hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Pardus u nasıl kaldırabilirim????

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında Pardus u nasıl kaldırabilirim???? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar ben bilgisayara pardusu ve windows u kurdum. şuan her ikisi de sorunsuz çalışıyor ama format atmadan nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 17-03-08, 18:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
koccer
New Member

Katılım tarihi: 21.03.06
Pardus u nasıl kaldırabilirim????

Arkadaşlar ben bilgisayara pardusu ve windows u kurdum. şuan her ikisi de sorunsuz çalışıyor ama format atmadan nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. Bana yardım ederseniz sevinirim....
koccer çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-03-08, 18:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
reis_72
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 24.10.06
Nereden: HATAY
Ynt: Pardus u nasıl kaldırabilirim????

Ben format atarak kurtuldum, bende de aynıları yüklüydü. Biraz araştırdım ve en sağlamının bana göre format atmak olduğunu gördüm, fakat daha pratik bir yolu var da bir bilen yazarsa çok memnun olurum.
Eski 17-03-08, 18:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
koccer
New Member

Katılım tarihi: 21.03.06
dead Ynt: Pardus u nasıl kaldırabilirim????

üstad açıkçası format atarsam bilgisayarıma beni çok uğraştıracak. bir sürü program kurulu tekrar kurmam gerekecek. oyüzden format atmak istemiyorum. aslında ben biraz da imaj alma prog. araştırsam iyi olacak herhalde
koccer çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-03-08, 20:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
reis_72
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 24.10.06
Nereden: HATAY

Bende de kuruluydu bir sürü program hepsi gittti tabii, şimdi sırayla yüklüyorum. İmaj alma işini de format attıktan sonra yapmayacak mısın zaten? Eğer imaj programlarından henüz hiç birini kullanmadıysanız, norton ghost için yapılmış bir kullanım videosu bu linkte var;
Norton Ghost Kullanımı - Öğren TV [izle - öğren]

Siz yine de biraz daha bekleyin belki bir yolu vardır, ben de bekliyorum...
reis_72 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-03-08, 22:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon

Fedora 8 kaldırmak istiyorum
Eski 21-03-08, 10:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
H@ckerCesur
Member
Bilgisayarım

H@ckerCesur Avatar

Katılım tarihi: 20.03.08
Nereden: Gaziantep

Selamlar... Aslında format atmaktan kaçmasan iyi olurdu. Ya da en azından günde en az 5 bilgisayara format atan bir teknik servis elemanı için bana kolay geliyor. Herneyse Format atmadan çözme yollarına bakalım biz.

Eger XP cye Pardusu da Dye kurduysa sorun yok d deki önemli bilgilerini c ye atıp dyi biçimlendir derim.

Ama Her iki işletim sistemi de C'ye kuruluysa işte o zaman biraz ugraşman gerekecek. İlk iş olarak açılış menüsünden Pardus seçenegini kaldır...
Bunun için Bilgisayarım sagtuş özellikler >> Gelişmiş >> Başlangıç ve Kurtarma Bölümü altındaki >> Ayarlar 'a Tıkla ve ordan Pardus yazan seçenegi kaldır...

Daha Sonra Bilgisayarı winxp ile aç ve Unlocker Programini kurarak Pardusa ait olan sistem dosyalarını C sürücüsünden sil. Unlocker ile rahatça silebilirsin.

En sonunda ise sistemine güzel bir disk birleştirme ve Regedit tarama programlarıyla tarat... Eğer program istersen yaz sana isimlerini ve linklerini söylerim...
Eski 21-03-08, 15:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
muradtanak
Cool Member
Bilgisayarım

muradtanak Avatar

Katılım tarihi: 04.04.05
Nereden: İstanbul

Pardus u kaldırma windows un çökerse ne yapacaksın,
Eski 22-03-08, 08:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
H@ckerCesur
Member
Bilgisayarım

