Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux »

Ubuntu Server Hakkında

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında Ubuntu Server Hakkında başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "AMD 2.2 Ghz ATI Radeon 128 MB 768 MBRam Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma Linux tabanlı Ubuntu 7.10 işletim sistemini kurdum. Kurulum ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-01-08, 19:28   #1 (permalink)
gitarbaz
New Member

Katılım tarihi: 01.09.07
Ubuntu Server Hakkında

AMD 2.2 Ghz
ATI Radeon 128 MB
768 MBRam

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma Linux tabanlı Ubuntu 7.10 işletim sistemini kurdum. Kurulum sırasında DHCP ayarlarını pas geçtim. LAMP server'ı kurma seçeneğini ve diğer tüm uygun seçenekleri seçtim (mysql, SAMBA vs.).

Bilgisayarımı yeniden başlattım ve
Ubuntu 7.10 "bilgisayaradı" tty1
diye bir ekran geldi ve sonra ben enter'a basmazsam hiçbirşey olmuyor. Daha sonra enter'a basınca login çıktı ve login oldum.

SORUN ŞU: kullanıcıadı@~$ diye bir prompt geliyor. Sonra herhalde oraya bazı komutlar yazıp ilerlemem gerekeek ama ne yapacağımı bilemiyorum. Ben Windows gibi bir arayüz çıkacağını tahmin ediyordum.

Teşekkürler...
gitarbaz çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-01-08, 20:11   #2 (permalink)
GhostMan
Cool Member

GhostMan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.05
Ynt: Ubuntu Server Hakkında

ubuntunun server versiyonu grafik arayüzlü gelmez. text modda gelir.ubuntuyu ilk olarak server modda öğrenmektense bence siz desktop versiyonunu indirin ve kurun.eğer başlangıç seviyesindeyseniz desktop versiyonu ile başlamanız daha iyi olur.sonra server/text moda geçersiniz.
GhostMan çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-01-08, 17:08   #3 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7

Aslında server versiyon neden var ben bit türlü anlıyamadım . Sonuçda gui arayüzü ile kullanmak aha zevkli ebette komut satırına ihtiyaç duyuluyor ama yinede gui herzaman iyidir.

O nedenle normal bir versiyon kur sonra buna istediğin parçaları ekle apache, mysql, qmail. portsql, aftp, samba vs vs vs vs gibi. Gui siz bir kullanım bisileti zincirsiz sürmeye benziyor . Ayrıca gui istenildiğide devreden kaldırılabiliyor.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-01-08, 17:42   #4 (permalink)
GhostMan
Cool Member

GhostMan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.05

Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
Aslında server versiyon neden var ben bit türlü anlıyamadım . Sonuçda gui arayüzü ile kullanmak aha zevkli ebette komut satırına ihtiyaç duyuluyor ama yinede gui herzaman iyidir.

O nedenle normal bir versiyon kur sonra buna istediğin parçaları ekle apache, mysql, qmail. portsql, aftp, samba vs vs vs vs gibi. Gui siz bir kullanım bisileti zincirsiz sürmeye benziyor . Ayrıca gui istenildiğide devreden kaldırılabiliyor.
şimdi ben zincirsizmiyim

ya aslında text modda/komut satırında kendimizi biraz geliştirirsek server mode daha kullanışlı. açılışı 10-16sn mesala... desktopla beraber zorunlu birtakım servisleri çalıştırmak zorunda kalmıyorsunuz.isterse LAMP,SMB gibi servisleri kurulum esnasında kurabiliyor.Server için gereksiz bir takım servisleri kurmuyor.ayrıca üzerinde bi mail yada web server varsa inan Server mode daha hızlı...

En son GhostMan tarafından düzenlendi: 07-01-08 saat 17:45 Sebep: 6sn diil 10-16sn...:D
GhostMan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-01-08, 21:21   #5 (permalink)
gitarbaz
New Member

Katılım tarihi: 01.09.07

teşekkür ederim. O zaman ben önce desktop versiyonunu kurayım bi. Ne bileyim sanki server versiyonunu kurmazsan bilgisayarın server olmazzmış gibi geldi bana. O şekilde ilerlemeye çalışırım artık.

Gidip microsoft'a para bayılmaya meraklı değilim açıkçası. Adam zaten köşeyi 2500 kere döndü...
gitarbaz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Ubuntu Server Hakkında ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sms server hakkında bilgi rica ediyorum .... 3KTRK Genel(Cep) 0 26-11-07 23:04
SQL Server 2000 Hakkında Yardım erengumus Genel(Code) 4 12-11-07 05:03
iis server hakkında refleks Network 2 26-10-07 09:16
MMORPG Server sistemi hakkında KneeDeep Network 2 06-06-06 18:53
SMTP Server hakkında yardım lütfen Unlearned_Man Genel(internet) 3 24-09-05 15:49

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 05:12.