Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında 64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar, 64 BIT VISTA kullanmak ne gibi yararlar sağlar? Eksileri var mı, varsa nelerdir? Nasıl bir sisteme ihtiyaç duyar? ...ve ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-12-07, 00:34   #1 (permalink)
OOG
Cool Member

OOG Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.01.06
Nereden: İstanbul
Lightbulb 64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı?

Arkadaşlar, 64 BIT VISTA kullanmak ne gibi yararlar sağlar? Eksileri var mı, varsa nelerdir? Nasıl bir sisteme ihtiyaç duyar? ...ve 64 BIT VISTA kullananlar tecrübeleriniz nelerdir?

Teşekkürler.
OOG çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 21:53   #2 (permalink)
MATRIXXX
Senior Member

MATRIXXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.04.04
Nereden: ANKARA
Ynt: 64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı?

bence rezil bir şey

bende ilaçlı ultimate 64 tr var
bir halta yaradığı yok....

rezi kepaze oldum resmen.....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 22:01   #3 (permalink)
asymetry
Silver Member

asymetry Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: balıkesir

Windows Vista'nın 64-bit sürümleri, yüksek performans gereksinimleri bulunan ve 64 bit işlemci bulunan bir bilgisayar çalıştıran deneyimli bilgisayar kullanıcıları içindir. Bu sürümler, Windows Vista yeniliklerini en son teknolojiye sahip PC donanımıyla bir araya getirerek büyük boyutlarda belleğe, daha güçlü güvenliğe ve yeni bir güvenilirlik düzeyine erişim sağlar. Veri Yürütme Engellemesi (DEP) ve Microsoft tarafından geliştirilen PatchGuard gibi güvenlik özellikleri tehditlere karşı ek bir güvenlik katmanı sağlar ve geliştirilmiş bellek kapasiteleri de yüksek bellek gereksinimi olan uygulamaların performansını artırır.

İşletmeler açısından, Windows Vista'nın 64-bit sürümleri, 64-bit işlemci kullanılan tüm bilgisayar sistemlerinde mühendislik (CAD/CAM) çalışmaları, dijital içerik oluşturma, bilimsel/teknik alanlarda bilgisayar kullanımı ve hatta yüksek gereksinimli finansal analiz çalışmaları için oldukça uygundur.

Tüketici pazarı açısından ise, Windows Vista'nın 64-bit sürümleri, dijital medyadan beklentileri yüksek olan ve 64-bit işlemci kullanılan bilgisayar sistemlerine sahip olan oyuncular, kaliteli medya oluşturucular ve bilgisayar meraklıları içindir.

Windows Vista'nın 64-bit sürümleri herkes için değildir; 64-bit işlemci ve 64-bit sistem sürücüleri kullanılan bir sistem gerektirir. Sisteminizin, uygulamalarınızın ve aygıtlarınızın yükleme öncesinde Windows Vista'nın 64-bit sürümüyle uyumlu olduğunu doğrulayın.

Bellek belirtimleri
Windows Vista'nın tüm 64-bit sürümleri, 32-bit sürümlerde sunulan standart 4 gigabayt (GB) sınırının ötesinde bellek desteği sağlar. En fazla bellek kapasitesini belirlemek üzere Windows Vista'nın ilgili 64-bit sürümüne başvurun.
yazı microsofttan alıntıdır,bilginize.

Hayat; aldığın nefeslerin toplamı değil,nefesini kesen anların toplamıdır.
asymetry çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 22:17   #4 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

MS ye sorarsan tabi öyle der . Sor bakalım tonla yazılım uyumsuzlupu niye varmış vista 64 bitte .

diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 22:19   #5 (permalink)
asymetry
Silver Member

asymetry Avatar

Bilgisayarım
Question Ynt: 64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı?

Alıntı:
diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
MS ye sorarsan tabi öyle der . Sor bakalım tonla yazılım uyumsuzlupu niye varmış vista 64 bitte .
hocam bu konuda hiç deneyimim,bilgim yok vistayla iki yabancıdan farkımız yok,o uyumsuzluklarıda sizin derin tecrubelerinize dayanan bilgi dolu açıklamalarınızdan anlayalım.
asymetry çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 22:57   #6 (permalink)
::ZaFeR::
hARDWAREMANIAC