H@ckerCesur Avatar

Katılım tarihi: 20.03.08
Nereden: Gaziantep

Alıntı:
muradtanak tarafından iletildi. Mesajı göster
Pardus u kaldırma windows un çökerse ne yapacaksın,
Kardeş Pardusu Kaldırmakla Windows niye çöksün. Mantıklı bir açıklaman var mı ? milleti yanlış yönlendirme lütfen. Hem windows çökmez. Hadi çöktü diyelim Onarma diye birşey var
H@ckerCesur çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-03-08, 08:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon

Alıntı:
H@ckerCesur tarafından iletildi. Mesajı göster
Kardeş Pardusu Kaldırmakla Windows niye çöksün. Mantıklı bir açıklaman var mı ? milleti yanlış yönlendirme lütfen. Hem windows çökmez. Hadi çöktü diyelim Onarma diye birşey var
grub menüsünü diyor arkadaş herhalde sonuçta xp üzerinden pardus u silersen xp açılmaz. Pardus u sildikten sonra onarma yerinden fixmbr ve fixboot yapmalısınız yoksa açamazsınız
Alexander çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-03-08, 16:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
oz1907
Member
Bilgisayarım

oz1907 Avatar

Katılım tarihi: 03.09.04
Nereden: İstanbul

Alıntı:
H@ckerCesur tarafından iletildi. Mesajı göster
Selamlar... Aslında format atmaktan kaçmasan iyi olurdu. Ya da en azından günde en az 5 bilgisayara format atan bir teknik servis elemanı için bana kolay geliyor. Herneyse Format atmadan çözme yollarına bakalım biz.

Eger XP cye Pardusu da Dye kurduysa sorun yok d deki önemli bilgilerini c ye atıp dyi biçimlendir derim.

Ama Her iki işletim sistemi de C'ye kuruluysa işte o zaman biraz ugraşman gerekecek. İlk iş olarak açılış menüsünden Pardus seçenegini kaldır...
Bunun için Bilgisayarım sagtuş özellikler >> Gelişmiş >> Başlangıç ve Kurtarma Bölümü altındaki >> Ayarlar 'a Tıkla ve ordan Pardus yazan seçenegi kaldır...

Daha Sonra Bilgisayarı winxp ile aç ve Unlocker Programini kurarak Pardusa ait olan sistem dosyalarını C sürücüsünden sil. Unlocker ile rahatça silebilirsin.

En sonunda ise sistemine güzel bir disk birleştirme ve Regedit tarama programlarıyla tarat... Eğer program istersen yaz sana isimlerini ve linklerini söylerim...
1.si Pardus'ta c, d diye adlandırma yoktur. Windowsta pardus olan bölümü göremezsin. D: diye bir kısım varsa bu pardus bölümü değildir.

2.si Pardus ve Windows aynı bölüme kurulamaz. Kullandıkları dosyalama sistemleri farklıdır.

Pardusu bilgisayardan kaldırma kısmına gelirsek, xp'ye format atmanız gerekmiyor. Eğer pardusta silinmemesi gereken dosyalarınız varsa bunları pardusta sistem'deki depolama ortamı'ndaki windows yüklü kısıma kopyalayabilirsiniz. Pardusu kaldırdığınızda, bilgisayar açıldığında pardus mu windows mu açılsın diye seçim yaptığın Grub programı çalışmayacağı için bilgisayar açılmayabilir. Önelikle bunu engelleyeceğiz.

Bilgisayarı Windows XP cdsi ile açın ve kurtarma konsoluna gelip komut olarak
Alıntı:
fixmbr
yazın.

Bilgisayarı yeniden açtığınızda pardus-windows seçiminin kalmadığını göreceksiniz. Bilgisayarınız doğrudan windowstan açılacaktır.

Sıra geldi pardus için kullanılan alanı boşaltıp windows için kullanılabilir hale getirmeye.

Windows'ta Denetim masasında "yönetimsel araçları" (administrative tools) açıp orada "bilgisayar yönetimi" (computer management) açın. "depolama" (storage) kısmında "disk yönetimi"(disk management) seçin. Orada disk bölümlerinizi göreceksiniz. "Bilinmeyen disk bölümü" (unknown partition) yazan bölümler pardusun kullandığı bölümlerdi. Bunlara sağ tıklayıp sil derseniz bu bölümleri siler ve boş bir bölge oluşur. Buraya sağ tıklayıp yeni disk bölümü oluşturabilirsiniz.

