Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Dosya Transferi...

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Dosya Transferi... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "iyi günler arkadaslar,bundan 4-5 gün önce eve geldiğimde bilgisayarımdan benim için çok önemli olan dosyaların silindiğini farkettim bunlar gizli dosyalardı.Evde ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-07-08, 07:15   #1 (permalink)
fxahmet
New Member

Katılım tarihi: 28.07.08
Dosya Transferi...

iyi günler arkadaslar,bundan 4-5 gün önce eve geldiğimde bilgisayarımdan benim için çok önemli olan dosyaların silindiğini farkettim bunlar gizli dosyalardı.Evde bulunan 3 arkadasımda ben yapmadım diyor.bu dosyaları silenler evdeki arkadaslarımdan birisi,fakat bunu ispatlamam için bu dosyaların hangi tarih ve saatte silindiğini öğrenmem gerekiyor bunu bulmak için ne yapmalıyım?yani son 1 hafta içinde hangi dosya hangi tarihte silindi?

Diyelimki arkadaslarım yapmadı,peki dışardan birisi benim pc me bağlanıp gizli dosyalarımı görüp bunları silmiş yada kendi bilgisayarına transfer etmiş olabilirmi?Eğer böyle bir durum söz konusu ise vistada bunu nasıl öğrenebilirim.yani son dosya transferlerini görme imkanım varmı?Diğer aklıma gelen ise evdeki diğer bilgisayardan ağ paylaşımı yapılarak dosyalar silinmiş yada transfer edilmiş olabilirmi?lütfen bana bi yol gösterin benim için çok önemli geceleri uyuyamıorum artık...

En son diablo tarafından düzenlendi: 30-07-08 saat 00:03
fxahmet çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 11:11   #2 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1
Ynt: Dosya Transferi...

Eğer bilgisayarın paylaşıma açık ve diğer kullanıcılar bilgilerime istediği gibi erişsin diye kurduysanız ağı, diğer bilgisayarlardan silebilirler senin bilgileri.

Dışarıdan biri derkende; eğer kablosuz ağınız varsa ve şifreli değilse, yukarıdaki durum söz konusu yine, yani ağa girebilir birisi ama paylaşıma açmışsanız dosyalarınızı silebilir. Zaten bilgisayarını açık bırakmadıysan bu şıkkı elememiz lazım. Dışarıdan birisi ağa girse bile senin bilgisayara nasıl erişecek kapalıyken.

Bunun yanında silinen bilgilerinize geri getirecek programlarda var. Forumda ufak bi arama yaparsanız pekçok konu bulabilirsiniz bunun hakkında. Bilgisayar üzerinde fazla bi işlem yapmayın. Yani yeni program kurma, kopyalama vs vs. yapmayın. Eski bilgilerin üzerine gelmesin. Ayrıca bu programların dosyaların ne zaman silindiğinide göstermesi lazım.
Indra çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 11:55   #3 (permalink)
fxahmet
New Member

Alıntı:
Indra tarafından iletildi. Mesajı göster
Eğer bilgisayarın paylaşıma açık ve diğer kullanıcılar bilgilerime istediği gibi erişsin diye kurduysanız ağı, diğer bilgisayarlardan silebilirler senin bilgileri.

Dışarıdan biri derkende; eğer kablosuz ağınız varsa ve şifreli değilse, yukarıdaki durum söz konusu yine, yani ağa girebilir birisi ama paylaşıma açmışsanız dosyalarınızı silebilir. Zaten bilgisayarını açık bırakmadıysan bu şıkkı elememiz lazım. Dışarıdan birisi ağa girse bile senin bilgisayara nasıl erişecek kapalıyken.

Bunun yanında silinen bilgilerinize geri getirecek programlarda var. Forumda ufak bi arama yaparsanız pekçok konu bulabilirsiniz bunun hakkında. Bilgisayar üzerinde fazla bi işlem yapmayın. Yani yeni program kurma, kopyalama vs vs. yapmayın. Eski bilgilerin üzerine gelmesin. Ayrıca bu programların dosyaların ne zaman silindiğinide göstermesi lazım.
öncelikle tsk ederim ilgin için yanlız ben dosyaları kurtarmaktan ziyade dosyalarımın silindiği tarihi öğrenmek istiorum.kablosuz ağımız yok sadece 3 pc ethernetle bağlı.kurtarma programları silindiği tarihi gösterir dediler ama ben bi türlü göremedim.nerde hata yapıorum anlamadım.bunun başka yolları yokmu acaba,aklıma birşey daha geldi bunu yapan kişi dosyaları sildiği yada transfer ettiği zamanda tarihle oynama yaparsa, dosyaların silinme tarihinide değiştirmiş olabilirmi?Eğer benim pc den paylaşımı açıp,dosyaları kendi bilgisayarına transfer ettiyse bunun kaydı yokmu yada ne biliim başka bir türlü öğrenemezmiyim?
fxahmet çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 12:04   #4 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7

