hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Vistayı silip XP kurmak?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Vistayı silip XP kurmak? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar ben toshiba a200 laptopta vista home premium kullanıyorum fakat vistadan memnun kalmadığım için xp yüklemek istiyorum.normal xp format cd ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 19-05-08, 02:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
smadj
New Member

Katılım tarihi: 17.05.08
crying Vistayı silip XP kurmak?

arkadaşlar ben toshiba a200 laptopta vista home premium kullanıyorum fakat vistadan memnun kalmadığım için xp yüklemek istiyorum.normal xp format cd si ile defalarca denememe rağmen yapamadım herşey oluyor gibi gözükürken cd bulunamadı okumuyor sürücüye bir disk yerleştirin tarzında cümleler söylüyor tabi cd içinde kafayı yemek üzereyim ne olur yardım edin Vista istemiyorum
smadj çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-05-08, 03:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
WaLLoP
V.I.Member
Bilgisayarım

WaLLoP Avatar

Katılım tarihi: 21.10.07
Nereden: Nereye
Ynt: Vistayı silip XP kurmak?

nasıl yani herşey oluyor gibi gözürken?
Eski 19-05-08, 13:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
smadj
New Member

yani baştan herşey yolunda gibi gözüküyor bilgisayarı yeniden başlatıyor sonra sürücüye bir disk yerleştirin diyor sonra bende mecburen tekrar vista cdsini koymak zorunda kalıyorum ve vista kuruyorum yani XP cd sini görmüyor
Eski 19-05-08, 22:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
djOFFLee
Member
Bilgisayarım

djOFFLee Avatar

Katılım tarihi: 17.01.08

Alıntı:
smadj tarafından iletildi. Mesajı göster
yani baştan herşey yolunda gibi gözüküyor bilgisayarı yeniden başlatıyor sonra sürücüye bir disk yerleştirin diyor sonra bende mecburen tekrar vista cdsini koymak zorunda kalıyorum ve vista kuruyorum yani XP cd sini görmüyor
Smadj

İlk olarak Toshiba'nın ürün destekk sayfasından senin cihazın için xp sürücüleri yayınlanmışmı onu kontrol et ve indir hepsini cd ye çek (Bu çok önemli formattan sonra başın çok ağrıyacak bulmak için)

ikinci olarak internette özellikleri değiştirilmiş xplerden birini kurarak deneyebilirsin ( içlerinde çoğu cdrom ve sata sürücüleri var vu yüzden kurulum aşamasında sorun çıkarmıyor ama illegal olduğu için sorumluluk sana ait) Ben ağbeyimin arçelik dizüstü bilgisayarında sıkıntı yaşadım xp ye dönerken elimdeki lisanslı xp cd si ile kurmayınca dediğim yöntemle xp kurup sonra elimdeki orjinal ürün anahtarı ile değiştirdim lisansı
djOFFLee çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-08, 11:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
drnoname
Silver Member

drnoname Avatar

Katılım tarihi: 03.04.04
Nereden: Al eline TÜRKİYE haritasını bak
Resimler: 1

Vista farklı bir biçimlendirme şekli kullanıyor. O nedemle xp cdsi ile kurulum yapmak problem oluyor. Paragon Partition manager programı ile disk üzerindeki tüm bölümleri sil. Sonra tekrar oluştur. Xp cdsini takıp kurulum yap. Fakat yeni notebooklarda diskler sata olduğundan xp cdsinin içine sata sürücülerinin eklenmiş olduğuna dikkat et. Zaten xp hddyi daha ön yükleme aşamasında kontrol ediyor ve hdd de problem yoksa yani diski gördüyse ekrana 3 seçenekli bir menü gelir. geri kalanını zaten biliyorsundur. Eğer bu menüye gelmeden sana hdd yi göremediğine dair bir hata veriyorsa hdd sata olduğundan göremiyor demektir. O zaman ya kendin sata sürücüleri içine eklenmiş bi xp cdsi hazırlayacan yada bi yerlerden temin edecen. Bunlar haricinde bir hata veryorsa onuda açıkça yazki ona göre bi akıl verelim sana...
Eski 20-05-08, 15:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
smadj
New Member

