hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Resimli Ubuntu 8.04 Kurulum Kılavuzu

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında Resimli Ubuntu 8.04 Kurulum Kılavuzu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Biraz geç de olsa Ubuntu 8.04 kurulumunu anlatan resimli bir kılavuz hazırladım. Aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz: Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 28-06-08, 04:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Challenger
New Member

Katılım tarihi: 17.08.01
Resimli Ubuntu 8.04 Kurulum Kılavuzu

Biraz geç de olsa Ubuntu 8.04 kurulumunu anlatan resimli bir kılavuz hazırladım. Aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:
Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron Kurulumu

Umarım yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olur.
Eski 28-06-08, 10:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17
Resimler: 7
Ynt: Resimli Ubuntu 8.04 Kurulum Kılavuzu

sizin yazdığınıza göre ben yanlış hiçbirşey yapmamışım. Buna rağmen sistemi yeniden balattığımda boot olup, açmadı. Ben bu işten anladıysam arap olayım...
Eski 28-06-08, 13:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Challenger
New Member

Katılım tarihi: 17.08.01

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
sizin yazdığınıza göre ben yanlış hiçbirşey yapmamışım. Buna rağmen sistemi yeniden balattığımda boot olup, açmadı. Ben bu işten anladıysam arap olayım...
Belki donanımınız ile ilgili özel bir durum söz konusudur. Eğer ne gibi hatalar aldığınızı yazarsanız, ben veya mutlaka sizin gibi aynı sorunu yaşamış birisi yardımcı olabilir.
Challenger çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-06-08, 14:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
ejherda
Cool Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul

Sayko kuramadınmı Ubuntuyu
Eski 28-06-08, 16:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Sata diskimin primary bölümünü kaldırdım elle. daha sınra orda 30 gb yer ayırıp ext3 ile şekillendir ve birincil yap dedim. 5 gb lık bölümüde takas alanı yaptım. kalan birimi şekillendirmek için önce fat32 yi kullandım ama yüklemede sorun çıkardı. Bende kalan birimi şekillendirmeden ham bıraktım. kurulum devam etti, sistem tekrar başlayınca düzgün boot bölümü yok diye uyarı verdi. Bende kafayı yiyerek sisteme xp yi kurdum.
saykomatriXX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-06-08, 17:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ejherda
Cool Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul

Sayko

30 Gb alanın 20 Gb ını ubuntu için sistem partitionı olarak yap birincil yane diğer geri kalan 10Gb takas alanı yap FAT32 dEdiğin kısmı anlamadım.
Eğer HDD iki parça ise C: ve D: olarak D: kısmı NTFS olarak kalmasının bir mahsuru yok. Ubutu yeni yapısı sayesinde NTFS sistemlerede okuma ve yazma işlemini yapabiliyor. C sürücüsü 30Gb dielimki. 20 Gb birincil sistem için gerekli partition olarak ata kurulum sırasına diğer 10Gb takas alanı. sistem için gerekli olan partition EXT3 Takas alanıda swap olarak belirlenmesi gerekir.

ejherda çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-06-08, 18:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Yahu işte 250 gb disk var. 50 gb d: partisyonunda. 200 gb lık kısımda ise (C yani) dediğim işlemleri yaptım. önce 200 gblık bölümü sildim, sonra 30 gb ayırdım daha sonra 5 gb daha ayırdım. Geriye kalan kısımda 165 gb civarı fat 32 yapmaya çalıştım. Ama olmadı. bende ham olarak bıraktım...
saykomatriXX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Resimli Ubuntu 8.04 Kurulum Kılavuzu ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
parduscebit.iso versionun resimli kurulum ve kullanımını arıyorum hakan202020 Genel(OS) 2 29-09-06 11:06
DSC-f828 kullanım kılavuzu kerem_max Çokluortam 0 28-12-05 09:21
p2p kullanım kılavuzu aceylani Genel(internet) 0 22-07-04 01:01
o/c kılavuzu ozhanlion Anakart 40 25-04-02 07:58

Saat ayarı GMT +3. Saat : 02:41.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999