Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

vista dan xp ye dönüş!!

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında vista dan xp ye dönüş!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar notebook kullanıorum ve vista nında kasdıını biliorum biraz.ben xp ye dönmek istiorum ne kadar sağlıklı olur yardımcı olur musunuz??birde ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 23-07-08, 12:48   #1 (permalink)
choko
Member

choko Avatar

Katılım tarihi: 08.06.08
Exclamation vista dan xp ye dönüş!!

arkadaşlar notebook kullanıorum ve vista nında kasdıını biliorum biraz.ben xp ye dönmek istiorum ne kadar sağlıklı olur yardımcı olur musunuz??birde lisans sorunu var tabi dimi
choko çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 13:09   #2 (permalink)
PolatAlemdar23
Rookie Member

PolatAlemdar23 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.08
Nereden: AnKaRa
Ynt: vista dan xp ye dönüş!!

Googleye Vistayı XP ye çevirme yaz çıkar BIOS ayarları felan var değiştirceksin (açmak için Delete tuşuna bas)
PolatAlemdar23 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 15:20   #3 (permalink)
choko
Member

choko Avatar

ben netten yapmak istemem açıkcası.ama bu konu hakkında düşüncenizi,fikrinizi almak isterim.tşk ederimmmm
choko çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 15:26   #4 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

Önce dizüstü bilgisayarına uygun sürücüler var mı onlara bir bak. Sonrasında Vista kurulu bölümü XP cd si ile biçimlendir. Ek bir işlem yapmana gerek yok.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 15:53   #5 (permalink)
choko
Member

choko Avatar

aldığım yere götürücem.oradakiler yapabiliriz dediler ama 1 gün sürer dediler ama o kadar fazla sürmüomuş sanıorum bu işlem.anlayamıorum yaaa
choko çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 19:08   #6 (permalink)
problem
Power Member

problem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Bursa

bir gun surmez tabii. aldigin yerin elinde baska islerde vardir ondan oyle demislerdir.iceexol un dedigi gibi once xp suruculerine bak varmi diye ondan sonra kendin bile halledersin. kolay.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 19:25   #7 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

Xp driverları ile birlikte karşılaşılacak en büyük problem sata harddisk ile ilgili olacaktır.

Forumda "katılımsız cd" ve "slipstream" diye arattırırsanız bu konuda bir çok yazı bulabilirsiniz.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-08, 17:26   #8 (permalink)
choko
Member

choko Avatar

Alıntı:
GaNDHi tarafından iletildi. Mesajı göster
Xp driverları ile birlikte karşılaşılacak en büyük problem sata harddisk ile ilgili olacaktır.

Forumda "katılımsız cd" ve "slipstream" diye arattırırsanız bu konuda bir çok yazı bulabilirsiniz.
nedense bi türlü bulamadım.bi süre daha kullandıktan sonra xp ye dönmeye karar verdim.tşk ederimmm
choko çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-08, 19:55   #9 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Önemli bir notta ben düşeyim..

XP'yi kurarken mutlaka USB'yi disable yapmalısın yoksa XP kurulmuyor (kurulumun ilk resetinde bios'tan tekrar açabilirsin usb'yi).. Sonra bilgisayarı tepelemeye kalkma yani "niye kurulmuyor bu lanet olasıca" diye
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 04:51   #10 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.11.07
Nereden: izmir

ilk xp çıktığındada herkezde xp ye geçmem hatta 98 e döneyim gibi söylentiler vardı biz çevremizdeki herkeze xp kuruyorduk kasa kendimi kapanıyor aaa sadece monitörümü kapatıcak kasayı kapatmıycazmı gibi sorularla karşılaşıyorduk benden sana bir tavsiye yapabilirsen ram takviyesi yap laptopuna ve zevkli bir şekilde vistaya alışmaya bak artık çıkan en güncel yazılım oyun vs. hep vista için çıkacak ki sıfır ürünlerde xp satılması bile durduruluyor bildiğim kadarı ile ve lisansında varken dewam et kullanmaya tabiki bu dediklerim vista basic yüklü değilse ok az da olsa dinlersen pişman olmazsın vista kullanmaya başlıyalı sanırım 1 sene olucak driverleri yokken kullanmaya başladım şimdi xp yi unutmaya başladım nerdese

Zoru Başarırım, İmkansız Biraz Zaman Alır...
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 10:23   #11 (permalink)
choko
Member

choko Avatar

teşekkür ederim arkadaşlar...ilginiz ve bilgileriniz için.açıkcası xp yi çoklu msn içinde istiodum ama sanırım bu sevdamdan vazgeçmeliyim
choko çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 11:36   #12 (permalink)
eriten
Cool Member

eriten Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.11.07
Nereden: izmir

Alıntı:
choko tarafından iletildi. Mesajı göster
teşekkür ederim arkadaşlar...ilginiz ve bilgileriniz için.açıkcası xp yi çoklu msn içinde istiodum ama sanırım bu sevdamdan vazgeçmeliyim

vistadaçoklu msn olmadığını kim söylediki sana nette ara hemen bulursun vistadada çoklu msn kullanılıyor kolay gelsin
eriten çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 11:53   #13 (permalink)
::ZaFeR::
hARDWAREMANIAC

::ZaFeR:: Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3

Msn Plus yükle onunla beraber çoklu-msn yaması geliyor...

