Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Uyumluluk sorunu

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Uyumluluk sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba arkadaşlar ben vistaya geçiş yapmak istiyorum ama 32 bit diil 64 bit yüklemek istiyorum benim pc ime uyum sağlarmı ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-10-08, 10:12   #1 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.08
Nereden: İstanbul
Uyumluluk sorunu

merhaba arkadaşlar ben vistaya geçiş yapmak istiyorum ama 32 bit diil 64 bit yüklemek istiyorum benim pc ime uyum sağlarmı diye merak ediyorum benim sistemim

p4 3.02 ghz

ram 2gb (ama yakında 3 gb olucak)

radeon hd3650 ekran kartı

bu sisteme vista 64 bit olurmu uyum sağlarmı merak ediyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim iyi günler
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 12:49   #2 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Uyumluluk sorunu

cevap verecek arkadaşım yokmu hiç yha
fifa08ci çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 13:19   #3 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7

Eğer elinde makinedeki bileşenlerinin 64 bit sürücüleri varsa kurmaman için bir sakınca yok. Performansı ne olur dersen, ona da yükleyip deneyip kendin karar verirsin
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 13:52   #4 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım

anakartım Gigabyte GA-8S648(-L) bu marka desteklermi
fifa08ci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 22:54   #5 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.05.04
Nereden: Antalya

Alıntı:
fifa08ci tarafından iletildi. Mesajı göster
anakartım Gigabyte GA-8S648(-L) bu marka desteklermi
Dostum işlemci destekledikten sonra anakart zaten destekler. E malum işlemciyi anakarta taklıyoz
İşlemcin 64biti destekliyorsa o dediğin sisteme vista 64bit yüklenir.
Gayette ii çalışıyor bende sitem imzadaki gibidir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:29   #6 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım

işlemcim p4 3.02 desteklermi yha ama 64 bit sorun veriyormuş bugün bilgisayarcıya sordum baya yani bazı programlarda filan sorun yaşıyormuşsun oı yüsden bilgisayarcı abi bana 32 bit yükle dedi sizce 32 bitmi yükliyim yoksa 64 bitmi hangisini tercih edersiniz birde dediğim gibi işlemcim p4 3.02 yani desteklermi isterseniz sistemimi tekrar yazıyım

p4 3.02 ghz

radeon 512 hd 3650

2gb ram (yakında 3gb olucak ) ama 2gb ile 3gb arasında birşey farketmiyor vistada fark edermi bilmiyorum

uyarmı inşallah uyar yha :/
fifa08ci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:34   #7 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım

Abicim sistemini yazma sadece işlemci 64bitmi 32bitmi onu söle.
Sana bi tavsiye daha bilgisayarcılar işi bilmez çünkü onlar iş yapıyorlar fazla ilgi duymazlar bilgisayara.
Ama bizim için pc bir hobi yani vazgeçilmez. Windows ailesinde tabikide vista 64bit en iisi. Çıkıtığndan beri vista 64 kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok herşey çatır çatır çalışıyo
Goa_Mania çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:36   #8 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım

walla 64bitmi 32 bitmi bilmiyorum nasıl öğrenebilirm bir tavsiyeniz varmı nereden öğrenebilirm
fifa08ci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:41   #9 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
fifa08ci tarafından iletildi. Mesajı göster
walla 64bitmi 32 bitmi bilmiyorum nasıl öğrenebilirm bir tavsiyeniz varmı nereden öğrenebilirm
Hatırladığım kadarıyla bilgisayarıma sağ tıkla özellikler e tıkla.
Orda yazabilir yazmıyorsa, Aygıt yöneticisine gir ve işlemcilere bak orda yazar.
Hadi bunuda yapamadın bi sürü program var pcnin inciğini cinciğini aktarıyor size forumu araştır bulursun.
Goa_Mania çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:46   #10 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım

ewerestten öğrenebilirmiym
fifa08ci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:47   #11 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım

Öğrenebilirsin
Goa_Mania çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:50   #12 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım

şu anda ben kendi bilgisayarıda diilim kuzenimin bilgisayarıdnayım onda everest var ama yazmıyor 64 bitmi 32 bitmi diye neresinde yazıyor resim filan atabilirsmin
fifa08ci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:55   #13 (permalink)
fifa08ci
Senior Member

fifa08ci Avatar

Bilgisayarım

gördüm sanırım orada destekliyor desteklemiyor bölümü var işlemcini kuzenin anakartı desteklemiyoır
fifa08ci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 23:58   #14 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

64Bit işletim sistemi yüklemen için geçerli bir sebebin yok.32 Bit Vista kur.Genelde 64Bit işletim sistemleri 32 Bit işletim sistemler 4Gb ve sonrasını adresleyemediği için 64 Bit işletim sistemi kullanılır.Performans diyorsan çeşitli testlerde 32 Bit işletim sisteminin oyunlarda biraz daha iyi olduğu söyleniyor...32 Bit Vista/XP yükle.Boşu boşuna maceraya atılma Driver sıkıntısı'da çekebilirsin...

Edit: Anakartının Vista desteği olmadığını farkettim,Vista Kur tavsiyem iptal...
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-10-08, 00:01   #15 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Cole tarafından iletildi. Mesajı göster
64Bit işletim sistemi yüklemen için geçerli bir sebebin yok.32 Bit Vista kur.Genelde 64Bit işletim sistemleri 32 Bit işletim sistemler 4Gb ve sonrasını adresleyemediği için 64 Bit işletim sistemi kullanılır.Performans diyorsan çeşitli testlerde 32 Bit işletim sisteminin oyunlarda biraz daha iyi olduğu söyleniyor...32 Bit Vista/XP yükle.Boşu boşuna maceraya atılma Driver sıkıntısı'da çekebilirsin...
Hangi driver sıkıntısı abi. Uzun zamandır vista 64 bit kullanıyorum ne program nede driver problemim olmadı.
Sadece IE 64biti kullanamıyosun çünkü flashın 64bit desteği yok.
Goa_Mania çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-10-08, 00:09   #16 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım