Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında harddiske gömülü vista üzerine xp yüklenir mi? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "slm
yeni aldığım bilgisayarda vista harddiske gömülü, ben de vistayı silmeden xp yükleyip ikisini beraber kullanmak istiyorum. mümkün müdür?..." şeklinde özetlenebilir....
Ynt: harddiske gömülü vista üzerine xp yüklenir mi?
bildiğim kadarıyla aynı hdd üzerine aynı anda iki işletim sistemi olmuyor.
__________________ Mehmed im sevinin başlar yüksekte,Ölsekte sevinin eve dönsekte,
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte,Yarın elbet bizim elbet bizimdir,
Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
Alıntı:
frmkrs tarafından iletildi.
ama bende vista c'de yüklü, d'ye de xp yüklenmez mi?
xp ve vista aynı hdd de kurulur ama farlklı partitionlara kurulmalıdır.tabii bunu için önce ezki işletim sistemi (xp yi kastediyorum) kuruldultan sonra viista ayrı bir hdd bölümüne kurulmalıdır açılışta zaten işletim sistemi seçenekleri geliyor
Alıntı:
comanchee tarafından iletildi.
xp ve vista aynı hdd de kurulur ama farlklı partitionlara kurulmalıdır.tabii bunu için önce ezki işletim sistemi (xp yi kastediyorum) kuruldultan sonra viista ayrı bir hdd bölümüne kurulmalıdır açılışta zaten işletim sistemi seçenekleri geliyor
eyi de benm vista gömülü harddiskte, önce xp yi sonra vistayı yukleyemym yani.
Alıntı:
frmkrs tarafından iletildi.
eyi de benm vista gömülü harddiskte, önce xp yi sonra vistayı yukleyemym yani.
Ilk kez vistali sistemime xp"yi de kurmaya calistigim zamani hatirliyorum ; vistayi calismaz hale getirmistim (tabiki ayri partitionlarda) ,sonra xp üzerine vistayi denedigimde basarili sonuc almistim,fakat driverlari bile komple paket halinde bulmama ragmen sorunlar olmustu cakismalar vs.. ve xp yi yine kaldirmistim.
__________________ Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
valla vistayı bilemem ama aynı hdd uzerine(farklı partion değil aynı partıon)
98 ve xp kurabiliyorum sorunsuz sekilde ikisinide kullanabiliyorum.Tek yapmam gereken once eski olanı kurmak(ha bide zati kurulamda sorar birini c:\win98 e kuruyorum birini c:\winxp
program files klasoru falan ortak çalısıo hangisinde hangi program kurulu biliosan problem olmuo.)
bu mantıkla vista ve xp de olabilir belki once xp yi c:\winxp ye kurup sonra vistayı kurabiliriz (galiba vista sormuodu kurma yeri sadece c:\windows olarak kuruo)
once eski sonra yeni olarak kurarsan zaten açılışta işletim sistemi secme sıkkı cıkar cıkmazsada onun yontemi acılısta f8 e basmak orda işletim sistemi secme sıkkı var.