::ZaFeR:: çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-08, 15:19   #14 (permalink)
choko
Member

choko Avatar

yapmayın yaaa...nası bu adamlar ya..pc aldıım yerdekiler öle söledi ala alaaa
choko çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-08, 00:07   #15 (permalink)
sukruala
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.07.08
Nereden: evde
Thumbs up Ynt: vista dan xp ye dönüş!!

Alıntı:
eriten tarafından iletildi. Mesajı göster
ilk xp çıktığındada herkezde xp ye geçmem hatta 98 e döneyim gibi söylentiler vardı biz çevremizdeki herkeze xp kuruyorduk kasa kendimi kapanıyor aaa sadece monitörümü kapatıcak kasayı kapatmıycazmı gibi sorularla karşılaşıyorduk benden sana bir tavsiye yapabilirsen ram takviyesi yap laptopuna ve zevkli bir şekilde vistaya alışmaya bak artık çıkan en güncel yazılım oyun vs. hep vista için çıkacak ki sıfır ürünlerde xp satılması bile durduruluyor bildiğim kadarı ile ve lisansında varken dewam et kullanmaya tabiki bu dediklerim vista basic yüklü değilse ok az da olsa dinlersen pişman olmazsın vista kullanmaya başlıyalı sanırım 1 sene olucak driverleri yokken kullanmaya başladım şimdi xp yi unutmaya başladım nerdese
müthiş dogru söledi arkadas bence herkes öyle yapmalı kasar biras makinayı ama idare edin
sukruala çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-08, 04:20   #16 (permalink)
takva-yolu
Member

Katılım tarihi: 20.07.08
Nereden: ist
Thumbs up Ynt: vista dan xp ye dönüş!!

SELAMUN ALEYKUM
Ram senin işini cözer ve kardeşim araştır vistayı kayıt defteri üzerinden regetid ten hızlandırmanın yolları var pc kasma olayınıda önlersin bizzat kendim uyguladım rahatlıkla uygulayabilirsiniz dikatle sıralamarı takip et istediğini uygula tercih sizin hadi kolay gelsin

Sistemi Daha Hızlı Kapatmak
Vista kapanırken geçen süreyi kısaltmak isterseniz, daha çabuk kapanmasını istiyorsanız, bunu için;
Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l yolunu izleyin. Sağ taraftaki WaitToKillServiceTimeout satırının değerini 2000 olarak değiştirin

Windows Live Messenger da Eklentilere İzin Vermek
Windows Live Messenger da Eklentilere İzin Vermek için;
Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MSNMessenger yolunu izleyin. Sağ taraftaki AddInFeatureEnabled satırının değerini 1 olarak değiştirin. Eğer böyle bir satır yoksa, Sağ taraftaki boş alana Mouse un sağ tuşu ile tıklayın. Açılan Menüden Yeni ye tıklayın. Tekrar açılan menüdeki DWord Değeri ne tıklayın. Yeni Değer adı altında oluşan satıra AddInFeatureEnabled yazın. Şimdi bu satıra çift tıklayıp açılan penceredeki Değer Verisi alanına 1 yazıp, Tamam deyinç...

Pencere Kenarlıklarını Ayarlayın
Vistanın pencere kenarlıkları, özellikle üst kenar oldukça kalın tasarlanmış. Pencere kenarlıklarını istediğiniz bir kalınlıkta görmek istiyorsanız, Bunun için;
Masaüstündeyken Mouse un Sağ tuşuna tıklayıp, açılan menüden Kişiselleştirme ye tıklayın. Ardından Pencere Rengi ve Görünümü ne tıklayın. (Eğer Aero arabirimini kullanıyorsanız, Daha Çok Renk Seçeneği İçin Klasik Görünüm Özelliklerini Aç a tıklamalısınız.) Açılan penceredeki Gelişmiş butonuna ve ardından Kenarlık Doldurma ya tıklayın. Buradaki Değeri değiştirerek istediğiniz kalınlığa ayarlayın

<<< Açılışınız Güzelleşsin >>>
Vista yı farklı bir açılışla başlatmak isterseniz;
Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına msconfig yazıp, Tamam deyin. Açılan pencerede Önyükleme menüsüne tıklayın. Buradaki GUI önyüklemesi yok seçeneğini işaretleyip, bilgisayarı kapatıp, yeniden başlatın.<<< Yazıların Bulanık Görünmesinden Kurtulmak >>>

Windows Vista da, LCD monitörler için yazı tiplerini yumuşatıp okumayı kolaylaştıran ClearType özelliği varsayılan olarak ayarlanmıştır. Eğer CRT monitör kullanıyorsanız, bu özellik yazıları bulanık ol