Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Maxtor ve Vista sorunu

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Maxtor ve Vista sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar Maxtor hdd kullanıp vistada sorun yaşiyan varmı acaba ben dün bitane Maxtor Sata2 NcQ 500gb harddisk aldım bilgisayara bağlayınca ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 07-10-08, 16:26   #1 (permalink)
3dGameMan
Senior Member

3dGameMan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.09.08
Nereden: Ankara
Resimler: 2
Maxtor ve Vista sorunu

Arkadaşlar Maxtor hdd kullanıp vistada sorun yaşiyan varmı acaba ben dün bitane Maxtor Sata2 NcQ 500gb harddisk aldım bilgisayara bağlayınca disk hatası verdi makina açılmadı zor halletim , en son anca vista ortamında açtım bilgisayarı bu seferde harddisk çalışmıyor olarak göründü , daha sonra sağ tıklayıp çalıştır dedim ve oradan MRB formatını seçip tamam a bastım biçimlendirmeye basladı , bide orada G ile başliyan bi format daha vardı ama aşagıdaki uyarıda eger 2terabyte ve üstü kullanıyosanız G** formatı seçin yazıyodu bende MRB yi seçtim ,sonra biçimlendirme tamamlandır ama gine harddisk yok ... Allahtan en son hdd yi silip yeniden hızlı biçimlendir yapınca Sonunda güründü meret ....

Sizdede böyle bi sorun yaşandımı acaba ??

Not;Hdd taşınabilir değil normal sata Hdd

.
.

3dGameMan çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-08, 19:25   #2 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.05.04
Nereden: Antalya
Ynt: Maxtor ve Vista sorunu

Maxtor marka hddleri kimselere tavsiye etmiyorum. Pc konusunda acemiyken alırdım ucuz die ama meseğer ucuz diil tam bi baş belası bi hddymiş.
Ben kesinlikle hdd konusunda maxtor marka kullanmıyorum.
Tercihim samsung, WD.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-10-08, 09:43   #3 (permalink)
ebuemetullah
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.11.06
Nereden: egypt
Ynt: Maxtor ve Vista sorunu

öncelikle bu sıfır her hdd de bu şekildedir eğer bir işletim sistemine harici olarak fdisk veya mantıksal disk yönetimi vs mbr yi düzenleyecek bir programla mbr sinde ön yükleme veya ikincil bölümler oluşturulmayan hdd ler pc ler tarafından donanımsal olarak tanınır(aygıt yöneticisinden görebilirsiniz) fakat director olarak görülmezler (c: veya d: gibi) eğer bu işlem(fdisk gibi) format atılmaksızın yapılırsa da c: veya d: gibi görünseler bile üzerlerine tıkladığınızda biçimlendirme uyarı kutusu gelir hızlı formatı seçtiğinizde format işlemi sonrası director içine girilir.Fakat xp nin mantıksal disk yöneticisi formatı bölüm oluşturma sırasında direk olarak seçim olarak sunmaktadır.Xp işletim sistemi kurulumunda ise standart olarak sizi bölüm oluşurmaya zorlamaktadır.Temel olarak yeni bir hdd yi director olarak görebilmeniz için işletim sistemine ayrıca bir ön yükleme bölmesi vs gibi gösterilmesi gerekir harici her disk için daha önce böyle bir işleme tabii tutulmadı ise veya kullanılmış bir hdd de fdisk veya xp de disk yönetimi ile mbr temizlenerek tüm bu kayıtlar silinmiş ise(yani ilk satın aldığınız hale getirilmiş ise mbr) bu hdd yi (2. hdd olarak hazır işletim sistemi üzerine) taktıktan sonra disk yönetimine girerek mantıksal disk yöneticisi ile diskte bir birincil bölüm yada mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz bu işlem sırasında hızlı formatıda seçerek directoru fat veya ntfs dosya sistemlerinden birini seçerek kullanılabilir hale getirebilirsiniz eğer hdd yi işletim sistemi için kullanacaksanız xp veya viste hdd nin biçimlendirilmesi hususunda size gerekli yönlendirmeleri veriyor orada bölüm oluştur diyerek hdd üzerinde bir ön yükleme bölümü oluşturabilirsiniz gerekli büyüklükte bir bölüm oluşturup faraza 70 gb geriye kalan kısımları (400 gb kaldığını farzedersek) işletim sistemi kurulduktan sonra bilgisayarım sağ tuş yönetim disk yönetimi orada diskinizde 70 gb lik kısmın canlı(faal) geriye kalan kısmın silik olduğunu göreceksiniz o silik kısmın üzerine sağ tuşla tıklayıp yeni bölüm oluştur deyip istediğiniz büyüklükte bir bölüm oluşturabilirsiniz sonra bu işlemi geriye kalan bölümde(100 gb lik bölüm oluşturduğunuzda 300 gb geriye kalacaktır yine silik olarak) yeniden yeniden yaparak bir hdd yi sanıyorum 4 parçaya kadar bölebilirsiniz kolay gelsin
ebuemetullah çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-11-08, 23:55   #4 (permalink)
wetin
Rookie Member

