hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Samba Kurulumu?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında Samba Kurulumu? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar ubuntu üzerinde sambayı nasıl kuracağımı tarif edebilirmisiniz? Windows ağına dosyaları paylaşıma açamadım da..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 16-06-08, 23:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Samba Kurulumu?

Arkadaşlar ubuntu üzerinde sambayı nasıl kuracağımı tarif edebilirmisiniz?

Windows ağına dosyaları paylaşıma açamadım da

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 12:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Ynt: Samba Kurulumu?

Yazcem yazcem en kısa sürede ayrtıntılı yazacağım .
Eski 17-06-08, 12:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
Yazcem yazcem en kısa sürede ayrtıntılı yazacağım .
ertan çabuk

artistlik yaptık ubuntu kralmış lisansta istemiyor dedim şirkette iki makineye kurdum.ama hiçbirşey yapamıyorlarki

PS : internet var bitek
Eski 17-06-08, 13:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
ertan çabuk

artistlik yaptık ubuntu kralmış lisansta istemiyor dedim şirkette iki makineye kurdum.ama hiçbirşey yapamıyorlarki

PS : internet var bitek
yavaş yavaş öğrenecen bir anda hop diye yapılmıyor malesef, ilk defa xp kullandığın günleri düşüneceksin Linux a geçtiğin zaman
Eski 17-06-08, 13:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
Alexander tarafından iletildi. Mesajı göster
yavaş yavaş öğrenecen bir anda hop diye yapılmıyor malesef, ilk defa xp kullandığın günleri düşüneceksin Linux a geçtiğin zaman
birader tamam eywallah..

5 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım.internetin çıktığı ilk günden beri bağlantı sahibiyim.dos tan başlayarak bütün MS ürünlerini kullandım.Bilgisayarı XP de görmedim yani..

Ama hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.

Soracak insanlar vardı.

Sorunca böyle tepki vereceksen sus daha iyi..

Anlatacaksan buyur başımın üzerinde yerin var...

Sambayı indirdik tar olarak geldi ve arşiv yöneticisiyle açtık..

Sonra?
Eski 17-06-08, 15:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
GaNDHi
Co.Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

İnternette ne kadar kaynak varsa bakmışsındır zaten ama bu adrese de baktın mı?
Eski 17-06-08, 16:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
GaNDHi tarafından iletildi. Mesajı göster
İnternette ne kadar kaynak varsa bakmışsındır zaten ama bu adrese de baktın mı?
aydın sağolasın..

burada yazanları deneyeceğim..
Eski 17-06-08, 16:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17

Ben kendim bizzat şahsen dün geceden beri ubuntu kurmaya çalışıyorum. Veeee yine beceremedim. Yaw bende bişiy var bu mereti kuramıyorum... Şöyle grafikli felan bir anlatımı olsa, japon gibi bakıyorum özellikle elle partisyon ayarlayamadığımdan oluyo bunlar hep. Bi türlü yükleyemedim şu linuxu sinir oldum. geri xpye döndüm

Bana ne lazım ?
1. xp varken ubuntu nasıl kurarım ? xpde yükle sonra kur demeyin canlar, xpde yükleme yaptığımda imaj aldığı diski yükleme sırasında görmüyor ubuntu malı. Dolayısıyla yükleme yapacağım disk olmayınca bende kalıyorum öle...

2- Elle partisyon, boot, root , cart curt nasıl ayarlarım
Eski 17-06-08, 17:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
Ben kendim bizzat şahsen dün geceden beri ubuntu kurmaya çalışıyorum. Veeee yine beceremedim. Yaw bende bişiy var bu mereti kuramıyorum... Şöyle grafikli felan bir anlatımı olsa, japon gibi bakıyorum özellikle elle partisyon ayarlayamadığımdan oluyo bunlar hep. Bi türlü yükleyemedim şu linuxu sinir oldum. geri xpye döndüm

Bana ne lazım ?
1. xp varken ubuntu nasıl kurarım ? xpde yükle sonra kur demeyin canlar, xpde yükleme yaptığımda imaj aldığı diski yükleme sırasında görmüyor ubuntu malı. Dolayısıyla yükleme yapacağım disk olmayınca bende kalıyorum öle...

