Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

harddisk yine azalıyor

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında harddisk yine azalıyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "selamlar ben geçenlerde formunuza bi sorun yazmıştım hafıza azalmıyyor diye aldığım cevaptada spy fln var demiştiniz ben onu kurdum virüs ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 31-12-07, 02:02   #1 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

Katılım tarihi: 14.12.07
Nereden: istanbul
harddisk yine azalıyor

selamlar ben geçenlerde formunuza bi sorun yazmıştım hafıza azalmıyyor diye aldığım cevaptada spy fln var demiştiniz ben onu kurdum virüs buldu fakat yinede yararlı olmadı .yani şöyle izah ediyim. 5 gün önce format attım belki bulamadığı virüslerden dolayıdır diye ma hala aynı sorun devam ediyo yani hala hafıza azlıyo ve sadce bilgisayarımda nortan ,real player messenger 700 tane şarkı ve iki tane oyun var ve birazda ufak şeyler var. ve 50 gb yer kaplıyo gözüküyo.sizce bu normal midir?ben bi arkadaş sorum vista günçelleştirmesinden dolayı diyo ama bi güncelleştirme 2 gb olurmu?ve arasıra hafıza yine azalıyo sice servis yolu mu gözüküyo??(disk birleştirici fln yaptım herşey tatm gibi)
erhan01 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 04:20   #2 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.04.05
Nereden: Samsun-İstanbul
Resimler: 7
Ynt: harddisk yine azalıyor

Alıntı:
erhan01 tarafından iletildi. Mesajı göster
selamlar ben geçenlerde formunuza bi sorun yazmıştım hafıza azalmıyyor diye aldığım cevaptada spy fln var demiştiniz ben onu kurdum virüs buldu fakat yinede yararlı olmadı .yani şöyle izah ediyim. 5 gün önce format attım belki bulamadığı virüslerden dolayıdır diye ma hala aynı sorun devam ediyo yani hala hafıza azlıyo ve sadce bilgisayarımda nortan ,real player messenger 700 tane şarkı ve iki tane oyun var ve birazda ufak şeyler var. ve 50 gb yer kaplıyo gözüküyo.sizce bu normal midir?ben bi arkadaş sorum vista günçelleştirmesinden dolayı diyo ama bi güncelleştirme 2 gb olurmu?ve arasıra hafıza yine azalıyo sice servis yolu mu gözüküyo??(disk birleştirici fln yaptım herşey tatm gibi)
Tüm güncelleştirmeleri kapatmayı denedinmi?? Yani norton ,real player vista vs bunların güncelleştirmelerini kapamayı denemelisin.Hdd'de sen bişe kurmadkca azalma olmaması lazm haliyle.
eagle çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 13:21   #3 (permalink)
AkrepmeN71
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.09.07
Nereden: Istanbul
Cevap: harddisk yine azalıyor

Alıntı:
RAM ne kadar acaba?
AkrepmeN71 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 19:53   #4 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

ram 1 gb sürümde home premıum
erhan01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 19:54   #5 (permalink)
Crowbar
Ziyaretçi

Ynt: Cevap: harddisk yine azalıyor

Alıntı:
Sanal bellek yüzünden bir 5 gb oynama olabilir ama geri gelir yani...

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-01-08, 11:24   #6 (permalink)
AkrepmeN71
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.09.07
Nereden: Istanbul

Alıntı:
Bu forumda başka yerlerede yazdım, 1 Gb RAM Vista için sınr bence bu RAM anca Vista'ya yetiyor. Diğer programlar için sistem kaynaklarına saldırıyor, gittikçe sistem yavaşlıyor. Şöyle düşünün programlar yüklüyoruz, siliyoruz. Sonuç olarak 1 gb daha eklenip 2 GB ram sistemi daha sağlıklı hale getirir.
AkrepmeN71 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-01-08, 20:00   #7 (permalink)
jimiger
Rookie Member

jimiger Avatar

Katılım tarihi: 20.12.05
Nereden: bursa

dostum sistem geri yukleme den dolayı oluyo o sistem geri yukleme en az bi 8-10 gb goturuyo ben tuneup2008 ile sistem geri yukleme dosyalarını siliyorum ve en az 9 gb yer acılıyo tabe 4-5 gun sonra yine yedekledii icin yine o kadar miktar gidiyo harddikten
jimiger çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-01-08, 02:48   #8 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

kardeş önclikle saol .ben seni dediğin programı indirdim.fakat bazı sorularım olcak öncelikle tune up registry defrag ne işe yarar.ben tıkladım.bişey yükleniyomuş gibi bişiler çıktı ekranda renkler fln kayboldu.bu nun için bilgi verirsen sevinirim.bi de sen yazmışsın işte dosyaları siliyo fln diye kardeş.o dosyalar nerden siliniyo?yadımlarınızı bekliyorum.acil
erhan01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-01-08, 11:33   #9 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Wink Ynt: harddisk yine azalıyor

Disk azalmıyor aslında

Bilgisayarıma giriyosun c ye sağ tıkla özellikler sonra diski temizle de sonra sana soracak sadece kendi dosyalarınımı yoksa tüm pc nin mi die sen tüm pc yi seç sonra o bişler tarayacak orada ki tüm dosyaları işaretle ve sil dir bende c: alan kalmayınca disk temizle dedim bi baktım 7 gb dosya ortaya çıktı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-01-08, 21:44   #10 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

disk temizlemeyi de yaptım ama bişeye değişmedi.c ye sağ tıklayıp özellikler dediğimde kullanılan veya boş alan ı bayt ile yazılan yer ile yuvarlayıp yazılan yer arasında en az 10 gb bi fark var.
erhan01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-05-08, 15:24   #11 (permalink)
metalurjist
New Member

Katılım tarihi: 10.05.08

arkadaş soruna cevap buldun mu aynı şey bende de oluyor.
vista kullanıyorum hiç bir şey yapmadım 50 gb yok gözüküyor.
c de özelliklere baktıgımda kullanımda 15 gb görünüyor.35 gb nerde?
ve gün geçtikçe azalıyor.
metalurjist çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-08, 21:01   #12 (permalink)
geceseytani
New Member

geceseytani Avatar

Katılım tarihi: 05.02.08
Nereden: eskişehir

arkadaşım vistada bir özellik vardır hdd nin belirli bir kısmını ram olarak kullanır ve ayrıca sistemi geri yükleme yapabilmeniz için geri yükleme noktası oluşturur gizliden. istemiyorsan ayırmasını, bilgisayarıma sağ tuş yap ve özelliklere gir orda gelişmiş sistem ayarları var orada ayarlara bas ve gelişmiş bölümüne tekrar bas ve değiştire gel ve orda otomatik yönetmedeki işareti kaldır o zaman hdd den boşalacaktır
geceseytani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

harddisk yine azalıyor ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Yine Kablo Kopukluğu, Yine Yurtdışı 30 GBps BLACKandWHITE Genel(internet) 4 30-01-07 21:22
Yine Google Yine Süper Bi Hizmet FC Genel(internet) 18 24-01-06 01:21
YINE PROMOSYON,YINE TELEKOM..ADSL OGRENCI-OGRETMEN PROMOSYONU.. akburak ADSL 31 18-07-05 01:02
Yine ADSL yine izmir yine bağlantı problemi.. vicnomad ADSL 9 02-05-05 22:41
Dakika 2 gol 2 (yine r8500 ve yine sorun) axxa Ekran Kartları 13 05-01-03 14:05

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 05:27.