hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Samba Kurulumu?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında Samba Kurulumu? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: karaca tarafından iletildi. şimdi aklıma geldi.ubuntuyu kurarken bağlı olan tüm disklerinizi tarıyor (çıkarılabilir olanlar ve USB den bağlı olanlar ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 24-06-08, 01:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #26 (permalink)
ibraham
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.05.05
Nereden: ist
Ynt: Ubuntu Kurulumu Hakkında..

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
şimdi aklıma geldi.ubuntuyu kurarken bağlı olan tüm disklerinizi tarıyor (çıkarılabilir olanlar ve USB den bağlı olanlar dahil) ve formatlama penceresinde gösteriyor.ancak birim etiketleri yazmıyor.Sadece diskinizin MB cinsinden boyutunu görüyorsunuz.yanlış diske format atıp çileden çıkmamak için HDD lerin gücünü kesip hangi diske kurulum yapacaksanız onu takılı bırakın ve kendinizden çok emin olun.Mesela 20 GB lık diskinizi eşit 2 parçaya bölmüş olsanız hangisinin hangisi olduğunu bilememe gibi bir durumunuz var...aklınızda bulunsun.
Dosya sistemine göre tanımlarsın tabi 2 sinide windowsta kullanmıyorsan o zaman problem =)
Eski 24-06-08, 02:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #27 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7

aptitude -y -f install samba smbfs

addgroup --uid 1001 samba

adduser --shell /bin/false --no-create-home --ingroup samba --disabled-login guest

passwd guest

mkdir /home/pay1
chown root:samba /home/pay1
chmod 770 /home/pay1

cp /etc/samba/smb.conf /etc/samba/smb.conf.backup.2

echo security = user >>/etc/samba/smb.conf

echo username map = /etc/samba/smbusers >>/etc/samba/smb.conf

echo guest=""network username"" >>/etc/samba/smbusers

smbpasswd -a guest

echo [ pay1 ] >>/etc/samba/smb.conf
echo path = /home/pay1 >>/etc/samba/smb.conf
echo available = yes >>/etc/samba/smb.conf
echo browsable = yes >>/etc/samba/smb.conf
echo public = yes >>/etc/samba/smb.conf
echo writable = yes >>/etc/samba/smb.conf
echo valid users = guest >>/etc/samba/smb.conf
echo create mask = 777 >>/etc/samba/smb.conf
echo directory mask = 777 >>/etc/samba/smb.conf
echo force user = guest >>/etc/samba/smb.conf
echo force group = samba >>/etc/samba/smb.conf

testparm

/etc/init.d/./samba restart

Renkli yazdıklarım senın degıstırecegın yerler bunları kopayla yapıstır ıle tek tek yaparsan sıstemınde samba adında bır gurup, guest adında bır kullanıcı sıfresını sen belırlıyeceksın ve /home/pay1 adında root kullanıcısına aıt samba gurubunun bır paylasım yerı olacak senın makınanın ıpsını explorerıne gıren herkez guest kullanıcı adı ve senın belırlıgın sıfre ıle /home/pay1 klasorune erısımı olacak.

"--disabled-login " bu komut sayesınde guest hesabıda senın sıstemınde oturum acamıyacak sadece networkten paylasım yapacak.
Eski 24-06-08, 02:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #28 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden

arkadaslar kusra bakmayın bu sıralar ıs dolayısı ıle pek sıteye bakamıyorum ama sorusu olan yazsın cevap vermeye calısıyım.
e-diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 12:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #29 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Ynt: Samba Kurulumu?

e-diablo saolasın..şimdi ubuntuyla bağlanayım foruma bi kopyala yapıştır deneyelim

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 14:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #30 (permalink)
ugc
Rookie Member
Bilgisayarım

ugc Avatar

Katılım tarihi: 03.10.06

Suse yi dene tek tıkta samba faliyete geçiyor. Tabiki grafik ekranda hükmediyorsun. Microsoft makinalara ne kullandırmak, ne kadar kullandırmak istiyorsan diğer serverleri de hazırlamışlar. Kullanımına gelince herşey grafik ekranda halledilebiliyor ve arayüzlerle; anlatmak bile vakit kaybı SuSe söylüyor sana ne yapman gerektiğini. Hazır 11 ide çıkmış. Kolay gelsin...
ugc çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 14:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #31 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
ugc tarafından iletildi. Mesajı göster
Suse yi dene tek tıkta samba faliyete geçiyor. Tabiki grafik ekranda hükmediyorsun. Microsoft makinalara ne kullandırmak, ne kadar kullandırmak istiyorsan diğer serverleri de hazırlamışlar. Kullanımına gelince herşey grafik ekranda halledilebiliyor ve arayüzlerle; anlatmak bile vakit kaybı SuSe söylüyor sana ne yapman gerektiğini. Hazır 11 ide çıkmış. Kolay gelsin...
mesaj alınmıştır..
Eski 26-06-08, 16:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #32 (permalink)
equnix
V.I.Member
Bilgisayarım