İşleminiz tamamlanmıştır.
Eski 10-07-08, 11:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
theunforgiven
New Member

Katılım tarihi: 10.07.08
Nereden: İSTANBUL

Alıntı:
oz1907 tarafından iletildi. Mesajı göster
1.si Pardus'ta c, d diye adlandırma yoktur. Windowsta pardus olan bölümü göremezsin. D: diye bir kısım varsa bu pardus bölümü değildir.

2.si Pardus ve Windows aynı bölüme kurulamaz. Kullandıkları dosyalama sistemleri farklıdır.

Pardusu bilgisayardan kaldırma kısmına gelirsek, xp'ye format atmanız gerekmiyor. Eğer pardusta silinmemesi gereken dosyalarınız varsa bunları pardusta sistem'deki depolama ortamı'ndaki windows yüklü kısıma kopyalayabilirsiniz. Pardusu kaldırdığınızda, bilgisayar açıldığında pardus mu windows mu açılsın diye seçim yaptığın Grub programı çalışmayacağı için bilgisayar açılmayabilir. Önelikle bunu engelleyeceğiz.

Bilgisayarı Windows XP cdsi ile açın ve kurtarma konsoluna gelip komut olarak
yazın.

Bilgisayarı yeniden açtığınızda pardus-windows seçiminin kalmadığını göreceksiniz. Bilgisayarınız doğrudan windowstan açılacaktır.

Sıra geldi pardus için kullanılan alanı boşaltıp windows için kullanılabilir hale getirmeye.

Windows'ta Denetim masasında "yönetimsel araçları" (administrative tools) açıp orada "bilgisayar yönetimi" (computer management) açın. "depolama" (storage) kısmında "disk yönetimi"(disk management) seçin. Orada disk bölümlerinizi göreceksiniz. "Bilinmeyen disk bölümü" (unknown partition) yazan bölümler pardusun kullandığı bölümlerdi. Bunlara sağ tıklayıp sil derseniz bu bölümleri siler ve boş bir bölge oluşur. Buraya sağ tıklayıp yeni disk bölümü oluşturabilirsiniz.

İşleminiz tamamlanmıştır.

sen varya sen eli öpülesi bi adamsın elini öpüyorum
theunforgiven çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-08, 14:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
mitya
New Member

Katılım tarihi: 16.07.08
Nereden: istanbul

windows'a partition magic'i kurup pardusun oldugu bölümü silebilirsin aslında..
mitya çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-08-08, 12:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
tevafuk_06
New Member

Katılım tarihi: 12.08.08
Nereden: ankara

benim elimde ki xp cd'si problem çıkarttı yükleyemeyince sinirlendim pardus 2008 kurdum işimi görüyor aslında ama windows illet olmuş bende şimdi tekrar onu kurmak isityorum ama nasıl yapacağımı tam bilimiyorum pardus kurlum cd'sinden biligsayarı boot edip pardus bölümünü silsem sonra cd çıkarıp xp cd'si ile boot etsem olur mu dersiniz.Sonra sildiğim bölüme kurarım
tevafuk_06 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Tags
kaldırabilirim, nasıl, Pardus

Bookmarks
Konu araçları

Pardus u nasıl kaldırabilirim???? ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
f1 onayını nasıl kaldırabilirim? muhibbi1 İşlemciler 1 12-12-07 13:36
pardus usb aygıtını nasıl tanır? Creater Linux 2 03-11-07 11:40
Ağ Bağlantılarını Nasıl Kaldırabilirim? FenerMania Network 2 04-09-07 18:24
Pop-up engellemeyi nasıl kaldırabilirim? hozdemir Genel(OS) 4 26-02-06 12:56
İki işletim sistemi olan bilg larda çıkan menüyü nasıl ortadan kaldırabilirim? EmRe Genel(OS) 16 18-09-04 16:59

Saat ayarı GMT +3. Saat : 06:03.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999