Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında vista dan xp ye dönüş!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar notebook kullanıorum ve vista nında kasdıını biliorum biraz.ben xp ye dönmek istiorum ne kadar sağlıklı olur yardımcı olur musunuz??birde ..." şeklinde özetlenebilir....
arkadaşlar notebook kullanıorum ve vista nında kasdıını biliorum biraz.ben xp ye dönmek istiorum ne kadar sağlıklı olur yardımcı olur musunuz??birde lisans sorunu var tabi dimi
Önce dizüstü bilgisayarına uygun sürücüler var mı onlara bir bak. Sonrasında Vista kurulu bölümü XP cd si ile biçimlendir. Ek bir işlem yapmana gerek yok.
bir gun surmez tabii. aldigin yerin elinde baska islerde vardir ondan oyle demislerdir.iceexol un dedigi gibi once xp suruculerine bak varmi diye ondan sonra kendin bile halledersin. kolay.
XP'yi kurarken mutlaka USB'yi disable yapmalısın yoksa XP kurulmuyor (kurulumun ilk resetinde bios'tan tekrar açabilirsin usb'yi).. Sonra bilgisayarı tepelemeye kalkma yani "niye kurulmuyor bu lanet olasıca" diye
ilk xp çıktığındada herkezde xp ye geçmem hatta 98 e döneyim gibi söylentiler vardı biz çevremizdeki herkeze xp kuruyorduk kasa kendimi kapanıyor aaa sadece monitörümü kapatıcak kasayı kapatmıycazmı gibi sorularla karşılaşıyorduk benden sana bir tavsiye yapabilirsen ram takviyesi yap laptopuna ve zevkli bir şekilde vistaya alışmaya bak artık çıkan en güncel yazılım oyun vs. hep vista için çıkacak ki sıfır ürünlerde xp satılması bile durduruluyor bildiğim kadarı ile ve lisansında varken dewam et kullanmaya tabiki bu dediklerim vista basic yüklü değilse ok az da olsa dinlersen pişman olmazsın vista kullanmaya başlıyalı sanırım 1 sene olucak driverleri yokken kullanmaya başladım şimdi xp yi unutmaya başladım nerdese
ilk xp çıktığındada herkezde xp ye geçmem hatta 98 e döneyim gibi söylentiler vardı biz çevremizdeki herkeze xp kuruyorduk kasa kendimi kapanıyor aaa sadece monitörümü kapatıcak kasayı kapatmıycazmı gibi sorularla karşılaşıyorduk benden sana bir tavsiye yapabilirsen ram takviyesi yap laptopuna ve zevkli bir şekilde vistaya alışmaya bak artık çıkan en güncel yazılım oyun vs. hep vista için çıkacak ki sıfır ürünlerde xp satılması bile durduruluyor bildiğim kadarı ile ve lisansında varken dewam et kullanmaya tabiki bu dediklerim vista basic yüklü değilse ok az da olsa dinlersen pişman olmazsın vista kullanmaya başlıyalı sanırım 1 sene olucak driverleri yokken kullanmaya başladım şimdi xp yi unutmaya başladım nerdese
müthiş dogru söledi arkadas bence herkes öyle yapmalı kasar biras makinayı ama idare edin
SELAMUN ALEYKUM Ram senin işini cözer ve kardeşim araştır vistayı kayıt defteri üzerinden regetid ten hızlandırmanın yolları var pc kasma olayınıda önlersin bizzat kendim uyguladım rahatlıkla uygulayabilirsiniz dikatle sıralamarı takip et istediğini uygula tercih sizin hadi kolay gelsin
Sistemi Daha Hızlı Kapatmak Vista kapanırken geçen süreyi kısaltmak isterseniz, daha çabuk kapanmasını istiyorsanız, bunu için;
Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l yolunu izleyin. Sağ taraftaki WaitToKillServiceTimeout satırının değerini 2000 olarak değiştirin
Windows Live Messenger da Eklentilere İzin Vermek Windows Live Messenger da Eklentilere İzin Vermek için;
Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MSNMessenger yolunu izleyin. Sağ taraftaki AddInFeatureEnabled satırının değerini 1 olarak değiştirin. Eğer böyle bir satır yoksa, Sağ taraftaki boş alana Mouse un sağ tuşu ile tıklayın. Açılan Menüden Yeni ye tıklayın. Tekrar açılan menüdeki DWord Değeri ne tıklayın. Yeni Değer adı altında oluşan satıra AddInFeatureEnabled yazın. Şimdi bu satıra çift tıklayıp açılan penceredeki Değer Verisi alanına 1 yazıp, Tamam deyinç...
Pencere Kenarlıklarını Ayarlayın Vistanın pencere kenarlıkları, özellikle üst kenar oldukça kalın tasarlanmış. Pencere kenarlıklarını istediğiniz bir kalınlıkta görmek istiyorsanız, Bunun için;
Masaüstündeyken Mouse un Sağ tuşuna tıklayıp, açılan menüden Kişiselleştirme ye tıklayın. Ardından Pencere Rengi ve Görünümü ne tıklayın. (Eğer Aero arabirimini kullanıyorsanız, Daha Çok Renk Seçeneği İçin Klasik Görünüm Özelliklerini Aç a tıklamalısınız.) Açılan penceredeki Gelişmiş butonuna ve ardından Kenarlık Doldurma ya tıklayın. Buradaki Değeri değiştirerek istediğiniz kalınlığa ayarlayın
<<< Açılışınız Güzelleşsin >>> Vista yı farklı bir açılışla başlatmak isterseniz;
Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına msconfig yazıp, Tamam deyin. Açılan pencerede Önyükleme menüsüne tıklayın. Buradaki GUI önyüklemesi yok seçeneğini işaretleyip, bilgisayarı kapatıp, yeniden başlatın.<<< Yazıların Bulanık Görünmesinden Kurtulmak >>>
Windows Vista da, LCD monitörler için yazı tiplerini yumuşatıp okumayı kolaylaştıran ClearType özelliği varsayılan olarak ayarlanmıştır. Eğer CRT monitör kullanıyorsanız, bu özellik yazıları bulanık ol