Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "yardımı olması için biraz bilgi vermeye çalışayım, dizüstü: hp compaq 6715s işlemci: amd turion 64 x2 tl56 1.8Ghz bellek: 1 ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-12-07, 17:51   #1 (permalink)
idefikir
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.09.07
Nereden: izmir
Unhappy vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

yardımı olması için biraz bilgi vermeye çalışayım,
dizüstü: hp compaq 6715s
işlemci: amd turion 64 x2 tl56 1.8Ghz
bellek: 1 Gb (895 Mb görünüyor)
ekran: ati x1250 belleğini bilmiyorum 128 Mb ya da 256 Mb (319 Mb görünüyor directx'te)
vista business 64 bit Türkçe

sorunlar:

1) ekran kartının normal belleği kullanmasını nasıl engellerim?

2) pagefile.sys'nin çok az kullanılmasını nasıl sağlarım? (bunun kullanılması bilgisayarı aşırı derecede çok yavaşlatıyor.)

3) birincisi sağ tuşa basınca menü çok geç geliyor, daha da önemlisi ilk basımda geldiğinde hemen kaybolup bir önce açılmış pencereyi ekrana getiriyor. sonraki basımlar düzgün ama uzun süre sağ tuşu kullanmayıp tekrar basınca yine aynı hata. buna imdaaaat diyom başka da bişi demiyom : )

4) microsoft virtual pc'ye xp yükleyebiliyom ama vmware'da cd'yi görüyor, donanım aranıyor gibi bişi diyor, sonra sürekli siyah ekranda duruyor, ne yapmalıyım?

okuyan herkeze teşekkürler.
idefikir çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-12-07, 03:23   #2 (permalink)
OOG
Cool Member

OOG Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.01.06
Nereden: İstanbul
Ynt: vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

Sanırım ekran kartına ayrılmış belleği engelleme olanağın yok.
Çektiğin sorunların en temel nedeni RAM'inin az olması. Seninle aynı bilgisayarı kullanıyorum, 1GB daha RAM ekledim performansı harika.

Bir de, 64BIT İşletim Sistemi kullanıyo olmanın bir sebebi var mı?
OOG çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 12:10   #3 (permalink)
idefikir
Rookie Member

Question Cevap ve ek soru: vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

minimum 2 kat hızlı olması gerekir (32 bite göre) diye 64 bitlik kullanıyorum,

1 gb ekleyince harika oldu demişsin, eğer abartı değilse kesin ben de ilave edeyim, sen araştırmışsındır, hangisini aldın, bi de uyumlu olup olmayacağını nasıl seçecem, piyasada bi sürü ram var, pek bilgim yok da. ek olarak bazı usb bellekler normal ram gibi çalışıyormuş, usb belleğim yok da, acaba ondan alsam bellek sorunum da çözülür mü?
ek soru: görev yöneticisinde, fiziksel bellekte, boş'ta genelde kaç yazıyor?

En son idefikir tarafından düzenlendi: 31-12-07 saat 12:36
idefikir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 12:54   #4 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
Ynt: Cevap ve ek soru: vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

Alıntı:
idefikir tarafından iletildi. Mesajı göster
hızlıyı bırak yavaş olmasında

diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 13:18   #5 (permalink)
AkrepmeN71
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.09.07
Nereden: Istanbul
Cevap: Cevap ve ek soru: vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

Alıntı:

1 gb ekleyince harika oldu demişsin, eğer abartı değilse kesin ben de ilave edeyim, sen araştırmışsındır, hangisini aldın, bi de uyumlu olup olmayacağını nasıl seçecem, piyasada bi sürü ram var, pek bilgim yok da. ek olarak bazı usb bellekler normal ram gibi çalışıyormuş, usb belleğim yok da, acaba ondan alsam bellek sorunum da çözülür mü?
Merhaba,
Öncelikle Vistanın sağlıklı çalışması için en az 1GB RAM lazım. Bu durumda geri kalan sistemin sağlıklı olabilmesi için 1GB onlara gerekiyor. Sonuç olarak 2 GB ram Vista için şart. 1 GB'ta çalışır ama sonucu görüyorsun. Senin makinanın anlattığın şekilde yavaşlamasının nedeni RAM bitince HDD üzerinden dosya açması ve sistem kaynaklarını kullanması. HP kullanıyorsun sonuç olarak garantisi bitmediyse servis üzerinden ekletirsin, yok pahalı gelir diyorsan 1 GB kingston notebook RAM işini görür.
AkrepmeN71 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-12-07, 15:56   #6 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28

Ready boost olayını da bir araştır derim.... forumda var..

ayrıca ram konusuna gelince. kendi sistemim için konuşuyrum...

64 vista ultimate kurulu... şu an idle durumda (norton 360 çalışıyor ayrıca) %52 ram kullanımı var...

bu da demek oluyor ki.. 1 gb bir ram kulansaydım.. değil boşta kalan yer.. idle halde bile ram yetmeyecekti... 2 gb ram şart.. şart.. şart...
Eski 31-12-07, 17:31   #7 (permalink)
OOG
Cool Member

OOG Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Cevap ve ek soru: vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

Alıntı:

Tabiiki abartmıyorum. Diğer kişilerin sölediği gibi en az 2 gb ram a ihtiyacın var vista yı sağlıklı kullanabilmen için. ben 1gb Kingston 667'lik Ram aldım 49 ytl'ye almıştım 1 ay önce falan...

Kesinlikle almanı öneriyorum.
OOG çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-01-08, 18:04   #8 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
DJ_Waterfall tarafından iletildi. Mesajı göster
Ready boost olayını da bir araştır derim.... forumda var..

ayrıca ram konusuna gelince. kendi sistemim için konuşuyrum...

64 vista ultimate kurulu... şu an idle durumda (norton 360 çalışıyor ayrıca) %52 ram kullanımı var...

bu da demek oluyor ki.. 1 gb bir ram kulansaydım.. değil boşta kalan yer.. idle halde bile ram yetmeyecekti... 2 gb ram şart.. şart.. şart...
Bu birazda Windows ile alakalı. 256mb 512mb artık yetersiz kalır fakata 1gb 2gb ram koysan Vista ne kadar bulursa o kadar kullanabiliyor . Aç gözlü vista biraz.
diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-01-08, 19:33   #9 (permalink)
idefikir
Rookie Member

Exclamation Cevap: Ynt: vista sorunlarım çok, lütfen yardım edin

Alıntı:
DJ_Waterfall tarafından iletildi. Mesajı göster
%52 ram kullanımı var...
2 gb ram şart.. şart.. şart...
galiba 2gb ram kullanıyorsun ve %52si kullanılıyor, bi arkadaşda da 2gb lık dizüstü var 1.2gb kullanıyo demişti, peki bu 0.2gb nasıl olur da bu kadar etkiler. alınca başıma aynısı gelecek 0.8gb boş kalacak die korkuyom.

OGG ek sorum noldu?
Alıntı:
idefikir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-01-08, 20:32   #10 (permalink)
OOG
Cool Member

OOG Avatar

Bilgisayarım

Bende Norton kullanıyorum, normal dururken bilgisayar 800Mb yiyor. Yani %50 den daha azını kullanıyor RAM'in.
Ayrıca daha az kullanmasını sağlamak senin elinde, Antivirüs programı kullanmassan ya da fazla kaynak harcamayan basit bir antivirüs kullanırsan ve başlangıçta kullanmadığın programları çalıştırmassan daha da rahatlabilirsin bilgisayarını...
OOG çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-01-08, 21:33   #11 (permalink)
enesandic
New Member

Katılım tarihi: 04.01.08
Nereden: zonguldak

vista hızlı çalışmak için ne kadar ram bulursa kullanır
enesandic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-01-08, 22:05   #12 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

2 GB bellek ile Vista kullanıyorum ve kurulu olan güvenlik programıda Norton IS 2008.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Programın bellek ihtiyacı 2007 sürümünde büyük oranda düşmüştü,2008 paketleriyle beraber bu ihtiyac NOD32 'nin kullanım miktarına kadar gerilemiş.Bu arada Firewall'ı pek fazla işe yaramıyor.O yüzden kapatabilirsiniz.
ICEEXOL şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-08, 23:55   #13 (permalink)
idefikir
Rookie Member

Question vista açılış, kapanış hızı

OGG ram almadan önce ve aldıktan sonra açılış süresi değişti mi, mesela benim sağ alttaki 24 ikonun gelmesi 10dk alıyor. yani çoook fazla bi süre, harddisk sorunum çözüldü gibi, artık full harddisk kullanılmıyor ama hâlâ ram alsam hız sağlar mı ki bilemiyom, öğrenciyim boş yere de 35-40 ytl vermek istemiyorum, şu senin açılış kapanış sürelerini yazsan, bi de 1gb hâlini yazarsan çok makbule geçer,
bu arada benden başka 64 bit vista kullanan yok mu yaw, sizden de yorum bekliyorum. özellikler şu süreler sizde nasıl?

bu arada
Alıntı:
OOG tarafından iletildi. Mesajı göster
Yani %50 den daha azını kullanıyor RAM'in.
demişsin, sanki aldığın 1gb kullanılmıyor gibi geldi

En son idefikir tarafından düzenlendi: 13-01-08 saat 00:05 Sebep: ekleme
idefikir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 20:08   #14 (permalink)
OOG
Cool Member

OOG Avatar

Bilgisayarım

RAM'in tamamının kullanılması, yeni açacağın program ya da oyun için belleğin kalmaması demek. Hani ben demişim ya; normal dururken %50'sinden azını kullanıyor diye işte diğer kalan yaklaşık %50'si de yapacağın diğer işler için kullanılacak.

Vista zaten yaklaşık 1GB'ı sömürüyor dedik. Yani Vista'nın 1GB sömürüyo olması 1GB ın yetmemesi anlamına geliyor. Yani 1GB daha şart bu yüzden (açacağın diğer uygulamalar için).

1GB'ı ekledikten sonra bilgisayarın açılışında rahatlama hissedersin ama senin ilk yapacağın iş sistem tablasına açılan 24 simgeyi yarı yarıya kadar indirmek. Sadece ihtiyacın olan programları başlangıçta çalıştır.
OOG çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-01-08, 14:18   #15 (permalink)
idefikir
Rookie Member

Smile vista sorunlarımdan birini çözdüm, ama

sonuç: vista business 64 bit tr sistemi 1gb ramle çok verimsizdir.

vista sorunlarımdan 2.sini 1gb kingston ram ekleyerek 35ytl'ye çözdüm,
ama diğer üç sorum için hâlâ çözüm arıyorum.

Yanıtlayan herkese çok teşekkür ediyorum.
idefikir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-01-08, 00:25   #16 (permalink)
by_Gıvenchy1907
Rookie Member

Katılım tarihi: 23.01.08

Ekran kartı için vista cd alcam ama korkuyorum
by_Gıvenchy1907 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.us