vista ve xp ucurup pardusa geçmek biraz kullandıktan sonra şirketdeki pc lerede kurmayı düşünüyorum
ama bazı sorularım olacak
pardus xp üzerine kura bilirmiyiz yani vista gibi eski sitemin üzerine değişiklik yapmadan eklene biliyormu yoksa temiz bir kurlum mu yapmak gerekli (öylese eğer tüm kurulu prg lar oyunlar gidecek tekrarmı kuracaz pardusa)
diğer bişeyde vista gibi yok bu donanım prg mı destekler yokbunu desteklemez gibi bişey söz konusumu
Eğer hiç pardus kullanmadıysan tavsiyem önce pardus 2007 çalışan cd yi indirip bilgisayarını bu cd ile çalıştırman, hem nasıl bir arayüze sahip olduğunu hemde donanımını tanıyıp tanıyamadığını görebilirsin....

eğer sabit diskinde yeterince yer varsa disk yönetiminden pardus için 10 gb lık bir bölüm ayırararak kuruluma gecebilirsin...ayırdığın bölümü pardus kurulumda görür ve ihtiyac duyduğu sekilde biçimlendirerek kullanır...bu arada grub denen ön yükleyici bilgisayarına krulur ve açılışta hem xp hem pardus 2009 listelenir...sen de istediğin işletim sistemini seçip kullanabilirsin....
djOFFLee çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 23:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member
Bilgisayarım

ICEEXOL Avatar

Bir ara XP - Vista -Pardus 2008 , üçlü boot anlatımı hazırlamayı düşünüyorum.
ICEEXOL çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 10:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Alıntı:
ICEEXOL tarafından iletildi. Mesajı göster
Bir ara XP - Vista -Pardus 2008 , üçlü boot anlatımı hazırlamayı düşünüyorum.
özellikle bende bekliyorum

vista ve xp ucurdum hdd prblem var şimdilik pardusa gecemedim daha

Bookmarks
Konu araçları

PARDUS 2008 sunucularda... ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Pardus 2008 icin son 20 gün cankattech Linux 5 05-06-08 09:49
PARDUS userce05 Linux 4 21-07-07 00:16
PARDUS ile ilgili hakan202020 Linux 2 25-09-06 14:36
Pardus Sorunu Bonwe Linux 3 01-10-05 22:34
PARDUS karaca Linux 29 27-06-05 17:04