Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Linux »

Windows Uygulamalari Linuxte!

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Linux forumu altında Windows Uygulamalari Linuxte! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaslar Wine Hq uygulamasi sayesinde Windows uygulamalarini ve grafik karti sürücünüzü tanitirsaniz oyunlarini Linux altında kolayca calistirabilirsiniz programin kurulumunun(Mandriva 2007.0 ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 07-05-08, 17:09   #1 (permalink)
mtzka
New Member

Katılım tarihi: 07.05.08
Nereden: KKTC
Windows Uygulamalari Linuxte!

arkadaslar Wine Hq uygulamasi sayesinde Windows uygulamalarini ve grafik karti sürücünüzü tanitirsaniz oyunlarini Linux altında kolayca calistirabilirsiniz programin kurulumunun(Mandriva 2007.0 dagitimi icin) ayrintili ve resimli anlatimini http://kivancaktas.blogspot.com adresindeki linkte bulabilirsiniz herkese iyi calismalar!
mtzka çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-05-08, 02:55   #2 (permalink)
cankattech
Senior Member

cankattech Avatar

Katılım tarihi: 03.01.08
Nereden: antalya
Ynt: Windows Uygulamalari Linuxte!

CodeWavers CrossOver 6.1 for Linux

RapidShare: 1-Click Webhosting

wineden daha başarılı ve çoğu win uygulamalarını sağlıklı çalıştırabiliyoruz
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-05-08, 05:06   #3 (permalink)
mtzka
New Member

doğrudur arkadasim denemedim kaynak kodundan derlenerek kurulum anlatmaya calistim hem tecrube kazandirmak hemde bu emektar programi anlatmak için senin tavsiye ettiğin programida incelemek lazım tabi kolay gelsin.....
mtzka çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-05-08, 14:30   #4 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7

Maalesef bu tür emule ve sumule programları istenilen performansı vermiyor. Program bazlı yapılan denemelerde programların Linux un windowsa göre daha iyi olan bellek ve işlemci kontrollü sayesinde hız artışları görülsede oyunlar konusunda pek aynı şey söylenemez.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-05-08, 02:54   #5 (permalink)
gimbol
New Member

Katılım tarihi: 09.04.06
Nereden: Kocaeli

Pek faydalı bir uygulama değil bence de... Vazgeçemeyeceğiniz Windows uygulamaları varsa iki sistemin bir arada kurulmasını öneririm...
gimbol çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-05-08, 05:05   #6 (permalink)
cankattech
Senior Member

cankattech Avatar

Alıntı:
gimbol tarafından iletildi. Mesajı göster
Pek faydalı bir uygulama değil bence de... Vazgeçemeyeceğiniz Windows uygulamaları varsa iki sistemin bir arada kurulmasını öneririm...
şahsi fikrim windows un vazgeçilemiyecek hiçbir yanı yok zevkler renkler ....
cankattech çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-05-08, 05:56   #7 (permalink)
mtzka
New Member

Alıntı:
cankattech tarafından iletildi. Mesajı göster
şahsi fikrim windows un vazgeçilemiyecek hiçbir yanı yok zevkler renkler ....
sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım alışkanlıkları bırakmak biraz zordur ama bizi windowsa baglayan şey windowsun daha iyi olması değil windows altında çalışan uygulamaların elimiz ayağımız haline gelmesidir gerek Wine Hq gerekse cankattech arkadaşımızın bahsettiği uygulama ve bu gibi türevler sayesinde daha yumuşak bir geçiş sağlanabilir unutmayın Linux'e şans tanımak demek rekabete şans tanımak demektir, açık kaynak kod sağlayıcı şirketlere cesaret vermek demektir ve bu her zaman bilgisayar kullanıcılarının yararına olacaktır. Bu tür uygulamalara destek verirken aynı zamanda çok kaliteli bir işletim sistemine bedava sahip olmak ve yanında getirdiği avantajların keyfini sürmekte size kalıyor.. herkese kolay gelsin arkadaşlar iyi çalışmalar.. http://kivancaktas.blogspot.com
mtzka çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-05-08, 17:13   #8 (permalink)
cankattech
Senior Member

