Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "2 harddiskim var birinde xp diğerinde vista var kardeş kardeş geçiniyorlar yeni kurdum henüz kullanma fırsatım olmadı..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack (1) Konu araçları |  
Eski 31-01-07, 23:03   #26 (permalink)
servet
Cool Member

servet Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.06
Nereden: İSTANBUL
Blog Mesajları: 1
Resimler: 5
Re: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

2 harddiskim var birinde xp diğerinde vista var kardeş kardeş geçiniyorlar yeni kurdum henüz kullanma fırsatım olmadı
servet şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-02-07, 10:32   #27 (permalink)
sekolame
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.02.07
Nereden: lüleburgaz

arkadaşım vistayı nerden buldun acaba. bi yardımcı olurmusun bizde bi test edelim şu işletim sistemini
sekolame çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-07, 12:25   #28 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13

PC Perspective - Windows Vista Gaming Performance - NVIDIA and ATI Compared
Techgage - Review: Windows Vista System Performance Reports
Windows XP vs. Vista: The Benchmark Rundown | Tom's Hardware

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-07, 13:32   #29 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6

sadece oyunlarda değil komple performansta düşüş var. bu şekilde neden vista ya geçelim...
EzerchE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-07, 20:33   #30 (permalink)
servet
Cool Member

servet Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.06
Nereden: İSTANBUL
Blog Mesajları: 1
Resimler: 5

Alıntı:
sekolame tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşım vistayı nerden buldun acaba. bi yardımcı olurmusun bizde bi test edelim şu işletim sistemini

bir sürü site var vista ultimate i veren 30 günlük full trial (bide full bilirsin) he bu arada fear multiplayer demo yu kurdum dedim bir test yapıyım .oyun tabi doğal olarak ( sade yani hiç başka program olmayan) vista üzerinde kurulu olduğu iiçin performansı xp ye göre iyiydi . full ayarlarla da oynadım bilgisayarı çok kasıyor ama oyunuda xp den az daha iyi oynattı. ama tabi bir sürü program yükledikten sonra durumu ne olur bilemem.. he bide 32 bit diyor ona uyuz oldum niye 64 bit yüklenmemiş anlamadım ..
servet şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-07, 11:24   #31 (permalink)
nirvanakurt
Member

nirvanakurt Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.09.07
Ynt: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

Bendeki sistemde BIOSHOCK isimli oyunu Vista'da oyandım. Performanstan memnunum. Tek kasıntı bile yaşamadım Vista. XPye göre çok daha iyi bir işletim sistemi. Ağ kurulumu felan çok basit. Hatta hiç ağ kurulumu die bi şey yok. Bağla ağa, görsün dier bilgisayarları. Ben sevdim Vistayı. Herkeze tavsiye ederim. Ancak 2GB ramden aşağısı yüklemesin.
nirvanakurt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-10-07, 11:49   #32 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28

windows xp... + inspirat.. görsellik mi al sana görsellik.. gerisine karışmıyorum zaten...
Eski 04-10-07, 02:53   #33 (permalink)
tornadoo
Cool Member

tornadoo Avatar

Katılım tarihi: 23.04.06
Nereden: sanal alemde

bendeki ekran kartıyla battlefield 2 yi vistada neredeyse oynayamıyorum sürekli kasıyor donar gibi oluyor.xpde ise aynı oyunu canavar gibi oynuyorum.sırf bu yüzden laptopdan vistayı kaldırdım xp yükledim.
vista tamam iyi hoşda aşırı güç istiyo.daha az özellikli pc ile çalışabilcek vista olsa öpüp başıma koyarım
tornadoo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-10-07, 02:40   #34 (permalink)
sanal03
New Member

Katılım tarihi: 16.10.07
Nereden: sivas
Cevap: Re: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

arkadaşlar bilmiyorum burası alakalımı ama acayip canımı sıktı. Ben vista kullanıyorum fifa serisi oynarken(şu anda fifa2008) maç sırasında oyuncular yavaşlıyor sanki kasar gibi. Makinada yeter performansa sahip(toshiba a200 1ah) sebep ne olabilir directx falan mı diyecem bilmiyorum yüklü. Lütfen yardım....
sanal03 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-07, 17:53   #35 (permalink)
dr_divx
Member

