hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem" başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: nc84 tarafından iletildi. ARkadaslar gecenlerde makinama Vİsta ultimate 32 bit yukledım .. Asus A(N-e Anakartım var x2 4200 amd ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 27-07-07, 00:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #26 (permalink)
borayelken
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.07.04
Nereden: İzmir
Ynt: Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

Alıntı:
nc84 tarafından iletildi. Mesajı göster
ARkadaslar gecenlerde makinama Vİsta ultimate 32 bit yukledım .. Asus A(N-e Anakartım var x2 4200 amd islemcim 1 gb kingston ramim var.. 2 gündür yapmadıgım sey kalmadı ama sorunum su.. Vista basta cok guzel calısıyor.. hersey mukemmel.. arayuz, efektler vs.. ama aradan yaklasık bi 20-25dk gectikten sonra .. cat makına kendılıgınden kasılıyor ve mavi ekran hatası veriyor.. resmini dijitalden cektim , belki hata kodundan ne hatası oldugunu bilen arkadaslar bana ne oldugunu ve nasıl cozumlucemı soyleyebılırler .. cvplarınızı beklıyorumm...

http://img120.imageshack.us/img120/9...c017321ds6.jpg

verdigi hata bu arkadaslar.. kusurabakmayın vista guvenli mod da actıgım icin resmi kucultemedim hem daha rahaat bakarsınız diye lutfen yardımcı olun..
Arkadaşım ekran kartının ne olduğunu bilmiyorum ama ATI chipset li olduğunu sanıyorum.Bende de aynı ekran kartı vardı benzer mavi ekran problemi oldu.ekran kartı yeni olduğu için aldığım firmaya götürdüm.Hatta oradaki serviste görevli arkadaşlarla iddialaştık.Ben bu kart Vista da sorun yaşıyor diyorum.Onlar XP de deneyip sağlam diyorlar.Onlara neden Vista da denemiyorsunuz diyerek çıkıştım da.Sonuçta zorla da olsa ekran kartını değiştirdiler ve ben haklı çıktım.Nvidia chipsetli Lifewiev Winfast 7600 bir ekran kartı aldım.Şıkır şıkır oldu bilgisayar.
Benden size naçizane tavsiye Nvidia chipset ten asla vazgeçmeyin.Bırakın bu adi ATI'yi...Hertarafı problem.Bakın hala sürücülerini kaldırmakla uğraşıyorum.Norton gibi her tarafa yayılıyor.Mübarek trojan gibi.
Herkese saygılar...
borayelken çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-08-07, 04:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #27 (permalink)
cliperinesk
Cool Member
Bilgisayarım

cliperinesk Avatar

Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: eskişehir
Blog Mesajları: 1
Resimler: 2

hocam bendede veriyor valla 98 dede öle idi 2000de'de vistada bırakmıyo peşimi
cliperinesk çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-07, 03:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #28 (permalink)
gercekmanyak
Rookie Member
Bilgisayarım

gercekmanyak Avatar

Katılım tarihi: 29.08.07
Nereden: Lüleburgaz

ya abi bende de vista var ...ve bir ara makineyi açtığımda bende de mavi ekran çıkıyor ve rest atıyor kendine önce virüs felan var deim daha tarama bile yaptırmdan resetledi...
sebebi kaynağına gelirsek bu güncelleme olayı varya hani windows update..heh sen bunu eğer yarım güncellerrsen ve ya bir kısım güncellersen sistem kafayı yiyor abi ..ya çöküyor ya saçmalıyor...
yani en iyisi ya tam olarak güncelleyecen ya da hiç güncellemeyeceksin..ben tam olarak güncelleyince düzeldi...
gercekmanyak çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-07, 03:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #29 (permalink)
gercekmanyak
Rookie Member
Bilgisayarım

gercekmanyak Avatar

şunu da belirtirsem "vistanın kendine öz pisikolojik bunalımsal" sorunları var **************** abi ciddiyim vistanın huyumudur nedir arada manyaklaşıyor abicim, ben de anlamıyom bazen
yani her zaman her dediğini yapmıyor bu işletim sistemi..kafası bozuksa iplemiyor bile ..

En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 28-09-08 saat 18:14.
Eski 07-09-07, 02:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #30 (permalink)
gercekmanyak
Rookie Member
Bilgisayarım

gercekmanyak Avatar

.
Eski 07-09-07, 09:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #31 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

by_BuR@K Avatar

Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Resimler: 11
Question Ynt: Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

Acaba bnm ati ekrann kartındamı war bişi taktığım her pc de bir sorun çıkıyo ???
Eski 20-10-07, 23:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #32 (permalink)
CeReMi
New Member

Katılım tarihi: 20.10.07
Nereden: Elazığ
Cevap: Re: Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

Aynı Sorun bende de vardı Anakartı Garantiye Yolladım Düzeldi Şuan Sorunsuzca Windows Vista Ultimate Kullanıyorumm...!!!
CeReMi çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-07, 02:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #33 (permalink)
maverick_ozel
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.09.07
Nereden: istanbul
Ynt: Cevap: Re: Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

bu olay bendede var hatta suanda onu çözmenin peşindeyim
durum şöyle %75 sorun anakartta
ama sorunu olanlar bende dahil ati ekran kartı olması % 25 ekran kartına yollattırıyor.

