hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Lisans süremin dolmasına 14 gün mü???

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Lisans süremin dolmasına 14 gün mü??? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar bir acer laptop almıştım üzerine yüklü gelen vista (lisanslı) dün gece itibariyle lisans süremin dolmasına 14 gün kaldığı uyarısı ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 17-06-08, 08:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Lisans süremin dolmasına 14 gün mü???

Arkadaşlar bir acer laptop almıştım üzerine yüklü gelen vista (lisanslı) dün gece itibariyle lisans süremin dolmasına 14 gün kaldığı uyarısı veriyor.. bu nedir ne değildir bişlen varmı? microsoftu aramadan önce bir size sorayım dedim.. acaba acer bana laptop ile birlikte süresi kısıtlı bir sürüm mü sattı??
Eski 17-06-08, 08:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara
Ynt: Lisans süremin dolmasına 14 gün mü???

Süre kısıtlamalı değil de seriali girilmemiş veya geçersiz, lisanssız serial, aktif edilmemiş sürüm satılmıştır muhtemelen.
Eğer lisansta problem yok ise, microsoft sitesinden etkinleştirme yapılabilir sanırım.
Eski 17-06-08, 08:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
servet
Cool Member
Bilgisayarım

servet Avatar

Katılım tarihi: 05.06.06
Nereden: İSTANBUL
Blog Mesajları: 1
Resimler: 5

Alıntı:
DJ Waterfall tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar bir acer laptop almıştım üzerine yüklü gelen vista (lisanslı) dün gece itibariyle lisans süremin dolmasına 14 gün kaldığı uyarısı veriyor.. bu nedir ne değildir bişlen varmı? microsoftu aramadan önce bir size sorayım dedim.. acaba acer bana laptop ile birlikte süresi kısıtlı bir sürüm mü sattı??

benim bildiğim internet bağlantısı veya telefon yoluyla aktive etmen lazım lisanı aftif edilmeyen işletim sistemi 30 gün içinde kullanım dışı kalıyor diye biliyorum ..
servet şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 19:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

Indra Avatar

Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Yanında cd vermedilerse de orjinal anahtarlı bir işletim sistemi kurması gerekiyor firmanın. Sağına soluna bi yerinede yapıştırması lazım zaten bunu.
Bu durumda internet üzerinden aktif edebilirsin gönül rahatlığıyla. Ha anahtarınız geçersiz derse aldığın yerin kafasına fırlatabilirsin laptop ı.
Indra çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 20:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

arkadaşlar içinde gelen orjinal işletim sisteminden bahsediyorum.. lisans etiketindeki anahtarı ile aktivasyon yapmıştım aldığımda.. korsan olması ihtimali yok diye düşünüyorum.. teknosa'dan alınmıştı.. ha uğraşırmıyım telefonla.. uğraşmam.. gerçekten komik bir durum... şu an aynı laptoptan yazıyorum yok öyle bir uyarı dün gece vardır ama .. nasıl bir şey bu anlamadım bir türlü...
DJ Waterfall çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 21:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
::ZaFeR::
V.I.Member
Bilgisayarım

::ZaFeR:: Avatar

Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3

Kedidir o kedi
Eski 18-06-08, 00:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
Alexander
V.I.Member
Bilgisayarım

Alexander Avatar

Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon

Alıntı:
arkadaşlar içinde gelen orjinal işletim sisteminden bahsediyorum.. lisans etiketindeki anahtarı ile aktivasyon yapmıştım aldığımda.. korsan olması ihtimali yok diye düşünüyorum.. teknosa'dan alınmıştı.. ha uğraşırmıyım telefonla.. uğraşmam.. gerçekten komik bir durum... şu an aynı laptoptan yazıyorum yok öyle bir uyarı dün gece vardır ama .. nasıl bir şey bu anlamadım bir türlü...
büyük ihtimal akitf etmen lazım netten ya da tel den, orjinal xp de de böyle yapıyor
Eski 18-06-08, 08:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

arkadaşlar sanırım açıklayıcı olmuyor yazdıklarım.. aktivasyonunu yaptım.. ama durum bu...
Eski 18-06-08, 09:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

Indra Avatar

Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

O zaman Microsoft a bi tel İlginç bi durum.
Indra çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-08, 13:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6

aynı yazı geçen gün bende de çıktı aktif olmasına rağmen. galiba sende çıkan da aynı durumdur. bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerden aktif mi değil mi bak aktif ise problem yok...

