Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Vİstaya GeÇmelİmİyİm?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Vİstaya GeÇmelİmİyİm? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Anakart Adı: Asus P5KPL-VM RAM : 3 GB ekrankartı :ATI Radeon HD 3870 (RV670) 512 MB işlemci : DualCore Intel ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-07-08, 12:16   #1 (permalink)
DGNS
New Member

Katılım tarihi: 30.07.08
Nereden: zonguldak
Exclamation Vİstaya GeÇmelİmİyİm?

Anakart Adı: Asus P5KPL-VM
RAM : 3 GB
ekrankartı :ATI Radeon HD 3870 (RV670) 512 MB
işlemci : DualCore Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz (11 x 200)
HDD ALANI : 320 GB

sizce vista kullanmaya uygun pc im varmı vistanın bana avantajları neler olur oyunlarda bana zorluk çıkarırmı cevaplarınızı bekliyorum ....
DGNS çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 12:33   #2 (permalink)
Ruthless
V.I.Member

Ruthless Avatar

Katılım tarihi: 30.05.02
Nereden: İzmir
Ynt: Vİstaya GeÇmelİmİyİm????????

Vista kullanabilirsiniz bu pc ile hiçde sorun yasamazsınız.
Vista nın artıları arasında kuskusuz dx.10 olayı var ve ben uzun suredir vista kullanan biri olarak çok memnunum,sistemimi neredeyse hiç kapatmama ragmen hiç bir sorun yasamadım sp1 ile adam gibi oldu vista kanımca
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 13:59   #3 (permalink)
DGNS
New Member

Katılım tarihi: 30.07.08
Nereden: zonguldak

Alıntı:
Ruthless tarafından iletildi. Mesajı göster
Vista kullanabilirsiniz bu pc ile hiçde sorun yasamazsınız.
Vista nın artıları arasında kuskusuz dx.10 olayı var ve ben uzun suredir vista kullanan biri olarak çok memnunum,sistemimi neredeyse hiç kapatmama ragmen hiç bir sorun yasamadım sp1 ile adam gibi oldu vista kanımca
peqi oyunlarda durum nasıl olur mesela ben assasin creed için tavsiye edilen sistemde ram in 3 gb olduğunu gördüm fakat vistaya geçince durum değişirmi yani 3 gb ram yerine fazlasınamı ihtiyaç duyulur?
DGNS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 14:20   #4 (permalink)
Ruthless
V.I.Member

Ruthless Avatar

Katılım tarihi: 30.05.02
Nereden: İzmir

hayır zannetmiyorum zira ben 2 gb ramle vista ultima kullanıyorum assasin's creed full detaylarda oynuyorum
Ruthless çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 15:57   #5 (permalink)
powers
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.11.04
Nereden: Turkei

oyunlarda xp için 1 gb vista için 2 gb ram yazmasının en önemli nedeni vista boşta dururken 500mb dan fazla ram kullanıyor olması...
vista xpye göre biraz daha yavaş ve hantal ama sisteminden dolayı farkı çok hissetmezsin. ama şuda var ki win98 xpden daha hızlı (aynı özellikteki pc için)
bunun yanısıra vistanın xpye nazaran bir sürü +sı var. oyun performansında kesinlikle xpden daha başarılı. baştan söyleyim eğer alışamazsan veya kapatmazsan kullanıcı hesap denetimi bir çok kullanıcıya işkence gibi geliyor...
powers çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-08, 18:19   #6 (permalink)
TUNCEL79
Rookie Member

Katılım tarihi: 05.05.08

vista uyumluluk tarama programıyla sistemimin business a uygun oldugunu söylüyor. fakat ben ultimate kurmak istiyorum. cok zorlanırmı sistemim. fikirlerinizi bekliyorum

Amd x2 5600
Sapphire hd3870 512 mb 256 bit
80 gb hdd, 250 gb hdd
2 gb tek slot a data ddr2 800mhz ram
ocz 600 watt psu
1 dvd okuyucu
1 dvd yazıcı

80 gb a kurmayı düşünüyorum. Birde ultimate eger cok kasar derseniz busnies yerine home premium ev kullanıcısı için daha iyi sanırım değilmi
TUNCEL79 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-08, 03:36   #7 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Vista Ultimate ile hiçbir zorlanma olmaz.Bilgisayarım sekmesinden konfigurasyonuma bakabilirsin.Ekran kartım arızalı olduğu için şimdilik FX5500 kullanıyorum.
Sp1li DVd den kurulum yaptım ve gereksiz hizmetleri de iptal ettim.Güncellemeleri de yükledim.Çok rahat ve performanslı şekilde hiçbir zorlanma olmadan kullanıyorum.
Xp de 1-2 gün içerisinde birkaç program yükledikten sonra disk birleştirme ihtiyacı oluyordu.Kısa sürede şişmeler oluyordu.Açılış-kapanış süreleri uzuyordu.Kaldı ki Ccleaner hergün kullanıyorum.Belli aralıklarla da disk birleştirme vs yapıyordum.
İlginç şekilde Vista XP den çok daha performanslı gözlemlediğim kadarı ile.XP de bahsettiğim yavaşlamaların hiçbiri Vista da olmuyor.1 aydır kullanıyorum Vista Ultimate i, daha 1 kere bile disk birleştirme yapmama gerek olmadı.Disk birleştirme aracını çalıştırdığımda gerek olmadığını, disk performansının iyi olduğunu belirtiyor.
En yüksek destek ve uyumluluk Ultimate sürümünde var bildiğim kadarı ile.Tavsiye ederim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-08, 16:29   #8 (permalink)
astegon
Cool Member

astegon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.04
Nereden: ANKARA
Exclamation Ynt: Vİstaya GeÇmelİmİyİm?