equnix Avatar

Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul

Ubuntunun üst tarafta bulunan menüsünün içinde bir seçenek var tıpkı windows xp de bulunan program ekle/kaldır gibi bir menü. Bu menüyü bulup orayı açarsan senin ubuntu işletim sisteminde kurulu olan programları göreceksin. Orada samba vardır yapman gereken sambanın kutucuğunu işaretlemen. Bundan sonra ubuntu kendisi internete bağlanır ve samba dosyalarını indirir ve kurulumunu kendisi yapar. Eğer bunu kullanmayıp kendin manuel yapmak istiyoprsan yapman gereken .tar yada .tar.gz uzantılı samba kurulum dosyasını ubuntuya indireceksin. Komut sistemi gibi görünen konsol ekranını açacaksın. indirdiğin dosyanın bulunduğu klasöre gideceksin. Bu arada bazı komutları vereyim cd klasör değiştirir. LS listeleme yapar cd .. bir üst klasöre gider... bu dizine girdikten sonra tar -zxvf dosyaadı.tar.gz yaz enter bas. buraya dosyalar açılacaktır. bu aynı zip dosyası gibidir. daha sonra make samba komutu ile derleme yapman lazım. derleme yapması esnasında samba için gerekli başka programlar varmı yokmu onu kontrol edecektir. eğer eksik progrram varsa onuda indirip kurman gerekecektir. en sonunda derleme işilemşide bitince .sh uzantılı genelde setup.sh yada instal.sh isminde dosya oluşacaktır. bu oluşan dosyayı ./setup.sh şeklinde yazarsan kurulumu yapacaktır. En basit yöntem ubuntunun kendi menüsü içinden yapman. Kolay gelsin...
Eski 27-06-08, 09:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #33 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
equnix tarafından iletildi. Mesajı göster
Ubuntunun üst tarafta bulunan menüsünün içinde bir seçenek var tıpkı windows xp de bulunan program ekle/kaldır gibi bir menü. Bu menüyü bulup orayı açarsan senin ubuntu işletim sisteminde kurulu olan programları göreceksin. Orada samba vardır yapman gereken sambanın kutucuğunu işaretlemen. Bundan sonra ubuntu kendisi internete bağlanır ve samba dosyalarını indirir ve kurulumunu kendisi yapar. Eğer bunu kullanmayıp kendin manuel yapmak istiyoprsan yapman gereken .tar yada .tar.gz uzantılı samba kurulum dosyasını ubuntuya indireceksin. Komut sistemi gibi görünen konsol ekranını açacaksın. indirdiğin dosyanın bulunduğu klasöre gideceksin. Bu arada bazı komutları vereyim cd klasör değiştirir. LS listeleme yapar cd .. bir üst klasöre gider... bu dizine girdikten sonra tar -zxvf dosyaadı.tar.gz yaz enter bas. buraya dosyalar açılacaktır. bu aynı zip dosyası gibidir. daha sonra make samba komutu ile derleme yapman lazım. derleme yapması esnasında samba için gerekli başka programlar varmı yokmu onu kontrol edecektir. eğer eksik progrram varsa onuda indirip kurman gerekecektir. en sonunda derleme işilemşide bitince .sh uzantılı genelde setup.sh yada instal.sh isminde dosya oluşacaktır. bu oluşan dosyayı ./setup.sh şeklinde yazarsan kurulumu yapacaktır. En basit yöntem ubuntunun kendi menüsü içinden yapman. Kolay gelsin...
format at XP kur diyorsun yani
Eski 27-06-08, 14:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #34 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17

hahahaaha hiç güleceğim yoktu
Eski 27-06-08, 16:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #35 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Resimler: 22

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
kardeşim wallaha hasta ediyo insanı..Saolsun linux kullanın diye yırtınanlarda bi başına bırakıyorlar insanı..

Ben ubuntu kurulan CD kurdum.XP üzerine nasıl kurulduğunu falan bilmiyorum.Ancak kurulum esnasında partitionları ayarlarken elle komutunu seçip bastım formatı.Sonra bana root bilmemne ağacı bulunamıyor dedi.Geri deyip otomatik yaptım.Ve sonuçta benim kurulum yapmak istediğim partition benim istediğim boyut ve formatta kurulmuş oldu.Oradan sonrasını otomatik yapıyor alet...
evet o kısım gerçekten karışık ama hiç unutmam eski bir bilgisayarda xp vardı 98 yükleyecektim neyse uğraşa uğraşa kurulum ekranına geldim cdden açıldıktan sonra aşağı sağ köşede c:\ sürücüsü biçimlendiriliyor dedi bende takmadım ama bilgisayar açılınca önceki d:\sürücüsünü de formatlamış tekrar kızdım windowsa ama ne yaparsın iş işten geçmişti artık.windowsu o kadar kötülüyorum ama linuxunda mükemmel olduğunu söyleyemem

bur4k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Samba Kurulumu? ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Samba Server da ClamAv denetimi ugc Linux 1 26-06-08 14:42
Samba domaine Winxp yi join edemiyorum majo Linux 0 06-08-06 13:56
Default Gateway & Samba Problemi NoFear Linux 0 15-09-05 17:56
samba iç ve diş ip ile paylaşım?? deepdish Genel(OS) 0 01-03-05 16:05

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:49.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999