2- Elle partisyon, boot, root , cart curt nasıl ayarlarım
kardeşim wallaha hasta ediyo insanı..Saolsun linux kullanın diye yırtınanlarda bi başına bırakıyorlar insanı..

Ben ubuntu kurulan CD kurdum.XP üzerine nasıl kurulduğunu falan bilmiyorum.Ancak kurulum esnasında partitionları ayarlarken elle komutunu seçip bastım formatı.Sonra bana root bilmemne ağacı bulunamıyor dedi.Geri deyip otomatik yaptım.Ve sonuçta benim kurulum yapmak istediğim partition benim istediğim boyut ve formatta kurulmuş oldu.Oradan sonrasını otomatik yapıyor alet...
Eski 17-06-08, 17:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17

Valla hddleri partitionları tekrardan düzenledim. Şimdi yok takas için 2,5 gb yok ubuntu için 30 gb yer ayarla felan tekrar uğraşmıyacam. Beklesin biraz yeni disk alınca yaparım artık
saykomatriXX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 18:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Akşam eve gidiyim yazcem basit bir kurulum sistemi.
e-diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 18:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Debian Altında Samba Kurulumu ve Yapılandırması - Lapis Wiki

Şuna bir bak çözemezsen ya da anlamadığın birşey olursa ben yardımcı olurum. Bunun dışında basitleştirilmiş güzel bir şey yazcam.
e-diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 18:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
::ZaFeR::
V.I.Member
Bilgisayarım

::ZaFeR:: Avatar

Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1

SAyko Hocamın yaşadığı problemi bende yaşadım...Kolaylıkla Pardus'u kurdum fakat ubuntuyu kuramadım...
Eski 17-06-08, 23:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Alıntı:
birader tamam eywallah..

5 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım.internetin çıktığı ilk günden beri bağlantı sahibiyim.dos tan başlayarak bütün MS ürünlerini kullandım.Bilgisayarı XP de görmedim yani..

Ama hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.

Soracak insanlar vardı.

Sorunca böyle tepki vereceksen sus daha iyi..

Anlatacaksan buyur başımın üzerinde yerin var...

Sambayı indirdik tar olarak geldi ve arşiv yöneticisiyle açtık..

Sonra?
hocam neden sinirleniyorsun ki ben yanlış birşey söylemedimki sana(yazımdan öyle analdıysan kurura bakma) ama genelde böyle tepki veriliyor o yüzden dedim ben öyle, Linux a geçen bir anda şaşırıyor windows gibi olmadığı görünce(bende öyleydim hatta 1-2 hafta sanal pc de bakınıp öyle kurmuştum) ha şu anda hakim miyim tabi ki hayır hala bur sorun olunca harıl harıl google a gidiyorum

ben samba yı şöyle kullanmıştım;
önce Konqueror u kurmuştum, ardından Konqueror den smb: diğermakinanın ip adresi deyince bağlanıyordu(ama ben bunu sadece 2 makine(biri sanal pc) ile yapmıştım
Alexander çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-08, 09:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
Alexander tarafından iletildi. Mesajı göster
hocam neden sinirleniyorsun ki ben yanlış birşey söylemedimki sana(yazımdan öyle analdıysan kurura bakma) ama genelde böyle tepki veriliyor o yüzden dedim ben öyle, Linux a geçen bir anda şaşırıyor windows gibi olmadığı görünce(bende öyleydim hatta 1-2 hafta sanal pc de bakınıp öyle kurmuştum) ha şu anda hakim miyim tabi ki hayır hala bur sorun olunca harıl harıl google a gidiyorum

ben samba yı şöyle kullanmıştım;
önce Konqueror u kurmuştum, ardından Konqueror den smb: diğermakinanın ip adresi deyince bağlanıyordu(ama ben bunu sadece 2 makine(biri sanal pc) ile yapmıştım
sinirlenmek değil başka bir hissiyat yarattın bünyemde tarif edemicem şimdi...

