Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

vista ses driver sorunu

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında vista ses driver sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhabalar arkadaşlar, Geçen gün sistemimde var olan XP Professional SP2 yerine Vista Home Premium kurdum. İzlenimlerim fena değil bilgisayarımı da ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-07-07, 13:30   #1 (permalink)
öncütakım
New Member

öncütakım Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.07.07
Nereden: adana
vista ses driver sorunu

Merhabalar arkadaşlar,
Geçen gün sistemimde var olan XP Professional SP2 yerine Vista Home Premium kurdum. İzlenimlerim fena değil bilgisayarımı da kasmadı ama Anakartımın (asus a8n5x) driver cdsini uyumsuz olduğu için açmıyor ve dolayısıyla da ses kartı driverini yükleyemediğimden bilgisayarımdan ses çıkmıyor. Realtek'i sitesinden de driverini indirip yüklediğim halde ses alamadım. Sorunun cevabını bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
öncütakım çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-07, 13:39   #2 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13
Ynt: vista ses driver sorunu

ASUSTeK Computer Inc.-Support-
freeman1209 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-07, 14:53   #3 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28

vista dan vazgecmemin en basli etkeni bu olmustu.senin ses kartin realtek ALC850,bende ALC85x ile cok problem yasadim ses aldim ama 5+1 ozelliklerini ayarlayamamistim.bu yuzden vazgectim vistadan

32 bit icin http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...eluxe/6241.zip

64 bit icinde http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...eluxe/6241.zip

bunlari bi dene istersen.

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-07, 15:58   #4 (permalink)
öncütakım
New Member

öncütakım Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.07.07
Nereden: adana

Teşekkür ederim. Asus'un sitesinden driverini indirip kurduğum ve sistemi tekrar başlattığım halde ses alamadığımı hatırlıyorum. Belki de 64 bit-32bit tercihi yanlıştı (yani versiyonunu yanlış seçmiş olabilirim) ama XP Pro kullanıyorum ve de memnunum. Değişim yapmamın sebebi Vista'nın REadyBoost özelliğinin bilgisayarımda performansı artırıp artırmayacağını denemekti yoksa Vista'nın bilgisayarı mükemmel bir makine haline getireceği gibi bir beklentim yok kullanan aynı ben olduktan sonra Önerileriniz için teşekkür ederim. Belki bir daha vista yüklerim, olmazsa zaten beni XP paklar Hoşça kalın
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-07, 09:43   #5 (permalink)
h kübra
New Member

h kübra Avatar

Katılım tarihi: 15.11.07
Nereden: ist
Cevap: Ynt: vista ses driver sorunu

arkadaşlar ben vista kullanıcısıyım yalnışlıkla program kaldırdan realtek diye bir program kaldırdım meger bu ses programıymış şimdide yeniden yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü dögru programı bulamıyorum 32 bit lik bişi indirmem gerekiyormuş onu ögren dim de genede bir sonuca eremedim bana yardımcı olurmusunuz pcnin sadece msn ve bir kaç pprgramın sesi yok ama msn nin sesi lazım oluyo yardımlarınızı bekliyorum h kübra
h kübra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-07, 12:55   #6 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13

Alıntı:
h kübra tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar ben vista kullanıcısıyım yalnışlıkla program kaldırdan realtek diye bir program kaldırdım meger bu ses programıymış şimdide yeniden yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü dögru programı bulamıyorum 32 bit lik bişi indirmem gerekiyormuş onu ögren dim de genede bir sonuca eremedim bana yardımcı olurmusunuz pcnin sadece msn ve bir kaç pprgramın sesi yok ama msn nin sesi lazım oluyo yardımlarınızı bekliyorum h kübra
bu olabilir ftp://61.56.69.18/pc/audio/6251_Vista_APO.zip

ancak anakartın marka ve modelini yazarsan daha iyi olur
freeman1209 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-11-07, 12:25   #7 (permalink)
h kübra
New Member

h kübra Avatar

Exclamation Cevap: Ynt: vista ses driver sorunu

Alıntı:
freeman1209 tarafından iletildi. Mesajı göster
bu olabilir ftp://61.56.69.18/pc/audio/6251_Vista_APO.zip

ancak anakartın marka ve modelini yazarsan daha iyi olur
verdigin programı indiremiyorum işlem zamanı aşıldı diyor ayrıca ilgi alaka için sagol ana kart nosunu ögrenim msj çekerim sana bunu yapamadım
h kübra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-07, 00:49   #8 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28

