Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar vista home premium yuklu sistemimde çok acaip bir sorunla karşılaştım normalde sistemde bir sorun yok ama oyun oynarken birden ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-01-08, 11:35   #1 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.11.07
Nereden: izmir
gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

arkadaşlar vista home premium yuklu sistemimde çok acaip bir sorunla karşılaştım normalde sistemde bir sorun yok ama oyun oynarken birden ekran donuyor dvi sinyal yok diyor ekran kartı görüntü göndermeyi kesiyor bekledikten sonra bekleme süresi belli değil ama uzun sürüyor ve ekran yeniden geliyor ve şöyle bir hata mesajı yazısı çıkıyor sağ alt köşede görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu ve bu durumdan başarı ile kurtuldu yazıyor

format attım ve tüm parçalarım vista uyumlu ama yinede aynı sorunu yapıyor yardımcı olabilirmisiniz sistem özelliklerini aşağıda yazıyorum

işlemci : e6400 c2d
anakart : p35-ds3p
ram : 2x2gb veritech
harddisk sistem : samsung 160 gb 16 mb
hard diskler diğer : seagte 250 gb ve western dijital 500gb
ekran kartı : palit 8800gt super 1024 mb
ses kartı : creative x-fi xtreme music
optik sürücü : lg 18x dvd r/w
power supply : thermaltake 500 w (gerçek)

monitör : philips 32 pf1000 82''

yukardaki bileşenlerden anakartı asus pk5-se ile denedim 6 farklı ram kullandım dual değil tek ram ile çalıştırdım vistayı defalarca yükledim xp de denedim ekran kartını aynı model 8800gt palit super 1024 mb sıfır bir kart ile denedim atinin x1950gt ekran kartı ile denedim başka bir vista cd si ile kurup yine denedim ama hep aynı sonucu aldım aynı hataları verdi bazen 1 saatte bazen 5 dakikada bazen 6 saatte hata veriyor çok can sıkan bir durum bunun neden kaynaklandığını bilmiyorum az çok sistem kuran ve kendi başıma kurulum yapabilen birisiyim bu sorunun üstünden gelemedim yardım rica ediyorum

Not: nvidia sitesinden ve ekran kartının kendi cd sinden gelen driverleri ile denedim driver ile ilgilide değil bence çok üzücü bir durum akşam eve gidince hata mesajı verdiği anda bir ekran resmi alıp koyacağım...

yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Zoru Başarırım, İmkansız Biraz Zaman Alır...
eriten çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-08, 01:33   #2 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Cevap: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

arkadaşlar hiç önerisi olanyok mu
eriten çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-08, 02:42   #3 (permalink)
S_U_S
Member

S_U_S Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.02.05
Nereden: Bahçelievler/İstanbul
Ynt: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

Hiç farklı bi monitörle denedinmi?Çünkü senin dediğine göre sorun : ekran kartında , remde , anakartta olmuyor hepsini denemişsin.E zaten optik sürücü ,PSU ,CPU ve ses kartındanda kaynaklanacağını zanletmiyorum.Birde sadece vistadamı denedin , vista SP1 yüklümüydü , XP dede aynısımı oluyor.Bunlarıda söylersen daha çok yardımcı olabiliriz.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-08, 13:27   #4 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Cevap: Ynt: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

xp de denedim evimde 2 adet monitör var ikisindede aynısını yapıyor vista tüm güncelleştirmeleri yüklü birde normalde direct x 10 dan yararlanmak için vista kullanmak istiyorum ama ne denedimse olmuyor

monitörlerin biri eski monitörüm samsung 793 df

diğeri philips 32pf1000 lcd tv 82 inç dvı girişinden bağlıyorum

pc bağlantısındada aynı sorunu veriyor

En son eriten tarafından düzenlendi: 31-01-08 saat 13:51
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-08, 14:36   #5 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım

sistemi kasasızda çalıştırdım uzay kasa tabiri şeklinde yine hatayı veriyor
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-08, 11:45   #6 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Cevap: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

sanırım kimse cevap vermiyecek inşallah sadece vistadan kaynaklanan bir sorundur da şu servis pack 1 ile düzelir herşey çok kötü ya böyle bir sistemi verimli kullanamamam
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-08, 11:59   #7 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7
Ynt: Cevap: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