Katılım tarihi: 02.05.06
Nereden: istanbul

merhaba ,şu sistemi topladım.. amd 64 x2 5200+ ,asus m2v nforce pcie -x anakart,sapphire ati hd 2600xt 256 mb 1x1 gb twinmos ddr2 800 ram , bu akşam vista kurup dx10 la deneme yapacağım, crysis demo yu kurup .. izlenimlerimi yazarım..
dr_divx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-11-07, 02:24   #36 (permalink)
dr_divx
Member

Alıntı:
dr_divx tarafından iletildi. Mesajı göster
merhaba ,şu sistemi topladım.. amd 64 x2 5200+ ,asus m2v nforce pcie -x anakart,sapphire ati hd 2600xt 256 mb 1x1 gb twinmos ddr2 800 ram , bu akşam vista kurup dx10 la deneme yapacağım, crysis demo yu kurup .. izlenimlerimi yazarım..
evet crysis muhteşem olmuş onu söyleyeyim ..1024x768 de 2x aaf de, medium kalitede takılmadan oynadım bakalım oyun çıktığında nası olacak.. durum
dr_divx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-11-07, 15:49   #37 (permalink)
dr_divx
Member

bilgisayarımın monitör tazeleme hızı 85 mhz ye ayarlı 17'' flat benq, (pes 2008)1024x768 oyun settings de full ekran olarak ayarladığım zaman oyuna girdiğimde ekranı doldurmuyor aynı şey crysis demo da başıma geldi işletim sistemi vista ,hd 2600xt ,2 gb ram başka bir oyun daha kurup deneyeceğim ondada aynı olmaz umarım ..sorun çözümüyle ilgili öneriler varsa alalım..
dr_divx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-11-07, 13:44   #38 (permalink)
NOMADT
Senior Member

NOMADT Avatar

Katılım tarihi: 12.10.04
Nereden: C3h8 propelin
Talking Cevap: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

arkadaslar xp de calısan need for speed carbon oyunum,
vistada tepki bile vermedi nedense kur dıyorum sanki oralı değil arkadaş neyse dedım bu böyle olmucak,kuru kendim yaptım ıcındeki 2 adet sıkıştırılmış dosyayı acçtım klasore koydumm diğer exelri vs yerleştirdim çat diye oyun çalıştı(ne şifre istedi bende nede başka bişi ben oyunun içine no cd crack vardı onu atmıştım onunda yardımı oldu sanrısam) tamam hadı sevındık calıstı dıyede 2. adım karıyer yaparken ilk oyun bıtı 2. oyuna gectim pc reset attıyo şimdi sorunbendemi vistadamı
Eski 06-11-07, 17:24   #39 (permalink)
dr_divx
Member

Ynt: Cevap: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

Alıntı:
NOMADT tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaslar xp de calısan need for speed carbon oyunum,
vistada tepki bile vermedi nedense kur dıyorum sanki oralı değil arkadaş neyse dedım bu böyle olmucak,kuru kendim yaptım ıcındeki 2 adet sıkıştırılmış dosyayı acçtım klasore koydumm diğer exelri vs yerleştirdim çat diye oyun çalıştı(ne şifre istedi bende nede başka bişi ben oyunun içine no cd crack vardı onu atmıştım onunda yardımı oldu sanrısam) tamam hadı sevındık calıstı dıyede 2. adım karıyer yaparken ilk oyun bıtı 2. oyuna gectim pc reset attıyo şimdi sorunbendemi vistadamı
sorun normal kurulum olmadığından kaynaklanıyor olabilir.. zaten oyunların orj...olmayanlarını kullanıyoruz ,carbonu boşver pro street de denersin.. (timeshift i oynayın çok güzel bir oyun, bende bu oyunuda bir kaç kez kurdum kaldırdım ama değdi gerçekten..tavsiye ederim )
dr_divx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-11-07, 16:59   #40 (permalink)
NOMADT
Senior Member

NOMADT Avatar

Katılım tarihi: 12.10.04
Nereden: C3h8 propelin
Red face Cevap: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

hımm hemen denıyeyım pro street saolll
NOMADT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-11-07, 19:50   #41 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 97
Cevap: Vista'da oyun performansı - Vista Vs. Xp

vistayı ben windows me ye benzettim nedendir bilmem janjanlıya ondan galiba..