bios güncelleme yaptım yine olmadı anakartı deiştirmeyi düşünüyorum bakıcaz eger net bi care bulan buraya yazsın peşini bırakmak olmaz.
maverick_ozel çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-07, 02:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #34 (permalink)
dj_danger_deli
New Member

Katılım tarihi: 27.12.07
Nereden: izmir
Ynt: Re: Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

ya arkadaslar bıtane davavar ses davası yenı cıkmıs directx 10 dıyebıse nerden bulcam
dj_danger_deli çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-07, 22:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #35 (permalink)
maverick_ozel
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.09.07
Nereden: istanbul

Alıntı:
proximus tarafından iletildi. Mesajı göster
bendede ultimate yuklu ve bendede ekran kartı yuzunden mavi ekrana dusuyor,vista driver ı falanda yuklu ama anlamadım olayı, daha bircok firma vista icin driver yazmadı yada yazdıklarıda tam uyumlu degil..

bi sure daha xp den sasmamak lazım arkadaslar.
bu hatanın ekran kartı yüzünden olduguna yüzde yüz eminmisiniz.çünkü bende ati radeon x550 ekran kartı var vede ilk başta bende dedginiz gibi şüphelendim ama biraz araştıdım anakartmış bios update felan yaptım yemedi.şimdi ana kartı deiştiricem.

bi sözüm daha var vista cok güzel xp ye dönmek istemiyorum.artık sıkılmadınız xp den yavv.ok xp sorunsuz allah var ama teknolojiyede ayak uydurmak lasım.
maverick_ozel çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-12-07, 07:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #36 (permalink)
cagatay_k
Rookie Member

Katılım tarihi: 19.12.07
Nereden: Batman
Cevap: Vista Ultimate Mavi Ekran Hatası - "Kafayı yicem"

arkadaşım bende home premium var aynı hatayı veriyordu ilk önce nadiren çıkıyordu ekrana daha sonradaları sıklaşmaya başladı sonunda her açıp kapamada olmaya başladı.. en son teknik servis de bıos güncellesi ile düzeltildi.. bende ram bellek ile alaklı bir sorun olabilir diyordu..

bu hata için pc yi 2 kere hp servisine gönderdim hatta... sonunda yine trabzon da servis yaptı...
cagatay_k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-01-08, 15:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #37 (permalink)
seziköz
New Member

Katılım tarihi: 05.01.08

ya arkadaşlar aynı sorun bende de var ama benimki laop top yani bütün parçalar birbiriyle uyumlu bende bunu neden yapar bilen varmı .
seziköz çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-01-08, 15:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #38 (permalink)
seziköz
New Member

Katılım tarihi: 05.01.08

ya bide güncelleme diorsunuz bende bütün güncellemeler tam ama yine yapıyor napacagımı bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa yardım edin lütfen çok canım sıkılıyor format atcam ama pc nin üstünde bi daha bulamayacagım programlar felan var ondan başka bir yol varsa lütfen paylaşın arkadaşlar yoksa xp ye geççem ama vistaya da kıyamıyorum ya çok aliştim bu olayın çözümünü biliyorsanız lütfen bizlerlede paylaşın
seziköz çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-01-08, 13:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #39 (permalink)
ACDC
Rookie Member

Katılım tarihi: 02.08.07
Nereden: ewde

arkadaşlar aynı sorunda bendede vardı ve sorun HDD die düşünüyordum ve format atdımk 2gün sonra bazı sistem dosyaları hata vermiye başladı ve format atmaya çalışdım vista kurulurken hata vermiye başladı sonra sinirlenip xp kurmayı denedim biçimlendirirken hata vermiye başladı "harddisk!inizde onarılaman bir hata var"dedi ama ben uğraşdım sonra vaz geçdim teknik servise götürcekdim ki aradan bir gün geçmişdi bir daha deniyim dedim ve HDD ki bütün ayrılmış bölümleri kaldırdım hızlı biçimlendir yapdım sorun çözüldü şimdi canavar gibi xp kullaniom ama bana an çok koyan şey vista orjinal
ACDC çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-08, 03:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #40 (permalink)
thxdolby
Rookie Member

