Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında bir pc de hem xp hem vista başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba arkadaşlar ben benim pc de hem vista hemde xp olmasını istiyorum bunu sağlayabilrimyiz birde oyunlarda ve performansta bir düşme ..." şeklinde özetlenebilir....
merhaba arkadaşlar ben benim pc de hem vista hemde xp olmasını istiyorum bunu sağlayabilrimyiz birde oyunlarda ve performansta bir düşme olurmu bunu yaptığımızda ??
Yok kardeş olmaz ama bence yedek alıyorsan hdd ni 3 e bölmeni öneririm. Ayrıca oyunlarda bir sorun çıkmaz. (örneğin c ye xp kurarsın d yede vistayı kurarsın, e yide yedek olarak kullanabilirsin.)
__________________ imza kurallarını okuyalım lütfen.
Bunun için bir program vardı ama hatırlayamadım adını, boot ekranı üzerine bir programdı ve kurduğunuz işletim sistemlerinden hangisi ile başlatabileceğinizi falan seçebiliyordunuz. Bu şekilde xp vista ve hatta unix sistemleri aynı hdd içine kurabiliyorsunuz ama ne kadar hayrını görürsünüz bilmiyorum..
yapabilirsin ama hdd yi ikiye bölmen gerekli birkeresinde bunu denemiştim çokta güzel oldu siyah beyaz ekrandayken bilgisayar sana soruyo hangisini çalıştıriyim diye hatta ben oradaki yazıları değiştirmeyide bulmuştum xp de
unutma önce xpyi yükliceksin eğer vistayı üstüne yüklersen hangisinden açıyım die boot sırasında sormaz. böyle bi hata yaparsan vista yüklemesini başlatırsın bi süre sora çıkarsın boot ekranında bu sefer xp mi vista mı vista setup mı die sorar
bende birde şey oluyor cs 1.6 var oynuyorum veya başka bir oyun 45 dk filan oynuyorum pc res atıyor işlemci overclocklu 2.66 yı 3.14 yaptım ondan kaynaklanıyor oalbilirmi şimdi düşürdüm 3.02 yaptım
abicim konuyla alakasız ama nasıl oluyorda hafızan bir TB oluyor. (yanlış anlamadıysam bir terabyte yazmışsın. o kadar lık ram nerede var? nasada fln mı??)
ayrıca tb nin başka anlamı varsa ve ben yanlış anladıysam kusura bakmayın.
abicim yanlış olmasın ama hafıza yazan yere 1 TB ytazdığına eminim. bir yanlışlık olmuştur. önemli değil. sistem iyi memnunum ekran kartım kötü biliyorum ama değiştiremeyeceğim herhalde. geçen çıktık 250 ytl civarı bir ekran kartı alacaktık bunu eski pc me takıp. fakat biri agp biri pcı olunca işler bozuldu. bu da kaldı. 2-3 sene sonra daha güzel yani zamanına uygun bir sistem alınca değiştiricem.