şimdi konqueror falan tamam ama açıkçasını söylemem gerekirse hangi sürüm diye sorduğumda ubuntuyu sen dedin.bende bi gaz yükledim

açıkçasını söylemem gerekirse yavaş yavaş çözüyorum.benim için en büyük problem ağa dosya paylaştıramamam.onu yaparsam zaten sorun yok..

anlamadığım birşey daha yahu bu linux için illa cayır cayır kod yazmayımı bilmemiz gerekecek? yok mu bunun herşeyi windows gibi görsel olarak karar verdiğimiz şekli?

e-diablo hemen bakıyorum linke

PS1: Aydın senin linkide unutmadım

PS2: isteyipte kuramadığım ağ yok bugüne kadar.Özellikle orta ölçekte tüm makineler win tabanlıysa hiç sorunsuz kurarım mantıkları bilirim.bu linux ezik hissettiriyor insana..

PS3: Bu tür garip sorunlarla uğraşmayacağımı bilsem yemin ediyorum notebook makinemede ubuntu kurarım.kullanması inanılmaz keyifli ve kolay bir işletim sistemi..tavsiye olunur..
Eski 18-06-08, 09:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

baştan başlayalım...

bu alette bu komutları nereye yazıyoruz? ubuntuda konsolu bulamadım
Eski 18-06-08, 09:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

atıcam makineyi şimdi aşağıya...

yahu bu alete paketleri yüklemek için synaptics paket yükleyicisi kullanılabiliyormuş.tıklayınca bi tepki vermiyo bu alet? bi uyarı ver ses çıkart olmadı çalıştırmıyorum de...de ama yani bişey de...

194 güncelleme var diyo..yüklemek istedim mi dakikalarca bi halt yapmadan öyle çember çeviriyor ekranda..

fikri olan
?

edit : hayret verici birşey..güncellemeleri yüklemeye çalışırken ilkkez parola sordu ve şimdi yüklüyor..küfürle çalışıyorsa bu linux söyleyin ben düzenli aralıklarla küfredebilirim..

edit 2 : hani bu linux güncelleme çıkartmazdı.windows gibi değildi?bill abi herşeyi yarım yamalak yapıyordu ama lünuxte bu olmazdı...234 MB lık tam 194 parça güncelleme..SP2 kadar...
Eski 18-06-08, 10:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Alıntı:
baştan başlayalım...

bu alette bu komutları nereye yazıyoruz? ubuntuda konsolu bulamadım
uygulamalar---->donatılar----->uçbirim

aslında komut yazmak pek sorun değil çünkü kopya-yapıştır ile yapabiliyorsun o komutu, tabii gene dediğim gibi linux farklı abi bu komut olayını sevenler var hatta program kuracağı zaman hiç program ekle/kaldır a gitmiyor direk sudo apt-get install program ismi tamamdır diyor. Gene kendimden örnek vereyim ben ilk Linux a geçtiğimde(Pardus) günde 2-3 defa kurduğum olurdu bozduğum için, bu arada ben hala ilk yorumuma takıldım gene seni kırdığım için özürler, ayrıca ben şu ana kadar 2 tane dağıtım kurdum Pardus ve Ubuntu, Pardus un .pisi paketleri beni deli ettiği için Ubuntu ya geçtim bana göre en sağlam dağıtımlardan

şimdi olay şöyle abi;
istersen synaptic ten konqueror yaz kur ya da uçbirime "sudo apt-get install konqueror
" yaz kur(" işareti yok) senden şifre isteyecek ve sen yazarken orada gözükmüyor(güvenlik nedeni ile)

ardından;
smb: diğermakinanın ip deyince açıyor diğer pc yi

Alıntı: