Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında vista şifre unutulursa ¿ başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "vistada giriş parolamı unuttum xp gibi giriş yapamıyorum ve daha önceden parola sıfırlama disketi felanda hazırlamadım nasıl girerim acil yardım ..." şeklinde özetlenebilir....
ophrack live cd ile sistem açılır, sam dosyasının içeriği kopayalanır (xp de c:/windows/system32/config/sam) daha sonra ophcrack bu adresten hash çözülür tabi xp için bu vistada sam dosyası nerde bilmiyorum
ophrack live cd ile sistem açılır, sam dosyasının içeriği kopayalanır (xp de c:/windows/system32/config/sam) daha sonra bu adresten hash çözülür tabi xp için bu vistada sam dosyası nerde bilmiyorum
Vista bu konuda biraz daha kil Xp'deki tum guvenlik olaylarini Linux boot disk ile asma olayini pek sevmedi microsoft sanirim...
NTFS dosyalarina mudahale edemiyorsun, edersen sistem boot etmiyor bir daha...
Safe Mode da acmayi denediniz mi administrator olarak?
XP sifresini NTFS destekli Linux veya DR dos ile boot edip
,
Şifre nasıl boot edilir? Şifre boot etmek diye bir terimmi var
Alıntı:
LambChop tarafından iletildi.
user.dat'i silmeyi mi?
user . dat silmeyi xp yi hack etmekmi sanıyonuz.
Alıntı:
LambChop tarafından iletildi.
Ayni sekilde acip dosyalari kopyalamayi mi?
Aynı şekilde açıp derken?? XP de şifrelenmiş dosyayımı açtığınızı idda ediyorsun. Yavaş sallasak biraz. NTFS doslaları 128bit ile şifrelenir açmak hiçbirşekilde mümkün değildir.
Şifre nasıl boot edilir? Şifre boot etmek diye bir terimmi var
user . dat silmeyi xp yi hack etmekmi sanıyonuz.
Aynı şekilde açıp derken?? XP de şifrelenmiş dosyayımı açtığınızı idda ediyorsun. Yavaş sallasak biraz. NTFS doslaları 128bit ile şifrelenir açmak hiçbirşekilde mümkün değildir.
Kimsenin hic birseyi hack etmekten bahsettigini ben okumadim. O bir work around.
Cok temiz veya mukemmel bir cozum degil ancak, karsilastigimiz seyler.
Literal olarak yazdiklarimi kelime kelime analiz edeceksen kolay gelsin. Eger yapilan noktalama hatalarini anlayamiyor yorumlayamiyor isen ben sana yardimci olamayacagim.
Ancak yine de iyi niyetimden bu defa noktalama ve virgullere dikkat ederk yazayim. Dikkatli oku, eger istersen sema cizip gondereyim.
Windows XP Home veya XP Professional isletim sistemlerinde. Eger kullanici sifresini unutmus ise, sistem domain (Turkcesi Alan Adi sanirim) dahilinde degil ise, ve sistem kurulurken ayri bir admin hesabi yaratilmamis veya standart admin hesabi ayri tutulup kullaniciya baska bir hesap yaratilmamis ise.
1: Sistemi NTFS destekli DR.Dos veya Linux boot disk'i ile acarsiniz.
gider registry dosyasini silersiniz. Bir dosya daha vardi ancak su anda adini hatirlamiyorum. Makinanizi acarsiniz.
2: Makinayi acar Hard Diski sokersiniz. Ayni diski baska bir makinaya ikincil olarak baglarsiniz. Eger makinaniz Windows XP ise mudahale etmek istediginiz dosyanin Ownership flagini Audit vasitasi ile devralirsiniz. Istediginiz dosyalari kopyalar silersiniz vs.
Bana ukalalik yapacagina, XP acilis sifresini hatirlamayan bir kullanicinin Disklerini Dynamic Volume'e cevirmis ve File System encryption'i aktive etmis olma olasiligini soylermisin?
Olmayacak sey degil ama ben daha oyle bir opsiyon oldugunu bilen bir son kullanici ile karsilasmadim Turkiyede. Konusu isi bu olanlar veya calistigi/sahip oldugu sirketteki SA'larin ogrettigi disinda.
Millete saldirip ukalalik edecegine, yardimci olmaya calis veya yardimci olmaya calisanlara golge etme. Yanlissak dogrusunu yaz...
Moderator olmusun ama daha online etiquette ogrenememisin.
XP açılış şifresi değil o . XP parolasıdır. Şifre bir dosyanın belirli bir kurula uygun olarak bozulması yada geri düzeltilmesi demektir. Parola ile şifre çok çok farklı şeyler olup
hiçbir alakaları yoktur.
XP de kullanıcı adı ve parola unutulunca parolanın resetlenmesi için basit ERD commander cd ile sistem boot edilip parola resetlenir. Bunu hack etmek sananlar sadece kendilerini tatmin etmiş olur.
Senin sandığın gibi XP de şifrelenmiş dosyalar öyle linux minux cd leri ile açılmaz yada hacklenemez.
Doğrusunu yaz demişsin . Yazmışmıyım iyice oku bakalım. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım.
You can also try booting up a Linux "live boot" cd. Try downloading phlak or knoppix (phlak.org and knoppix.org respectively) and burning the .iso image to a CD. Next, put the cd in your drive and reboot your computer. Tell the prompt that comes up that you want to load that version of linux. After it loads, right click on the Desktop and find the menu that allows you to open XTerm (root). This should bring up a DOS-prompt-like console. Type "mount -o rw -t ntfs /dev/hda1 /mnt/hda1" and press enter. Then type "cd /mnt/hda1/windows/system32" and press enter. Finally, type "chntpw sam system security" and press enter. This will let you modify and delete the administrator password on the computer without knowing anything about the system (except that it has windows installed on the first hard disk, it does not have a RAID array, and it is using some version of Windows XP/NT/2000).
wikipediadan aldim simdi usendim yazmaya.
Uzgunum Turkce terminolojim pek guncel degil, senelerdir yurt disinda yasamaktan kaynaklaniyor...
Ne yukarda yazılan yazıda nede senin bu konuda attığın ilk mesajdaki gibi XP deki "TÜM" güvenlik sisteminin kırılması gibi birşey kesinlikle söz konusu bile değil. Parola resetleme zaten bahsettiğim ERD ile çok çok rahatlıkla yaplılabiliyor. Live linux ü yazanlar ERD den esinlenip yapmış işte onuda.
Türkçe terminolojin ve bilginde güncellenmiş oldu işte. Hadi kolay gelsin.