sistem yönetimi konusunda deneyimli birisi sana yardımcı olabilir. AÇıkçası sorduğun şeyler biraz profesyonel işi kaçıyor. Ama data recovery diye aratma yaparsan dosya kurtarma kısmında silinen doyaların ne zaman silindiğini görebilirsin galiba. Deemeye dener bence.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 12:07   #5 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Böyle bişeyin kaydı tutuluyodur tabiki. Veri kurtarma yazılımları nereden bilecek yoksa. Windows'un bi köşesinde tabiki tutuluyodur ne zaman silinmiş vs.
Programlara gelincede; hepsinin silindiği tarihi gösterme özelliği olmayabilir. Birden fazla program deneyebilirsin.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 21:26   #6 (permalink)
takva-yolu
Member

Katılım tarihi: 20.07.08
Nereden: ist
Thumbs up Ynt: Dosya Transferi...

selamun aleykum glary utilities diye bir porğram var kardeş türkçedir onu bul kur içinde kazaile silinmiş dosyalrı geri kurtara bilecen bir secenek var o senin işini görür zannedersem bi dene kolaygelsin
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 22:27   #7 (permalink)
fxahmet
New Member

Alıntı:
Indra tarafından iletildi. Mesajı göster
Böyle bişeyin kaydı tutuluyodur tabiki. Veri kurtarma yazılımları nereden bilecek yoksa. Windows'un bi köşesinde tabiki tutuluyodur ne zaman silinmiş vs.
Programlara gelincede; hepsinin silindiği tarihi gösterme özelliği olmayabilir. Birden fazla program deneyebilirsin.

bende öyle düşünüoum ama eğer kayıtlar pc de saklanıyorsa bunu nasıl öğrenebilcem...başka fikir yada tavsiyeleriniz varmı
fxahmet çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-08, 21:15   #8 (permalink)
takva-yolu
Member

Question Ynt: Dosya Transferi...

selamun aleykum

Kardeş bildiklerini uygulaki bilmediklerin sana açılsın

KOLAY GELSİN
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-08, 21:24   #9 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

Alıntı:
takva-yolu tarafından iletildi. Mesajı göster
selamun aleykum

Kardeş bildiklerini uygulaki bilmediklerin sana açılsın

KOLAY GELSİN
Yazılarınızı forum kuralları gereği renksiz (siyah renkli) yazın, ayrıca bu attığınız ulvi(!) içerikli mesajın mahiyetini çözemedim. Foruma attığınız çoğu mesaj böyle.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-08, 21:33   #10 (permalink)
takva-yolu
Member

Smile Ynt: Dosya Transferi...

selamun aleykum

anlaşılmayacak gibi değilki mesajlar gayet net ve açık bir kişi bildiklerini paylaşır ve uygularsa bilmediklerini öğrenir bunda anlaşılmayan taraf neresi şimdi ben anlamadım kusura bakmayın

niyet belli yardım ve faydalı olmak sizinde amacınız bu değilmi yoksa ben mi yanlış yerdeyimki böyle bir uyarı ile karşılaşıyorum

takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-08, 22:43   #11 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Alıntı:
selamun aleykum
anlaşılmayacak gibi değilki mesajlar gayet net ve açık bir kişi bildiklerini paylaşır ve uygularsa bilmediklerini öğrenir bunda anlaşılmayan taraf neresi şimdi ben anlamadım kusura bakmayın

niyet belli yardım ve faydalı olmak sizinde amacınız bu değilmi yoksa ben mi yanlış yerdeyimki böyle bir uyarı ile karşılaşıyorum
Hala "ulvi(!) içerikli mesajınların mahiyeti nedir" sorusuna cevap vermediniz. Size yardımlaşmayla ilgili tek kelime eden kimse göremiyorum!!
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 04:16   #12 (permalink)
takva-yolu
Member