cankattech Avatar

ya zaten veriyorsun 110$ alıyorsun xp yi eee sonra ne oluyor kendi paranla ayar oluyorsun deli oluyorsun windows kadar dandirik bir işletim sistemi daha yok en kötü linux en iyi win den iyidir bana dünyaları bağışlasalar kullanmam herşey insanlık için ruh sağlığıda önemli

sürekli donan geçersiz işlem yürüten donanımlarla senkronize çalışamıyan bir işletim sistemine para verip kullanmak kadar saçma bişey yok örneğin ubuntu cd lerini ücretsiz gönderiyorlar adresine helal olsun adamlara yiğidi öldür hakkını yeme demişler ubuntu ile pc kullanırken çok mutluyum
cankattech çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-08, 12:39   #9 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon

Her uygulamayı kendi ortamında çalıştırmak daha sağlıklıdır madem windows programalrı çalıştıracaksınız veya windows oyunalrı oynayacaksınız 2 tane sistem kurun olsun bitsin ne gerek var Ubuntu yu Windows gibi sorunlu bir sisteme çevirmeye
Eski 10-05-08, 21:15   #10 (permalink)
mtzka
New Member

Alıntı:
Alexander tarafından iletildi. Mesajı göster
Her uygulamayı kendi ortamında çalıştırmak daha sağlıklıdır madem windows programalrı çalıştıracaksınız veya windows oyunalrı oynayacaksınız 2 tane sistem kurun olsun bitsin ne gerek var Ubuntu yu Windows gibi sorunlu bir sisteme çevirmeye
arkadaşım diyelim ki linux kullanmaya yeni başladın ve yıllarca windows kullandın özel bir amaca uygun özel bir programin var hemen kullanman lazım bu yazılımın linuxteki alternatifini araştırmaya vaktin yok. Daha yeni windows kaldırıp linux yüklemişsinin iki sistem yüklemekte işine gelmiyor işte ben böyle durumlarda yeni kullanıcının linuxtan kaçmaması için bunun alternatifi olduğunu anlatmaya, o alıştığı uygulamaların linuxtada çalışabileceğini söyleyemeye çalışıyorum burda tanıttığım program sadece bir araç, amacım son kullanıcıyı linuxe dahil etmek. Bir çok insan hala Linuxte Msn'e giremeyeceklerini sanıyorlar ve inan bana bu insanların sayısı hiç az değil ben linux kullanırken hayretle karşılayan bilgisayar mühendisliği bölümünden arkadaşlarım var! amacımız yumuşak geçiş zaten insan birkere girdimi bu dünyaya emin ol bu uygulamaya ihtiyacı kalmayacaktır çünkü daha iyisinin linux için yazılmış olduğunu ve büyük ihtimal açık kaynak kodlu olduğunu bilecek en azından tahmin edecektir... Herkese Kolay gelsin arkadaşlar. http://kivancaktas.blogspot.com
mtzka çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-08, 03:18   #11 (permalink)
cankattech
Senior Member

cankattech Avatar

arkadaşda haklı aslında linuxda dandik win uygulamalarını çalıştırmaya gerek yok illaki win programı kullanıcaksan vmware ile xp kur server ı ücretsiz zaten VMware Server, Virtual Server Consolidation, Free Virtualization - VMware
cankattech çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Windows Uygulamalari Linuxte! ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
İşletim Sistemi: Windows XP’yi Onardınız; Fakat Windows Update Çalışmıyor ? ICEEXOL 365 Konu 0 09-01-08 02:52
JAVA DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI HATASI (lütfen yardım edin) mus_cet Genel(OS) 3 05-09-07 01:14
Bilgisayar uygulamalari için kullanilan Ferromanyetik malzemelerle ilgili sinabsis Genel 3 27-12-06 15:11
Linuxte Sanal Makina VMware Player e-diablo Linux 1 05-12-06 21:15
-NOKIA-Samsung-SİEMENS-Motorola-sonyerıcsson UYGULAMALARI guvencdikmen Nokia 5 22-02-06 00:18

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 03:51.