Katılım tarihi: 28.01.08

Bir bilgisayarda MAVİ ekran geliyorsa suçlu bir tek kişidir o da RAM aynı sorun bendede yaptı ama şöyle.... Ramler 2gb kingston 667 mhz di ben bunları 800mhz çalıştırdım biostan. makina sorunsuz açlıyordu fakat aşırı yükleme yaptığımda ramler stabil olmadığı için hata verdi ramleri tek tek denedim aynı sorun düzeldi ama 2 ram takıpta O/c yaptığımda sorun yarattı normal hızlarında sorunsuz kullanıyorum 2 gb rami sende biostan normal frekanslara çek o/c varsa...
thxdolby çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-08, 21:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #41 (permalink)
cliperinesk
Cool Member
Bilgisayarım

cliperinesk Avatar

Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: eskişehir
Resimler: 2

Hep driverlardan kaynaklandı benim hatalarım vista ilk cıktıgı zaman kurmuştum sürekli mavi ekran restart mavi ekran restart şu an Ultimate kurdum yani dün tüm updatelerini yaptım sorun yok bilgisayarımda olacagını en baştan zannetmiyordum zaten sorun vistanın kendisi idi bir zamanlar
cliperinesk çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-02-08, 13:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #42 (permalink)
servet
Cool Member
Bilgisayarım

servet Avatar

Katılım tarihi: 05.06.06
Nereden: İSTANBUL
Resimler: 5

Alıntı:
cliperinesk tarafından iletildi. Mesajı göster
Hep driverlardan kaynaklandı benim hatalarım vista ilk cıktıgı zaman kurmuştum sürekli mavi ekran restart mavi ekran restart şu an Ultimate kurdum yani dün tüm updatelerini yaptım sorun yok bilgisayarımda olacagını en baştan zannetmiyordum zaten sorun vistanın kendisi idi bir zamanlar
aynı durum bendede var kardeş internet ve video klip izlerken aniden mavi ekran veriyo geri zekalı işletim sistemi vista 64 bit ultimate ..benim şimdi ramleri başka markayla değiştiricem sanıyorumki anakartımla uyumsuzlar tahminen deniyip görücem

benim sistem
enermax liberty 400 watt +8800 gt +anakart p35 dQ6 + şu andaki ramlerde Gskill 6400phu 2x1 gb cl4 dual ramler + seagate 250x2 raid0 var

bakalım crucial marka gene cl 4 ramler alıp deniycem eğer hata devam ederse bide raid0 kullanıyorum onuda kaldırıp tek harddiske kurucam ramdenmi? yoksa harddisklerdenmi ? yoksa vista malındanmı anlıycam

topladım toplayalı 2 aydır şu yukardaki sistemi doğru düzgün kullanamadım yaw
servet çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-02-08, 16:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #43 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Katılım tarihi: 12.06.04
Nereden: Karagümrük

Ben mavi ekran sorunumu çözdüm sanırım; twinmoss marka 4*1 gb ramleri çıkartıp yerine corsair 4*1 gb ram taktım 2 gündür sorun vermedi. Genelde oyun oynarken ve film izlerken veriyordu mavi ekran ama son 2 gündür bişey yok maşallah deyin
Eski 01-02-08, 16:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #44 (permalink)
servet
Cool Member
Bilgisayarım

servet Avatar

Alıntı:
FAUST tarafından iletildi. Mesajı göster
Ben mavi ekran sorunumu çözdüm sanırım; twinmoss marka 4*1 gb ramleri çıkartıp yerine corsair 4*1 gb ram taktım 2 gündür sorun vermedi. Genelde oyun oynarken ve film izlerken veriyordu mavi ekran ama son 2 gündür bişey yok maşallah deyin
maşallah diyim senin anakart ne ?

darısı benim başıma bakiyim bende ramleri değiştiriyim düzelcekmi..
servet çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-02-08, 17:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #45 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Katılım tarihi: 12.06.04
Nereden: Karagümrük

Alıntı:
servet tarafından iletildi. Mesajı göster
maşallah diyim senin anakart ne ?

darısı benim başıma bakiyim bende ramleri değiştiriyim düzelcekmi..
Anakart MSI P-35 platinum, bilgisayarım bölümünden bileşenleri görebilirsin.
FAUST çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-02-08, 22:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #46 (permalink)
servet
Cool Member
Bilgisayarım

servet Avatar

Alıntı:
aynı durum bendede var kardeş internet ve video klip izlerken aniden mavi ekran veriyo geri zekalı işletim sistemi vista 64 bit ultimate ..benim şimdi ramleri başka markayla değiştiricem sanıyorumki anakartımla uyumsuzlar tahminen deniyip görücem

benim sistem
enermax liberty 400 watt +8800 gt +anakart p35 dQ6 + şu andaki ramlerde Gskill 6400phu 2x1 gb cl4 dual ramler + seagate 250x2 raid0 var

bakalım crucial marka gene cl 4 ramler alıp deniycem eğer hata devam ederse bide raid0 kullanıyorum onuda kaldırıp tek harddiske kurucam ramdenmi? yoksa harddisklerdenmi ? yoksa vista malındanmı anlıycam

topladım toplayalı 2 aydır şu yukardaki sistemi doğru düzgün kullanamadım yaw

evet arkadaşlar ben sorunu çözdüm sizlerin önünde vista dan özür dilerim baya küfür etmiştim boşuna . Yeni aldığım mushkin 2x1 gb ramler ile mavi ekransız sorunsuz kullanıyorum artık benim gigabyte p35 dQ6 anakartla gskill 2x1 gb ramler uyumsuz çıktı... kısaca bol mavi ekran görüyorsanız bi yeni ram deneyin bence