EzerchE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-08, 22:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

hmm az önce de 12 gün kaldı dedi... hayırdır...
Eski 18-06-08, 23:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Alıntı:
EzerchE tarafından iletildi. Mesajı göster
hmm az önce de 12 gün kaldı dedi... hayırdır...
az önce tekrar etkinleştirme yaptım.. ileti kalktı.. bakalım ne olacak.. bekleyelim görelim.. microsoft'u aradım bugün.. durumu anlattım.. telefonun öteki ucundakine aktivasyon yaptığımı anlatmama rağmen aktivasyon yapmam gerektiğini söyledi.. bilgisayarımdan baktığımda ektinleştirme yapıldı yazıyor.. doğrulama da yaptım siteden orjinellik konusunda ondan da geçti.. şimdilik ileti yok bakallım ne olacak...
Eski 23-06-08, 23:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Arkadaşlar konu ile ilgili sıkıntımı microsoft desteğe telefon açarak dile getirdim.. çözüm yöntemini mail olarak attılar.. aşağıda bana gelen mail.. bu gece deniyorum sanırım sorunum çözülecek... beta sürüm sp1 i kaldırıp release sp1 i yüklemem gerektiğini söylediler..

---------------------------------------------------------------------------

Microsoft windows vista işletim sistemi için servis pack 1 yüklemesini aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

32 Bit: Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)
Yükleme ayrıntıları: Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)

64 Bit: x64 Tabanlı Sistemler için Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)
Yükleme ayrıntıları: x64 Tabanlı Sistemler için Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)

Service pack 1 beta sürümü içinde Yükleme paketi(KB936330) ibaresini göreceksiniz.

Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

--------------------------------------------------------------------------
Eski 24-06-08, 01:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

heee ondanmıymış
Eski 24-06-08, 10:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

evet ..
Eski 24-06-08, 11:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
Arkadaşlar konu ile ilgili sıkıntımı microsoft desteğe telefon açarak dile getirdim.. çözüm yöntemini mail olarak attılar.. aşağıda bana gelen mail.. bu gece deniyorum sanırım sorunum çözülecek... beta sürüm sp1 i kaldırıp release sp1 i yüklemem gerektiğini söylediler..

---------------------------------------------------------------------------

Microsoft windows vista işletim sistemi için servis pack 1 yüklemesini aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

32 Bit: Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)
Yükleme ayrıntıları: Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)

64 Bit: x64 Tabanlı Sistemler için Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)
Yükleme ayrıntıları: x64 Tabanlı Sistemler için Windows Vista Service Pack 1 Tüm Dillerde Tek Başına Yükleme Paketi (KB936330)

Service pack 1 beta sürümü içinde Yükleme paketi(KB936330) ibaresini göreceksiniz.

Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

--------------------------------------------------------------------------
Aslında birşey bildiklerinden değilde , sorunlarıda kendi yarattıklarından çözüm yolunu daha rahat bulabiliyorlar yada biliyorlar .

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 14:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

fakat böyle bir saçmalık görmedim.. hadi tüm hatalarını geçtim de.. update ederken onu da update edemiyo mu yani vista.. ne anladım ben o zaman otomatik güncellemeden..

şimdi düşünsenize zavallı müşteri almış laptopu. çalışmıyor bir süre sonra.. ne bilsin herkes arayayım bir microsofta sorayım diye?? alır kucağına gider bilgisayarcıya.. e bilgisayarcının ne yapacağı zaten belli söylemeye gerek varmı??

Bookmarks