En yüksek destek ve uyumluluk ultimate'da var deniyor ama doğru değil.

Lütfen vista sürümleri ile ilgili olarak

Windows Vista: Compare editions

adresinden SİZE UYGUN olana bakın. İlla ultimata kullanmak zorunde değilsiniz. Kullanmayacağınız özelliklere hem fazla para harcamayın hem de servis olarak çalışmadığından daha fazla performans alın.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-08, 18:17   #9 (permalink)
TUNCEL79
Rookie Member

Ynt: Vİstaya GeÇmelİmİyİm?

sistemimi daha öncede belirtmiştim.
forumlarda gezerken dikkatimi çekti. Ben oyun, fotograf ve internet için kullanıyorum pc mi sadece. vista ultimate 64 bit in 32 ye gore farkedılır derecede hızlı oldugu soylenıyor. acaba sistemim 64 bite uygunmu. web cam driver sorunları olsada benım ıcın onemlı değil. eger 64 bit hızlı ise buna değer. ??

Amd x2 5600
Sapphire hd3870 512 mb 256 bit
80 gb hdd, 250 gb hdd
2 gb tek slot a data ddr2 800mhz ram
ocz 600 watt psu
1 dvd okuyucu
1 dvd yazıcı
TUNCEL79 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-08, 12:24   #10 (permalink)
astegon
Cool Member

astegon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.04
Nereden: ANKARA

ANlatamadım sanırım...

Ultimate edition ile business edition arasında CİDDİ ANLAMDA bir fark bulunmamakta. Eğer lisanslı alacaksanız lütfen parasal olarak da kullanmadığınız özellikleri barındıran bir işletim sistemi almayın bence.

32 bit ile 64 bit'in arasında kalma bence. 32 bit ile gidebilirsin. RAm'in 2 GB. Eğer 4 GB olsaydı o zaman 64 bit önerebilirdim.

64 bit yavaş yavaş da olsa hayatımıza girecek ama hemen değil.
astegon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 12:52   #11 (permalink)
TUNCEL79
Rookie Member

teşekkürler yorumlarınız için. 64 bit sipariş ettim. 2gb la cok fazla performans sıkıntısı cekersem 2 gb ram daha ekleyecez artık
TUNCEL79 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 12:14   #12 (permalink)
peyamii
Rookie Member

Katılım tarihi: 04.08.08
Nereden: ankara
Exclamation Atı audio driver lütfen yardımcı olun

YA BAKIN BEN PROGRAM EKLE VEYA KALDIRDAN BİL DAN PROGRAMLARI KALDIRIRKEN BİRDEN SES KARTININ PROGRAMINI SİLMİŞ OLMALIYIMKİ SES MES ÇIKMIYO ARK. MSN DE GÖRÜŞÜYOM BENİM SESİM ONLARA ONLARIN SESİ BANA GELMİYO BAŞLATIN KENARINDA SES AYARLAMA ÇUBUĞU DA GİTMİŞ BENİM SESİM NİYE ÇIKMIYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
peyamii çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 12:19   #13 (permalink)
peyamii
Rookie Member

AYNI SORUYU BENDE SORUYORUM ARKADAŞLARI WİNDOWS XP KULLAJNIYORUM VİSTA ÇOK GÜZEL KULLANDIM ACAYİP ŞIK ÇOK GÜZEL AMA OYUNLARDA SORUN YAPIYOMU OYUN YÜKLERKEN XP DEN EKSİK Bİ ÖZELLİK VARMI...??
peyamii çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 12:20   #14 (permalink)
peyamii
Rookie Member

AYNI SORUYU BENDE SORUYORUM ARKADAŞLARI WİNDOWS XP KULLAJNIYORUM VİSTA ÇOK GÜZEL KULLANDIM ACAYİP ŞIK ÇOK GÜZEL AMA OYUNLARDA SORUN YAPIYOMU OYUN YÜKLERKEN XP DEN EKSİK Bİ ÖZELLİK VARMI...??:d ance:
peyamii çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 12:29   #15 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

en iyisi vista ama xp kullanacaksan vista skinleri de var yani
pckopat_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 13:49   #16 (permalink)
Mendilci
Cool Member

Mendilci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye

Alıntı:
peyamii tarafından iletildi. Mesajı göster
AYNI SORUYU BENDE SORUYORUM ARKADAŞLARI WİNDOWS XP KULLAJNIYORUM VİSTA ÇOK GÜZEL KULLANDIM ACAYİP ŞIK ÇOK GÜZEL AMA OYUNLARDA SORUN YAPIYOMU OYUN YÜKLERKEN XP DEN EKSİK Bİ ÖZELLİK VARMI...??:d ance:
öldürmüşsün forumu
Eski 04-08-08, 16:24   #17 (permalink)
•Quad•
Cool Member

•Quad• Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: Ankara
Resimler: 4

Vista mükemmel bence geçmek gerek
•Quad• çevrim dışı