Alıntı:
öncütakım tarafından iletildi. Mesajı göster
Teşekkür ederim. Asus'un sitesinden driverini indirip kurduğum ve sistemi tekrar başlattığım halde ses alamadığımı hatırlıyorum. Belki de 64 bit-32bit tercihi yanlıştı (yani versiyonunu yanlış seçmiş olabilirim) ama XP Pro kullanıyorum ve de memnunum. Değişim yapmamın sebebi Vista'nın REadyBoost özelliğinin bilgisayarımda performansı artırıp artırmayacağını denemekti yoksa Vista'nın bilgisayarı mükemmel bir makine haline getireceği gibi bir beklentim yok kullanan aynı ben olduktan sonra Önerileriniz için teşekkür ederim. Belki bir daha vista yüklerim, olmazsa zaten beni XP paklar Hoşça kalın
eger vistayi sirf ready boost icin kurduysan kaldir hemen bende ilk basta home edition kurup ready boost denemistim.ayni flas disk ultimate de uygun bile gorulmemisti ama mecbur calisiyorum vistayla.Ugrasmayim diyosan don geri

Alıntı:
h kübra tarafından iletildi. Mesajı göster
ses kartinin realtek oldugunu kabul edip ac97 codecs lerden vitsa icin uygun olan yazilimi asagidaki url lerden indirebilirsiniz.

ftp://202.65.194.211/pc/audio/6251_Vista_APO.zip

ftp://202.65.194.212/pc/audio/6251_Vista_APO.zip

ftp://209.216.61.149/pc/audio/6251_Vista_APO.zip
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-11-07, 00:11   #9 (permalink)
gokhanipsir
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.07.07

arkadaşım anakartının büyük ihtimalle digital spdif jak çıkışını tanımıştır vista donanım ayarlarıyla biraz uğraşabilirsen halledebilirsin bende de olmuştu ama ufak tefek ayarlama ve sorun yok
gokhanipsir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-12-07, 07:44   #10 (permalink)
h kübra
New Member

h kübra Avatar

Thumbs up Cevap: Ynt: vista ses driver sorunu

[quote=gokhanipsir;765098]arkadaşım anakartının büyük ihtimalle digital spdif jak çıkışını tanımıştır vista donanım ayarlarıyla biraz uğraşabilirsen halledebilirsin bende de olmuştu ama ufak tefek ayarlama ve sorun yok[/quot[/
sagolun arkadaşlar halllettim sorunu şimsi vistam basbas bagrıyor bende açiyorum sesini sonuna kadar özlemişim sesini sagolun teşekkürler
h kübra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-12-07, 23:35   #11 (permalink)
cliperinesk
Cool Member

cliperinesk Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: eskişehir
Blog Mesajları: 1
Resimler: 2

Hayırlı ugurlu olsun
cliperinesk çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-10-08, 18:47   #12 (permalink)
PARADOKS.
New Member

Katılım tarihi: 15.10.08

Arkadaslar vista yükledim bilgisayarıma fakat ses sürücüsü sorun oldu. Internetten vista uyumlu ses sürücüsü indirmeme karsın halen sorun devam ediyor. Anakartım intel dp35dp yardımcı olursanız memmun olurum. Sistemim 32 bit.
PARADOKS. çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

vista ses driver sorunu ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Vista Driver ?? •Quad• Çokluortam 3 04-06-08 21:35
Pegasus VC5U Vista Driver Sorunu faruk35 Microsoft Vista 0 06-06-07 21:30
Windows Vista MSI MS-7142 Driver 3roglu Microsoft Vista 0 22-05-07 14:43
Windows vista driver •Quad• Microsoft Vista 3 06-05-07 23:17
Soundmax vista driver sorunu bi bakin arkadaslar.. playka Microsoft Vista 9 03-04-07 23:41

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 12:15.