Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

vistada takılama!!

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında vistada takılama!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "slmlar.benim vista işletim sistemli bi masaüstü bilgisayarım var.belli aralıklarlar pc takılıyo takılıyo derken hiç bi şey yapılamıyo ama tahminen kırk ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-09-08, 00:04   #1 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

Katılım tarihi: 14.12.07
Nereden: istanbul
vistada takılama!!

slmlar.benim vista işletim sistemli bi masaüstü bilgisayarım var.belli aralıklarlar pc takılıyo takılıyo derken hiç bi şey yapılamıyo ama tahminen kırk saniye sonra hiç bişi yokmuş gibi eski halne dönüyo.bu takılma vistada normal deniyo öle bişi var mı? vista kullananların yorumlarını bekliyorum.(home premıum)
erhan01 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 01:55   #2 (permalink)
H@ckerCesur
Senior Member

H@ckerCesur Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.03.08
Nereden: Gaziantep
Ynt: vistada takılama!!

Bunun Vista ile alakalı olduğunu sanmıyorum. (eğer vista kurulurken eksik dosya kurmadıysa)

Sorunun bana donanımsal gibi geldi. takılma sorunları, Ekran kartından ya da Ramdan kaynaklanabilir. eger bilgisayarının özellikleri iyi ise donanımsal diye düşünüyorum.

Öneriler:
* Bilgisayarına XP yükleterek test ettir (Yine donma olursa kesin donanımsal)
* Virüs var mı diye kontrol ettir.
* Eğer Xp yüklediginde sorun gider ise vista cdsini depoya at gitsin )

Tamam vistayı pek begenmiyor kimse ama duruk ettik yerede donmuyor yani )
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 02:01   #3 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

abi zaten bana da saçma geldi vistanın durduk yere takılması .örneğin msn açık media player açık bi de bi yane internet penceresi açıkken oluyo bu sölediğim takılma ama servise iki kere gitti bu sorun için sorun yok dediler ama bilemiyorum tabi yinede ben bi kaç kişiye daha sormuştum onlarda da sorunsuz çalışıyormuş.
erhan01 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 02:17   #4 (permalink)
takva-yolu
Member

Katılım tarihi: 20.07.08
Nereden: ist
Smile Ynt: vistada takılama!!

selamun aleykum

kardeş sorun ekran kartı derverın ilğili olabilir ekran kartının derverinin daha bi üst modelini yükle yada yenileme cözürlüğünü artır pc sorun vistayla alakalı değildir masa üstüne sağtıkla kişileştirme > görütü ayarları>gelişmiş ayarları>monitörsekmasini tıklayın ekran yenileme sıklıgı diye bir yer var bakın orda yazan degeri artırın uygula diyin tamam deyin kulanın bakım tekrar olcakmı

kolay gelsin
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 02:21   #5 (permalink)
erhan01
Member

erhan01 Avatar

as kardeş yarıdların için tşk ediyorum ama şimdi sölediğin şeye baktımda zaten tek bi secenek var 60 hertz diye ve o seçili başka bi fikrin varmı kardeş
erhan01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 06:08   #6 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

60Hz yenileme frekansını değiştirsen de sorun düzelmez, çünkü bununla alakası yok.
Birkaç uygulama çalştırdığında takılmalar olduğunu söylüyorsun.
İşlemciye overclock yaptın mı, ram timinglerini değiştirdin mi?
Kanımca BIOS ayarlarını sıfırlamakta yarar var:Standart(Default) ayarları yüklemelisin.
Yaptığın en ufak hatalı bir ayar, sistemde tutasızlığıklara yol açar.
Standart ayarları yükledikten sonra boot sırası değişeceğinden boot kısmında ilk sırada(Fist boot device) harddiski seçmen yeterlidir.
Ram, ekran kartı vs bir donanım değişikliğinden sonra mı bu takılmalar olmaya başladı?
Bu sorun oluşmadan evvel ne yazılımsal ve donanımsal olarak ne gibi değişiklikler yaptın?
Virüs taraması, disk birleştirme, XP ve Vista ile temiz format vs yazılımsal ihtimalleri denedikten sonra sorunu donanımda arayabilirsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 10:16   #7 (permalink)
takva-yolu
Member

selamun aleykum kardeş genelde kasma ve donmalar pc hep aynı sorunlardan kaynaklanıyor kontorulu kulanım ve temizlik ve bakımla bu iş giderilirir birazda ram takvisiyle iş kökten hal olur birde bu şekilde bakın olaya

1) Ekran Kartınız fanlı ise; Fanın çalışıp çalışmadığını kontrol ettiniz mi?

2) Ekran kartınızın sürücüsünü yüklediniz mi? Yüklediyseniz yeni güncel yazılımını denediniz mi?

3) Pc'nizde kaç adet RAM var? 2 Adet ise, bunlardan birini çıkarıp denediniz mi?
Gene 2 adet ise RAMlerinizde bir uyuşmazlık sözkonusu olabilir mi?

4)1-2 yıldır Kasada değişeniniz oldu mu?

5) BIOS'unuzu Update etmeyi denediniz mi?

6) Eğer bu kasma sorunları yeni başladı ise aşağıdaki Pc Temizliğini denediniz mi?

HADİ KOLAY GELSİN

AŞAGIDA KISIM ALINTIDIR

NOT= sorularınızı insanları demek için degil öğrenmek için sorun büyüklerimiz böyle tavsiye ederdi hep bize sadece bir not üzerinize anlımayın teşekkürler

1) Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm sekmesindeki Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğine tık koyduktan sonra:
C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adınız\En Son Kullandıklarım
C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adınız\Local Settings\History
C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adınız\Local Settings\Temp
C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adınız\Local Settings\Temporary Internet Files
C:\WINDOWS\Prefetch
C:\WINDOWS\Temp
Klasörlerinin içindeki herşeyi siliniz.

2) Başlat > Çalıştır'a "msconfig" yazıp, Tamam deyiniz.
- Açılan pencerenin Genel sekmesindeki, Seçmeli Başlangıç seçeneğine Tık koyunuz.
- Aynı pencere de bu kez Başlangıç sekmesinde; Temizleme ve Antivirüs Programlarınızın dışında kalan tüm programların tıkınız kaldırınız.
- PC'nizi yeniden başlatınız, karşınıza gelen ilk penceredeki kutucuğa Tık koyunuz.

Performansınızı tekrar deneyiniz.
Eğer olmaz ise, sürücülerinizden ya da donanımınızdan şüphelenebiliriz artık
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 15:05   #8 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

İlginç. Kimse arkadaşa sistem bileşenlerini sormamış
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 20:02   #9 (permalink)
takva-yolu
Member

selamun aleykum

bizlerdesizi bekliyorduk buyurun siz sorun ve sizin usta ağzınızdan dinleyelim

muhtarsız köy olurmu?

kolay gelsin
takva-yolu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-08, 21:37   #10 (permalink)
sluylas
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.07.08
Nereden: ısparta

vista kullanıyorum hemde xp kullanıyorum inanır mısın bilmem ama vista daha hızlı calışıo
sluylas çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

vistada takılama!! ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Vistada dx9??? kalevra21 Microsoft Vista 2 18-08-08 18:43
vistada nero çalışmıyor yusuf1373 Microsoft Vista 19 22-05-08 03:00
vistada modemimi kuramıyorum esenbasa Microsoft Vista 2 25-11-07 17:22
vistada wireless ı kullanamıyorum dominox Microsoft Vista 4 21-11-07 21:38
vistada donanım nasıl? x-vipen Microsoft Vista 5 14-02-07 00:15

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 16:42.