Unhappy Ynt: Dosya Transferi...

ulvi mesajlardan kastınızı bende onu anlayamadım artı ulvi mesaj nedir onuda ben bilimem sizden duydum
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 05:04   #13 (permalink)
fxahmet
New Member

arkadaslar birazda konuyla ilgili fikirlernizi bekliorumcidden yardıma ihtiyacım var
fxahmet çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 13:09   #14 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Alıntı:
selamun aleykum
Buna ulvi içerikli mesaj denir. Bunun sebebi nedir? Neden ihtiyaç duymaktasınız böyle davranmaya? Bir derdiniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz!!

Disklerde dosyalar karman çorman bir halde durabilirler. Ama başlangıç ve bitiş noktalarının biliniyor olması o dosyayı tek parçaymış gibi bulunmasını sağlar. Diğer taraftan dosyaların bir dolu özelliği bulunmaktadır. Örneğin dosyanın ismi, oluşturulma tarihi eğer geri dönüşümün içindeyse silinme tarihi, gizli salt okunur gibi bilgiler vardır. İşte bu tür bilgiler disk üzerinde işletim sistemince oluşturulmuş MFT tablolarında tutulur. Örneğin bir disk bölümü MBR tablosundan silindiğinde artık o diske ve dolayısıyla içindeki dosyalara işletim sistemimiz erişmez. Bunu ancak 3. parti dosya kurtarma yazılımlarıyla hallederiz. İşte bunların bazıları MFT tablolarını okuyabilir (silinmemişse eğer). Ama sizin durumunuz biraz daha farklı. Dosyalarınız elle silindiği için doğal olarak MFT tablosundanda kaldırılmıştır. Böylece o dosyanın hiçbir bilgisine malesef erişemezsiniz. Sizin istediğinizde silinme tarihiydi. Bu bilgi MFT'de duruyordu ama dosyalar geri dönüşümden de silindiğine göre MFT'den de kalkmıştır. Giden dosyaları yalnızca kurtarabilirsiniz (üzerine başka veriler yazılmamış ise) ama öznitelik denilen hiçbir bilgisine erişemezsiniz malesef..
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 19:46   #15 (permalink)
fxahmet
New Member

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Buna ulvi içerikli mesaj denir. Bunun sebebi nedir? Neden ihtiyaç duymaktasınız böyle davranmaya? Bir derdiniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz!!

Disklerde dosyalar karman çorman bir halde durabilirler. Ama başlangıç ve bitiş noktalarının biliniyor olması o dosyayı tek parçaymış gibi bulunmasını sağlar. Diğer taraftan dosyaların bir dolu özelliği bulunmaktadır. Örneğin dosyanın ismi, oluşturulma tarihi eğer geri dönüşümün içindeyse silinme tarihi, gizli salt okunur gibi bilgiler vardır. İşte bu tür bilgiler disk üzerinde işletim sistemince oluşturulmuş MFT tablolarında tutulur. Örneğin bir disk bölümü MBR tablosundan silindiğinde artık o diske ve dolayısıyla içindeki dosyalara işletim sistemimiz erişmez. Bunu ancak 3. parti dosya kurtarma yazılımlarıyla hallederiz. İşte bunların bazıları MFT tablolarını okuyabilir (silinmemişse eğer). Ama sizin durumunuz biraz daha farklı. Dosyalarınız elle silindiği için doğal olarak MFT tablosundanda kaldırılmıştır. Böylece o dosyanın hiçbir bilgisine malesef erişemezsiniz. Sizin istediğinizde silinme tarihiydi. Bu bilgi MFT'de duruyordu ama dosyalar geri dönüşümden de silindiğine göre MFT'den de kalkmıştır. Giden dosyaları yalnızca kurtarabilirsiniz (üzerine başka veriler yazılmamış ise) ama öznitelik denilen hiçbir bilgisine erişemezsiniz malesef..

tsk ederim,neyse artık senin dediğine göre yapcak bişe yok
fxahmet çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 20:51   #16 (permalink)
takva-yolu
Member

Smile Ynt: Dosya Transferi...

...
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 20:52   #17 (permalink)
Lazaronnie