ben internette arastirdim.nLite diye bir pro indirdim.bazi forumlarda nasil olacagi aciklanmis ama yine yapamadim sorun nLite den kaynaklaniyor yani sata surucusu entegreli yeni bir xp cd si yapamiyorum. once proyu kurdum elimde olan bir xp cdsi icindeki dosyalari yeni klasor olusturup bilgisayara attim.sonra surucu entegre et yerine bastim bide iso olustur var en asagida ona sonra devam dedim islem baslatilsin mi diye soruyor evet diyorum suruculer entegre ediliyor diyor bekle bekle bir turlu bitmiyor dikkat ettim suruculer hep tekrar ediyor yani tekrar tekrar suruculeri yukluyor bilen arkadaslar varsa bu proyu bi aciklarsa sevinirim.ayrica bios ayarlarindan sata kapatma diye bir yer yok ya da ben bulamadim kisacasi olmuyor bir turlu yapamadim.
Eski 20-05-08, 16:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
drnoname
Silver Member

drnoname Avatar

Dostum, sürücüler entegre ediliyor dediği yerde senin sata sürücülerin olduğu klasörü göstermen lazım. O kendi işine yarayan dosyaları alıp sana gösterir. Bunları entegre edecem diye. İşine yarayanı seçip devam diyorsun zaten çok kısa sürüyor. Yanlız vista üzerinde yapmaya çalışıyorsan olmaz. Bildiğim kadarıyla vistada nlite adam gibi çalışmıyor. Ayrıca .Net Framework yüklü olması lazım. Programın sitesinde yazıyor zaten.

İstersen xp keyi girip normalde windows kurarken yapman gereken ayarlarıda yapıp katılımsız bir yükleme cdside oluşturabilirsin.
drnoname çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-08, 16:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
smadj
New Member

yok abi bu islemi xp de yapiyorum da suruculeri ekle dedigim zaman aynen dedigin gibi yapiyorum sonra devam a bastigimda bana islem baslatilsin mi diyor evet diyorum sonra suruculer entegre ediliyor diyor ama o islem bir turlu bitmiyor butun suruculeri entegre ediyor sonra yine tekrar yine tekrar bastan basliyor annamadim gitti yapamiyorum
Eski 21-05-08, 10:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
drnoname
Silver Member

drnoname Avatar

Valla o zaman yapacan çok fazla bişi yok bi bilgisayarcıya götür yapsınlar veya cd işi yapanlardan sata sürücüleri içerisine eklenmiş bi xp bulmaya çalış.
drnoname çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-05-08, 00:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
alexcan1905
Senior Member

alexcan1905 Avatar

Katılım tarihi: 25.05.07
Nereden: İzmir
Thumbs up Ynt: Vistayı silip XP kurmak?

Arkadaşım Böyle durumlarda benim bulduğum bir yöntem var.%90 işe yarıor.Tabi biraz professional olmalısın.Vista DVD yi tak.Normal vistayı tekrar kuruyormuş gibi.Sende Hard Diskleri biçimlendirmeni isteyecek sende kurulu olanı veya kaç tana parta ayırdısan hepsini sil.sonra dvd çıkar.Buraya Kadar Yaptığımız işlemde hard disk(lerin)içini sildik.Şimdi xp cd tak.PC reset at.Bir tuşuna basınız falan yazacak bas formatı xp ile at.Burada dikkat etmen gereken husus pc masaüstündeyken değil resetleyip format kurma yoluyla yapacaksın.Cevabını bekliyorum.....
alexcan1905 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-08, 03:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
smadj
New Member

ben bunu daha onceden denedim olmuo yine disk okunamio diyo saol yine de sen nasil yaptin hayret
Eski 03-06-08, 19:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
geceseytani
New Member