Katılım tarihi: 14.12.06
Nereden: bunun iCİNde
Lightbulb Ynt: Maxtor ve Vista sorunu

Alıntı:
ebuemetullah tarafından iletildi. Mesajı göster
öncelikle bu sıfır her hdd de bu şekildedir eğer bir işletim sistemine harici olarak fdisk veya mantıksal disk yönetimi vs mbr yi düzenleyecek bir programla mbr sinde ön yükleme veya ikincil bölümler oluşturulmayan hdd ler pc ler tarafından donanımsal olarak tanınır(aygıt yöneticisinden görebilirsiniz) fakat director olarak görülmezler (c: veya d: gibi) eğer bu işlem(fdisk gibi) format atılmaksızın yapılırsa da c: veya d: gibi görünseler bile üzerlerine tıkladığınızda biçimlendirme uyarı kutusu gelir hızlı formatı seçtiğinizde format işlemi sonrası director içine girilir.Fakat xp nin mantıksal disk yöneticisi formatı bölüm oluşturma sırasında direk olarak seçim olarak sunmaktadır.Xp işletim sistemi kurulumunda ise standart olarak sizi bölüm oluşurmaya zorlamaktadır.Temel olarak yeni bir hdd yi director olarak görebilmeniz için işletim sistemine ayrıca bir ön yükleme bölmesi vs gibi gösterilmesi gerekir harici her disk için daha önce böyle bir işleme tabii tutulmadı ise veya kullanılmış bir hdd de fdisk veya xp de disk yönetimi ile mbr temizlenerek tüm bu kayıtlar silinmiş ise(yani ilk satın aldığınız hale getirilmiş ise mbr) bu hdd yi (2. hdd olarak hazır işletim sistemi üzerine) taktıktan sonra disk yönetimine girerek mantıksal disk yöneticisi ile diskte bir birincil bölüm yada mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz bu işlem sırasında hızlı formatıda seçerek directoru fat veya ntfs dosya sistemlerinden birini seçerek kullanılabilir hale getirebilirsiniz eğer hdd yi işletim sistemi için kullanacaksanız xp veya viste hdd nin biçimlendirilmesi hususunda size gerekli yönlendirmeleri veriyor orada bölüm oluştur diyerek hdd üzerinde bir ön yükleme bölümü oluşturabilirsiniz gerekli büyüklükte bir bölüm oluşturup faraza 70 gb geriye kalan kısımları (400 gb kaldığını farzedersek) işletim sistemi kurulduktan sonra bilgisayarım sağ tuş yönetim disk yönetimi orada diskinizde 70 gb lik kısmın canlı(faal) geriye kalan kısmın silik olduğunu göreceksiniz o silik kısmın üzerine sağ tuşla tıklayıp yeni bölüm oluştur deyip istediğiniz büyüklükte bir bölüm oluşturabilirsiniz sonra bu işlemi geriye kalan bölümde(100 gb lik bölüm oluşturduğunuzda 300 gb geriye kalacaktır yine silik olarak) yeniden yeniden yaparak bir hdd yi sanıyorum 4 parçaya kadar bölebilirsiniz kolay gelsin
Bir şey ancak bu kadar karmaşık ve bozuk türkçeyle anlatılabilinirdi bravo
wetin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Maxtor ve Vista sorunu ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Maxtor Hdd Sorunu... omerutd10 Genel 13 11-11-08 00:51
Satılık 20 Gb. Maxtor HDD. palet Satılık ürünler 3 27-12-06 18:50
Maxtor Harddisk !!! blaster2005 Genel 4 27-09-06 16:53
Maxtor 40 gb sorular??? safakhan Genel 1 15-02-04 22:38
maxtor hd40 king_melih Genel 0 25-11-03 10:19

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 17:11.