Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Vista ve HDD Krizi

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Vista ve HDD Krizi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selam arkadaşlar. Başıma gelen durum aynen şöyle: Daha öncesinden üzerinde Vista Ultimate kurulu makinamın ağırlaşması ve sürekli mavi ekran hatası ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-09-08, 15:22   #1 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
onthe fire Vista ve HDD Krizi

Selam arkadaşlar.
Başıma gelen durum aynen şöyle:
Daha öncesinden üzerinde Vista Ultimate kurulu makinamın ağırlaşması ve sürekli mavi ekran hatası vermesi sebebiyle format atıp tekrardan Vista Ult. kurmak istedim. Makina Athlon XP 2500+, 1.5GB Ram, sistemin kurulu olduğu disk 80GB Seagate Sata, yedek diski ise 160GB Seagate Pata.

Formattan önce yedeklerimi 160GB lık diske aldım ve C ye format çekip Vista Ult. kurdum. Üzerine SP1 ve tüm update ler, sürücüler vs. kuruldu. Fakat Vista 160 Gb lık diski kullanmama izin vermiyor. Diske ulaşmaya çalıştığımda "Acces is denied" diyor. Bildiğim her yolu denedim, bitlocker vs de kullanımda değil gözüküyor ama bir türlü ulaşamadım, başka Vista kurulu makinada dahi denedim yine olmadı. Son çare Xp kurulu bir makinede deniyeceğim, olacağını pek zannetmiyorum. Artık denemediğim ne kalmadı merak ediyorum..

Nacizane blogum:fromVincent
ALIENWARE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 16:19   #2 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Vista ve HDD Krizi

Tahmin ettiğimin aksine Xp kurulu makinada hdd'ye erişebildim, gayet düzgün çalışıyor ve dosyalarda duruyor. Şimdi Xp altında format atıp sonra Vista kurulu kendi makinama takıcam, bakalım erişebilecek miyim. Bu sorunu da galiba kendi başıma çözücem
ALIENWARE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 17:29   #3 (permalink)
Xevon
V.I.Member

Xevon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.04.06
Nereden: /home/eugene/public_html :)
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6

İzin olmayan dosya, klasörler veya sürücüye sağ tıklayıp "Security" tabına geliyorsun, karşına çıkan dialogda "Edit" tuşuna basıp yine çıkan ekranda "Add" tuşuyla Vista'da kullandığın kullanıcı adını listeye ekleyip Full Access erişimini veriyorsun. Açtığın tüm dialogları "Apply, OK" şeklinde kapatıp sürücüne, dosyalarına veya klasörlerine erişiyorsun. Bu bahsettiğim izin ayarlarını yaptığın dialoglardan birinde alt klasör ve dosyalarada erişim vermesini sağlayan bi kutucuk seçeneği var, onuda işaretleyip yaparsan komple erişime açarsın sürücünü.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 17:31   #4 (permalink)
::ZaFeR::
hARDWAREMANIAC

::ZaFeR:: Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3

Merakla izliyoruz

::ZaFeR:: çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 18:36   #5 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Xevon tarafından iletildi. Mesajı göster
İzin olmayan dosya, klasörler veya sürücüye sağ tıklayıp "Security" tabına geliyorsun, karşına çıkan dialogda "Edit" tuşuna basıp yine çıkan ekranda "Add" tuşuyla Vista'da kullandığın kullanıcı adını listeye ekleyip Full Access erişimini veriyorsun. Açtığın tüm dialogları "Apply, OK" şeklinde kapatıp sürücüne, dosyalarına veya klasörlerine erişiyorsun. Bu bahsettiğim izin ayarlarını yaptığın dialoglardan birinde alt klasör ve dosyalarada erişim vermesini sağlayan bi kutucuk seçeneği var, onuda işaretleyip yaparsan komple erişime açarsın sürücünü.
Bu aklıma geldi ve full control izni var mı diye kontrol ettim, zaten diski takınca otomatikmen full control hakkı vermiş benim kullanıcıya Vista. O yüzden fazla üstünde durmamıştım bunun. Şuan format öncesi Xp yüklü makinada yedeğini alıyorum, o bitsin bi tekrar Vista altında takıp bakayım.
ALIENWARE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-09-08, 11:15   #6 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
ALIENWARE tarafından iletildi. Mesajı göster
Bu aklıma geldi ve full control izni var mı diye kontrol ettim, zaten diski takınca otomatikmen full control hakkı vermiş benim kullanıcıya Vista. O yüzden fazla üstünde durmamıştım bunun. Şuan format öncesi Xp yüklü makinada yedeğini alıyorum, o bitsin bi tekrar Vista altında takıp bakayım.
Evet şuan format atmadan önce tekrar denedim Xevon'un dediğini, oldu Sen o kadar saat uğraş, çözümü başka yerlerde ara böyle bişey çıksın sorun, komik valla. Üstelik yeni kurulan sistemde böyle oluyor, demekki eski sistemden kalma izinler hala duruyormuş. Teşekkür ediyorum Xevon
ALIENWARE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
hdd, vista

Konu araçları

Vista ve HDD Krizi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
mp3 krizi :(( e_enrique Genel(OS) 8 07-07-05 13:22

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 17:22.