Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

hard disk bölme acil...

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında hard disk bölme acil... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaslar vista da bilgisayar yonetiminden, depolama bölümünden c yi d olarak böldüm.. d yi biçimlendirdim.. fakat bilgisayarıma girdigimde c var ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 23-09-08, 17:46   #1 (permalink)
10egemen
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.01.08
hard disk bölme acil...

arkadaslar vista da bilgisayar yonetiminden, depolama bölümünden c yi d olarak böldüm.. d yi biçimlendirdim.. fakat bilgisayarıma girdigimde c var d gözükmüyor.. ama c den 100 mb eksilmiş gözüküyor.. ne yapmalıyım..?
10egemen çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-08, 23:32   #2 (permalink)
10egemen
Rookie Member

Ynt: hard disk bölme acil...

arkadaslar 13 kişi okumus ama kimse cevap yazmamıs... lütfen yardım edin..
10egemen çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 00:56   #3 (permalink)
takva-yolu
Member

Katılım tarihi: 20.07.08
Nereden: ist

vistada harddiski bölünlemek

burayı tıkla nasıl böldün bilmiyorum belki bölerken birhata yapmışsındır

birde böyle dene "bilgisayarım" a sağ tıla "yönet" e tıkla, soldaki listede disk yönetimi var oraya tıkla, sağda hdd nin tamamını görürsün gözükmeyen kısma sağ tıkla mantıksal sürücü oluştur de, sonra bilgisatarımda göreceksin sonra biçimlendir umarım sorun çözülmüştür

kolay gelsin
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 01:42   #4 (permalink)
10egemen
Rookie Member

takva yolu sagol ama yanlışlık yok.. iişlem dogru... ama denetimde gözüküyor o bölüm 90 gb olarak.. bilgisayarımdan giriyorum ö bölüm yok... c diski 90 gb azalmışş... ama d yok ortalıklarda..
10egemen çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 01:51   #5 (permalink)
takva-yolu
Member

Katılım tarihi: 20.07.08
Nereden: ist

Alıntı:
10egemen tarafından iletildi. Mesajı göster
takva yolu sagol ama yanlışlık yok.. iişlem dogru... ama denetimde gözüküyor o bölüm 90 gb olarak.. bilgisayarımdan giriyorum ö bölüm yok... c diski 90 gb azalmışş... ama d yok ortalıklarda..
birde böyle dene "bilgisayarım" a sağ tıla "yönet" e tıkla, soldaki listede disk yönetimi var oraya tıkla, sağda hdd nin tamamını görürsün gözükmeyen kısma sağ tıkla mantıksal sürücü oluştur de, sonra bilgisatarımda göreceksin sonra biçimlendir umarım sorun çözülmüştür

olmadı ise birde bu aklıma geliyor

Bir internet explorer penceresi veya bir windows gezgini penceresi (Bilgisayarım penceresi de olabilir) Açıp adres çubuğuna C, D, E gibi erişmek istediğiniz sürücüyü yazıp yanına ":" ( C: ) koyarsanız o sürücüye girebilirsiniz acil durumlarda, çözemediğiniz anlarda..

Ancak sorun sürücülerinizin bir şekilde kendiliğinden veya virüse bağlı yada farkında olmadan sizin tarafınızdan sınırlandırılmış olması..

Öncelikle virüs gibi bir etken olduğunu düşünerek AV taraması yapmanızı tavsiye edicem.. Bulunan virüsleri hallettikten sonra sırasıyla:

1. Başlat/Çalıştır penceresini açın..
2. gpedit.msc yazarak "Tamam" a tıklayın..
3. Açıaln "Grup İlkesi" başlıklı pencerede soldaki listeden "+Yönetim Şablonları/+Windows Bileşenleri/+Windows gezgini" üzerine tıklayın..
4. Sağda görülen listeden "Belirtilen sürücüleri Bilgisayarım'da gizle" seçeneğine çift tıklayın..
5. Açılan pencerede "Yapılandırılmadı" seçeneğini işaretleyin yada "Etkin" seçili haldeyse "Sürücüleri Sınırlama" ek seçeneğini seçip uygulayın...

Kolay gelsin...
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 12:46   #6 (permalink)
ersendagdeviren
New Member

ersendagdeviren Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.09.08
Nereden: Ankara

arkadaşım aslında sen bölümleme yapıyor bölüm oluşturmasını yapamadığın için içine girip göremiyorsun.

denetim masası/yönetimsel araçlar/bilgisayar yönetimi konsolunu aç
disk yönetimine gir ve disk0 da bölümlenmemiş alanı oluştur.
bukadar...
ersendagdeviren çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

hard disk bölme acil... ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
hard disk bölme acil yardım ramazan21gs21 Genel(OS) 8 30-09-08 22:41
patitionmagic 8.0 ile hard disk bölme lütfen yardım cok acil ramazan21gs21 Genel 0 27-07-08 19:51
Acil !!! usb flash disk ve external hard disk gorunmuyor fngokdemir Genel 6 04-04-08 01:33
Lap top hard disk bölme philipmsnokula Notebook'lar... 8 24-11-07 16:28
kucuk hard disk i buyuk hard disk e kopyalamak finder Genel 0 14-11-05 22:31

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 03:48.