geceseytani Avatar

Katılım tarihi: 05.02.08
Nereden: eskişehir

arkadaşlar daha önce yazdığımı sanıyorum ama tekrar yazayım. 2 şekilde olur vistayı kaldırıp xp yi kurmak
1.si setuptan hdd bölümüne giriniz ve hdd nizi ata olarak kaydediniz ve tekrar açın ve kurmaya başlayın.
2.si bilgisayarınızın sata driverlerini buluyorsunuz ve xp kurulum cd nizi tekrardan hazırlayıp yeni bir xp yapıyorsunuz ve kuruyorsunuz.xp cd sini nlite programıyla yapılıyor. siz birinci seçeneği uygularsanız da olur nasıl olsa.
geceseytani çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-06-08, 08:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
isosagir
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 17.12.07

slm.bilgisayar açılışından önce Esc tuşuna basarak bios ayalarına gir.seçeneklerden hdd ile başlat yerine cd den başlatı işaretle.ve xp yi takıp yeniden başlat.
bence en iyisi iki hdd kullanmak.birine vista yükle öbürüne Xp
ama illa XP diyorsan ve eğer iki Hdd var ise vista yüklü Hdd yi sata kablosu ve Hdd kablosunu çıkart XP yi tak ve kur.sonra kurulum bitikten sonrs Vista lı Hdd yi tak ve biçimlendir.ebediyen hoşçakal de.koplay gelsin.
isosagir çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-06-08, 16:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 9

Alıntı:
isosagir tarafından iletildi. Mesajı göster
slm.bilgisayar açılışından önce Esc tuşuna basarak bios ayalarına gir.seçeneklerden hdd ile başlat yerine cd den başlatı işaretle.ve xp yi takıp yeniden başlat.
ama illa XP diyorsan ve eğer iki Hdd var ise vista yüklü Hdd yi sata kablosu ve Hdd kablosunu çıkart XP yi tak ve kur.sonra kurulum bitikten sonrs Vista lı Hdd yi tak ve biçimlendir.ebediyen hoşçakal de.kolay gelsin.
Güncel AMI ve Award Bioslarda Bios ayarlarına del tuşuna basılarak girilir.Düzelteyim...
Cole çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-08, 12:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
bahar58
New Member

Katılım tarihi: 05.07.08
Nereden: SİVAS

Alıntı:
isosagir tarafından iletildi. Mesajı göster
ama illa XP diyorsan ve eğer iki Hdd var ise vista yüklü Hdd yi sata kablosu ve Hdd kablosunu çıkart XP yi tak ve kur.sonra kurulum bitikten sonrs Vista lı Hdd yi tak ve biçimlendir.ebediyen hoşçakal de.koplay gelsin.
bende hem vista hem xp kuruluydu ama bilgisayarım çok yavaşladığı için sadece tek programa geçmek istiyorum hangisine geçmem daha iyi olur sizce?cevaplarınızı bekliyorum sağolun şimdiden
bahar58 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-08, 14:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

@bahar58, aslında hangi işletim sistemini beğeniyor isen onu seçebilirsin biraz sana bağlı.
Donanım özelliklerine göre olmakla beraber yine de XP nin performansı Vista ya nazaran daha fazla.Mesela boştayken Vista ya göre çok daha az hizmet çalışıyor arka planda.
XP nin oyun performansı daha yüksek.
Şöyle olabilir;
Önce sadece Vista kullanırsın.Oyunlarda, kullandığın program vediğer uygulamazsa uyum ve performans sıkıntısı yaşarsan XP ye geçersin.Böylece 2sini de tek tek kullanarak duruma göre karar verirsin.

Bookmarks
Konu araçları

Vistayı silip XP kurmak? ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
peki şu vistayı hiç seven yok mu?? suleymanjk Genel(OS) 41 21-08-08 03:39
vistayı kaldıramıyorum!! mesko22 Genel 2 26-02-08 23:03
Bütün ayarları silip ağ kurmak! (Nasıl Olur?)(Ben soruyorum ben)(Siz anlatın yani) Kommix Network 8 06-03-05 04:22
Xp silip 98 Kurmak ??? ImpressiveGS Genel(OS) 12 09-09-04 11:56

Saat ayarı GMT +3. Saat : 03:59.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999