Powera çok güveniytorsun ama hata onda olmasın. Yapabilirsen başka bir power ile dene sistemi. 400 500 watt civarı fsp tagan. sorunsuz olduğunu bildiğin bir güç kaynağı ile. Sanırım karta giden elektreikte bir sorun var.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-08, 12:16   #8 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Cevap: Ynt: Cevap: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

fsp nin mavi bir power supply si ile denedik yine aynı hatayı verdi okde powerdan yapsa bile

bende dewamlı bu hatayı veriyor görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti bu durumdan başarı ile kurtuldu

http://support.microsoft.com/kb/938194/tr

microsoft böyle bir yama çıkartmış bu hata için yükledim gene düzelmiyor bu sorunu çok araştırdım kimse yaparız da demiyor zaten parça deiştirerek denemekten inan gına geldi evde 2 adet power var ama diiğeri çok iyi değil kasa üzerinden çıkn onunla birleştirip bir çalıştırsam powerları nasıl bağlamam gerekir power supply nin linkinide koyuyorum bendeki thermaltake in

http://www.vegateknomarket.com/asp/s...roduct=W0094RE
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-08, 13:48   #9 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Thumbs up Ynt: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

hocam bu bileşenleri farklı bi anakartda denedin mi????
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-08, 14:20   #10 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım

asus p5k se anakart ilede aynı problemi yaşadım onun için bu gigabyte ı aldım işletim sistemi olarak vista 32-64 xp 32 bit denedim :S ama sonuç hep hüzün

şimdi kafama yakıldı ama bu anakartların ortak yönü p35 olması bu chipset ile kaynaklanan bir sorun desem ama aynı şekilde millet şakır şakır kullanıyor sistemi high ta 40 50 fps alıyorum crysisten ama xp de aynı ölçme programı ile vistada ölçtüğümde 12 ila 20 arası fps değeri alıyorum çok canımı sıktı makina format manyağı oldu sürücü konusunda yüklemediğim driver kalmadı 169-02 169-25 169-29 gibi normal ve beta sürücüleri bile denedim ama aklım almadı gitti yaffs işin acaip tarafı ekran kartım sağlam sistem oyunlar dışında düzgün çalışıyor ekran kartını yanımda işyerine götürüyorum işyerindeki basit power ve basit anakart parçalardan oluşan pc de çok oyun oynuyorum bazen kesintisiz 4-5 saat ama hata vermiyor bendeki bu parçalarla hata veriyor çok acaip şekilde can sıkan bir durum yaffs
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-02-08, 00:18   #11 (permalink)
esatemrah
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.08.07
Ynt: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

arkadaşım valla senin sorunun büyük ihtimalle tv ye bağlanamnla ilgili ve palitten kaynaklanıyo
büyük ihtimal aşırı ısınıyor ve senin dediğin hatayı veriyor senin yapabileceğin ne var açıkçası bilmiyorum
esatemrah çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-02-08, 01:24   #12 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Thumbs up Ynt: gigabyte p35-ds3p ve palit 8800gt super vistada sorun

Kardeş ASUS p5k se yi 1 aydır vistada kullanıyorum hiç bir sıkıntı yoq sen bios uptade fln yaptın mı yada yapmadıysan bide öyle dene
by_BuR@K çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-02-08, 01:47   #13 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
by_BuR@K tarafından iletildi. Mesajı göster
Kardeş ASUS p5k se yi 1 aydır vistada kullanıyorum hiç bir sıkıntı yoq sen bios uptade fln yaptın mı yada yapmadıysan bide öyle dene

yaptım evet öylede denedim o kart aptallık yapıp sistemden harddisk kaldırıyor benim başıma geldi sevmedim o kartı geri verdimmm
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-02-08, 01:50   #14 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
esatemrah tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşım valla senin sorunun büyük ihtimalle tv ye bağlanamnla ilgili ve palitten kaynaklanıyo
büyük ihtimal aşırı ısınıyor ve senin dediğin hatayı veriyor senin yapabileceğin ne var açıkçası bilmiyorum

wallahi 60 derece üzerine çıkmadan hataverdi 60 derecede normal ve diğer odamda başka monitör var samsung793 df ondada denedim aynı şekilde malesef tvden kaynaklanmıyor yani zaten dvi kullanıyorum ısı prbleminden değil aynı ekran kartıyla neler yapıyorum 5 saat kadar oyun hende high crysis arlıksız oynuyorum kaç ke bitirdim hatırlamıyorum ama bu diğer altta yazan sistemde kart çok saçmalıor ben anlam veremedim sorun ne
eriten çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!