::ZaFeR:: Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3

Şu an programların çoğu 32-bit tir...
::ZaFeR:: çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 23:20   #7 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
asymetry tarafından iletildi. Mesajı göster
hocam bu konuda hiç deneyimim,bilgim yok vistayla iki yabancıdan farkımız yok,o uyumsuzluklarıda sizin derin tecrubelerinize dayanan bilgi dolu açıklamalarınızdan anlayalım.
Vistanın 32bitinde bile çalışmayan birçok yazlım var. Kaldiki windows XP 64 bitte de birçok program sorunluydu. Bu ikisinin bir birleştirirsek Vista 64 şu anda çok çok erken bir yazılım. Microsoft un diyeceği belli zaten , inkar edicek . Gerçi durum MS den de kaynaklanmıyor. 3. party yazılım üreticileri uyumlu yazılım çıkarmak zorunda. Ama "ha" diyince olmuyor tabi.
diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 23:23   #8 (permalink)
asymetry
Silver Member

asymetry Avatar

Bilgisayarım

teşekkür ederim ilginize ve bilginize,kolay gelsin hocam.cevap gelirse paylaşırım.
asymetry çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-01-08, 01:38   #9 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

Yakın zamanda,Windows XP&Vista 64 bit kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa eğer aşağıdaki siteleri driver ve software kaynağı olarak kullanabilirler

64bit - x64 - Home

PlanetAMD64 (Powered by Invision Power Board)
ICEEXOL şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-01-08, 01:44   #10 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15

Yazılım dünyası tembelleşti mi nedir? İcraat göremez olduk
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-01-08, 11:02   #11 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

Alıntı:
KroninuQus tarafından iletildi. Mesajı göster
Yazılım dünyası tembelleşti mi nedir? İcraat göremez olduk
Ms 'un mantığını kavrayamadılar herhalde.mantıksızlığınımı desek.

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
blaster2005 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-01-08, 02:45   #12 (permalink)
kolistavra
Rookie Member

kolistavra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.01.08
Nereden: istanbul

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var;
Vista 64 Bit kurdum. Hiçbir sorun yok makinede. Yanlız ofis 2007 yükledim ve sonrasında da FrontPage2003 yükledim. Bu kombinasyon çalışmaz diyenlere hemen yanıt vereyim, çalışır. Fakat bütün kurulumlar başarılı bir şekilde kurulduktan sonra FrontPage'i çalıştırdığımda "FrontPage özellikleri yükleniyor" gibi bir kurulum penceresiyle karşılaşıyorum. Yaklaşık 3-4 saniye kurulum yaptıktan sonra açılıyor ve çalışıyor program sorunsuz. Bu kurulumu neden yaptığı konusunda hiçbir fikrim yok. Çözemedim... Kaldırdım, yeniden yükledim, onardım... yok düzelmedi. Hatta sırf kayıt defteri bozulmuş olabilir diye hemen diskin yedeğini aldım ve yeniden vista kurulumu ve sonrasındada ofis kurulumu yaptım; sonuç gene aynı!!! Sadece hizmetlerden "windows installer" i disable edince sorun olmuyor ama buda çözüm değil biliyorsunuz. Güncellemelerde eksiksiz tamam. Bütün neden olabilecek uygulama ve servisleri de denedim; en azından öyle sanıyorum... Sırf sorun yazılımlardan mı kaynaklanıyor diye başka bir makineye daha aynı sistem (vista 64 bit) ve aynı programları kurdum. Aynı güncellemeleri yaptım ve denedim. Sorunsuz çalıştı!!! İki makina farkı ne diyeceksiniz. Sorun çıkan makina piyasadaki en son donanım ürünleri ile toplandı. Vista 64 kurunca makina xp den kat kat daha hızlı çalıştı. O konuda bir sorunum yok. Fakat yukarda bahsettiğim soruna kafayı takmış durumdayım. Deneme yaptığım makinelerdeki tek farklılık ekran kartlarında bu arada. Sorun çıkartan makinede DirectX10 destekli 8800GTX var. DirectX farklılığından dolayı olamaz herhalde. O zaman bilgisayar konusunda hiçbirşey bilmiyorum diyeceğim yani... FrontPage ile directx arasında herhalde böyle bir evlilikdışı ilişki olamaz sanıyorum... Kısaca Frontpage geri zekalısını her çalıştırdığımda bişeyleri instal etmeden neden çalışmadığı konusunda fikirleri olan ve çözüme katkıda bulunabilecek arkadaşlardan yardım alabilirsem minnet duyarım...
kolistavra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

64 BIT VISTA nedir, ne değildir? Gerek var mı? İşe yarar mı? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Fiesta XP hakkında... Nedir, ne değildir?? DJ Waterfall Genel(OS) 11 18-12-06 14:35
DivX/XviD nedir, ne değildir? Orachima Divx/DVD 33 30-11-06 04:19
2X1 GB ocz RAM dual kit. Nedir, ne değildir? ercans Genel 11 03-09-06 13:00
fast write nedir ne değildir? Leo Ekran Kartları 27 29-08-04 15:14
driver nedir ne değildir? ahmedavid Çokluortam 1 24-12-03 16:24

Aranızda sır kalmasın!